در ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع)؛

پزشکیان: زمانی که امام رضا ولیعهد بودند و قدرت داشتند با ملحدان بحث می‌کردند/ یعنی در جامعه‌ای زندگی می‌کردند که ملحد هم می‌توانست زندگی کند/ اگر نمی توانیم عدالت را در جامعه پیاده کنیم، مشکل از ما است

رئیس‌جمهور گفت: در زمانی که امام رضا ولیعهد بود و قدرت داشت با ملحدان بحث می‌کرد و با علم و دانش و منطق ثابت می‌کرد که آنها اشتباه می‌کنند؛ یعنی در جامعه‌ای زندگی می‌کرد که ملحد هم می‌توانست زندگی کند. الان ما می‌توانیم این کار را کنیم؟

پزشکیان: زمانی که امام رضا ولیعهد بودند و قدرت داشتند با ملحدان بحث می‌کردند/ یعنی در جامعه‌ای زندگی می‌کردند که ملحد هم می‌توانست زندگی کند/ اگر نمی توانیم عدالت را در جامعه پیاده کنیم، مشکل از ما است

«مسعود پزشکیان» دوشنبه شب در ششمین کنگره جهانی امام رضا (ع) در مشهد، ضمن خوشامدگویی به میهمانان این کنگره اظهار داشت: تمام تلاش ما بر این است که راه امام را زنده کنیم، آنچه در ذهن من از کرامت مانده این است که خداوند بنی آدم را «کریم» خلق کرده است.

پزشکیان اضافه کرد: امام رضا (ع) با منطق و دلیل با مردم برخورد می کرد و شعار «عدالت برای همه و ظلم برای هیچکس» باید توسط این کنگره به دستور العمل زندگی ما تبدیل شود.

رئیس جمهور با اشاره به عظمت خلقت جهان، گفت: در حدیثی قدسی آمده است که خداوند زمین را به خاطر انسان خلق کرده است و حیات انسان نیز به علم و حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است، در این حدیث اشاره شده است که جهان با این همه عظمت برای انسان خلق شده است.

وی افزود: خداوند تمام علوم را به انسان آموخت و به ملائک گفت که بر انسان سجده کنید، همه سجده کردند بجز شیطان که در مقابل علم و دانایی دچار تکبر و غرور شد.

پزشکیان با اشاره به آیات سوره شریفه «شمس» تاکید کرد: انسان با توجه به چشم‌اندازی که مقابل خود می‌بیند می‌تواند رشد کند، برخی با نامردی قتل و غارت می‌کنند و برخی دیگر با تذکیه نفس به جایی می‌رسند که بجز خدا چیزی نمی‌بینند. کرامت انسان مستقل از نژاد و قوم و قبیله و رنگ است، انسان به واسطه دانایی، صداقت، علم و راستی خود است که کرامت پیدا می‌کند.

رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: انسانی که متقی‌تر است در نزد خداوند برتر است؛ تقوا یعنی حرکت بدون خطا و حرکت در مسیر خداوند، یعنی کسی که بدون خطا تصمیم بگیرد، عمل کند و برای خداوند عمل کند. خطاکار سوار بر اسب وحشی است که افسار در دست ندارد و لذا به درون آتش می‌رود، این در حالی است که تقوا همچون اسب رامی است به بهشت هدایت می‌شود.

وی گفت: در تقوا هلاکت معنا ندارد و اگر اوضاع جامعه تشنه و بی آب است، اگر نمی‌توانیم کرامت، حق و عدالت را آنگونه که باید در جامعه اجرا کنیم، مشکل از خود ماست نه مردم. ما باید خود را اصلاح کنم تا جامعه را آنگونه که امام خواسته است هدایت شود.

پزشکیان با طرح این پرسش که چرا امام همچنان زنده است و مردم عاشقانه او را دوست دارند، گفت: زنده بودن امام به این دلیل است که رفتار و سکنات او الهام‌بخش است؛ امام این نیست که فقط دورش بگردند، بلکه امام آن است که راهش را زنده نگه داریم. باید جامعه و امتی بسازیم که راه امام خود را نشان دهد.

وی افزود: باید کرامت و عدالت برای همه و ظلم برای هیچکس را دستورالعمل زندگی خود قرار دهیم، ظلم به هیچکس بدین معناست که نباید با هیچ قومیت و انسانی جز با عدالت برخورد شود. وقتی برادر حضرت علی از او سهمی بیشتر از بیت‌المال درخواست کرد، او حتی به برادرش یک سهم اضافه از بیت‌المال نداد؛ آیا ما نیز اینگونه هستیم؟

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما باید زینت امامان خود باشیم نه موجب بی‌آبرویی و مشکلی برای آنان، خطاب به شرکت کنندگان در کنگره بین‌المللی امام رضا علیه السلام، اظهار داشت: برگزاری چنین نشست‌هایی باید کاری کند که دستورالعمل مشخص برای اعمال عدالت در جوامع خود بنویسیم، آموزش دهیم و با آن زندگی کنیم.

پزشکیان گفت: ما باید مسیر و حرکت تقوا را در جامعه عملیاتی کنیم، باید به آیات قرآن عمل کنیم نه اینکه فقط بخوانیم و بعد راه و مسیر خود را برویم.

وی افزود: امام آمده است که براساس کتاب عمل کند و عدالت را پیاده کند و حق را در جامعه اشاعه دهد؛ حق شاخص دارد؛ حق مستقل از من و شماست؛ ما باید خود را با حق تطبیق دهیم نه اینکه حق خود را با ما تطبیق دهد؛ نباید خود را حق بدانیم و هر کس با ما مخالفت کرد را ناحق بدانیم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در زمانی که امام رضا ولیعهد بود و قدرت داشت با ملحدان بحث می‌کرد و با علم و دانش و منطق ثابت می‌کرد که آنها اشتباه می‌کنند؛ یعنی در جامعه‌ای زندگی می‌کرد که ملحد هم می‌توانست زندگی کند. الان ما می‌توانیم این کار را کنیم؟ امام رضا با منطق و دلیل با مردم برخورد می‌کرد، دین و کتاب ما منطق و دلیل دارد و باید با مردم و جوانان با منطق برخورد کنیم. باید در عمل به جامعه ثابت کنیم که آمدیم حق را پیاده کنیم نه اینکه بگوییم ما حق هستیم.

وی افزود: به عنوان مسئول این کشور اگر خطا کنم باید با من نیز برخورد شود و این چیزی است که باید بدان عمل کرد، اگر این جلسات و نشست‌ها منتهی به حاکمیت حق و عدالت شود، دنیا جذب خواهد شد.

پزشکیان تاکید کرد: امیدوارم حضور دانشمندان، مهمانان عزیز و بزرگان این جمع به روشن شدن راه انسان‌ها، از عدالت برای همه و ظلم برای هیچکس بیانجامد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر هر آنچه برای خود می‌خواهیم برای مردم از هر باور، دین و جنسیت نیز بخواهیم، این اسلام، حکومت و باور ماندگار است و نور روشنایی آن در جهان خود را نشان خواهد داد. ما مسلمانان چرا باید با هم دعوا کنیم؟ اگر با هم وحدت داشته باشیم اسرائیل نمی‌تواند با دو سه میلیون جمعیت به کشورهای اسلامی ظلم کند و آنان را تحقیر کند. باید به خودمان بازگردیم و وحدت و انسجام و عدالت و کرامت را در جامعه خود، در درون کشور و درمیان کشورهای اسلامی برقرار کنیم.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید