بررسی استراتژی جدید نظامی آلمان در اروپا برای مقابله احتمالی با روسیه
روسیه تا ۲۰۲۹ به ناتو حمله میکند؟/ استقرار دائمی ۵ هزار سرباز آلمانی در مرزهای روسیه
طبق سندی که توسط رویترز مشاهده شده، کارستن بروئردستور داده است که ارتش آلمان تا سال ۲۰۲۹ به طور کامل به تسلیحات مجهز شود.

کارستن بروئر، رئیس ستاد کل ارتش آلمان دستور داده است ارتش تا سال ۲۰۲۹ به طور کامل مجهز شود. این دستور بر اساس برآوردهای ناتو مبنی بر اینکه روسیه میتواند تا آن سال قادر به حمله به ناتو باشد، صادر شده است.
رویترز با انتشار این خبر از طرح بروئر نوشت که بر تقویت پدافند هوایی، جنگ الکترونیک و قابلیتهای فضایی تأکید دارد.
این طرح به درخواست ناتو از آلمان برای چهار برابر کردن سیستمهای پدافند هوایی خود، از جمله پاتریوت و سیستمهای کوتاهبرد، در بحبوحه نگرانیهای فزاینده در مورد تهدیدات پهپادی میپردازد.
این چندمین بار در ماههای اخیر است که چنین دستوری از جانب بروئر صادر میشود اما دستور آخر بر اساس «گسترش سریع قابلیتهای جنگی» صادر شده است که حائز اهمیت در این برهه از زمان است.اولویت اصلی شامل تقویت دفاع هوایی برای رهگیری پهپادهای متخاصم است.
طبق سندی که روز یکشنبه ۲۵ ماه مه توسط رویترز مشاهده شد نشان میدهد که کارستن بروئردستور داده است که ارتش آلمان تا سال ۲۰۲۹ به طور کامل به تسلیحات مجهز شود.
طبق تخمینهای بروئر و دیگر مقامات ارشد نظامی ناتو، روسیه ممکن است تا سال ۲۰۲۹ نیروهای خود را به اندازه کافی برای حمله به قلمرو ناتو بازسازی کرده باشد.
در آخرین سند با عنوان «دستورالعمل اولویتها برای تقویت آمادگی» که بروئر در ۱۹ مه امضا کرد، آمده است که آلمان با کمک بودجهای که از طریق کاهش بدهیهای این کشور در ماه مارس در دسترس قرار گرفته است، به این هدف دست خواهد یافت.
وزارت دفاع در برلین بلافاصله به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ نداد.
در این دستورالعمل، بروئر اولویتهایی را برای تسلیحاتی که باید فوراً خریداری یا توسعه داده شوند، تعیین میکند که تا حدودی منعکس کننده اولویتهایی است که ناتو قبلاً تعیین کرده است.
در میان آنها، بروئر تقویت پدافند هوایی فرسوده آلمان، به ویژه با هدف رهگیری پهپادها را ذکر میکند.
سال گذشته، منابعی به رویترز گفتند که ناتو از برلین درخواست خواهد کرد که حداقل قابلیت پدافند هوایی خود را چهار برابر کند، از سیستمهایی با برد طولانیتر، مانند پاتریوت، گرفته تا سیستمهای کوتاهبرد.
بر اساس این سند، اولویت دیگر، توانایی انجام حملات دقیق عمیق است که به طور مؤثر اهدافی را در فاصله بیش از ۵۰۰ کیلومتر (۳۱۰ مایل) و در پشت خطوط دشمن هدف قرار میدهد.
بروئر علاوه بر تلاش برای تکمیل ذخایر مهمات آلمان، دستور داده تا مهمات کشور را افزایش دهند.
از دیگر اولویتهای ذکر شده در این سند، گسترش سریع قابلیتهای آلمان در جنگ الکترونیک و ایجاد یک سیستم انعطافپذیر از "قابلیتهای تهاجمی و دفاعی" در فضا است.
آلفونس مایس، فرمانده ارتش، در سخنرانی اواسط ماه مه گفت که بسیج اجتماعی و صنعتی در مقیاس بزرگ به این معنی است که نیروهای روسی به سرعت در حال کسب قدرت آتش هستند.
وی گفت: "از سال ۲۰۲۹، حداکثر، نیروهای روسی قادر به تجاوز متعارف علیه قلمرو ناتو در مقیاس وسیع خواهند بود. اما آنها میتوانند خیلی زودتر ما را آزمایش کنند."
بروئر در مصاحبه با روزنامه آلمانی WELT AM SONNTAG گفت: "بزرگترین چالش من در حال حاضر تضمین آمادگی عملیاتی سریع نیروها است - و من باید این کار را با تمام ابزارهای موجود در بازار انجام دهم."
بروئر گفت: "طبیعتاً، ابتدا نگاهی به آلمان و اروپا خواهیم انداخت تا ببینیم آیا چیزی در قفسهها وجود دارد یا خیر. اگر نه، با توجه به فشار زمانی، اگر در آنجا موجود باشد، باید از ایالات متحده نیز خریداری کنیم." وی افزود: "هدف ما ۲۰۲۹ است؛ ما باید تا آن زمان آماده باشیم."
بروئر به «تهدید آشکار روسیه» اشاره کرد که نیروهای مسلح ۱.۵ میلیون نفری آن سال آینده دو برابر قبل از تجاوز به اوکراین خواهند بود.
بروئر گفت: «ما شاهدیم که حدود ۱۵۰۰ تانک جنگی هر ساله یا از نو تولید میشوند یا از انبار خارج و نوسازی میشوند - بسیار بیشتر از آنچه برای جنگ علیه اوکراین مورد نیاز است. و انبارهای [روسیه] پر از مهمات هستند.»
او تخمین زده است که روسیه تا سال ۲۰۲۹ «قادر به یک حمله متعارف در مقیاس بزرگ، حتی به خاک ناتو» خواهد بود.
اکثریت قریب به اتفاق آلمانیها از این میترسند که روسیه ممکن است به سایر کشورهای اروپایی حمله کند.
پیش از این، گزارشهای رسانهای حاکی از آن بود که کشورهای بالتیک نگران آتشبس احتمالی در اوکراین هستند. ارزیابی جدید سرویس اطلاعات فدرال آلمان (BND) و ارتش این کشور نشان میدهد که روسیه خود را درگیر یک درگیری سیستماتیک با غرب میداند و در حال آماده شدن برای یک جنگ بزرگ با ناتو است.
استقرار دائمی ۵ هزار سرباز آلمانی در مرزهای روسیه
به نوشته سی ان ان، در روزهای اخیر برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم بدین سو، ارتش آلمان استقرار دائمی ۵ هزار نیروی خود را در نزدیکی مرز لیتوانی با روسیه آغاز کرد.
هم زمان صدراعظم فریدریش مرتس قول داد ارتش آلمان را به قویترین ارتش اروپا تبدیل کند و به همین خاطر چهل و پنجمین واحد زرهی خود را در لیتوانی مستقر کرده است تا از جناح شرقی ناتو در برابر تجاوز احتمالی روسیه دفاع کند.
این اولین استقرار خارجی ارتش آلمان از دوران پس از جنگ است. این اقدامی نمادین و فراتر از ملاحظات ژئواستراتژیک است که تنها چند هفته قبل از اجلاس ناتو در لاهه که قرار است در 24 و 25 ژوئن برگزار شود، انجام میشود. به گفته مرتس، اتحاد باید «به طور پایدار قابلیتهای دفاعی اروپا را تقویت کند و صنعت دفاعی ما باید قابلیتهای خود را گسترش دهد.»
رسانههای اروپایی نوشتند حمله گسترده روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ نقطه عطفی برای برلین بود. صدراعظم وقت، اولاف شولتس، "نقطه عطف مهم" را اعلام کرد و ۱۰۰ میلیارد یورو برای نوسازی ارتش آلمان، بوندسور، روی میز گذاشت.
جانشین او، فریدریش مرتس، اهداف بلندپروازانهتری را تعیین کرده است: یک صندوق عظیم ۵۰۰ میلیاردی (اگرچه همه آن برای دفاع اختصاص داده نشده است)، غلبه بر محدودیت بدهی قانون اساسی برای هزینههای نظامی، فعالسازی بند حفاظتی پیمان ثبات و رشد (SGP) که توسط کمیسیون اروپا به عنوان بخشی از طرح ReArm Europe برای جلوگیری از اقدامات نقض قانون ارائه شده است.
او همچنین اعلام کرد که میخواهد «قویترین ارتش متعارف در اروپا» را بسازد.
به نظر میرسد آلمان تصمیم به ساخت بزرگترین ارتش اروپا در بحبوحه تهدیدات ناتویی روسیه گرفته و در این راه مصمم است.
نکته قابل توجه صلح میان روسیه و اوکراین است که این روزها با کم رنگ شدنش، باعث شده تا غرب اروپا برای یک رویارویی بزرگ در سالهای نه چندان دور خود را بیش از پیش آماده کند.
اول تصرف کامل اوکراین بعد اروپا
اصلاحاتی همانطورکه اروپا هوای انهاراداره نمیذاره روسیه حمله کنه
بهنام رشیدی