پشت پرده درخواست آمریکا برای آتش بس بشردوستانه در غزه چیست؟

یکی از اعضای اندیشکده فلسطینی «الشبکه» به الجزیره می گوید: تغییر لحن دولت بایدن کافی نیست. هر طرفی که به اسرائیل 14 میلیارد دلار کمک مالی کند و مهمات مورد استفاده اسرائیل را برای ارتکاب نسل کشی در غزه تامین کند، شریک جرم است.

 پشت پرده درخواست آمریکا برای آتش بس بشردوستانه در غزه چیست؟

«الجزیره» در نوشتاری به تحلیل رویکرد آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده در قبال جنگ غزه پرداخته و می نویسد:

در حالی که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حال ملاقات با رهبران اسرائیلی بود تا آنها را به برقراری آتش بس بشردوستانه در غزه تشویق کند، اسرائیل با تشدید بمباران غزه به بیمارستان ها، آمبولانس ها و غیر نظامیانی که به مکان امن می گریختند خسارت وارد کرد.

مدافعان حقوق بشر می گویند که «آتش بس موقت بشردوستانه» برای توقف کشتار در غزه، جایی که سازمان ملل نسبت به جنایات جنگی احتمالی ابراز نگرانی کرده، کافی نیست و احتمالاً این توقف تبادل آتش در طول زمان پایدار نیست.

«آدام شاپیرو»، مدیر حمایت از اسرائیل و فلسطین در پروژه دموکراسی برای جهان عرب می گوید: «تلاش برای برقراری آتش بس موقت بشردوستانه واقعا رویکردی بی فایده به این موضوع است. من نمی دانم چه کسی از نظر حقوقی به دولت ایالات متحده مشاوره می دهد، اما اگر آنها فکر می کنند که این راهی برای جبران تخلف های اسرائیل از  قوانین بین المللی بشردوستانه است، سخت در اشتباه هستند. درخواست آتش بس موقت راه را برای یک درگیری با پایان باز بدون پاسخگویی یا هزینه سیاسی برای اسرائیل هموار می کند.»

بلینکن که روز جمعه را در اسرائیل گذراند می گوید که «با توقف موقت درگیری‌ها، کمک‌های بیشتری به غزه می رسد، از غیرنظامیان فلسطینی محافظت می‌شود و فرصتی هم فراهم خواهد شد تا حماس اسرای در اختیار خود را آزاد کند.»

او در جمع خبرنگاران گفت: «ما معتقدیم که هر یک از این تلاش‌ها با آتش بس های بشردوستانه، با ترتیباتی روی زمین که امنیت را برای غیرنظامیان افزایش می‌دهد و امکان ارسال مؤثرتر و پایدار کمک‌های بشردوستانه همراه خواهد شد.»

کاخ سفید پیشتر گفته بود که هرگونه توقف در آتش بس محدود به یک نقطه خاص خواهد بود؛ طبیعی است که رسیدن به چنین توافقی آسان تر از دستیابی به آتش بس کامل خواهد بود. با این حال، این موضع نشانگر تغییر در موضع ایالات متحده است. دو هفته پیش، واشنگتن پیشنهاد شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتش بس بشردوستانه بود، وتو کرده بود.

«ساندرا تاماری»، مدیر اجرایی پروژه «عدالت آدالا»، می گوید که درخواست برای آتش بس بشردوستانه نشان می‌دهد که دولت بایدن تحت فشار بسیار زیادی در داخل به دلیل افزایش تعداد کشته ها در غزه قرار گرفته است. بیش از 9000 فلسطینی تا روز جمعه کشته شده اند. تاماری به الجزیره گفت: «دولت بایدن خشم مردم آمریکا را نسبت به این نسل‌کشی و این کشتارها می‌بیند، و برای آنها سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود که به اسرائیل برای ادامه این وضعیت چراغ سبز نشان دهند.»

دیدار بلینکن در بحبوحه نارضایتی رو به رشد جوامع عرب و مسلمان از مدیریت بحران توسط دولت بایدن انجام شد. یک نظرسنجی در اوایل این هفته نشان داد که میزان محبوبیت بایدن در میان عرب آمریکایی ها به پایین ترین حد خود یعنی 17 درصد رسیده است. این رقم در سال 2020 ، 42 درصد بود. همچنین گزارش هایی مبنی بر افزایش نارضایتی در داخل خود دولت وجود دارد. جاش پل، یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که به دلیل کمک های مرگبار مستمر ایالات متحده به اسرائیل از سمت خود استعفا داده است.

با این همه چهره هایی چون تاماری معتقدند که آتش بس موقت نمی تواند خشم جوامع حامی حقوق فلسطینیان را کاهش داده یا کنترل کند. او در این باره به الجزیره می گوید: «طبیعی است که فلسطینی‌ها نمی‌خواهند با توقف بمباران غذا و کمک وارد غزه شده و پس از آن دوباره زیر باران بمب قرار بگیرند. این روش کاملا مردود است.»

البته به نظر می رسد که حتی فشار ملایم بلینکن برای برقراری آتش بس موقت هم از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل رد شده است.

نتانیاهو در این باره گفت: «من به صراحت اعلام کردم که ما به تمام نیرو ادامه می دهیم و از آتش بس موقت که شامل آزادی گروگان های ( اسرای)   ما نمی شود، خودداری می کنیم.»

آدام شاپیرو در این باره به الجزیره می گوید: «این مخالفت با درخواست آمریکا بازتاب رویکردی دیرینه در میان رهبران اسرائیل است. آنها می توانند خواسته های واشنگتن را نادیده بگیرند، زیرا می دانند که آمریکا چیزی را به آنها تحمیل نخواهد کرد.  برای مثال، مخالفت ایالات متحده با شهرک‌سازی‌های غیرقانونی در کرانه باختری اشغالی کمک چندانی به توقف گسترش اسرائیل در آنجا یا کاهش خشونت شهرک‌نشینان مورد حمایت دولت نکرده است. اسرائیلی‌ها به سادگی در چشم مقام های آمریکایی نگاه کرده و می گویند ما به حرف شما گوش نمی دهیم.»

اسرائیل سالانه 3.8 میلیارد دلار کمک نظامی از ایالات متحده دریافت می کند و بایدن از زمان شروع جنگ بیش از 14 میلیارد دلار کمک مالی اضافی برای دولت اسرائیل درخواست کرده است.

علاوه بر این، پنتاگون در اوایل این هفته گفت که «هیچ محدودیتی برای نحوه استفاده اسرائیل از تسلیحات» ارائه شده توسط ایالات متحده ایجاد نمی کند. این موضع بدان معنا است که کاخ سفید «خط قرمزی» برای اسرائیل ترسیم نکرده است.

وزارت دفاع ایالات متحده همچنین روز جمعه تأیید کرد که پهپادهای جاسوسی آمریکایی بر فراز غزه پرواز می کنند و ماموریت آنها کمک به اسرائیل برای شناسایی محل اختفای اسرای در اختیار حماس است. این مساله نشان دهنده دخالت مستقیم آمریکا در کارزار نظامی اسرائیل است. پس از حمله حماس در 7 اکتبر که منجر به کشته شدن 1400 اسرائیلی شد، گروه های فلسطینی بیش از 200 اسیر را در اختیار دارند.

خون روی دستان شما

با توجه به حمایت ایالات متحده از تلاش های جنگی اسرائیل، مدافعان حقوق فلسطین می گویند که تاکید شفاهی دولت بایدن مبنی بر ضرورت حفاظت از غیرنظامیان در غزه، آنها را متقاعد نکرده است. در واقع، به نظر می رسد که کمپین بمباران اسرائیل در دو هفته گذشته بدتر شده است، زیرا مقامات آمریکایی درخواست های خود را از ارتش اسرائیل برای رعایت قوانین جنگ افزایش دادند.

آنتونی بلینکن روز جمعه گفت که «فرزندان خودش» را در تصاویر بچه‌های فلسطینی کشته و زخمی در غزه می‌بیند. با این حال، او همچنان بر حمایت آمریکا از اسرائیل تاکید کرد. با این همه افرادی مانند تاماری می گویند که فلسطینی ها و آمریکایی های عرب فریب سخنان وزیر خارجه آمریکا را نمی خورند:«همه فلسطینی‌ها به بلینکن نگاه می‌کنند، بایدن را نگاه می‌کنند، به کل این دولت نگاه می‌کنند و می‌گویند: دست‌های شما آغشته به خون است.»

یکی از اعضای  اندیشکده فلسطینی «الشبکه» به الجزیره می گوید: «تغییر لحن دولت بایدن کافی نیست. هر طرفی که  به اسرائیل 14 میلیارد دلار کمک مالی کند و مهمات مورد استفاده اسرائیل را برای ارتکاب نسل کشی در غزه تامین کند، شریک جرم است. لفاظی های خوش آب و رنگ در دفاع از حقوق بشر که دولت بایدن به آن شهرت دارد کافی نیست. اگر واشنگتن می خواست تغییری در رویه اسرائیل در هدف قرار دادن غیرنظامیان در غزه ایجاد کند، حمایت مالی و نظامی بی‌سابقه‌ به رژیم اسرائیل را متوقف می کرد.

با افزایش فشار بین‌المللی و بلندتر شدن درخواست‌ها برای آتش‌بس، اسرائیل در تلاش است تا درد بیشتری را به فلسطینیان تحمیل کند. فشارهای اخیر دولت بایدن نشان می دهد که حمایت بی‌قید و شرط آمریکا نمی‌تواند برای همیشه ادامه داشته باشد. اسرائیلی ها از  فرصتی که در اختیار دارند، برای قتل عام بیشتر فلسطینی ها بهره خواهند برد. آنها می دانند که آمریکا همچنان از آنها حمایت خواهد کرد فارغ از اینکه چه کاری بکنند.»

منبع: جماران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    هرچی عمو بایدن بگه درسته

  • ناشناس
    0

    اهای اوناییکه جون مردم فلسطین برای شما چغندر بحساب نمیاد حاضرید خانوادتون یه روز تواون وضعیت زندگی کنه اخرش چی؟ صلح نصراله روببینید خودش وخاندانش ازکاخ شون بیرون نمان بعدش به فلسطین بدبخت فلاک زده میگه مقاومت کنید گوسفند خودتی عبدالله

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها