محمد صدر: رئیسی درباره FATF تغییر موضع داده و موافق شده است

سیدمحمد صدر گفت: حتی اگر مذاکرات به ثمر نشسته و برجام رسما احیا شود، اما FATF اجرایی نشود، ایران نمی‌تواند از مواهب برجام و پایان دادن به تحریم‌ها بهره‌مند شود. چرا که فعلا هر نوع نقل و انتقال بانکی برای ایران قفل است

محمد صدر: رئیسی درباره FATF تغییر موضع داده و موافق شده است

او افزود: به نظرم اگر از یک طرف، تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای برجام، پایان دادن به تحریم‌ها و بازگشت به صحنه تجارت و اقتصاد بین‌المللی در دستور کار قرار نگیرد و از سوی دیگر روند پیوستن به FATF و تصویب لوایح پالرمو، cft و... آغاز نشود، ایران نمی‌تواند سر و سامانی به مشکلات اقتصادی خود بدهد.

ضمن اینکه حتی اگر مذاکرات به ثمر نشسته و برجام رسما احیا شود، اما FATF اجرایی نشود، ایران نمی‌تواند از مواهب برجام و پایان دادن به تحریم‌ها بهره‌مند شود. چرا که فعلا هر نوع نقل و انتقال بانکی برای ایران قفل است و کلید باز شدن این قفل در گروی پیوستن به FATF است. خوشبختانه امروز حتی بسیاری از مخالفان برجام و FATF به اهمیت و ضرورت آن پی برده‌اند.

او با اشاره به اینکه رسیدن به این درک تازه اصولگرایان، هزینه‌های بسیاری را به کشور و منافع ملی ایرانیان تحمیل کرد، می‌گوید: «متاسفانه برخی افراد و گروه‌ها در زمان دولت قبل، مخالفت‌های بسیاری در خصوص برجام و FATF داشتند که این مانع‌تراشی‌ها باعث شد فرصت پیوستن به FATF و احیای برجام در زمان دولت قبل از بین برود. بخش قابل توجهی از این مخالفت‌ها هم ناشی از رویکرد‌های سیاسی و جناحی بود.

در زمان دولت دوازدهم همین افراد و جریانات منافع ملی را فدا کردند، اما امروز به این نتیجه رسیده‌اند که مواضع گذشته آن‌ها اشتباه بوده است. امیدواریم این افراد و گروه‌ها از اشتباهات گذشته درس بگیرند و به جای دیدگاه‌های جناحی و سیاسی، منافع ملی را در نظر بگیرند.

صدر در ادامه گفت: با توجه به تجربیات طولانی که من در حوزه سیاست خارجی کشور داشته و دارم، معتقدم نباید بخش سیاست خارجی و سایر حوزه‌های راهبردی کشور را تحت‌الشعاع مسائل داخلی و رویکرد‌های جناحی و خطی کنیم. این نوع نگاه باعث می‌شود کشور با آسیب‌های بسیاری روبه‌رو شود و روز به روز بر این نوع خسارات هم افزوده می‌شود.»

صدر در پاسخ به این پرسش که در صورت طرح موضوع FATF در مجمع فکر می‌کنید، چه سرنوشتی متوجه این سند بین‌المللی باشد، می‌گوید: «با توجه به اینکه آقای رییسی و همفکران ایشان، بعد از مخالفت‌هایی که در زمان دولت قبل داشتند، امروز به این نتیجه رسیده‌اند کلید حل مشکلات اقتصادی در گروی پایان تحریم‌ها و پیوستن به FATF است؛ معتقدم زمینه حل مشکل FATF در مجمع فراهم خواهد شد.

نباید فراموش کرد سنگینی بار مشکلات اقتصادی کشور امروز بر دوش رییس‌جمهوری قرار دارد، بنابراین به نظرم اگر آقای رییسی در جلسات مجمع مخالفت صریحی در خصوص FATF مطرح نکنند و در موضع‌گیری‌های خود خواستار پیوستن به FATF شوند، مجمع تشخیص هم به این خواسته پاسخ مثبت خواهد داد.»

منبع: اعتماد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • ناشناس
    0

    هرکاری می خواهیدبکنیداین ملت داردبراثرتورم نابودمی شودچوانان تاامیدودرحال نابوددن هستند

  • ناشناس
    0

    حالا دیگه ؟؟؟؟؟

  • بسیجی زمان رئیس
    9

    امت حزب الله و خانواده شهدا از پیوستن ایران به FATF خوشحال است پیوستن به سازمان یکی از دستورات اللهی و باعث خوشنودی امام الزمان ، لعنت بر روحانی و ظریف و عراقچی ، درود بر پادشاه عربستان ملک سلمان بن عبدالعزيز و ولیعهدش امیر محمد بن سلمان

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      توهم زده شدی ،،کسانی را که لعنت می‌کنی موافقان FATF بودند ، دولتمردان فعلی حاکم مخالفان طرح بودند ،،،

  • ناشناس
    0

    مجبوری بد دردی است

  • ناشناس
    0

    نوش دارو پس از مرگ سهراب
    آیا بهترین روزهای عمر وزندگی که بدلیل منافع جناحی قدرت طلبان ومنافع مافیای تحریم ها از بین رفت قابل جبران است؟

  • ناشناس
    0

    مطمئنید که تصمیم تصمیم خودش بوده؟!
    تا اونجا که همه میدوند و میدونید خودش کاره ای نیست.

  • ناشناس
    0

    مجبور شده.

  • ناشناس
    0

    از این خبرا نیست

  • علیرضا
    0

    خیال پردازی نکنید. خبری نخواهد شد

  • مجید
    0

    "نباید فراموش کرد سنگینی بار مشکلات اقتصادی کشور امروز بر دوش رییس‌جمهوری قرار دارد"

    کاملا اشتباه است ، سنگینی بار مشکلات اقتصادی کشور ، مستقیما بر روی دوش مردم مظلوم ایران هست ،

  • 0

    هر چند خیلی خیلی دیر ، ولی بالاخره فهمیدن که تا بانک های ایران تحریم باشه ، انتقال پول ایران از کره به لب مرز ایران هم ، فایده ای نداره ،
    انگار الکی گروگان ها تون رو دادید رفت ، الکی مذاکره کردید ، تبادل زندانی و غرامت و کاهش ارزش پول و کم شدن 1 میلیارد از 7 میلیارد پولی که دست کره بود ، همه و همه اش هیچ فایده ای نداشته ، چون بانک ها نمی تونن مبادله داشته باشن با خارج

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها