آمریکا: هنوز به نقطه‌ ترک مذاکرات وین درباره برجام نرسیده‌ایم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که کشورش هنوز به نقطه ترک مذاکرات وین در خصوص توافق هسته‌ای برجام نرسیده است.

آمریکا: هنوز به نقطه‌ ترک مذاکرات وین درباره برجام نرسیده‌ایم

«ند پرایس» در نشست خبری روزانه درباره مذاکراتی که در شهر وین برای بازگرداندن آمریکا به برجام انجام می‌شود گفت: «این روند نمی‌تواند برای مدت نامعلوم ادامه پیدا کند. هنوز در نقطه ترک مذاکرات قرار نداریم. کماکان معتقدیم بازگشت به پایبندی برجام در محدوده احتمالات امکان‌پذیر قرار دارد.»

شب گذشته «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری مشترک با «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان مدعی شده بود واشنگتن به نقطه‌ای که بازگشت به برجام منافع کمتری برای آمریکا ایجاد کند نزدیک‌تر شده است.

وزیر خارجه آمریکا در آن نشست خبری گفت: «داریم به نقطه‌ای که بازگشت به برجام همان دستاوردهای توافق اولیه را مجدداْ ایجاد نکند نزدیک‌تر می‌شویم. زیرا با گذشت زمان، برنامه هسته‌ای ایران رو به پیشرفت است، این کشور از سانتریفیوژهای پیشرفته‌تری استفاده می‌کند، مواد هسته‌ای بیشتری غنی‌سازی می‌کند، دانش بیشتری کسب می‌کند و بنابراین، نقطه‌ای وجود خواهد داشت که در آن، اکتساب تمامی منافع برجامی از طریق بازگشت به همان توافق دشوارتر خواهد بود.

وی ادامه داد: «ما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم ولی داریم به آن نزدیک می‌شویم و به همین دلیل هم هست که به صراحت گفته‌ایم که توانایی بازگشت دوجانبه به برجام برای مدت نامعلوم، پایدار نیست.»

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

روزنامه انگلیسی « تهران ‌تایمز» به تازگی در خبری اختصاصی فاش کرده «رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران گروهی مخفیانه برای مشورت گرفتن از تندروترین کارشناسان ضد ایرانی از جمله مقام‌های دولت «دونالد ترامپ» تشکیل داده است.

روزنامه تهران‌تایمز با اشاره به فشارهای دولت‌های اروپایی روی ایران برای بازگشت به میز مذاکرات نوشته دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا همزمان با این فشارها مشغول همکاریی‌های تنگاتنگ با گروهی از افراطی‌ترین کارشناسان ضد ایرانی برای تخریب مذاکرات وین در صورت آغاز آن بوده است.

تهران‌تایمز خاطرنشان کرده زمانی که ترامپ از برجام خارج شد باور بسیاری از تحلیلگران این بود که جمهوری‌خواهان با هر نوع توافق هسته‌ای با ایران مخالفند. در آن زمان، حمایت برخی از شخصیت‌های حزب جمهوری‌خواه مانند الیوت آبرامز، جان بولتون و دابوویتز از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام این باور را تقویت می‌کرد.

با این حال، تایمز می‌گوید مستنداتی که مشاهده می‌کرده نشان می‌دهد مسئله کمی متفاوت است. این مستندات نشان می‌دهند رابرت مالی از مخالفان برجام کمک می‌خواهد و این اقدام او بخشی از راهبردی چند وجهی است که توسط جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها مشترکاً طراحی شده است.

ما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم ولی داریم به آن نزدیک می‌شویم و به همین دلیل هم هست که به صراحت گفته‌ایم که توانایی بازگشت دوجانبه به برجام برای مدت نامعلوم، پایدار نیست

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

اخیراً مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستن گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

رهبر انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با دولت دوازدهم خاطرنشان کردند: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: «آنها می‌خواهند با گذاشتن این جمله، بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آنها نشود بگویند توافق را نقض کرده‌اید و توافق، بی‌توافق.»

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

«رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران امروز در رأس یک هیئت کوچک برای رایزنی درباره برجام به مسکو سفر کرد. رابرت مالی نیز پس از دیدار با مقام‌های روسیه‌ای در پیامی توئیتری نوشت: «دیدارهایی خوب و سازنده با ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه داشتم و هدف مشترک بازگشت به مذاکرات و از سر گرفتن سریع و مشترک پایبندی به برجام را به بحث گذاشتیم».

روسیه هم در بیانیه‌ای اعلام کرد «دو طرف بر قاطعیت خود در قبال تداوم همکاری ذیل "چاچوب مذاکرات وین" با حضور تمام کشورهای عضو این توافق از جمله ایران و نمایندگان آمریکا تأکید کردند».

این دیدارها در حالی صورت می‌گیرد که جلسه هفته آینده شورای حکام درباره ایران برگزار می‌شود و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه مدعی شده که فعالیت‌های آژانس در ایران به طور جدی تضعیف شده است.

منبع: فارس

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 22
  • سیاوش سلطان
    0

    جمع کن این بساط رو ، دزدهای سر گردنه ، زهرجام ، زهرجام می کنند ، خلاف قوانین بین الملل رفتار می کنید و زمان تعیین می کنید ، اگر در افغانستان به نتیحه رسیدید ، ایران هم ... فقط دارید یک ملت را با چندین نسل دشمن قسم خورده خود می کنید ، به شما میگن سیاستمدار ، پشگل هم بارتون نیست ... به زودی به فنا می روید و زمان سرنوشت شما ملت متجاوز را تعیین خواهد کرد ، زمان کریستف کلمب تمام شد ، الان زمان تفکر و اندیشه و عقلانیت است نه بهانه تراشی برای کلاشی

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      خداوند عقل دهد ببینید چه به سر اقتصاد امده بعد شعار دهید

    • سیاوش سلطان
      0

      ناشناس یعنی ترسو ؛ جوجه اربابت به آخر راه رسیده ، وقتی ابزار آمریکا میشه مصی علینژاد یعنی کشک ، خداوند عقل داده ، اقتصاد ایران از افغانستانی که اربابت ۲۰ سال جنگید و ۸۰ میلیارد دلار خرج کرد و ۳۶۰۰ کشته داد و همین مقدار مجروح و معلول و آخرش فرار کرد ، نتیجه عقل امثال تو بود !!!! شپش اینو بفهم دوران ارباب و رعیتی تمام شده ، نه اینکه دموکراسی را به عراق و لیبی نداد بلکه افغانستان را تحویل طالب داد تا امثال تو بفهمند نوکری برای ارباب عاقبت خوبی ندارد ، جهش زوری عقب گرد بدی دارد ، جهان و هستی تکامل تدریجی اتصالی دارد ، یک شبه نمی شود ره صد ساله پیمود باید رنج کشید و دود چراغ خورد ، هر چند این نکات به عقل ناقص امثال شما تاثیر ندارد اما تکلیف است می گفتم تا یاوه زیر پتویی نبافی و مثل اربابت سرمست از دره خلوت و غافل از پلنگ خفته چون پیسه .... هر پیسه گمان مبر که خالی است ... شاید که پلنگ خفته باشد ... آره ناشناس

  • ص _ ن
    0

    وزیر امور خارجه آمریکا . مذاکره با شما سر کاری می باشد . شما اهل مذاکره دروغین با ایران هستید . برای فریب افکار عمومی جهان مذاکره می کنید . مرگ بر آمریکا .

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      بیچاره ملت که در این دعواها نابود شدند به خاطر نادانی

    • سیاوش سلطان
      0

      ناشناس اربابت میگه من رفتم توام فرار کن البته چطورش به خودت ربط داره

  • کاربر ناشناس
    0

    بله فعلا شما منت کشی بکنید ایران ببینه دلش میخوادش بیاد یا نه چقدر خوبه که کشور از موضع قدرت برخورد بکنه که این حرام زادگان رو سرجای خودش بنشونه

    نظرات شما -
    • حمید
      0

      شما که حقوق خوب میگیرید راضی هستید چرا نمیفهمید تحریم پدرر مردم دراورده ما چه بخواهیم چه نه مجبوریم کوتاه بیاییم و الا تورم از این هم بدتر میشه بفهم کاربر ناشناس ساندیسی

    • مزدا
      0

      موضع قدرت با شکم گرسنه مردم ؟ چقدر ساده ای

    • کاربر ناشناس
      0

      کدام موضع قدرت نگاهی به ارزش پول ملی کنید و کمتر حرف مفت بزنید

    • سرباز کوروش
      0

      موز اگه قدرت داشت، کمر خودشو راست می‌کرد،..

  • کیان
    0

    نگران نباش تا چند وقت دیگر به آن نقطه هم میرسونیم که شما را به خیر وما رو با دلار 50 هزارتومان و عبور از گردنه های سخت به سلامت

  • غیر قابل نشر
    0

    نخواهید هم رسید .فعلا" که با این موش وگربه بازی 43 ساله دارین هر دو طرف فریبمون میدین .

  • سید حسین
    0

    ما از همه تشکر می کنیم از ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران دلار ۶۰ هزار تومان مشاهده خواهد شد. نصر من الله و فتح قریب

  • مح
    0

    دروع گوهای پست شما به این مذاکرات بیشتر احتیاج داری چون به نفع شماست خودتان را احمق حساب کنید¿

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      چرت نگو مردم را با این چرندیات فریب ندهید ببینید چه بلایی سر اقتصاد و زندگی مردم امده معلومه درغگو کیست

    • به ناشناس
      0

      چرت تو میگی .مگه مذاکره نکردیم؟مگه کلی امتیاز ندادیم؟پس کو نتیجه؟مگه قرار نبود طبق برجام تحریم ها لغو بشه؟

  • ناشناس
    0

    آنچه که تهران تایمز نوشته ایا حدس و گمان و یا واقعیت است اثبات آن ممکن نیست اما یک امر محرز است و آن اینکه جو بایدن تنها رئیس دولت امریکا نیست بلکه نمایندگی می کند کلیت حاکمیت آمریکا را اعم از جمهوریخواه، دمکرات و مستقل. اکنون زمان یک توافق پایدار، راهبردی و قابل تضمین با آمریکاست. به چهار دهه آنش و تقابل بیهوده پایان دهید.

  • برجامی
    0

    با توجه به سبقه خبرفوری ونوع نگاهش به مسائل سیاسی امکان ناخرسندی از این نظر بوجود می اید لیکن ازباب اینکه ماهم گهگاهی خبرهای فوری را مطالعه میکنیم یک اظهارنظری میکنیم تا اینکه چه درنظر اید .قضییه برجام یک موضوع فنی وتخصصی است که براحتی نمیتوان درباره آن اظهارنظر کرد ولیکن آنجایی که به سیاست برمیگردد باید عرض کنم که آنچه از خروجی های این مذاکرات می اید باید گفت آمریکا بدلیل تغییردولتهایش ثبات نداردو دستخوش نوسانات سیاسی است وتا زمانیکه مذاکرات برهمین پایه ادامه داشته باشد به هیچ جایی نمیرسند بنابراین تهدید آمریکا به خروج ازبرجام همانطوریکه دراین گزارش خبری آمده است چندان مورد توجه ایران نخواهد بود هرچند آسیب پذیری داشته باشد .توجه کنید که مذاکرات گذشته قبل ازهرموضوع تخصصی، برای ملت ایران بارروانی فراوانی داشت که آمریکاییها از این فضای روانی که بدستان خودمان ایجاد کرده بودیم بهره میبردتا بتواند امتیاز لازم را کسب کند .رفت وبرگشتهای مذاکرات برجامی آسیب زا هستند دولت باید نگاهش را بشرق آسیا بیشترکند قطعا اگر اتفاق بیفتد امریکا واروپا تمام بازارهای خود درایران را ازدست خواهد داد و بزرگترین آسیبی است که آنها از بی نتیجه بودن مذاکرات متحمل میشوند .ادامه مذاکره که خروجی آن صفر است ومنافعی برای ایران نداشته باشد خسارت بار است وبا عنایت به هزینه وفایده؛ ایران باید از فرصت استفاده کرده وبارروانی را ازدوش مردم بردارد ومسیراقتصاد کشور را درتعاملات بین المللی طوری هدایت کند که آنها دراقتضائات جامعه ایران بازیگر محسوب نشوند .

  • سام
    0

    بهترین گزینه برای مقابله با زیاده خواهی دشمن افزایش قدرت نظامی است. قدرتی که تصور درگیر شدن با ایران را از ذهن دشمنان خارج کند. سستی در رسیدگی به پیشرفت های خاص نظامی میدان را برای گستاخی استکبار باز می کند. قدرت نظامی ما به شدت نیاز به افزایش دارد. مسیری که در آن قرار داریم ، همسایگان نه چندان صالح، و تمایل آشکار و پنهان موجود برای جریان سازی در کشور ما توسط عوامل خارجی دو راه پیش پای ما گذاشته است: یا از مواضعی که 40 سال است اتخاذ کرده ایم دست برداریم و تبدیل به کشوری شویم که آمریکا و اسراییل می خواهد. یا به صورت بسیار جدی قدرت نظامی خود را افزایش دهیم. بدون تردید از همه ی ظرفیت ها علیه ما استفاده خواهد شد بنا براین تعلل و درنگ جایز نیست. ارتقا روحیه کارکنان نظامی. توجه جدی به مباحث آموزش نظامی. ایجاد ساز وکار سرباز حرفه ای و استخدام افراد بیکار و مستعد در این قالب. ایجاد آمادگی رزمی ایجاد و توسعه نیروهای خاص با توانمندی های ویژه به تعدادی که توانایی درگیری در چندین جبهه برای ما ایجاد شود. توجه به قدرت تحرک و سرعت جابجایی ورود در مرز تحول اقدامات خاص مورد نیاز در صورت حماقت دشمن. ما در زمان بسیار خاصی قرار داریم. امیدوارم حساسیت این روزها و ماه ها درک شود.

  • Amir
    0

    آمریکا عضو برجام نیست که بخواد ترکش کنه.نخود همه آش!

  • گاریچی
    0

    التماس نکن. میدونی اینجا کجاست ومن کیوم.گوشات میبورم میزارم کف دستت.اهای تلخک ایی مرتیکه الدنگو ببرش تو طویله پیش خرترامپو ببند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها