پیشگویی حسین شریعتمداری از بروز آشوب در کشور در صورت بنبست در مذاکرات با آمریکا
مدیرمسئول کیهان نوشت: «همه شواهد حکایت از آن دارند که نگاه آمریکا برخلاف آنچه تظاهر میکند به مسئله هستهای و درصد غنیسازی نیست. ایستگاه پایانی مذاکره از نگاه آمریکا، فتنهانگیزی و ایجاد آشوب در داخل کشور است. مواضع متناقض آمریکا درباره مذاکرات را باید در این چارچوب ارزیابی کرده و آن را بهرهگیری از ترفند «کجدار و مریز» برای ادامه مذاکره تا رسیدن به ایستگاه مورد نظر دانست.»

حسین شریعتمداری در یادداشتی با عنوان «فتنه و آشوب ایستگاه پایانی مذاکره از نگاه آمریکا!» به بنبست رسیدن مذاکرات ایران و آمریکا را از دید طرف آمریکایی مساوی با بروز آشوب و بلوا در کشور دانسته است.
او در این زمینه در روزنامه کیهان نوشت: ۱- برخورد دوگانه آمریکا با مذاکرات غیرمستقیمی که روز جمعه پنجمین دور آن برگزار شد، نمیتواند اتفاقی! و بدون برنامهریزی قبلی باشد. این برخورد دوگانه و متناقض در متن خود پیام ویژهای دارد که نباید از نگاه هوشمندانه تیم مذاکرهکننده کشورمان پنهان بماند.
موضوع مذاکرات غیرمستقیم اخیر، موازنه صلحآمیز بودن فعالیت هستهای جمهوری اسلامی ایران از یکسو و لغو تحریمها از طرف مقابل بوده و هست، ولی آمریکا همزمان با آغاز مذاکرات و در طول آن تحریمهای تازهای علیه کشورمان وضع کرده است و نکته درخور توجه آنکه وزارت خزانهداری آمریکا، قبل از هر دوره مذاکرات، زنجیرهای از تحریمهای جدید را به تحریمهای قبلی افزوده است و این در حالی است که لغو تحریمها یکی از دو سوی موازنهای است که به عنوان هدف و موضوع مذاکرات مطرح شده است.
۲- در حالی که استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ برای مذاکرات، در جریان مذاکرات روند تعریف شده را دنبال میکند، بیرون از فضای مذاکره، اظهارات باجخواهانه (بخوانید غلطهای زیادی) ترامپ و سایر مقامات آمریکایی را بر زبان دارد و از برچیده شدن تاسیسات اتمی و تمامی برنامههای هستهای ایران به عنوان هدف نهایی مذاکرات سخن میگوید! و همهروزه مشابه این ادعاها در اظهارنظر مقامات رسمی آمریکا دیده و تکرار میشود. چرا؟!
آیا ترامپ، ویتکاف و سایر مقامات آمریکایی نمیدانند که آنچه ادعا میکنند با آنچه درباره موضوع مذاکرات پذیرفتهاند، در تناقض است؟ به یقین از این واقعیت بیخبر نیستند، بنابراین اظهارات متناقض آنها با چه انگیزه و هدفی دنبال میشود؟!
۳- پیش از این نوشتهایم که «برخلاف اظهارات پیدرپی ترامپ و برخی دیگر از مقامات آمریکایی که به گزینه نظامی روی میز اشاره میکنند، نه آمریکا و نه رژیم صهیونیستی توان مقابله نظامی با جمهوری اسلامی ایران را ندارند و به خوبی میدانند که اگر دست به حماقت بزنند، با هزینه سنگین و غیرقابل تحملی روبهرو خواهند شد» و به عنوان نمونه از قول «ریچارد نفیو»، معمار تحریمهای ضدایرانی در مصاحبه با نشریه آمریکایی «فارن افرز» آورده بودیم که ضمن ابراز ناامیدی از کارآمدی تحریمها، نوشته بود: «پیامدهای حمله نظامی به ایران بسیار سنگین است و در آن، احتمال شکست و تضعیف اعتبار آمریکا وجود دارد. حمله به تاسیسات هستهای ایران نیز بیاثر است، چرا که دانش هستهای ایران بومی است و نه وارداتی».
ریچارد نفیو تاکید میکند که «مذاکره، تنها راه برای مقابله و مهار ایران است»! … اگر آنگونه که ریچارد نفیو مینویسد، هدف آمریکا از مذاکره «مقابله با ایران» است -که شواهد فراوان دیگری نیز این دیدگاه را تأیید میکند- آمریکا این هدف از مذاکره را چگونه و از کدام راه دنبال میکند؟
۴- مواضع متناقض و دوگانه آمریکا درباره مذاکرات جاری به وضوح حکایت از آن دارد که حریف میداند از این مذاکرات آبی به نفع آمریکا گرم نمیشود. زیرا هر دو سوی فرمولی که به عنوان «موازنه» مذاکرات به میان کشیده شده، مسدود است. نه ایران از حق غنیسازی بدون مرز خود که در NPT به رسمیت شناخته شده است، صرفنظر میکند و نه آمریکا حاضر است از تحریمها که از آن به عنوان یک اهرم علیه ایران استفاده میکند، دست بکشد. پس هریک از دو سوی ماجرا با کدام انگیزه وارد مذاکره شدهاند و چه هدفی را دنبال میکنند؟
برخورد قاطع و قابل تقدیر نیروی انتظامی با سارقان و اراذل و اوباش که در تمامی فتنهها و آشوبها نقش بازوی داخلی دشمنان بیرونی را بر عهده داشتهاند
۵- ایران تفسیر روشنی از مذاکره داشته و دارد و آن خنثیکردن تبلیغات و دروغپردازیهای آمریکا و متحدانش درباره تسلیحاتی بودن برنامه هستهای ایران است. اما، در آن سوی ماجرا، آمریکا میداند که ایران درپی تولید سلاح هستهای نیست و ادعای دروغی که مطرح میکند فقط یک بهانه برای مقابله با توان علمی کشورمان است و حتی اگر به زعم آنها و بر فرض محال از برنامه هستهای نیز دست بکشیم، بهانه دیگری پیش خواهند کشید (!)
۶- اکنون این سؤال مطرح است که وقتی آمریکا در مذاکرات جاری، هر دو سوی موازنه را مسدود میبیند، چرا به مذاکره ادامه میدهد و چه هدفی را دنبال میکند؟! این دقیقاً همان نکتهای است که نباید از آن غافل بود. آمریکا به مذاکره، به عنوان مذاکره برای حل مسائل فیمابین نگاه نمیکند، بلکه به قول ریچارد نفیو از مذاکره به عنوان «تنها راه مقابله - بخوانید مقابله با موجودیت ایران اسلامی- استفاده میکند». اما چگونه؟!
۷- همه شواهد حکایت از آن دارند که نگاه آمریکا برخلاف آنچه تظاهر میکند به مسئله هستهای و درصد غنیسازی نیست. ایستگاه پایانی مذاکره از نگاه آمریکا، فتنهانگیزی و ایجاد آشوب در داخل کشور است. مواضع متناقض آمریکا درباره مذاکرات را باید در این چارچوب ارزیابی کرده و آن را بهرهگیری از ترفند «کجدار و مریز» برای ادامه مذاکره تا رسیدن به ایستگاه مورد نظر دانست.
به گروگان گرفتن شرایط اقتصادی و معیشت مردم از طریق شرطی کردن و گره زدن آن به مذاکرات یکی از اصلیترین اهداف حریف است و در این میان به وضوح میتوان دید که یک جریان سیاسی آلوده در داخل کشور که به سختی میتوان در مواضع و عملکرد آن، نمونه متفاوتی با مواضع و عملکرد دشمن را آدرس داد، از مدتها قبل در این عرصه فعال شده است این جریان در هماهنگی آگاهانه و در برخی از موارد ناخودآگاه با مافیای اقتصادی، نقش ستون پنجم آمریکا را برعهده دارد. شرح تکتک اقدامات این جریان آلوده و همراهی (آگاهانه یا ناخودآگاه) آن با مافیای اقتصادی به درازا میکشد ولی در این مختصر به یکی از شناختهشدهترین نمونههای آن اشارهای گذرا خواهیم داشت.
۸- جریان یاد شده مدتهاست که به ساخت یک دوقطبی تقلبی و تحریفشده دست زده است و از طریق روزنامهها و رسانههایی که در اختیار دارد به شدت در این شیپور فریب میدمد. واقعیت آن است که دو دیدگاه درباره مذاکرات وجود داشته است، دیدگاهی که معتقد است مشکلات اقتصادی کشور از طریق مذاکره با آمریکا قابل حل است و دیدگاه دیگر بر این باور است که مشکلات راهحل داخلی دارند و مذاکرات به حل آن کمکی نمیکند.
جریان آلوده مورد اشاره دست به تحریف این دو دیدگاه زده و اعلام میکند که عدهای خواهان حل مشکلات از طریق مذاکره هستند و در مقابل آدرس نیروهای انقلاب را میدهد و اعلام میکند که آنها نسبت به مذاکره نظر مساعدی ندارند و حاضر به حل مشکلات از طریق مذاکره نیستند! نمیگویند گروه دوم، معتقدند که مشکلات با مذاکره حل نمیشود نه آن که معتقد به حل مشکلات نباشند! جریان آلوده با این تحریف در پی آن است که از یکسو، اگر مسئولان نظام ادامه مذاکره را بیفایده و به نفع حریف دیدند و قصد توقف آن را داشتند، نظام و نیروهای انقلاب را به مخالفت با حل مشکلات معرفی کنند! و از سوی دیگر، آمریکا را خیرخواه مردم (ترفند ترامپ) و درپی حل مشکلات قلمداد کرده و طرفداران انقلاب را بیتوجه به مشکلات مردم جا بزنند!
۹- با کمال تاسف باید گفت که جریان مورد اشاره و مافیای اقتصادی همسو با آن بیآنکه با مانع جدی و پیشگیرندهای روبهرو باشند، به گروگانگیری شرایط اقتصادی و معیشت مردم از طریق شرطی کردن و گره زدن آن به مذاکرات مشغولند و از هنگام شروع مذاکرات تاکنون شاهد نوسانات فراوان و افزاینده در قیمت کالا و خدمات، افزایش بیحساب نرخ ارز و سرریز فاجعهبار آن روی زندگی مردم و… هستیم. و با عرض پوزش، این پرسش کماکان بیپاسخ مانده و یا پاسخ شایستهای نیافته است که مسئولان و مراکز محترم اطلاعاتی و امنیتی و قضائی، به قول حافظ «در چه کارند همه»؟!
۱۰- دور از انصاف است که همین جا به دو نکته جانبی اشاره نکنیم. اول؛ اظهارات هوشمندانه آقای عراقچی که: «تحریمگذاران از تحریم ناامید شدهاند وگرنه برای چه میآیند و با ما مذاکره میکنند؟ اگر مطمئن بودند تحریم جواب میدهد که مذاکره نمیکردند». به بیان دیگر باید گفت که ایشان، از ترفند نهایی دشمن خبر داده است. و دوم: برخورد قاطع و قابل تقدیر نیروی انتظامی با سارقان و اراذل و اوباش که در تمامی فتنهها و آشوبها نقش بازوی داخلی دشمنان بیرونی را بر عهده داشتهاند.
۱۱- و اما، شواهد موجود حکایت از آن دارند که برخورد دوگانه و متناقض با مذاکرات، پاشنه آشیل آمریکاست و این روش کجدار و مریز با هدف پیشگیری از تصمیم قطعی ایران درباره توقف یا ادامه مذاکرات به کار گرفته شده است. انتظار آن است که مسئولان محترم کشورمان، ادامه مذاکرات را به اعلام نظر صریح آمریکا درباره مذاکرات و آنچه از مذاکره انتظار دارد مشروط کنند.
در این حالت، اولاً؛ برهم زننده مذاکرات محسوب نمیشوند، ثانیاً؛ تاکید خود بر حفاظت از منافع ملی را در افکار عمومی ثبت میکنند، ثالثاً: طفره آمریکا، این کشور را به عنوان برهم زننده مذاکرات معرفی میکند و نه ایران را و بالاخره اینکه با شلیک به پاشنه آشیل آمریکا، استفاده حریف از ترفند کجدار و مریز و برخورد دوگانه را بر باد میدهد.
حرف دل همه ایرانیان رازدی نبایدمذاکره کرد
از خود ناچیزت مایه بگذار نه از همه مردم ایران!
بله نباید مذاکره کرد و باید مانند حیوانات مناقشات را با زور حل و فصل کرد
با حیوانات نباید مذاکره کرد
حالاکه قبول کردن مذاکره کنن وظعیت مملکت اینه اگرمذاکره نمیشدمعلوم نبود چی میشد
حاجی اقتصادوشرایط آن وابسته هست وشرطی نیست چندین ساله هنوزحرف خودتون رامیزنین
سه سالی که دستتون بودوشرطی هم نبودچه گلی به سراقتصادزدین غیرازحرف های میشودومیتوانیم وداردمیشودواین واونوردویدن چه عایدی داشته است
ارتباط گاز و شقیقه. مغلطه تخصص شریعتمداریه. چیزی که با توجه به اوضاع معلومه که اتفاق می افته رو بگی که پیش بینی کردم و بعد ارتباطش بدی به چیزی که می خوای محکومش کنی. مثل این که بگی چون روغن ترمز ماشین رو عوض نکردی، 7 ماه دیگه می بینی که برف می باره. در حالی که براش برف بدلیل رسیدن فصل زمستون هست و نه عدم تعویض روغن. الانم هم پیش بینی اعتراضات ، دلیلش ناترازی ها و ناکارآمدی سیستم و فساد هست نه مذاکره با آمریکا
شورش دوست داری؟ داری کد میدی؟از شورش نفع می بری؟ یه ذره به فکر مردم هم باش فقط فکر خودت نباش.کسی دنبال خود مذاکره نیست.مردم میخوان وضعشون خوب بشه.برای هیچکس مهم نیست که ترامپ چی میگو...ه.
بله تحریمها برا دور زنندگان تحریم نعمت بزرگی است و جیبهایشان پر پول تر میشه، یه نگاه به بابک بکنی بعد زندان و تملیک و فروش املاک بازم اونقدر داره که فعالیت میکنه و چقدر نفع داره برا مملکت
ای خاک بر سرتان
اصلاحاتی ها خوب مچل شدن هی میرن مذاکره هی هر هفته ی تحریم جدید دلار هم که خودشون بالا پایین بردند الان ضایع شدن باز دیگه نمیتونند بیاندازند گردن کسی
مردم ایران هیچگاه نترسیده و به اجنبی باج نمیدهند ... این یارو مدیر روزنامه کیهان فکر میکنه صاحب مملکت، سیاستمدار قهار و نماینده ۸۵ میلیون ایرانیه ... !!!
بروز آشوب به مذاکرات ربطی ندارد ، بلکه سبک بار کردن مردم در در این چند دهه ، بر عکس نتیجه داد.
تا انهدام و فروپاشی اقتصاد ایران توسط آمریکا، فاصله ای بیش نمانده است.
با کمک اصلاح طلبان
تحلیل کیهان دقیقا درست است.آمریکا فقط میخواد کش بده تا مردم کم صبر ایران رو ذله کنه.
من جدیدا کشف کردم و یقین دارم که راز بزرگ آمریکا را کشف کرده ام و اشتباه هم نمی کنم ،. هدف دایمی و سیاست پیوسته آمریکا ، ایجاد آشوب در کشور نیست .حقوق بشر و عدالت و وجدان و انسانیت هم نیست . هدف اصلی آنها این است که سهم دائمی و پیوسته از نفت ایران را می خواهند و حقوق بشر و غنی سازی و فعالیت موشکی،همه اش بهانه است .کشورهای عربی قطر ، کویت ،عربستان و امارات ، این راز آمریکا را خیلی وقت است که کشف کرده اند و آنها روزانه ،هرکدامشان، حدود صد هزار بشکه نفت رایگان به آمریکا می دهند و آمریکا هم کاری به کارشان ندارد . کردها هم این را فهمیدند و با آمریکا معامله کردند و آنها هم روزانه صد هزار بشکه نفت رایگان به آمریکا می دهند و آمریکا هم هوایشان را دارد .کردها نفت زیادی در اربیل و کرکوک و سلیمانیه و خانقین و کردستان سوریه دارند . افغانستان هم تریاک زیادی دارد .طالبان هم با آمریکا معامله کردند و تعهد دادند که سالانه دهها هزار تن تریاک رایگان به آمریکا بدهند و در عوض آمریکا به آنها اجازه بدهد که حکومت بکنند . حالا اگر ،ایران ،مخفیانه به آمریکا تعهد بدهد که روزی پنجاه تا صد هزار بشکه نفت رایگان بدهد ،آمریکا نه حقوق بشر در ایران برایش اهمیت دارد و نه گیر می دهد به غنی سازی اورانیم و سایتهای هسته ای و نه پروژه های موشکی و پهبادهای. و البته ایران باید تعهد مخفیانه با آمریکا بدهد که هیچ اقدامی علیه یهود و اسراییل انجام ندهد .چون سرمایه داران یهودی ،روزی صد هزار دلار پول،مخفیانه به دولت آمریکا می دهند که هوای یهودیان و اسراییل را داشته باشد و آمریکا در مقابل این باجی که از یهودیان می گیرد ،تعهد داده که در همه شرایط از یهود و اسراییل حفاظت بکند .موضوع همین است و چیزی غیر از این نیست .روزی 50 هزار بشکه نفت مجانی که به آمریکا بدهیم ،البته مخفیانه ، و بر این قولمان وفادار و متعهد بمانیم همه چیز حل است .تحریمها را بتدریج و نامحسوس حذف می کند و خیلی از مشکلات کشور که باعث و بانی اشان آمریکاست بتدریج حل خواهند شد. آزمایش بکنید و ببینید راست می گویم یا نه ؟ اگر ونزوئلا هم نفت مجانی به آمریکا بدهد ،تحریمهایش برداشته می شود و آمریکا دست از سرش بر می دارد .شک نکنید که سوراخ دعا را پیدا کرده ام و همین است و غیر از این چیز دیگری نیست .این حسین شریعتمداری هم مثل آمریکا است و باجگیر است . و اگر دولت شیره رایگان و پول رایگان و مخفی به ایشان بدهد ،خواهید دید که دولت پزشکیان را در حد خدا هم مقدس جلوه خواهد داد .پزشکیان باید این راهبرد را آزمایش بکند و خواهد دید که راست می گویم.دروغ نمی گویم .
خیلی ممنون من تا حالا فکر میکردم مریض رو اینطوری می نویسن نگو درستش اینه مریز
بله
یعنی کاسه رو کج نگهدار و در عین حال مواظب باش که محتویاتش نریزه
معنای فرمایشات حضرتعالی این است که ترامپ از وضعیت ایران و ایرانی بسیار آگاه تر است از شماها یک عده بیسواد متوهم که ایران را ارث اجدادی خود میدانید و یک ملت را به خاک سیاه نشانده اید .. اتفاقاتی که پیش بینی میفرمایید هم اکنون در حال وقوع است ..
کیهان... می فهمید چه بر سر مردم آورده اید؟ آشوب وشرارت نیست. این اعتراض به حکمرانی غلط است
حسین جون قطعا حرفت درسته
چون اگه بخاد مملکت بااین فرمون راه بره تهش برخورد با صخره تنگدستی و گرسنگی مردم است
تحریمها نفس همرو بریده و شکست مذاکره بقول خودت به آشوب وفتنه داخلی منجر میشود
مردم دیگه چیزی واسه از دست دادن ندارند
خشم فروخورده جوانان بالاخره سر باز میکنه
شما که همیشه توهم دارید یک مورد هم اتفاق نیفتاده تا خوش بین باشید.
خالو حسین مذاکرات ارزشی ندارد خب حرفرشما صحیح
بفرمایید اگر می توانید بدون اجازه امریکا تحریم بردارید.وباجهان روابط سیاسی و اقتصادی برقرارکنید .خب چرا معطل هستید. منتظر کی هستید.
برادر نمی تواند باچند کلمه مردم ایران را گول زد. باید گفت دراین ۴۷سال نظام درخصوص سیاست گذار باجهان غرب پراشتباه بوده ایم. وراه فراری وجود. یا تسلیم ویا خودکشی .دیگر راهی وجود ندارد. در این ۴۷سال نه رشد کردیم ونه توسعه زیرساخت ها داشتیم .ولان درباتلاق سیاست گیر کرده وسرگردان هستیم
این خودش اشوبه