دعوای مخالفان و مدافعان قالیباف بر سر چیست؟
در حال حاضر جریانی از اصولگرایان تندرو تلاش میکنند در عین کاهش رای قالیباف، گزینهای نیز برای جایگزینی او پیدا کنند. فضای رقابتی در مجلس که رسانهها از آن مطلع خواهند شد و همچنین رایزنیهای غیرعلنی در صحن و لابی پارلمان تا سهشنبه ۶ خرداد ادامه پیدا خواهد کرد. قالیباف در حال حاضر بیشتر به خاطر عدم ابلاغ قانون حجاب به دستور دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی تحت فشار این جریان قرار دارد. ابلاغ سریع قانون پالرمو نیز به مسئله قانون حجاب اضافه شده است.

در هفته جاری، انتخابات هیئت رئیسه مجلس برگزار میشود. تا لحظه تنظیم این گزارش، همچنان محمدباقر قالیباف رئیس فعلی قوه مقننه، جدیترین گزینه برای این جایگاه است. قالیباف همانطور که حامیانی جدی در بدنه مجلس دارد، مخالفانی جدی نیز دارد.
در حال حاضر جریانی از اصولگرایان تندرو تلاش میکنند در عین کاهش رای قالیباف، گزینهای نیز برای جایگزینی او پیدا کنند. فضایی رقابتی در مجلس که رسانهها از آن مطلع خواهند شد و همچنین رایزنیهای غیرعلنی در صحن و لابی پارلمان تا سهشنبه ۶ خرداد ادامه پیدا خواهد کرد. قالیباف در حال حاضر بیشتر به خاطر عدم ابلاغ قانون حجاب به دستور دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تحت فشار این جریان قرار دارد. ابلاغ سریع قانون پالرمو نیز به مسئله قانون حجاب اضافه شده است.
ارسال پیامکهای تهدیدآمیز
مهرداد گودرزوند چگینی، نماینده رودبار در جلسه علنی دیروز ۴ خرداد، در تذکری شفاهی از ارسال پیامکهای تهدیدآمیز و توهینآمیز به نمایندگان در آستانه انتخابات هیئت رئیسه خبر داد و خواستار ورود نهادهای امنیتی به این موضوع شد. گودرزوند گفت: «۱۰ روز است به صورت مداوم پیامکهایی با یک متن مشابه و از شمارههای مختلف برای نمایندگان ارسال میشود که محتوای اصلی آنها مخالفت با ادامه ریاست قالیباف در مجلس است. این اقدامات سازمانیافته با هدف کاهش آرای رئیس مجلس در انتخابات پیشِرو انجام میشود.»
این نماینده مجلس سپس با تمجید از اقدامات قالیباف، اظهار داشت: «اگر شما جلوی فساد و رانت یک عدهای را در بیرون از مجلس گرفتهاید، حالا میخواهند شما در این مجلس نباشید تا بتوانند به آن رانت و فسادی دست پیدا کنند که دنبال آن بودند. رانت و فساد صرفا دزدی از بیتالمال نیست، سوءاستفاده از امکانات کشور هم هست.»
وی در پایان هشدار داد: «گزارشهایی درباره تلاش برای تحریک تجمعات اعتراضی مقابل مجلس وجود دارد، این اقدامات در شرایط حساس کشور، بهویژه در سطح بینالمللی، بهضرر منافع ملی است و لازم است انسجام داخلی حفظ شود.» سایت رجانیوز این صحبتهای گودرزوند را با تیتر «سکوت معنادار قالیباف مقابل تملقهای خارج از دستور یک نماینده در صحن علنی» مورد توجه قرار داد.
واکنش رسائی و تشنج در مجلس
حمید رسائی، نماینده تهران شاخصترین نمایندهای بود که به این اظهارات واکنش نشان داد. او در تذکری گفت: «آقای قالیباف مثل همکاران دیگر که خارج از دستور صحبت کردند و از شما تعریف کردند و شما سکوت کردید، وقتی من هم تذکر دادم، شما سکوت کنید و هیچ تذکری ندهید!»
رسائی ادامه داد: «یکی از تذکردهندگان گفت که پیامک می دهند و میخواهند که شما رئیس نشوید تا رانتخواری در مجلس باب شود، معنی آن این است اگر کسی خدایی نکرده دست از پا خطا کرد برای ریاست کاندیدا شد میخواهد رانت خواری در مجلس باب شود؛ من هم موافقم که ریشه این پیامکها پیدا شود چون این کار واقعاً به نفع شماست!»
این نماینده مجلس گفت: «فراکسیونی که یک سال است هیچ فعالیتی نداشته [فراکسیون انقلاب اسلامی]، قرار شده سهشنبه صبح در صحن مجلس برای ریاست مشورت بگیرد، در حالی که رئیس آن [موسی غضنفرآبادی] دو هفته قبل اعلام کرده که روی ریاست شما اجماع شده!» او سپس گفت: «سال گذشته در انتخابات هیئت رئیسه، ۴۱ رای فقط به یک نفر اضافه شد... .» بعد از این صحبتهای رسائی بود که مشاجره لفظی میان تعدادی از نمایندگان بالا گرفت و برای لحظاتی جو مجلس را متشنج کرد. رسائی سال گذشته و در جریان انتخابات هیئت رئیسه اجلاسیه اول مجلس نیز گفته بود که ۴۱ رای به یک نماینده اضافه شده است اما نامی از او نبرده بود.
موضوع عدم ابلاغ قانون حجاب از سوی قالیباف و ابلاغ فوری قانون پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو امروز به صحن مجلس راه پیدا کرد
ورود سلبریتیها به مجلس!
روح الله لک علیآبادی، نماینده دورود علاوه بر موضوع پیامکها، پرده از تحرکاتی دیگر نیز برداشت. او در جلسه امروز گفت: «تذکر من به حراست مجلس است؛ متأسفانه مشاهده میشود که گاهی افرادی از چهرههای شناخته شده و سلبریتی وارد مجلس میشوند، جلساتی برگزار میکنند و برای ترکیب هیئت رئیسه تصمیمگیری میکنند.» او نیز موضوع ارسال پیامکها را تائید کرد و ادامه داد: «متأسفانه پیامکهای تهدیدآمیز انبوه با اهداف خاص، همراه با تهدید و تطمیع در حال ارسال است تا بر تصمیمگیری نمایندگان تأثیر بگذارد و پرسش اینجاست که منشأ این پیامکها کجاست و چرا گوشیهایی که در اختیار نمایندگان برای پاسخگویی به مطالبات مردم است تحت هجوم این پیامکها قرار گرفته است؟ در این شرایط، پیامکهای واقعی مردم گم میشود.»
دوگانه پالرمو – حجاب
موضوع عدم ابلاغ قانون حجاب از سوی قالیباف و ابلاغ فوری قانون پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو امروز به صحن مجلس راه پیدا کرد. محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر گفت: «امیدواریم ریاست محترم مجلس همانطور که نگذاشت جوهر پالرمو خشک شود و بلافاصله بعد از تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را به دولت ابلاغ کرد، قانون عفاف و حجاب که حکم خداست را هم ابلاغ کند.»
او ادامه داد: «رئیس مجلس حکم خلق را بدون مشورت با شورای عالی امنیت ملی، سران قوا و ریاست جمهوری در لحظه و پیش از خشک شدن جوهر ابلاغ کرد؛ بر همین اساس تقاضا میکنیم که رئیس مجلس حکم خدا، قرآن و رسول خدا را که جوهرش تا قیام قیامت تازه است، حداقل همانند پالرمو ابلاغ کند و جلوی وضعیت نابهنجاری که دل هر ایرانی را به درد آورده است، اندکی ترمیم ببخشد و آلام متدینین را التیام بخشد.»
این اظهارات نماینده جبهه پایداری، واکنش تند قالیباف را به دنبال داشت. رئیس مجلس گفت: «آقای نقدعلی میفرمایند که از رئیس مجلس میخواهم قانون عفاف و حجاب را ابلاغ کند یا اینکه لایحه پالرمو را ابلاغ نکند؛ من نمیدانم این چه نگاهی است و کجای قانون این اجازه را میدهد که چنین بحثی مطرح شود؟ من هیچ وقت نخواستم با صراحت این نکته را در اینجا عرض کنم اما به هر حال شورای امنیت ملی بر اساس اصل ۱۷۶ وظایفی را به عهده دارد؛ دبیرخانه شورای امنیت ملی به صورت مکتوب به ما اعلام کرده است که فعلاً این قانون ابلاغ نشود؛ در این صورت من نمیتوانم قانون را ابلاغ کنم.»
به گزارش ایسنا، «رئیس مجلس با طرح این پرسش که موضوع پالرمو چه ربطی به مجلس دوازدهم دارد؟» اظهار کرد: «موضوع پالرمو و CFT در مجلس دهم تصویب و به شورای نگهبان ارجاع شده است؛ شورای نگهبان نسبت به این مصوبه ایراد گرفته، مجلس بر نظر خود اصرار کرده و مصوبه جهت رسیدگی به مجمع تشخیص ارجاع شده است و این مصوبه نیز تا همین اواخر در مجمع تشخیص بوده است. آقای رئیس جمهور به صورت کتبی از رهبری تقاضا کردند که مجدداً بررسی مصوبات در دستور کار مجمع تشخیص قرار بگیرد و بر همین اساس نیز در دستور کار مجمع قرار گرفت. مجمع تشخیص طی چندین جلسه موضوع را مورد رسیدگی قرار داد و در نهایت در جلسهای با حضور شورای نگهبان و همه اعضا، پالرمو به تائید رسیده است. وقتی مجمع به این مصوبه رای داده و مصوبه تبدیل به قانون شده است، من باید آن را ابلاغ کنم. من خواهش میکنم دوستان این موضوع را در رسانهها عوام فریبی نکنند؛ ما مر قانون را اجرا میکنیم.»
اصل ۱۷۶ چیست؟
قالیباف در صحبت خود به اصل ۱۷۶ قانون اساسی اشاره کرد. این اصل مربوط به علت تشکیل، وظایف و ترکیب اعضای شورای عالی امنیت ملی است. در یکی از بندهای اصل ۱۷۶ آمده است: « هماهنگ نمودن فعالیت های سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در ارتباط با تدابیر کلی دفاعی - امنیتی.» با توجه به این که گفته میشود ابلاغ قانون حجاب و عفاف با توجه به نگرانیهای امنیتی حاصل از آن و واکنش جامعه متوقف شده، ممکن است اشاره قالیباف به این بند از اصل ۱۷۶ باشد. اصلی که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با استناد به آن، جلوی ابلاغ این قانون را گرفته است.
بر سر کمی حقوق بازنشستگان کشوری
بخاطر یک مشت دلار !!