عضو هیات رییسه فراکسیون مستقلین ولایی در گفتگو با خبرفوری:

اصلاح قانون انتخابات به سمت و سوی فردی خاص نیست / مردم برای انتخاب، دیگر به اصلاح طلب و اصولگرا نگاه نمی کنند/ کاندیدای اقتصادی پیروز انتخابات است

عضو هیات رییس فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس در دفاع از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اصلاحات با هدف جمع و جور شدن تعداد کاندیداهای ریاست جمهوری انجام شده است.

اصلاح قانون انتخابات به سمت و سوی فردی خاص نیست / مردم برای انتخاب، دیگر به اصلاح طلب و اصولگرا نگاه نمی کنند/ کاندیدای اقتصادی پیروز انتخابات است

اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در کمتر از 7 ماه به این انتخابات حرف و حدیث ها و انتقاداتی را به سمت و سوی مجلس کشانده است. بسیاری از کارشناسان جناح های اصولگرا یا اصلاح طلب تاکید دارند این طرح اصلاحی در واقع برای بیرون کشیدن نام یک نفر از صندوق انتخابات 1400 است، اما نمایندگان مجلس این نقد را وارد نمی دانند، محمدعلی محسنی عضو هیات رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس تاکید دارد که اصلاحات صرفا برای جمع و جور کردند تعداد کاندیداها است و قصد و منظوری برای هموار کردن مسیر پیروزی یک نفر ندارد.

در ادامه گفت‌وگوی این نماینده اصلاح‌طلب مجلس را بخوانید.

با بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات در صحن علنی، یکی از انتقادات جدی به مجلس این است که اعمال تغییرات در قانون در راستای هموار سازی پیروزی رئیس مجلس در انتخابات 1400 است. این انتقاد تا چه اندازه وارد است؟

بعید می دانم چنین اتفاقی شکل گرفته است، سال ها قانون انتخابات ریاست جمهوری دست نخورده مانده بود و مجلس بنا به ضرورت سال های گذشته اصلاح قانون انتخابات را در دستور قرارداد به دلیل همین ضرورت دو فوریت آن نیز رای آورد بنابراین بعید می دانم که اصلاح قانون سمت و سویی به طرف فرد خاصی داشته باشد.


با این حال بسیاری انتقاد می کنند که قرار است اسم یک نفر از قانون بیرون کشیده شود.

چنین چیزی نیست. اگر به اصلاحاتی که در این زمینه صورت گرفته نگاه کنید متوجه می شوید که این اصلاحات نمی خواهد به سمت فرد خاصی جهت دهی کند؛ اگر مشروح مذاکرات مجلس را بررسی کنید می بینید در زمان رسیدگی به هر بندی به موافقان و مخالفان اجازه صحبت داده شده است،تمام پیشنهادات مطرح شد و تک تک موارد به رای گذاشته شد.


اما فراکسیون مستقلین ولایی در یکی از جلساتش بر محدودسازی اصلاحات قانون انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرد و بیان شد که در این طرح امکان کاندیداتوری اشخاص خاصی را در نظر گرفته شده است.

بحث محدود کردن به این واسطه است که قبلا ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری خیلی باز و گسترده بود، در حالی که در سطح کشور کسانی که می توانند در قد و قامت ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کند نه اینکه انگشت شمار باشد ولی تعدادشان محدود است. به عبارتی این طوری نیست که بر اساس قانون اساسی حتی بچه 8 ساله تا فرد 92 ساله بتواند با اتکا به حق شهروندی در انتخابات نام نویسی کند این موضوع حجم کاری وسیعی برای شورای نگهبان و نهادهای نظارتی ایجاد کرده بود، در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با هدف اینکه بتوان تعداد ثبت نام ها را جمع و جور تر کرد و افرادی که توانمندی بیشتر، سوابق بهتری، قدرت اجرایی و اداره کشور را دارند در کارزار رقابت حضور پیدا کنند، هدف این نبود که قانون به سمت فرد خاصی برود و نام او از صندوق انتخابات بیرون بیاید.


با این حال تغییرات و اصلاحات اعمالی موضوع دیگری را می گوید.

باید مذاکرات و روند بررسی طرح را در نظر بگیرید، زمانی که قرار بود رنج سنی برای کاندیدای ریاست جمهوری را بررسی کنیم پیشنهادات زیادی مطرح شد و اگر قرار بود به سمت فرد خاصی برویم می گفتیم دامنه سنی بین 50 تا 60 سال باشد، اما برای همین دامنه سنی حداقل دو ساعت وقت گذاشته شد و تمام پیشنهادات مطرح شد، موافق و مخالف اظهارنظر کردند، در خصوص بررسی تابعیت و مقیم خارج بودن نیز همین میزان بحث و تبادل نظر شد از آنجایی که در جریان بحث اصلاحات قانون بوده و هستم موافق این نقد که مجلس به بحث ها را به سمت فرد خاصی سوق داده که در نهایت آن شخص از صندوق کاندیداهای ریاست جمهوری بیرون بیاید، نیستم.


اخیرا بحثی در خصوص حضورکاندیدای نظامی در انتخابات مطرح است، آیا نظامی ها می توانند کاندیدای ریاست جمهوری باشند؟

در زمان بررسی این پیشنهاد موافقان و مخالفان مفصل صحبت کردند، حضرت امام هم فرمودند نظامی ها به کارهای نظامی خودشان بپردازند و به مسائل سیاسی توجه نکنند. در گذشته و در صحبت های انتخاباتی می گفتم قانون سال 1346 باید با مسائل روز سال 1396 یعنی 50 سال بعد تطبیق داشته باشد، کدام یکی از قوانین ما مربوط به سال 46 الان بدون هیچگونه تغییراتی قابل کابرد است؟ در بحث دخالت نظامی ها در مجلس شورای اسلامی بحث‌های زیادی شد باید ببینیم به کجا خواهد رسید.


نظر شخصی شما چیست؟ آیا نظامی ها وارد بحث های سیاسی شوند تضعیف بنیه دفاعی کشور رقم نمی خورد؟

زمانی در دانشگاه علوم پزشکی مسئولیت داشتم وقتی معاونت آموزشی دانشگاه متخصص چشم بود، می دیدیم بخش های چشم پزشکی بیمارستان ها مجهز می شد زمانی متخصصی قلب مسئولیت گرفتن دیدیم سی سی یو و بخش های قلب به روز شد. از آنجایی که چه ثابت شده است اگر هر یک از گروه ها وارد سیستم بشوند اول به مجموعه خودشان توجه می کنند، بنابراین اینکه الزاما فرد نظامی وارد مجموعه ریاست جمهوری شود تضعیف بنیه نظامی کشور را به دنبال خواهد داشت، نتیجه گیری منطقی به نظر نمی رسد.


اصلاح طلب ها در انتخابات 1400 شانسی دارند؟

در 8 سال گذشته بنا به شرایطی که هم در داخل کشور و بیشتر از خارج کشور بر دولت جمهوری اسلامی تحریم ها و فشارهای اقتصاد تحمیل شد از سوی دیگر در دوسال گذشته یعنی در سال های 2018 تا 2020 که دولت آمریکا زیر میز برجام زد و پیمان های برجام را بهم زد، بدتر از آن همراهی کشورهای اروپایی و بعضا برخی کشورهای همسایه با سیاست های آمریکا به دلیل دشمنی که با ما داشتند و برای حفظ منافعشان باید با آمریکا همراهی می کردند، باعث شد عملکرد دولت تدبیر و امید به ویژه در سال های اخیر مورد رضایت مردم نباشد و سفره های مردم کوچک تر شد، ارزش پول ملی کم شد، تورم بیشتر شد بیکاری و عدم اشتغال جوانان افزایش پیدا کرد در این میان با وجود محدودیت ها شاهد افتتاح پروژه های بودیم اما در مجمع رضایت آنچنان وجود ندارد بنابراین مردم به اینکه جناح اصلاح طلب ها یا جناح اصوالگرایان چه شانسی نگاه نمی کنند، در واقع بیشتر به توانمندی فرد کاندیدا نگاه می کنند تا جناح بندی های خاص. به عبارتی کاندیدا با توانمندی اقتصادی پیروز کارزار انتخابات خواهد بود.


در واقع توانمندی اقتصادی بر جناح سیاسی پیروز می شود.

در جنگ تحمیلی با وجود همه فشارهایی که بود جنگ در مرزها بود اما دشمن با آگاهی از ناکارآمدی در جنگ رو در رو و نظامی با ملت ایران به جنگ اقتصادی روی آورده است. جنگ اقتصادی جبهه را به همه خانه ها و منازل کشاند، همه را تحت شعاع قرار داده و نارضایت عمومی ایجاد کرده است. ما باید هوشیار باشیم چرا که استراتژی دشمن تغییر کرده از جنگ نظامی به جنگ اقتصادی روی آورده است و همان طوری که مقام معظم رهبری فرمودند، در سه سال گذشته ملت هزار و یک مشکل را تحمل کرده تا رفع تحریم ها رقم بخورد اما دشمنی دشمن ادامه دارد بنابراین باید به سمت خنثی سازی تحریم ها برویم، یعنی بتوانیم از حداکثر بهره وری منابع موجود بهره مند شویم، اگر بتوان امکاناتی که در این کشور وجود دارد را کارآمد کنیم، هزینه های غیر ضرور را کمتر کنیم، به اولویت هزینه ها بیشتر بپردازیم و اقتصادی و معیشت مردم را در اولویت قرار دهیم می توانیم این مرحله را پشت سر بگذاریم.

منبع: خبرفوری

76

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 19
  • کاربر ناشناس
    0

    از دست شما مجلسی ها یه روزی بیدار می شید که خیلی دیر هیج وقت درک نکردید ولی نعمت شما مردم هستن.

    نظرات شما -
    • جوان ناکام
      0

      چرا به نمایندگان تهمت میزنید ،، کی مردم به اینها رای دادند،، خلوتی صف رای یادمون نرفته،، این نمایندگان انتصاب شدن نه انتخاب،، قبلی ها هم مردم را فریب دادن که اونها هم مشروعیت نداشتن اگر به وعده هاشون عمل نکردن

  • پرتوی
    0

    تواین جنگ و جدل های سیاسی و اقتصادی چی تا به حال تو جیب مردم رفت جز تورم و گرانی .اگر غیر از این است بگو .

  • مورچه
    0

    هردو حزب غارتگرورانتخوار هستند ب هردو حزب میگم رای بی رای فقط بااین روزگاری که مامردم داریم سپری میکنیم توقع رای هم دارید واقعآ که خیلی پرو هستین

  • ستم ديده
    0

    ديگه كسي گول بازي شما را نمي خورد سردار

  • ناشناس
    0

    چرا با فرافکنی عمل تمامیت خواهانه خودتان را توجیه میکنید.شاید شرایط امروز انتخابات این چنین باشد ولی قانون که برای این دوره نیست به قدری اینگونه صحبت کرده ایدهم عادت وعادی شده برای امثال شده است واقعأ فکر میکنید همه بیسواد هستند همانند کدخدایی که باآن مثال کذایی تاریخی شد

  • اميد هست؟
    0

    مجلس : نگاهي به نمايندگان بكنيم هيچ كدامشان از دانشگاه شريف دانشگاه تهران بهشتي علامه يا شيراز مشهد يا ... دانشگاه معتبر مدرك ندارن اين يعني هيچ كدامشان نخبه نيستند نگاهي كنيم مي بينيم اكثريت قبل از نمايندگي يا فرهنگي منظور معلم بودن يا شغلي داشتن با سي سال كار پرايدم نمي تونستند بخرند جيب خالي ولي الان نهارشان كمتر از 500هزار تومان براي ملت هزينه ندارد حقوق لاكچري تا آخر عمر خواهند گرفت گشت و گذار در دنيا قدرت شمار يك حوزه انتخابي خود و هزاران امتياز ديگر . حال مردم انتظار دارن اين نماينده ها گشنگي فقر بيكاري اعتياد و هزاران افت مثل عدم قدرت خريد تخم مرغ ديگر ببينند و عدالت را پياده كنند .همه ي نماينده ها خوب مي دانند مشكل مملكت كجاست و تنها كساني كه مشكل زا نيستند رئيس جمهورها و كابينه آنها ست . ولي مي دانند تنها راه تجديد صلاحيت گير دادن به رئيس جمهور و كابينه آن هست ما تا هزار سال با اين بينش و جهان شناسي و جهان بيني هرگز مشكلات حل نخواهد شد چون رئيس جمهورهاي گذشته و رئيس جمهورهاي صدي 1400 تا 1500 هرگز نمي توانند مشكل كشور حل كنند . يه سوال اسلام از عربستان آمد اعراب ما را مسلمان كردن يعني استاد اسلام ما اعراب بودن حال چرا آنها با امريكا و ديگران مشكل ندارن ما ايرانيان و كره شمالي در آسيا با اروپا و امريكا مشكل داريم . مگر مي شود 80 سال عمل كرد كره شمالي كه باعث شد عقب مانده ترين كشوره حوزه خود باشد را نديد و گام در جاي پاي كره شمالي گذاشت مگر مي شود چاه كه جلوي افتاد و مرد نديد و ما هم خودمان را به چاه بندازيم . آخه ظريف نمايندگان و مابقي چه مي دانند فقر چيه چاله و دست اندازه جاده چيه ارابه مگر چيه . سوار هواپيما عشق و حال در روي زمين سوار خودرويي مي شوند كه گويي كشتي است و هيچ دست اندازي را حس نمي كند . قدر برادر برادر مُرد مي داند و بس. تنها را حل 50درصدي مشكلات كشور حذف مجلس ايران و دادن قدرت مجلس به رئيس جمهور است مجلس و نمايندگان نباشند 50درصد مشكلات كشور حل خواهد شد. براي يك دهه آزمايشي مجلس را ببندن و به نمايندگان بگن برو خونه بشين فقط حقوق بگير كاري نكن گيري به دولت نده

  • نامي
    0

    نماينده شدن گامي بزرگ بسوي آقا زاده خانم زاده سازي شدن بر روي ابرها راه رفتن . بيمه خود و ... تا قيام و قيامت . نمايندگي يعني زندگي برتر چون اعراب خليج فارس. خدايا ما را هم فقط يه دوره نماينده كن تا جوان بمانيم تا ديگر بنشينيم زندگي كنيم نه بردگي يه لقمه نان

  • چی بگم والا
    0

    ایشون میگن هر کاندیدی که بتونه دهن مردم رو بیشتر اب بندازه موفق تره *ولی مردم تو این 42 سال خیلی تجربه ها کسب کرده اند *

  • کاربر ناشناس
    0

    نشستهایم میگویم انقلاب ولی آیا تحلیل مان از انقلاب را میدانیم.همین مردم بودند که انقلاب را رشد دادن برای مردم چه کرده.ایم پس کسی که میسازد خود طریق معماری را بلد.است ومیتواند خراب هم کند سعی کنیم دید مان را نسبت به مردم مان باز تر کرده ودراین چهل سال واندی بیشتر بفکر اقتصادی مر دم باشیم فلسطینی ها وسایر ممالک عرب خودشان بلد هستن چه کنند

  • کیان
    0

    هنوز از ترس این که نکنه ترامپ موندگار بشه هنوز کسی به صحنه نیامده تا بجوریمشون فقط احمدی جولی سیرک راه انداخته یک روز نامه به سازمان ملل یک روز با جولی میخواد جهان رو نجات بده روز بعد میخواد معتادان رو ترک بده یا جنس براشون ارزون کنه فعلا داره میخندونتمون

    نظرات شما -
    • شناس
      0

      نظرت تکراری شده همش منفی رشدکن پسر هنوز نفهمیدی اصلاح صلبها۳۰ساله گند زدن

  • علی
    0

    دیگه با سنگ کاغذ قیچی ، رئیس جمهور انتخاب کنید

  • A
    0

    اصلاح طلب واصولگرا هردومثل همند به کسی باید رای داد که تاحالا درهیچ قوه ای نبوده باشه (جوان) باشه مافقط رعیس جمهور جوان ونترس میخواهیم کسانی که دررأس هستند همه باهم رودرواسی دارن و هیچ کاری هم نمیشه کردمثل فامیل وفامیل بازیه به کسی رای بدیم که جناهی وچپ وراست نباشه وناشناخته باشه

  • ایرانی
    0

    گزینه ی هیچکدام

  • ژاوی
    0

    یکی بیاد مث احمدینژادبزرگ و والسلام

  • ت
    0

    ای هیچ بر هیچ مچیچ

  • سید ابو رسول
    0

    اینها اینقد دروغ کفتن وشعار دادن وعمل نکردن ...هیج انسان عاقلی به اینها رای نمیده ..مدیریت ضعیف دروغ دوز اختلاس وووو

  • رامین محمدی
    0

    من به سپاهی رای خواهم داد .. افتخارمیکنم به شرف و غیرتشان

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها