روزنامه سازندگی:

دوئل علی مطهری و قالیباف برای انتخاب نمایندگان تهران در مجلس/ مطهری برخلاف قالیباف، راه سختی در پیش دارد

اشتباه قالیباف این بود که توان خود را مصروف دولت و پایداری کرد. در انتخابات نیز از داشته‌های خود گذر کرد تا آن‌ها به یک نتیجه ممکن برسد تا همچنان بتواند رای بیاورد و به مجلس برود شاید بتواند همچنان رئیس مجلس بماند که البته بعید است.

دوئل علی مطهری و قالیباف برای انتخاب نمایندگان تهران در مجلس/ مطهری برخلاف قالیباف، راه سختی در پیش دارد

اکبر منتجبی، سردبیر روزنامه سازندگی در این روزنامه نوشت: جدال اصلی انتخابات در تهران است. ولو آنکه عده‌ای اصرار بر آن داشته باشند که لیست ندهند یا انتخابات را تحریم کنند و از آن سو عده‌ای با ردصلاحیت اصلاح‌طلبان و نیرو‌های مستقل و ملی به دنبال برکشیدن جناح دیگر باشند تا مجلسی بی‌دردسر شکل بگیرد که اعضایش به جای آنکه نماینده ملت باشند، وکیل‌الدوله شوند.

به هر ترتیب، رقابت اصلی در تهران است و دو چهره از این میان به عنوان نمادی از دو جریان و دو دیدگاه برکشیده می‌شوند که رو در روی هم قرار بگیرند. پس بیراه نیست که علی مطهری در یک سو بایستد که ماموریتش ایستادگی مقابل تخریب‌کنندگان سرمایه‌های کشور باشد و از آن سو قالیباف برکشیده شود که نمادی از وضعیت موجود است.

وضعیتی که دولت پایداری سیدابراهیم رئیسی به وجود آورده و مجلس فعلی که قالیباف رئیسش است، او را در این بازار مکاره همراهی کرده است. بدین ترتیب ماموریت این دو چهره خود به خود نمایان می‌شود و تفاوت‌ها عیان. علی مطهری مامور است که ناکارآمدی‌های دولت را فریاد بزند و اگر با رای آزادی‌خواهان و وطن‌پرستان به مجلس راه یافت با تشکیل فراکسیونی قوی از زنان و مردانی مستقل و مقتدر، دولت ناکارآمد رئیسی را به میخ بکشد تا آن را با تذکرات و نظارت‌های پی‌درپی مهار کند که بیش از این کشور تخریب نشود و ایران ویران.

از آن سو محمدباقر قالیباف نیز ماموریت دارد که مجلسی همچون مجلسی فعلی تشکیل دهد و همچنان بیش از آنکه در طرف قاطبه مردمی بایستد که اقتصاد دولت رئیسی کمر آن‌ها را خم و جیب آن‌ها را خالی کرده است در سمت دولتی ناکارآمد پایداری ایستاد. این می‌تواند شروع یک دوگانه و آغاز یک رقابت سیاسی پرفشار با تمام محدودیت‌های موجود باشد. علی مطهری برخلاف قالیباف، راه سختی در پیش دارد. از یک سو براندازان در کمین او نشسته‌اند تا شکست بخورد و کشور را تا می‌توانند به تاراج ببرند، در سوی دیگر تحریم‌کنندگان انتخابات از هم‌اکنون به تحقیر او روی آورده‌اند و در ظلع سوم، اصولگرایان با تمام امکانات مالی و مادی و سیاسی مقابلش صف‌آرایی کرده‌اند تا با شکست او پیروزی آسان خود را جشن بگیرند.

تن سیاسی علی مطهری نحیف است. لیست انتخاباتی او ایراداتی دارد و صدای برخی از احزاب مدافع را نیز درآورده است. اما او خودش است. بی‌آلایش. بی‌دروغ. با صراحت و صداقت همیشگی. همه مواضع او را می‌دانند. از سیاست خارجی تا سیاست داخلی. از حجاب تا آزادی‌های مشروع. پس برخلاف قالیباف پرده‌پوش نیست. ما به همان نسبت که می‌دانیم علی مطهری چه می‌خواهد، نمی‌دانیم که قالیباف چه می‌خواهد. اگرچه مدیریت قالیباف را سال‌های سال دیده‌ایم. در امور اجرایی او را کم‌وبیش می‌پسندیدیم، اما در امور سیاسی او بسیار از آنچه روزگاری می‌نمایاند دور است.

به همین دلیل هر چه چنته قالیباف و اصولگرایان به لحاظ مالی و امنیت‌های سیاسی پر است، جیب آن کسی که می‌خواهد «صدای ملت» باشد، خالی است. اما همین به علی مطهری تشخص سیاسی و منزلت اجتماعی داده است. او می‌توانست برای آنکه خوشامد بسیاری در قدرت باشد، حرف‌های حکومت‌پسندانه بزند، چنانکه رقبایش چنین می‌کنند، اما نکرد. نه در گذشته و نه اکنون. هزینه‌های سیاسی این انتخاب را نیز پرداخت کرد و در عصر جمهوری اسلامی، پسر نظریه انقلاب بابت آزادی‌خواهی و دیدگاهایش بار‌ها از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد.

اما قالیباف چرا چنین شد؟ دوره ریاست او بر مجلس اگرچه با امیدواری آغاز شد، اما با ناامیدی به پایان رسید. قالیباف، مدیر اجرایی طراز اولی بود که می‌توانست کشور را ولو با هزینه و قیمت بالا اداره کند، اما کنار گذاشتن او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ و برکشیدن سیدابراهیم رئیسی و ردصلاحیت عجیب علی لاریجانی و معطوف کردن همه برای آن‌که به رئیسی رای بدهند، این انتظار را به وجود آورد شاید قالیباف در مجلس پرنسیب سیاسی خود را حفظ کند و آنچنان که دو سال تمام بر حسن روحانی و دولت او سخت گرفته بود، بر دولت رئیسی و دولت وی نیز سخت بگیرد.

برخلاف علی مطهری که به آسانی به سرلیستی رسید، قالیباف به سختی به امری که برایش مهم بود، دست یافت. با حذف برخی از یارانش همچون پیرهادی، توانگر، جلیل محبی و حتی دهنوی به انتلاف سختی با جبهه پایداری رسید

این حداقل انتظاری بود که از قالیباف می‌رفت، اما متاسفانه چنین نشد. او چنین نکرد. قالیباف قافیه به دولت رئیسی واگذار کرد و در بزنگاه‌های مهم، کنار دولت ایستاد و درخصوص بسیاری از اتفاقات که آخرین آن فساد چای دبش و رد پای مدیران رئیسی بود، سکوت کرد درحالی که می‌توانست در مجلس دولت را به چالش بکشد و شخصاً رئیس‌جمهور را به «خانه ملت» فراخواند تا درباره فسادی که برخی ازآن به عنوان بزرگ‌ترین فساد تاریخ ایران یاد کردند، پاسخگو کند، اما قالیباف با سکوت از کنار آن گذشت. در سیاست البته بده بستان امری رایج است. من اینجا درباره تو سکوت می‌کنم و تو آنجا درخصوص من سکوت کن. با این حال، او آنچنان که انتظار داشت، همراهی نشد. چه آنکه مدتی بعد خبر پول‌پاشی مشاور قالیباف را منتشر کردند و بعدتر هم خبر مهاجرت پسرش اسحاق به کانادا.

آقای قالیباف مانند هر مدیر و انسان دیگری دارای نقاط قوت و البته ضعف‌های بارزی است. نقطه قوت او این است که مرد پشت میزنشین نیست و عملگراست، اما نقطه ضعفش خانواده و یارانش هستند؛ و البته از آن مهم‌تر، این است که گاهی چرخش‌های آنچنانی دارد. چند سال پیش کارتونیستی طنزپرداز قالیباف را مقابل دیواری پوشیده از لباس‌های مختلفی همچون خلبانی، کاپشن، چفیه، کلاه و… نشان می‌داد که درحال تصمیم‌گیری است که کدام یک را بپوشد.

آن طرح بر این امر استدلال داشت که قالیباف در زمره سیاستمدارانی قرار می‌گیرد که چرخش‌های ناگهانی دارد و سر بزنگاه رفتاری از خود نشان می‌دهد که تماشایی و حیرت‌برانگیز است. تغییر قالیبافی که ما در نیروی انتظامی می‌شناختیم و قالیبافی که ۱۲ سال در شهرداری تهران بود با آنچه در انتخابات سال ۹۶ و ۱۴۰۰ و نیز این روز‌ها از خود نشان می‌دهد، بسیار عجیب است. این تغییر نه فقط در رفتار سیاسی و گفتار که حتی در پوشش هم خود را نشان می‌دهد. با این حال، او باید بداند که فردا و تاریخ درباره ما به خصوص سیاستمداران، قضاوت تند و سختی خواهد داشت.

برخلاف علی مطهری که به آسانی به سرلیستی رسید، قالیباف به سختی به امری که برایش مهم بود، دست یافت. با حذف برخی از یارانش همچون پیرهادی، توانگر، جلیل محبی و حتی دهنوی به انتلاف سختی با جبهه پایداری رسید. دو گروهی که تا همین چندی پیش علیه همدیگر سخن می‌گفتند به ائتلاف رسیدند. قالیباف البته فقط همین سرلیستی را به دست آورد که به نظر می‌رسد، مهم‌ترین لیست اصولگرایان است، اگرچه تنها لیست آن‌ها نیست.

چون طیف شریان با سرلیستی حمید رسایی، راست سنتی و فراموش شده به سرلیستی منوچهر متکی و چندین لیست ریز و درشت دیگر در جریان اصولگرا وجود دارد که با آنکه جریان یکدستی را برای خود به وجود آورده بودند، اما در درون خود به آنچنان اختلافی رسیدند که در ساده‌ترین انتخابات نیز نتوانستند همگی حول یک محور و لیست جمع شوند.

اشتباه قالیباف این بود که توان خود را مصروف دولت و پایداری کرد. در انتخابات نیز از داشته‌های خود گذر کرد تا آن‌ها به یک نتیجه ممکن برسد تا همچنان بتواند رای بیاورد و به مجلس برود شاید بتواند همچنان رئیس مجلس بماند که البته بعید است. رفتار سیاسی قالیباف را می‌توان با دو چهره دیگر قیاس کرد و نشان داد که چگونه عده‌ای به دلیل پرنسیب سیاسی و عیاری که دارند، در تاریخ نام خود را ماندگار می‌کنند.

در سال ۹۴ در انتخابات خبرگان رهبری، هاشمی‌رفسنجانی می‌توانست به راحتی با جامعه روحانیت قرار و مداری بگذارد و چشم خود را بر نام مصباح‌یزدی و احمد جنتی ببندد و بدون هیچ دردسری به خبرگان برود. اما او نه تن‌ها چنین نکرد بلکه با تهیه لیستی از افراد میانه‌رو، اتفاقی تاریخی را رقم زد. مخالفان هاشمی شعار «خبرگان منهای هاشمی» را سر می‌دادند تا به سه‌گانه جنتی، مصباح‌یزدی و محمد یزدی را بر صدر بنشانند. اما هاشمی با تهیه یک لیست ۱۶ نفره چنان کرد که نه تن‌ها خود با آرای بسیار نفر اول تهران شد بلکه مصباح‌یزدی و محمد یزدی حذف شدند و نتوانسنتند آرای مردم را کسب کنند و احمدی جنتی نیز به عنوان نفر آخر وارد خبرگان شد.

همچنین می‌توان به رفتار سیاسی علی‌اکبر ولایتی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۹۲ اشاره کرد. جناح راست و اصولگرایان آنچنان فشاری بر وی وارد کردند که وی به نفع سعید جلیلی کنار بکشد، اما او نه تن‌ها چنین نکرد بلکه تلفن همراهش را خاموش کرد و تا انتهای انتخابات و رقابت باقی ماند تا منجر به پیروزی حسن روحانی شود. ولایتی بهتر از هر کس دیگری می‌دانست که پیروز این انتخابات نخواهد بود، اما می‌دانست، ماندنش به ایران و ایرانیان کمک می‌کند تا کشور در دست جناحی تندرو قرار نگیرد.

این‌چنین بود که آخرین حضور او منجر به یک تشخص سیاسی و یک پرستیژ اجتماعی برایش شد. اکنون باید دید در میان رقابت قالیباف و مطهری که یکی همه چیز دارد و یکی هیچ، یکی تمام ستاد‌ها پشت او هستند و یکی هیچ، یکی حمایت قدرتمندان مختلف حکومتی را دارد و یکی تمام مخالفان علیه‌اش بسیج شده‌اند و حتی با طعنه اصلاح‌طلبان و قهر مردم روبه‌رو است، کدام یک پیروز خواهند شد. در کاغذ می‌توان به سهولت گفت که پیروز این میدان نابرابر کیست، اما در روز انتخابات هزار اتفاق ناممکن ممکن است رخ دهد. پس باید بود و دید که چه خواهد شد؛ و تا آن روز می‌توان فقط فریاد زد زنده‌باد حریت و آزادگی.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 24
  • سامی
    2

    یه مشت اراجیف و مهملات

  • 🐜
    1

    آخه این دو نفر عددی نیستن که من وقت بذارم براشون حتی لیاقت دو دقیقه وقت گذاشتن را ندارد!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      فعلا که همه اموراتمون دست امثال ایناست .

  • پدر
    0

    يه عده شدن سر جاهازي مجلس ..... بابا شما اگر توانايي انجام كاري به نفع مردم را داشتيد تو اين چند سال انجام مي داديد . بريد يه شغل آبرومند براي خودتان پيدا كنيد دست از سر اين مردم برداريد .

    نظرات شما -
    • غیر قابل نشر
      0

      مگه باید برا مردم کار انجام بدن ؟

  • غیر قابل نشر
    0

    در تبلیغ سنگ تموم گذاشتی اما نگفتی اگه بفرض اقای مطهری واعوانش با رای بالای نود درصدم وارد مجلس شوند ایا اجازه خواهند داشت قدمی خلاف منافع مافیای حاکم بردارند؟قطعا نه زیرا نمونه حی وحاضرش حسن روحانی وخاتمی بودند .لذا اول باید تکلیف جامعه با انحصار طلبان وصاحبان زر وسلاح یکسره شود تا امیدی به تغییر حاصل گردد.

  • زند
    1

    بسم الله الرحمن الرحیم

    نمایندگی مجلس آنقدر منافع شخصی دارد که کاندیداها علاوه بر صرف هزینه‌های کلان غیر شرعی حاضرند پس از انتخاب شدن نه تنها از حقوق ماهیانه 20میلیون تومانی صرفنظر کنند که ماهیانه چیزی به مراتب بیش از این هم پرداخت کنند!!

    به اسم هک و هکر برای نمایندگان مجلس و حقوق مثلاً اندکشان ،مقبولیت عام ایجاد نکنیم

  • ناشناس
    1

    خب حالا این همه نوشتی خبر فوری
    من که اصلا نخوندم،،،،، به من چه

  • زند
    1

    بسم الله الرحمن الرحیم

    اگر شخصی بداند که صلاحیت علمی ،اخلاقی،جسمی،روحی و یا .... برای نمایندگی مجلس را ندارد و کاندید شود ،فعل حرام مرتکب شده است و تایید مراجع ذیصلاح برای شخص حلالیت فعل نمی‌آورد.

    نظرات شما -
    • 🐜
      1

      جناب زنده مگه رأی میدی؟؟؟

  • زند
    1

    بسم الله الرحمن الرحیم

    کاندیداهای مجلس باید بدانند

    مردم نیاز به دلسوز ندارند!!نیاز به نماینده کاردان هم ندارند!!

    مردم نیاز به نماینده کاردان دلسوز دارند

  • ناشناس
    0

    جناب آقای دکتر سید سردار سرهنگ پاسدار خلبان قالیباف سیسمونی گیت!!

  • ناشناس
    0

    مجلس و دولت کار پردازانی هستند که با شورای نگهبان و مجمع تشخیص و سایر نهادهای انتصابی از قبل انتخابات تا انتخابات بعدی در راستای سیاستهای نظام که مرجع دیگری آن را تعیین می کند مهار می شوند.

  • ناشناس
    1

    مجلس ششم قوي ترين مجلس بود چكار توانست بكند ،هرچه به بست نشستند ،استعفا دادند ،بست نشستند ،روزه گرفتند ،پس مشكل جاي ديگري است ،نه دولت ونه مجلس مشكل ندارند

  • الف
    7

    اگر آقای مطهری موفق بشه ، اصلاح طلبان ، طبق معمول خواهند گفت که لیست ما برنده شد. اما باید یادشون باشه که مطهری چندین بار تکرار کرده که لیستی که تهیه کرده هم اصلاح طلب (با توجه به نظر اصلاح طلبان هیچ کدام اصلاح طلب نیستن) توش هست هم اصولگرا وهم افراد مستقل . آقای مطهری با اصلاح طلب جماعت که‌ همواره کنش براندازیش بردیگر عملکردها و ادعاهایش برجسته تر بوده و هست هیچ نسبتی ندارد . همچنانکه نویسنده مطلب بالا هم اشاره کرده ، آقای مطهری فرزند تئوریسین ایجاد انقلاب اسلامی یعنی شهید آیت اله مرتضی مطهری است . همان استادی که مفسر جمهوریت واسلامیت نظام جمهوری اسلامی و‌مدافع آن بود.
    بنابراین اگر مطهری موفق شود ، بر خلاف خواست اصلاح طلبان، این امیدواری هست که‌ کمک کند به استحکام بیشتر نظام و استمرار نظام جمهوری اسلامی و دورکردن هرچه بیشتر براندازنی چون جماعت اصلاح طلب.

  • محمد
    0

    آقایان محترم مطهری و قالیباف ا،کاهش هست که مجلس را رها کنید و دنبال یک کار دیگری بروید؟مردم از برکات حضور شما بهره مند شده اند اجازه دهید مردان دیگری بیایند و خود را محک بزنند.البته اگر شما رضایت بدهید

  • زند
    0

    بسم الله الرحمن الرحیم

    اصولاً قوه مقننه و قوه مجریه بایستی زاویه داشته باشند.در اینصورت خروجی قوه مقننه،قوانینی مفید برای مردم خواهد بود.

    وهم راستا بودن این دوقوه باعث انفعال قوه مقننه میشود.

  • ایران زمین
    7

    ملت می دونستندکه تومغزبابای علی
    چی میگذره که زدن کشتنش ولی چه
    فایده علی کوچوله این مردکوچک تا
    آخرعمروبال ماست.

  • ناشناس
    0

    فقط امام زمان عج میتوانند در این زمان حق وباطل را تشخیص دهند چون آنانکه بیشتر ادعا داشتند بدترین دشمنان مردم بودند

  • ناشناس
    1

    دوئل؟! مگه اینجا تگزاسه،مگه اینا هفت تیر کش
    هستن؟!😉🤩😍🙄

  • ناشناس
    1

    حاج آقا سیسمونی گیت همراه با حاجی داعم التحریک!!!

  • ایران سربلند
    6

    به قالیباف که قطعا رای نمی دم. (با اون خانواده اش- با اون کاراش)
    مطهری رو هم شاید...

  • استاد شیمی تجزیه
    1

    مردم انقلابی گوش به فرمان رهبری برای اقتدار ایران اسلامی با قدرت پای صندوق های رأی حاضر خواهند شد.
    زاویه احزاب و اشخاص از نظام جمهوری اسلامی ، نسبت مستقیم دارد با زاویه گرفتن انها از قران و اسلام. یعنی هرچه فردی از نظام جمهوری اسلامی نفرت داشته باشد به همان نسبت از اسلام بدش می آید. و به همان نسبت در انجام تکالیف و دستو.رات اسلام فاصله دارد.
    البته "نظام جمهوری اسلامی" با آنچه برخی مسئولین جمهوری اسلامی انجام می دهند متفاوت است یعنی اگر مسئولی در نظام جمهوری اسلامی خلافی کرد آن کار دستور نظام اسلامی و اسلام و قران نیست و این شخص تافته ای غیر از نظام اسلام بوده که با" انتخاب نادرست" مردم به لایه های نظام اسلامی ورود کرده.. البته هم ممکن است انتخاب درست بوده ولی آن شخص گرفتار هواهای نفسانی شده و از درجه اسلامی بودن ساقط شده همانطور که قرآن می فرماید ابلیس که از فرشتگان بود و هزار سال عبادت کرد ولی با نافرمانی کردن از دستور خدا تبدیل شد به شیطان.

  • عبدل
    0

    آفزین برمطهری
    ازچنان پدرچنین پسر باید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها