خبرفوری گفتگوها در ایتالیا را بررسی میکند
رُم، شهر بیدفاع؛ چرا فردا روز مهمی در مذاکرات عراقچی و ویتکاف است؟ / بازی تازه شروع خواهد شد
دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا فردا در شهر رُم آغاز میشود. به عقیده بسیاری از تحلیلگران، این دور از مذاکرات عملا شروع رسمی گفتگوهاست و فرجام مذاکرات را تا حد زیادی روشن خواهد کرد، اما چرا؟

ترامپ میگوید برای حمله به ایران عجله ندارد، اما آن را لغو هم نکرده است (اینجا بخوانید). او راست میگوید. رئیسجمهور آمریکا نمیخواهد شتابزده جنگی تازه به راه بیندازد اما بهنظر میرسد برنامهای هم برای پایان تهدیدها ندارد.
دونالد ترامپ یک تاجر است. فرستاده او به خاورمیانه هم یک املاکی است. مدل مذاکره آنها تهدید و فشار است، بیآنکه واقعا اهل ترک میز مذاکره باشند.
ترامپ امتیازاتی از ایران میخواهد. امتیازاتی عملی و متفاوت از برجام تا بتواند "توافق ترامپ" را موفقتر از "توافق اوباما" نشان دهد. اما شوربختانه، او دقیقا نمیداند چه میخواهد و همین، مذاکره و توافق با او را سخت کرده است.
ترامپ هر روز یک جمله را تکرار میکند: "ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد"، اما توضیح نمیدهد چطور میخواهد خواسته خود را عملی کند. آیا با نظارت بیشتر بر برنامه هستهای ایران، تعطیلی آن، حمله نظامی یا راهی دیگر؟
در چنین شرایطی، ایران هم باید تهدیدهای مداوم ترامپ را تحمل کند و هم راهکارهایی ارائه کند برای آنکه به مطالبه ترامپ پاسخ دهد. البته روشن است که تهران میخواهد با حفظ برجام از تعهدات آن توافق فراتر نرود. اما تندروها در واشنگتن چیزی فراتر میخواهند؛ چیزی مبهم که معلوم است چه چیزی نیست اما نمیشود فهمید چه چیزی هست!
همین موضوع دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا را مهم کرده و نگرانیهای منطقهای از شکست احتمالی مذاکرات را ایجاد کرده است. اینکه در یک روز، امیر قطر به مسکو میرود و وزیر دفاع عربستان به تهران میآید و عراقچی در روسیه برای پوتین پیام میبرد، هیچکدام اتفاقی نیست.
کشورهای عربی نگران وقوع جنگ فراگیر منطقهای در خاورمیانه هستند و جرقه آن را شکست مذاکرات در رُم میدانند.
تجربه ویتکاف نشان داده است که او آغازگر خوبی برای گفتگوهاست اما پایان دهنده خوبی نیست. او برای جنگ اوکراین و جنگ غزه نیز شروع امیدبخشی داشت اما نتوانست کار را به پایان برساند و هردو جنگهنوز ادامه دارد. فقدان تجربه سیاسی و فشار بر او در آمریکا، از مذاکره کننده آمریکایی، شخصیتی مترلزل ساخته که مدام حرف عوض می کند.
ترامپ البته شخصیتی دیگر را جایگزین او نمیکند چون میخواهد سند توافق احتمالی با تهران به نام او بخورد، نه یک چهره سیاسی شناخته شده؛ بنابراین احتمالا ویتکاف به گفتگوها ادامه خواهد داد، بیآنکه چشماندازی برای آینده داشته باشد.
ترامپ هرچند عجلهای برای جنگ ندارد اما برای توافق عجله دارد. او نمیداند چه میخواهد اما با همان چه معلوم نیست چیست، دوست دارد عکس یادگاری بگیرد. این شتاب تبلیغاتی هم تهدید است و هم فرصت. تهدید به خاطر احتمال تغییر رویکرد پس از ۶۰روز و سوءاستفاده نتانیاهو از شکست احتمالی مذاکرات و فرصت به این خاطر که تهران میتواند با ظرافت، طرحی را به آمریکا بقبولاند که تکرار تجربه برجام باشد، تنها با یک نام جدید.
انتخاب رُم برای گفتگوهای ایران و آمریکا یادآور یک تجربه مثبت است. تجربه اولین توافق پنهان ایران و آمریکا پس از پیروزی ترامپ. مدت کوتاهی پس از پیروزی انتخاباتی دونالد ترامپ، ایتالیا پادرمیانی کرد تا شهروند ایرانی که آمریکا از ایتالیا میخواست او را به آمریکا منتقل کند، به تهران مسترد شود و در عوض روزنامهنگار ایتالیایی آزاد شود.
چراغ سبز ترامپ، این پروژه را عملیاتی کرد و حالا شاید ایتالیا دوباره محلی برای توافقات وسیعتر باشد.
احتمالا لحن دیپلماتها پس از گفتگوهای رُم، روشن میکند که کدام سناریو پیش رفته است.
ایران حقه بازه و فقط وقت تلف میکنه
دیگ ۴ سال نمیشه وقت تلف کرد
تو خود حقه بازی ۵۰ هزار کودک غزه خونی زخمی یتیم و بی مادر شدن و مقاومت کردند واس ای مسوزی
حقه بار ترامپ و ترامپی ها هستند
خواسته کشورها، همیشه با آنچه در مذاکرات مطرح می شود پیش نمی رود ، می توان تصور کرد بدون توافق هم ، ایران خواسته غرب مبنی بر کاهش سرعت هسته ای شدن و همچنین کم کاری در اقدامات منطقه ای را بپذیرد و هم در عوض ، آمریکا از شدت عمل پرهیز کند. این مدل مفاهمه، یک دستاورد بزرگ برای خدمتگذاران داخلی است مبنی بر اینکه مثلا به خواسته آمریکا تن ندادیم اما با شخصیت ترامپ کمی منافات دارد .
خواب شما بخیر ایران توافق سه مرحله ایی پیشنهاد داده است وآمریکا هم قبول کرده است درمرحله آخرش خارج کردن غنی سازی ذخیره شده ۶۰ درصد به کشوری ثالث ودرعوض آمریکا تمام تحریمها را لغو وبه تایید کنگره آمریکا برساند وهیچ دولتی درآینده قادر به لغو آن نباشد وغنی سازی ۳/۶ درداخل ادامه داشته باشد دو مرحله ماقبل هم رفع مسدودی دارائیهای ایران وتحریمهای نفتی است .همین والسلام
بجای اینکه امسال بهاردست جمعی بریم زیارت وبرگشتنه عاشق بشیم گروسی امدورفت درعمان یارم یه عده خوشبین یه عده بدبین یکی هم خوشبین هم بدبین اورانیوم انجا نمیفرستیم اینجا میفرستیم سوخت جامدسوخت مایع عمرمان سوخت ورفت پی کارش
ترامپ و ویتکاف به دنبال پروژه های اقتصادی ،صنعتی ، معدنی ، نفت و گاز ایران هستند.
چنانچه ایران بخواهد توافقی صورت گیرد باید به ترامپ پیشنهادات اقتصادی دهد فقط.
البته تو خواب ببینند ...
غلط کرد و غلط کردند
اگر ایران اعلام کند روابط خود را با آمریکا عادی سازی می کند ترامپ بیخیال بمب اتم هم میشود.
بهرحال،راهی که ۴۷سال رفتیم خوب نبوده٪ چون باعث مشکلات اقتصادی ویرانگر وظهور قشری بسیارثروتمندکه البته این ثروت بادزدی واختلاس ازبانکهای دولتی وخصوصی وتورم هزاران درصدی که این پولهای دزدی صدها برابرشده ونهایتاً این افراد بیناموس،بیشرف خودی، اصل پولها رو بعد۱۰سال به بانکهای هیچی ندار برمیگردونن!! لطفاً قانون ازکجا آوردی رو مثل تمام کشورها که یک دلار اگه اضافه داشته باشن باید منبع درآمد مشخص بشه٪ البته اگه بهتون بَرنمیخوره وگوش شنوا دارین! چرا من بازنشسته بایدشرمنده خانواده بشم؟ ممنونم
تو این ۳۰ ساله راه اشتباه رفتیم وگرنه خروجی این نمی شد .
اصلا به جامعه و اجتماعی درونی توجه نکردیم خواستیم امریکا مسلمان کنیم از مسلمانی خودمان فاصله گرفتیم چرا مثل قبل ۵۷ بی حجابی شد ؟
چرا نمیشه ازدواج کرد حتی اگر پول هم داشته باشی .
این سقوط نیست ؟؟
سالهاست که این حرف ها داره تکرار میشه اما تفاوت گذشت زمان اینه که طی این مدت عده قلیلی که سر سفره این نظام نشسته اند هر روز دارن غنی تر و اکثر افراد جامعه فقیر تر میشن وقتی مذاکره کننده ایران حتی طمع به یک خودنویس طلا داره که بدزد و با آبروی ایران بازی می کند چه انتظاری میتوان از این ها داشت
جناب دکتر عراقچی و تیم مقتدرش قطعا موفق میشند اما اگه سنگ اندازی از طرف امریکایی باشه من و امثال من اماده جنگ با متجاوز هستیم،ما پایداریچی ترسو و پشت میز نشین نیستیم،وطن پرست واقعی هستیم
مثل معروف : همه راه ها به رم ختم میشود !
قماربازیدهست که حتما خواهد باخت
بذار ببینیم فردا چی میشه...خدا میدونه ...انشالله خیره ، خدایی چه توافق بشه چه نشه قیمت جنس های بازار، خودرو ، مسکن و دلار و طلا و...پایین نمیآید. ميبينيم و تعریف میکنیم...
هیچ خبری نیست سرگرممون کردن
اقای کاکاوند ۱۲:۲۱
شما پایداریچی ها انقلابیون بعد از انقلاب و رزمندگان بعد جنگ هستید و مدعیان پررو که با اقلیت مطلق خواهان حکومت برمردمید
امثال بنده در جبهه بودیم کی ؟
سال ۶۰،۶۱ در زمان ازادی خرمشهر و .....
هیچ ادعایی هم نداریم وظیفه ملی بوده
ولی شماها رانت و سهمیه گرفتید خوردید پررو بد عادت شدید
ولی تاریخ مصرفتون تمام شده .....