مهرداد بذرپاش: همه تهمتها و اتهامهای بیاساس را به جان خریدیم/ او بهجای بیانیهخواندن، اقدام میکرد
مهرداد بذرپاش با اشاره به تفاوت فرصت زمانی دولت سیزدهم با دولتهای گذشته گفت: همه دولتهای قبل معمولاً هشتساله بودند. دولت آقای رئیسی فقط دو سال و نه ماه فرصت داشت. در مقایسه با دولتهایی که باید به آنها فرصت داد تا اقداماتشان را نشان دهند، انصاف این است که بپذیریم اگر ادامه پیدا میکرد، بسیاری از مشکلات قابل حل بود.

مهرداد بذرباش وزیر راه دولت سیزدهم در مراسم بزرگداشت شهدای خدمت با تأکید بر وجههای از شخصیت شهید رئیسی که نماد «توانستن» بود، گفت: «شهید عزیزمان یکی از واژههای توانستن، واژههای خوب بودن، واژههای قیام کردن و فرادا برای قیام لله بوده. اینکه شهید عزیزمان سعی کرد ابتکار و هنرنمایی را در مقابل انفعال و بیهنری، تعقل را در مقابل کمخردی، ایستادن و قیام کردن را در مقابل نشستنهای مکرر و توجیه کردنهای بیثمر، و اقدام کردن را در مقابل بیانیهخواندن اتخاذ کند، نشان از آن دارد که مسیر او مسیر درستی بود.»
بذرپاش سپس به بخشی از تجربه خود در دولت اشاره کرد و افزود: ما همه تهمتها و اتهامهای بیاساس این راه درست شهید را به جان خریدیم. امروز که من به عنوان عضوی کوچک از خدمتگزاران آن مقطع در دولت خدمت شما رسیدهام و فکر میکنم انجمن اسلامی زحمت کشیده و بنده را دعوت کرده، فرقی بین بچهها نمیگذارم؛ تشکل محترم خودمان است. پاسخگویی به عملکرد، حق شما و وظیفه من است. اگر یکونیم سال مسئولیت وزارت راه و شهرسازی را داشتهام، باید پاسخگوی عملکرد ۴۵ ساله این حوزه باشم.
بذرپاش در ادامه با اشاره به شخصیت شهید رئیسی افزود: چرا شخصیت شهید، شخصیت مسئلهحلکن بود؟ سؤال عزیزانم در بیانیه سیاسیای که خواندم همین بود. بیشتر هم بیانیه سیاسی بود تا محتوایی. اینکه بله، شهید میتوانست بگوید من چرا باید قول مسکن بدهم؟ اگر هم قول نمیداد، که قانون بود. اگر قانون هم نبود، که نیاز کشور بود.
او به شرایط تحویل دولت اشاره کرد و گفت: دولت شهید وقتی دولت را تحویل گرفت، رشد و تشکیل سرمایه در بخش مسکن طبق آمار مرکز آمار، منفی ۱۳.۹ درصد بود. میتوانید مراجعه کنید؛ اگر آمار بانک مرکزی را نگاه کنید، رشد تولید بخش مسکن و ساختمان در سال ۱۴۰۰ منفی ۷۱ درصد بود. در سال ۱۴۰۲ باز طبق همان آمار بانک مرکزی، رشد تولید بخش مسکن و ساختمان مثبت شد.
مهرداد بذرپاش در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم بزرگداشت شهید آیتالله رئیسی، با اشاره به تفاوت فرصت زمانی دولت سیزدهم با دولتهای گذشته گفت: همه دولتهای قبل معمولاً هشتساله بودند. دولت آقای رئیسی فقط دو سال و نه ماه فرصت داشت. در مقایسه با دولتهایی که باید به آنها فرصت داد تا اقداماتشان را نشان دهند، انصاف این است که بپذیریم اگر ادامه پیدا میکرد، بسیاری از مشکلات قابل حل بود.
او افزود: نگاه شهید به مسئله، نگاه مسئلهحلکن بود. یعنی در ابتدا، نسبت به مسائل برای خودش حجت کارشناسی ایجاد میکرد. سالهاست که در این کشور، تئوریزه میکنیم که احتکار زمین یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت مسکن است. در حالی که کمتر کسی در این چهار دهه به آن ورود کرده، اما در دولت آقای رئیسی، این احتکار زمین شکست.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در انتخابات اخیر، برخی کاندیداها شعار میدادند که میخواهند زمین به مردم بدهند. در حالیکه دولت آقای رئیسی در محدوده شهرها و روستاها ۴۰۰ هزار قطعه زمین به مردم واگذار کرد. این در حالی است که برنامه ما واگذاری یک میلیون قطعه زمین بود. فقط در چند ماه از عمر این دولت، بیش از ۶۵۰ هزار قطعه زمین در سامانه تنظیم شد. اگر تا پایان دولت ادامه پیدا میکرد، واگذاری یک میلیون قطعه زمین قطعی بود.
بذرپاش در مثالی گفت: وقتی دولت سیزدهم آغاز شد، ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده به دولت رسیده بود. پروژههایی که از سالهای ۸۹ تا ۹۳ روی دست دولت مانده بود. بیش از ۱۰ سال گذشته بود. این واحدها نیمهتمام بودند، متقاضی پولی نداشت، بانکها هم اعتباری برای تکمیل آن نداشتند. منابعی هم در بودجه عمومی برایشان در نظر گرفته نشده بود. اما ما با استفاده از منابع مولدسازی داراییها در کمتر از سه سال، حدود ۱۴۰ هزار واحد از آنها را تحویل دادیم. این یک اقدام بزرگ بود.
بذرپاش در پایان به ویژگی شخصیتی شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: قانون کم نداریم. طرحهای خوب هم کم نداریم. ولی آنچه کم داریم، پیگیری است. شهید رئیسی میفرمود ۸۰ درصد کار، پیگیری است؛ نه فقط گفتن.
بذرپاش با اشاره به اقدامات دولت شهید رئیسی خاطرنشان کرد: من یادم هست آخرین باری که خدمت شهید رسیدم، همان عکسی که معروف شد و در رسانهها منتشر شد، من در آن کنار شهدا بودم. در مهرماه سال ۱۴۰۲ به کشور آذربایجان رفتم، در نقطه صفر مرزی، در همان منطقه رود عرب، عملیات احداث کریدور ارس با زدن کلنگ آغاز شد.
بذرپاش ادامه داد: این کریدور عرب که مهرماه کلنگزنی شد، دقیقاً قبل از سفری بود که قرار بود شهید برای افتتاح پروژه انجام دهد و متأسفانه پس از بازگشت آن حادثه رخ داد. این پروژهای بود که شهید چنان تحسین کرد و از همکاران من تشکر نمود که واقعاً من متأثر شدم. مقام معظم رهبری نیز مرتب پیگیر موضوع بودند. در جلسات دوشنبههایی که رئیسجمهور دیدار با ایشان داشت، معمولاً آقا موضوعاتی را مطرح میکردند و من دوشنبهها منتظر تماس شهید بودم. تقریباً هر هفته دوشنبه به من زنگ میزدند و چند موضوع را پیگیری میکردند که یکی از آنها همین کریدور ارس بود.
او با تأکید بر سرعت توافقات انجامشده گفت: در عرض شش تا هفت ماه توافقات با کشورهای آذربایجان، ترکیه و کشورهای منطقه انجام شد. کریدور زنگزور که محل نزاع دو دههای ما با آذربایجان بود، با همت و پیگیری شهید به کریدور ارس تبدیل شد. این پروژهای سخت بود، هم از لحاظ تأمین مالی و هم از نظر اجرایی. پروژهای که مستلزم توافقات منطقهای و همکاری با کشورهای خارجی بود، در مدت کوتاهی اجرایی شد.
او افزود: پروژه ساخت فرودگاه جدید در تهران با ظرفیت ۳۵ میلیون نفر نیز کلید خورد. دولت شهید تنها در یک سال با تمرکز، توافقات لازم را انجام داد. دکتر مخبر به چین رفت و عملیات آغاز شد. این فرودگاه جدید به فرودگاه فعلی با ظرفیت ۱۲ میلیون نفر اضافه خواهد شد. این یعنی توسعه. خدا عنایت کرده بود به این شهید. ما که با ایشان کار میکردیم، لذت میبردیم. حاضر بودیم بدون مزد کار کنیم. سختی کار برای ما حداقل بود، چون انگیزه داشتیم. دولت پیگیر بود.
بذرپاش با اشاره به خصوصیات فردی آیتالله رئیسی گفت: من در پیشگاه مردم شهادت میدهم که حتی در سختترین شرایط، عصبانیت در ایشان نمیدیدم. خدا شاهدهاست عصبانیترین حالت ایشان در اردیبهشت و در یک جلسه بود، که باز هم آرامش خود را حفظ کرد. از ایشان یاد گرفتم. ما مطلع بودیم از فشارها، از نقدهای بعضاً ناسالم، ولی شهید همیشه مطلع و دقیق بود. در همه جلسات، چه سفرها و چه نشستهای رسمی، حضور فعال داشت.
وزیر راهوشهرسازی در پایان گفت: به نظر من این شهید عزیز، الگویی ماندگار برای اداره کشور بود.
آثار زیانبار سوءمدیریت در همین دو سال و نه ماه کاملاً عیان شده بود وای به حال اینکه ۸ سال ادامه پیدا می کرد.
اگه هشت ادامه داشت این چندسالعت برق راهم نداشتیم ارز دولتی را حذف کرد واین فاحعه است که گریبان گیر ملت شده اجناس ساعتی گران میشن
خدا رحمتش کنه خیلی اقدام می کرد ولی اقدامتش نتیجه نمیداد. آخه معلوم نبود اقدامتش برا کی و برای چیه. فقط اقدام می کرد.
تو که وزیر باشی حال اون دولت معلومه چی بوده