جواد لاریجانی: غربیها میخواهند ایرانیها فقط به آهنگ، رقص و هتلداری بپردازند
یک تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به سیاستهای آمریکا تأکید کرد که ترامپ در پروژه «ایرانفوبیا» ناکام ماند و نتوانست اجماع جهانی علیه ایران ایجاد کند. ایران با تکیه بر توان داخلی و همکاریهای منطقهای مسیر خود را پیش برد.

محمدجواد لاریجانی در گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به ویژگیهای برجسته سیاست خارجی دولت آیتالله رئیسی، بر رویکرد متفاوت و مستقل او در مواجهه با تحریمها و نظم جهانی تأکید کرد.
لاریجانی اظهار داشت: «آیتالله رئیسی در اداره کشور روش خاص خود را داشت، اما در عرصه سیاست خارجی با نگاهی راهبردی به تحریمها برخورد کرد. ایشان اصل را بر این گذاشته بود که تحریمها وجود دارند و باید کشور را با این شرایط جلو برد. برخلاف انتظار توقف یا التماس برای رفع تحریم، تئوری ایشان بر توان داخلی، ظرفیتهای منطقهای و نیروی انسانی متکی بود. باور داشت که بزرگترین معدن هر کشوری نیروی انسانی باهوش و باارزش آن است.»
وی افزود: «رئیسجمهور فقید اعتقاد داشت که ایران میتواند اثر تحریمها را کاهش دهد و بهتدریج آنها را بیاثر کند، بدون آنکه با التماس یا اضطرار وارد مذاکره شود. ایشان در عین پایبندی به مذاکره، هرگز بهدنبال توقف کشور تا تغییر رفتار غرب نبود. در موضوع مذاکرات نیز، نگاه روشنی داشتند و زیادهخواهیهای آمریکا را نمیپذیرفتند.»
لاریجانی با اشاره به گسترش افق سیاست خارجی در دولت سیزدهم تصریح کرد: «یکی از ویژگیهای مهم سیاست خارجی ایشان، پایان دادن به نگاه محدود به آمریکا و غرب بود. با گشودن پنجرهای تازه، جهان وسیعتری دیده شد؛ همسایگان، روسیه، چین، کشورهای آسیایی و آفریقایی وارد مدار توجه شدند. این برخلاف دورههایی بود که عمدتاً غرب دیده میشد و دیگر کشورها در درجه دوم اهمیت بودند.»
وی همچنین به نقشآفرینی فعال ایران در مجامع بینالمللی اشاره کرد و گفت: «دولت رئیسی حضور مؤثری در نهادهای چندجانبه مانند بریکس و شانگهای داشت و این مشارکت فعال، موجب گسترش میدانهای دیپلماتیک ایران شد.»
لاریجانی با تأکید بر یک نکته محوری در سیاست خارجی دولت رئیسی اظهار داشت: «مفهوم مقاومت در نگاه ایشان، به یک اصل رسمی و علنی تبدیل شد. مقاومت دیگر یک موضوع پنهان یا شعاری نبود، بلکه در همه مذاکرات جایگاه آشکار داشت. به همین دلیل، لقب «سید مقاومت» یا «رئیسجمهور مقاومت» را برای ایشان انتخاب کردند، و وزیر خارجهاش نیز به عنوان وزیر خارجه مقاومت شناخته شد.»
وی در ادامه با اشاره به سیاستهای دولت آمریکا بهویژه در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، به شکست راهبرد «ایرانهراسی» در سطح جهانی و منطقهای پرداخت.
لاریجانی با بیان اینکه ترامپ در پروژه «ایرانفوبیا» ناکام ماند، گفت: ابتدا تئوری آنها این بود که ایران، لولوی منطقه است و هر لحظه ممکن است حمله کند و خلیج فارس را ناامن سازد. اما این تصویرسازی موفق نبود. بهجای آن، ترامپ شروع کرد به نازک کردن صدا و بالا بردن ابرو و گفتن اینکه "ای مردم ایران ببینید عربستان چگونه بیابانها را آباد کرده!" در واقع بهجای تمرکز بر افکار عمومی غرب، بیشتر به دنبال اثرگذاری در داخل ایران بود.
وی در ادامه افزود: ترامپ به کشورهای عربی منطقه گفت اسلحه میدهم، حمایت میکنم، اما درنهایت هدفش دوشیدن آنها بود. در این فرآیند نیز سیاست ایرانهراسی بهطور کامل شکست خورد و نتوانست اجماع بینالمللی علیه ایران ایجاد کند.
این کارشناس مسائل بینالملل همچنین به سیاستهای اخیر آمریکا در قبال برنامه هستهای ایران اشاره کرد و گفت: الان آمریکا میگوید غنیسازی نکنید. کمی جلوتر هم ممکن است بگویند فیزیک و ریاضی هم یاد نگیرید! چون اگر دانشمندان ایرانی این علوم را بیاموزند، ممکن است بتوانند فناوری بومی تولید کنند. این منطق، ناشی از ترس آمریکا از پیشرفت علمی ایران است.
لاریجانی با انتقاد از نگاه تقلیلگرایانه برخی محافل غربی به پیشرفت علمی ایران تأکید کرد: بر اساس این نگاه، ایرانیها باید به آهنگ، رقص و هتلداری بپردازند، اما از علوم پیشرفته فاصله بگیرند. این در حالی است که حوزههای علمی جزئی از تمدن ما هستند و نمیتوان آنها را از مسیر پیشرفت کشور حذف کرد.وی خاطرنشان کرد: تلاش آمریکا برای متوقف ساختن برنامههای علمی و فناوری ایران، نشاندهنده تأثیرگذاری راهبردی دانش بومی و همچنین هراس واشنگتن از استقلال علمی جمهوری اسلامی ایران است.
محمدجواد لاریجانی در ادامه با اشاره به موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال برنامه هستهای و تعهدات بینالمللی، بر حق حاکمیتی ایران در مسیر توسعه علمی و فناوری تأکید کرد.
وی اظهار داشت: «ما در هیچ زمینهای از توسعه، از هیچ کشوری اجازه نمیگیریم. آمریکا مطلقاً حقی ندارد که درباره صنعت هستهای ایران اظهار نظر کند. ما در چارچوب معاهده انپیتی (NPT) فعالیتهای خود را انجام میدهیم و پای تعهداتمان ایستادهایم.»
لاریجانی با اشاره به موضعگیریهای مبهم غرب افزود: «اینکه آمریکا یا برخی کشورها نسبت به فعالیتهای هستهای ما تردید دارند، مسئله خودشان است. ما مسئول رفع شک آنها نیستیم. اگر واقعاً تردیدی وجود دارد، تنها مسیر بررسی آن، نظارتهای فنی در چارچوب مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.»
وی ضمن انتقاد از کارکردهای سیاسی نهادهای بینالمللی، با صراحت گفت: «من شخصاً با انپیتی موافق نیستم و آن را سندی خیالی و مرده میدانم، اما چون جمهوری اسلامی آن را امضا کرده، ما موظف به پایبندی هستیم. امضای ایران بسیار باحرمت است و باید پای آن بایستیم.»
لاریجانی در ادامه تأکید کرد: «حتی در مورد برجام که من از مخالفان آن بودم، وقتی امضای جمهوری اسلامی ذیل آن آمده، باید شأن و حرمت این امضا حفظ شود. هیچ کشوری نباید امضایش را بیاعتبار کند و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.»
لاریجانی درباره روابط ایران با کشورهای منطقه، بر تداوم حمایت جمهوری اسلامی از مردم یمن تأکید کرد و در عین حال مشروطکردن روابط با عربستان به این موضوع را رد کرد.
وی با اشاره به تجاوزات صورتگرفته در یمن، اظهار داشت: «ما همواره با تجاوزاتی که عربستان، امارات و همپیمانان غربیشان مانند انگلیس و آمریکا علیه یمن انجام دادهاند، مخالف بودهایم. جمهوری اسلامی ایران از مردم مظلوم یمن حمایت کرده و همچنان به این حمایت ادامه خواهد داد.»لاریجانی افزود: «این حمایت به آن معنا نیست که روابط ما با عربستان باید به حمایت یا عدم حمایت از یمن مشروط شود.»
برای همین کارها هم بدرد نمیخورید شما ها
اتفاقاالان ظریف دقیقا بااستفاده از نافهمی پزسکیان داردهمینکاررامیکند
چهل و چند ساله دارین چرندیات تحویل مردم میدین. حالا نگاه کنید کشورهای عرب منطقه کجان و ما کجاییم؟ تولید ناخالص اونا کجاست و ما کجا؟!
اونا الان روی هوش مصنوعی و سهام شرکتهای بزرگ فناوری سرمایه گذاری می کنن یا رقص و آواز؟!!!
نه بابا ما رو چه به این قرطی بازی ها ، ما شب تا صبح از تلویزیون باید صحنه های کشت وکشتار ، قتل و جنایت و خیانت ببینیم!.
بعد پول ملت رو بفرستیم کشورهای دیگه اونا عشق و حال و هتلداری کنند!.
شما لاريجاني ها كي دست از سر اين كشور بر ميداريد . كي تمام ميشيد .
همیشه تحلیلها و پیش بینی ها و نظرات به اصطلاح کارشناسی مزخرفی داشته
برگرد عراق پشیمون میشی آخر برگرد برگرد پشیمون میشی آخر زود باش دیگه برگرد کار دارم
دستاورد و منفعت تو برا ی ایران چی بوده
آموزش جاسوس انگلیسی برادر زاده اش یکی از نمونه های کارشه
خودشون به شما گفتند یا توهمات خودته؟ مگه خودشون خواننده و رقاص کم دارند؟
در دوره ریاست جمهوری مرحوم رئیسی اصلا مردم احساس نمی کردند تحریمهای خارجی وجود دارد چونکه به خود تلقین نموده بودند تحریمی وجود ندارد! 🤣 🤣 🤣 هر موقع خواستی درد پس از جراحی را تحمل کنی به آن فکر نکن تا درد خود به خود فروکش کند!
غربی ها برای کشور خود تحصیل علم وپیشرفت وفرزند آوری وحفظ خانواده را در نظر می گیرند امادر خصوص مردم ایرا ن هرزکی وسک کردانی وبی غیرتی وبی حجابی وووو را ترویج می کنند تا مانع خودکفایی وپیشرفت در کشور شوند.
و البته ایرانی ها هم ( مسؤلین جمهوری .ا.ا) فقط غنی سازی و ... اتمی دوست دارند
...
خوب میدونن شما هندونه میدین بغل بعضیا درمنطقه اونهام باعث جرقه زدن کشتار مردم بیگناه میشوند بعدشم که سوژه مراسم های عزاداری شروع میشه واس همین میخوان کل دنیا و منطقه شاد باشند نه غمگین عزادار ازدست دخالت شماها