تصمیم بایدن در صورت شکست مذاکرات وین

علی‌رغم ادعاهای مقامات دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا درباره اینکه دیپلماسی بهترین راه تعامل با ایران است، اکنون از تصمیم واشنگتن برای بازگشت به سیاست هویج و چماق خبر می‌رسد.

تصمیم بایدن در صورت شکست مذاکرات وین

مقامات دولت بایدن شامگاه چهارشنبه در جلسه توجیهی محرمانه‌ای که با سناتورها داشتند، به آنها اطمینان دادند که به دلیل کم‌رنگ شدن امیدها برای مسیر دیپلماتیک برنامه هسته‌ای، در صورت نیاز آمریکا تحریم‌ها را علیه ایران تشدید خواهد کرد.

نشریه «پالتیکو» در خبری به نقل از منابع مطلع از این جلسه نوشت: «این تضمین‌ها در حالی ارائه شد که قانونگذاران هر دو حزب بر دولت بایدن فشار می‌آورند تا طرح جایگزینی ارائه کند که می‌تواند از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای جلوگیری کند».

یکی از قانونگذاران ارشد در این جلسه گفت که مقامات آمریکایی ماه‌ها برای احیای توافق هسته‌ای با تهران - که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد - تلاش کرده بودند، اما از آخرین جلسات مذاکرات وین حدود ۳ ماه می‌گذرد.

بر اساس این گزارش، «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا پس از این نشست گفت: «به دلیل تمام نیات و مقاصد، هیچ گفتگویی انجام نمی‌شود. سوال این است که آیا باز گذاشتن درها برای توافق بالقوه چیزی است که به عنوان یک موقعیت استراتژیک برای دولت مطلوب باشد تا به دنیا بگوید "ما تلاش کردیم، ببینید، آنها مایل به انجام آن نیستند"».

به نوشته پالتیکو، مقامات دولت بایدن به سناتورها اطلاع دادند که تحریم‌های موجود علیه ایران حفظ خواهد شد.

وقتی از منندز پرسیده شد که آیا دولت آمریکا اقدامات تنبیهی بیشتری را به عنوان راهی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران در نظر می‌گیرد، منندز پاسخ داد: «من منتظر خواهم بود».

طبق این گزارش، سناتورهایی که در جلسه توجیهی شامگاه چهارشنبه شرکت کردند، طیفی از گام‌های احتمالی بعدی برای سیاست آمریکا در قبال ایران، از ادامه جستجوی راه‌حل دیپلماتیک تا اعمال تحریم‌های جدید و تعامل با شرکای خود در منطقه را تشریح کردند.

پالتیکو می‌گوید که مقامات وزارت امور خارجه یا از اظهار نظر خودداری کردند و یا به سوالات در مورد این نشست پاسخی ندادند.

مقامات دولت بایدن پیش از این گفته بودند که از تمامی اختیارات قانونی لازم برای اعمال تحریم‌ها برای فعالیت‌های هسته‌ای و غیرهسته‌ای، مانند حمایت ایران از گروه‌های منطقه‌ای و فروش غیرقانونی نفت، برخوردارند.

پالتیکو همچنین نوشت: «تقریباً همه جمهوری‌خواهان کنگره و معدود دموکرات‌ها نشان داده‌اند که تلاش برای احیای توافق دوران اوباما با تهران، ارزشش را ندارد».

«رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران و «برت مک‌گورک»، هماهنگ‌ککننده امور خاورمیانه در کاخ سفید دو مقام بایدن هستند که در این جلسه حضور داشتند.

این در حالی است که مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.

پیش از این نیز فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواستند بدون هیچ تأخیری همکاری‌ها با آژانس اتمی را از سر گرفته و از اقدامات بیشتر در واکنش به قطعنامه شورای حکام اجتناب کند.

منبع: فارس
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • ناشناس
    7

    اخ جون تحریم بیشتر کاسبان بشتابید .

    نظرات شما -
    • بهنام
      7

      توی روح خودت و هفت جددت با آخ جون گفتنت ، مریض کثیف غربگدا

  • کارما
    7

    ته این بازی اینه که آمریکا به درک واصل میشه

  • ناشناس
    5

    عمو بایدن اگر فکر میکنی مردم ایران خودشان کاری میکنند در اشتباه بزرگی هستی ، چون ما سلاح ضربه خوردن از بین جمعیت خودی را تجربه کرده ایم و این بدترین حالت ترس میباشد

  • داریوش
    0

    همین سناتور مندرز میگفت که ما همه جور تحریمی علیه
    ایران اعمال کردیم و دیگه تحریمی باقی نمونده !!!
    حقیقتا هم با فشار حداکثری ترامپ فقط دیگه گزینه
    نظامی باقی مونده

  • مجید
    1

    اگت بتونی اخراج خانواده سران مملکتی از امریکا ودیگر کشورهای اروپایی را که ترامپ لاف زن نتونست کاری کنه شما تصویبش کنی دمت گرم داری
    ولی مردم همینجوری تو تنگنا هستن دیگه تحریم بسه

  • iraj soltani
    1

    هویج و چماق حواله خودتون. لذت ببرید.

  • عباس
    0

    آیا تا بحال از برجام چیزی عاید ما شده است ؟ وقتی تحریم ها اجرا میشود پس چرا ما با آژانس همکاری میکنم ! آنها کار خود را انجام میدهند و ما نیز نشسته دست روی دست گذاشته ایم و فقط نگاه میکنیم . پس این وضعیت چه سودی برای ما دارد ! آیا وقت آن نرسیده است همکاری مان را بطور کلی با آژانس قطع کنیم . در اینصورت چه ضرری بیشتر از این برای ما خواهد داشت؟ ما که در تحریم هستیم پس چرا از برنامه هسته‌ای مان عقب بمانیم . من شک ندارم اگر همکاری مان را بطور کامل با آژانس قطع کنیم، آنها عقب نشینی خواهند . حتی اگر در صورت قطع همکاری پرونده را به فصل هفتم شورای امنیت ببرند ، وضع ما بدتر از این نخواهد شد . و لااقل ما نیز کارمان را انجام خواهیم داد .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها