رونمایی از وزیرخارجه ابراهیم رئیسی در یک دیدار دیپلماتیک/ عراقچی شانسی در دولت آینده دارد؟
حضور علی باقریکنی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه در نخستین دیدار دیپلماتیک ابراهیم رئیسی خبرساز شده است.

رئیسجمهور منتخب روز پنجشنبه با وزیر خارجه هند در تهران دیدار کرد. در عکسی که از این دیدار منتشر شده است، علی باقری در کنار محمدجواد ظریف نشسته و در حال یادداشت مطالبی دیده میشود.
در شرایطی که بازار گمانهها درباره کابینه ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب داغ است، انتشار عکسی از حضور علی باقریکنی، معاون سابق سعید جلیلی در جریان اولین دیدار دیپلماتیک رئیسی با وزیر خارجه هند خبرساز شده است. بر اساس این عکس که روز پنجشنبه پس از اولین دیدار خارجی ابراهیم رئیسی منتشر شد و به سرعت در فضای مجازی نیز بازتاب یافت، علی باقریکنی، معاون امور بینالملل در قوهقضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در کنار محمدجواد ظریف، وزیر خارجه فعلی ایران دیده میشود. عکسی که میتواند مهر تاییدی بر گمانههای روزهای گذشته مبنیبر تصمیم ابراهیم رئیسی برای معرفی او بهعنوان وزیر خارجه آینده ایران باشد. یکی از دلایل تقویت این گمانه پس از انتشار این عکس، نزدیکی بسیار او به ابراهیم رئیسی بهدلیل انتصابش در قوهقضائیه و ازسوی دیگر نزدیکیاش به سعید جلیلی، دبیر اسبق شورایعالی امنیت ملی در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد است که هر دو در کنار هم در برههای هدایت مذاکرات هستهای را برعهده داشتند. بر همین اساس بسیاری بر این نظرند که ابراهیم رئیسی به همین دلیل او را بهعنوان یکی از اعضای تیم سیاست خارجی خود در دوران انتقال به کمیته «تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه ۱+۴» معرفی کرده است.
بر اساس گزارشها ابراهیم رئیسی به جز علی باقریکنی، علی حسینیتاش معاون راهبردی شورایعالی امنیت ملی را به این کمیته معرفی کرده و خواستار حضور آنها در جریان مذاکرات کنونی برجام شده است. با این تصمیم تعداد اعضای کمیته که فعلا هدایت آن را دولت حسن روحانی به ریاست وزارت خارجه برعهده دارد با اضافه شدن این دو به هفت نفر رسیده است. تاکنون مسوولیت این کمیته با علی شمخانی از طرف شورایعالی امنیت ملی، عبدالرضا مصری و وحید جلالزاده از سوی مجلس و علیاکبر صالحی و عباس عراقچی، از دولت بود که حالا با معرفی باقریکنی و حسینی تاش میتوانیم به نوعی شاهد نقش پررنگتر باقریکنی در تیم سیاست خارجی رئیسی باشیم. درواقع با کنار هم قرار دادن عکس روز پنجشنبه و حضورش در کمیته «تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه ۱+۴» حالا با اطمینان بیشتری میتوان از نشستن او بر کرسی وزیرخارجه دولت سیزدهم سخن گفت هرچند که همچنان گزینههای دیگری هم برای نشستن بر این صندلی مطرح هستند.
باقریکنی در سالهای دور
با این حال نگاهی به سوابق علی باقریکنی که اکنون ۵۴ سال دارد، میتواند تا حد زیادی نشانههای حضورش در دولت بعدی را بیش از دیگران تقویت کند. علی باقریکنی بهعنوان یکی از چهرههای اصولگرا در عرصه سیاست ایران شناخته میشود. او دانشآموخته دانشگاه امام صادق(ع) و فرزند محمدباقر باقریکنی از اعضای مجلس خبرگان رهبری است. همچنین وی دارای نسبت خانوادگی با مقام معظم رهبری است. درواقع برادر علی باقریکنی به نام مصباحالهدی باقریکنی با یکی از دختران مقام معظم رهبری ازدواج کرده است.
او زمانی که سعید جلیلی معاونت اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه را برعهده داشت، مدیرکل اروپای مرکزی و شمالی این معاونت بود و پس از سعید جلیلی مدتی بهعنوان معاون اروپای وزیر امور خارجه فعالیت کرد. پس از حضور جلیلی در شورایعالی امنیت ملی، علی باقریکنی بهعنوان معاون او منصوب شد و در جریان مذاکرات هستهای در آن زمان از مذاکرهکنندگان ارشد ایران بود.
در همین راستا از عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه و مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران بهعنوان یکی دیگر از گزینههای جدی رئیسی برای تصدی پست وزارت خارجه یاد میشود
باقریکنی به اندازهای به سعیدجلیلی نزدیک است که حتی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ ریاست ستاد انتخاباتی او را برعهده داشت. هرچند آن حضور بهدلیل ناکامی جلیلی در راهیابی به پاستور نتوانست برای او جامه وزارت خارجه بدوزد، اما بهنظر میرسد که این بار بخت با او یارتر از گذشته باشد. درواقع چنانچه رئیسجمهور منتخب تصمیم گرفته باشد که علی باقریکنی را بهعنوان وزیر خارجه خود در بحبوحه مذاکرات برجام معرفی کند، پست گرفتن سعید جلیلی در دولت رئیسی نیز دور از انتظار نیست؛ چراکه این دو نفر در جریان مذاکرات هستهای بین سالهای ۸۶ تا ۹۲ زوج همراهی برای یکدیگر در این گفتوگوها بودند؛ زوجی که به نوعی بارها مخالفت خود را با توافق هستهای اعلام کردهاند و حتی پس از توافق هستهای نیز در مخالفت با برجام کوتاه نیامدهاند. همچنان که پس از توافق ژنو در سال ۹۳ نیز علی باقریکنی با حضور در مجلس به نقد محتوای مذاکرات و توافق مذکور پرداخت. یکی از سخنان معروف او در نقد برجام در سال ۹۹ بود که با حضور در برنامه «دستخط» با صراحت اعلام کرد «هیچگاه تحت فصل ۷ منشور ملل متحد نبودیم که با برجام خارج شویم»؛ موضوعی که برخلاف نظر او و به باور کارشناسان یکی از مهمترین دستاوردهای برجام بهشمار میرود.
آنطور که «ایرنا» نوشته است او همچنین نقدهایش درباره برجام را در شبکه افق سیما و وبسایت مدرسه کالک وابسته به بسیج دانشجویی و مرکز رشد دانشگاه امام صادق منتشر کرده و حتی مقدمهای هم بر نسخه فارسی کتاب خاطرات وندی شرمن، (کتاب بدون هراس) مذاکرهکننده تیم هستهای آمریکا نوشته است.
او در ۲۲ آبانماه سال ۹۵ هم طی سخنانی در دانشگاه خواجه نصیر که خبرگزاری «ایسنا» آن را منتشر کرده با اشاره به بدعهدی آمریکا گفته است: «انتظار پایبندی آمریکا به تعهداتش فقط سیره و روش سادهاندیشان است؛ چراکه با وجود سابقه پر و پیمان پیمانشکنی آمریکا، این عده باز هم تصورات خود را مبنای حل مشکلات کشور قرار داده و انتظار دارند تا سایرین نیز به جای واقعیتهای عینی، اوهام و خیالهای آنها را بهعنوان مبنا و معیار برای گذر از سد موانع و مشکلات بپذیرند... در چند سال اخیر برخی به مذاکره با آمریکا بهعنوان راهحل مشکلات کشور اصرار داشته و با سادهاندیشی به نتیجهبخش بودن مذاکرات خوشبین بودند.»
البته باقریکنی به غیر از فعالیت در وزارت خارجه و نقد سیاست خارجی دولت حسن روحانی، سابقه معاونت امور بینالملل و ریاست ستاد حقوق بشر قوهقضائیه در زمان ریاست ابراهیم رئیسی بر قوهقضائیه را در کارنامه خود دارد. درواقع ابراهیم رئیسی او را در هشتم دی ۱۳۹۸ با حکمی به این سمت منصوب کرد. همین انتصاب و حالا قرار گرفتنش در تیم سیاست خارجی رئیسی خود دلیل دیگری بر تقویت گمانه وزارت او در دولت سیزدهم است. در همین ارتباط روزنامه «دنیایاقتصاد» تلاش کرد که در گفتوگو با علی باقریکنی صحت و سقم این گمانه را جویا شود که موفق به گفتوگو با او نشد.
گزینههای دیگر وزارت خارجه
در این میان گمانههای دیگری هم مطرح است؛ گمانهای که بر مبنای آن هرچند علی باقریکنی در وزارت خارجه مستقر شده است، اما این حضور تنها برای انجام امور انتقالی است و در نهایت ابراهیم رئیسی فرد دیگری را بهعنوان وزیر خارجه معرفی خواهد کرد.
در همین راستا از عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه و مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران بهعنوان یکی دیگر از گزینههای جدی رئیسی برای تصدی پست وزارت خارجه یاد میشود. عراقچی در زمانی که سعید جلیلی بهعنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی در دولت احمدینژاد مسوولیت مذاکرات هستهای را برعهده داشت نیز یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده بود. در کنار او از سعید جلیلی، مهدی صفری معاونت اسبق آسیا، اقیانوسیه و کشورهای مشترکالمنافع وزارت امور خارجه، امیرعبداللهیان مشاور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، علی حسینیتاش معاون راهبردی شورایعالی امنیت ملی و منوچهر متکی یکی از وزرای خارجه دولت محمود احمدینژاد بهعنوان مهمترین گزینههای احتمالی حضور در وزارت امور خارجه نام برده میشود.
با این حال متکی خود اخیرا درباره احتمال حضورش در کابینه رئیسی گفته است: «من آرد سیاسیام را بیختهام و الکم را آویختهام. حضور فعال و بیمحابا و شبانهروزی من در انتخابات بهخاطر دغدغهای بود که بهعنوان شهروند و عضوی از شورای وحدت نسبت به شرایط کشور داشتم.»
منبع: دنیای اقتصاد
66
هیچ تخصصی در این زمینه نداره سالی که نکوست از بهارش پیداست نزدیک به بیست سال یک پزشک متخصص اطفال وزیر خارجه بود مثل این میمونه به یک دبیر ادبیات فارسی بگی برو فیزیک تدریس کن
وطنش پاره تنش! اول اینکه بروسوادخواندن ونوشتن یادبگیرتا« تنم »را بغلط «طنم»ننویسی،بعدش بروبزرگ شووتحقیق کن تا ازروی شکمت اظهارنظر نکنی.
از کفشهای کثیفش در دیدار رسمی مشخصه که الفبای سیاست خارجی رو هم بلد نیست
مثلاً آقای ظریف که دکترای مذاکره داشتن و آقای روحانی که تو بریتانیا تحصیل کردن .میگفتن بلدیم بلدیم چیکار کردن ..به این چیزا نیست ..به وطن پرستی و غیرت داشتن و باج ندادنه..مثله آقای رئیسی ..مگه یه کم آبروی رفته ایران و برگردونه ..تو این ۸ سال از بس که اینا باج دادن و ترسیدن آبروی ایران و بردن
ظریف خیلی حیف است کنار برود . او ازخودش خیلی راضی هست. او فکر میکند هنری کسینجرس است. ولی واقعیت اینکه ما هیچ نفعی برای کشور از او ندیدیم.دولتی که ظعیف است در همه امور ظعیف است .
ادم باید خیلی شعور سیاسیش کم باشه تا خدمات ظریف رو نادیده بگیره بعضی ها تقصیر ترامپ رو در برجام صفر در نظر میگیرند و تقصیر ظریف را 100 که این نگاه مغرضانه و کوته بینانه فقط از امیال سیاسی سرچشمه میگیره
محسن جان ضعیف نه ظعیف ...برو بابا برو گلم هر وقت املات خوب شد بیا یه شکلات بهت بدم
دقیقا حرفت چیه؟
یه عده فرصت طلب
بنازم به شانسی که یک عده به واسطه دوستی یا آقازادکی یا عمامه وغیره وغیره پیدا می کنند .در جنک تحمیلی بچه های مردم با یه جفت کفش کتانی ولباس خاکی به اسم رزمنده جلوی توپ می رفتند .اونجا هم یک عده تو ستاد و دفاتر پشت جبهه قایم می شدند وعشق جلو رفتن نداشتند حالا همه کاره اند .شانس شما کجاست ؟
درودبرعلی باقری کنی که یه مویش به وجودده هاکدخداپرست خودشیفته وطن فروش می ارزدچه رسد به سوادش وقهمش ودرک بالایش ومردم دوستی ش.
برادر زاده عراقچی هم برای بانک مرکزی بد نیست.....
از ظریف که با سوادترین وزیر خارجه بعد انقلاب بود( تاکید می کنم فقط بعد انقلاب) به چه کسانی رسیدیم !!!!!! مردم بیجاره شرایط سخت تری را در داخل و روابط با دنیا تجربه خواهند کرد ....
منظور شما از سواد چیه؟؟ چندین زبان بلد بودن یا خارج از کشور زیاد رفتن؟؟؟؟ یک دیپلمات حرفه ای باید علاوه بر مطالب مذکور کشور خود را از هرجهت خوب بشناسد و کشورهای مهم وارزشمند ( مربوط به توانایی کشور خودرا) را شناسایی کرده ودر تیمش افراد حرفه ای در باب اقتصاد کشاورزی صنعت فرهنگ و......همراه داشته باشد.................. دیگه زمان شناس بودن سبک مراودات وغیره که ظریف خییییلی ظریف بود. شکستنی بود که با یک تلنگر شکست. شجججججججاعت
درجواب رصا سان : منظور از افراد حرفه ای لابد اخوندها هستند که همه فن حریف اند . مثلا الان در مجلس اخوند های متخصص یا رییس و یا معاون کمسیونها هستند و همه فارغ التحصیل هاروارد و یا ام ای تی .
ظریف در حد یک دبیر زبان انگلیسی است. به برکت چند سال اقامت در آمریکا
شما چی زدی حالت اصلا خوب نیست
مردك جليلي . ميرفت مي آمد . هي هي ميرفت . مي آمد . ممدمون در اومد . هي تحريما بيشتر شد . خدايا بي مخ تر از خودش اومده برا تلافي .
توی این هشت سال که جلیلی نیست وظریف وعراقچی هی رفتن وآمدن تحریمها کمترشده؟!!وضع مردم بهترشده؟!!امنیت کشوربیشترشد؟!!آدم برای خودش متاسف میشه وقتی فکر میکنه ملت ما با امثال شما هاشده هشتادمیلیون.
آفرین به بهروز
ادب از کی آموختی؟تو درحد قدو قواره دکتر جلیلی و احمدی نژاد بزرگ هستی که در بتره اینها نظر دخی؟
هشت سال مردک های پر مدعا دادند و هیچ نگرفتن کلا دست به دادنشون خوب بود
به به مملکت گل و بلبل.این داماد اونه .پسر ایشونه .همه با هم فامیلن تو دربار .این وسط ماییم که دستمون به گوشامونه
آخه بنده خدا آدرس ماهارو نداره وگرنه خیلی دوست داره از بین ماها یا بابا های ما یکی رو بزاره واسه وزارت خارجه .لطفاً آدرس بدین
جناب آقای دکتر سید باقری کنی از خویشاوندان مقام معظم رهبری مد ظله العالی است و فردی دانشمند و خارق العاده می باشد.
مگه میشه برادر داماد شخص دانشمند و خارق العاده نباشد بخصوص که زیر دست دانشمند دیگری بنام جلیلی بزرگ شده است . اخه دانشگاه امام صادق هم مگه شباهتی به دانشگاه دارد انجا شبعه ای است از حوزه منتها حوزویان کت و شلوار ی .
گاهی برای ماندن بایدرفت#ظریف
چه خبر از سیب و گلابی های برجام ؟؟
فرهنگی ساندیس خور مسئولین نظام کلا از ۵۰ خانواده هستند شما شعار مرگ بر امریکا بده عاقبت رئیس جمهور آنگوزمانت را هم میبینیم چرا میسوزی قطع رجال هست در این کشور معیار انتخاب وزیر پشم و ریش وداغ پیشانی است
منوچ منوچیان کارشناس ارشد مسائل بشم .
خیال بافی ممنوع!!!!!! رئیسی تیمش بر اساس تصمیم حاکمیت میچیند.... شاید از تیم قبلی مذاکره یک یا دو کارشناس درجه ۲ انتخاب کند صرفا جهت آشنائی با کار وسبک مراوده و...شاید تخت روانچی زیر بار این .....برود وبعید میدونم عراقچی نوچه تیم رئیسی شود البته قدرت مثل نون خامه ائی شیرین است
چون در فامیلش کلمه عراق وجود داره امکانش هست وزیر بشه! اگر دمشق هم باشه میشه!
یارو بدون لباس میره تو سازمان ملل ملت میگن به به به این دموکراسی و حقوق بشر بعد در این عکس زوم میکنه رو کفش باقری کنی میگه چون واکس کفش نداره مملکت رو هواست انشا الله زمان ترس از کدخدا تموم شد این 4 سال سبک دیگه ای با غرب برخورد خواهد شد
تیم جلیلی که یکی از مهره هاش باقریه قبلا امتحان پس دادن اینها آدمهای تکراری ،سوخته، منزوی، درعرصه سیاست خارجی هستند که هیچ کس روشون کلمه ایی یادگاری نمی نویسه!
دوری کردن دولت رئیسی از احمدی نژاد،و استقبال دولت جدید ار افرادی همچون متکی،وحیدر مصلحی،پزشکیان وخانواده لاریجانی ها به منزله شلیک مستقیم به قلب اکثریت مردم است و بس.
کل وزارت امورخارجه هیچ کاره هستن دیگران ازبیرون این وزارتخانه تصمیم میگرن باچه کشورهای تعامل داشته باشندوباکدام کشورهاخصومت این تجربه ۴۲ساله است فرقی نمیکنه کی وزیرباشه
تو کله دنیا همینه ..تصمیمو وزیر خارجه به تنهایی نمیگیره
محسن جان شما که ضعیف را ظعیف می نویسی شایستگی صحبت کردن در مورد ظریف را نداری! برو کلاس اول بنشین واول املا یاد بگیر.
واقعا چرا ما ملت اینجوری شدیم ..همیشه پشت همو خالی میکنیم و میچسبیم به غرب و آمریکا ..همیشه پشت اونی که تو رأس کاره خال میکنیم .تا ریخ ببینید از ۲۰۰ سال پیش تا الان ..ولی غربی ها همیشه پشت دولتمرداشون بودن ..هنوز نیومده داریم خودمون واسه دولت جدید حرف درمیاریم شدیم ستون پنجم.. تو همون بریتانیای کبیرتون همه اون رئیساشون باهم فامیلن یا با خانواده ملکه خونخوار شون
سلام دوستان ،متاسفم که کلیات سیاست خارجی وداخلی سیستم روبپای افرادمیذارین وبانظرات شخصی بیراهه میرین ،لطفا سوادوشخصیت دیپلماتیک بهیچوجه نادیده گرفته نشودچراکه این افرادقابل تقدیرند،چه بسا دیگرهرگزافرادی درحدواندازه ی ایشان رانخواهیم یافت
حتما یه مترجم برا وزیر امور خارجه میگیرن