یک نماینده پیشین مجلس:

خودروسازان در همه نهادهای تصمیم‌گیر کشور نفوذ دارند/ ایران نیازمند یک نظام ۲ مجلسی است/ ملت هنوز نمی‌داند چه اتفاقی در بودجه افتاد

یک نماینده پیشین مجلس تاکید کرد: حضور نمایندگان ضعیف‌ در مجلس موجب حذف این نهاد در بین مراجع تصمیم‌گیری‌ خواهد شد.

خودروسازان در همه نهادهای تصمیم‌گیر کشور نفوذ دارند/ ایران نیازمند یک نظام ۲ مجلسی است/ ملت هنوز نمی‌داند چه اتفاقی در بودجه افتاد

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه  درباره اقدامات مجمع تشخیص مصلحت نظام در رد مصوبات مجلس که از سوی شورای نگهبان تائید می‌شوند اما این نهاد آن را کنار می‌گذارد، گفت: شأن ایجاد مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدای امر برای این بود که تصمیم‌های مصلحتی به نفع کشور بگیرد و سپس در مواردی که اختلاف‌نظر بین شورای نگهبان و مجلس به وجود می‌آید این نهاد تصمیم مصلحتی بگیرد.اتفاقا تصمیم‌گیری‌های مجمع یک زمانی تصمیم‌گیرهایی در راستای منافع کشور و به روزسازی سیاست‌های کشور در حوزه توسعه و قانون‌گذاری به ویژه مبادلات بود.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که مجمع عوض شده است و به محلی برای  محافظه‌کاری تبدیل شده است در صورتی که باید تصمیم‌های اصلاحی بگیرد، ادامه داد: نمونه این تغییر جایگاه را در قضیه «FATF» مشاهده کردیم. ۳ کنوانسیون مرتبط با «FATF» وجود داشت؛ «پالرمو و CFT»  هم باید بررسی می‌شد نکته جالب این‌جاست شورای نگهبان درباره «CFT» ایراد گرفته بود ولی در قضیه «پالرمو»  اختلافی باقی نماند اما مجمع با کمیته نظارتی که بدعت‌گذاری در قانون‌گذاری بود جایی که شورای نگهبان نظری نداشت، آمد و نظرات مانع‌ساز را مطرح کرد که «FATF» عملاً متوقف شد؛ در آن مرحله نه تنها تصمیم‌گیری اصلاحی صورت نگرفت، بلکه دولتمردان مجبور شدند برای مسائلی همچون مبادلات بانکی در دوران تحریم‌ها هزینه‌های بیشتری به کشور وارد کنند.

فلاحت‌پیشه عنوان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام باید به محل کارگشایی اساسی کشور تبدیل شود اما امروز در برخی موارد شاهدیم که در برخی موارد به کانون بن‌بست تصمیم‌گیری‌های مترقی تبدیل شده و این آفتی برای کشور است و معتقدم باید یک کار اساسی صورت داد. 

وی با اشاره به حذف بند واردات ۷۰ هزار خودرو از بودجه سال ۱۴۰۱ عنوان کرد: مجلس کشور بالاخره بعد از مدت‌ها  لابی‌گری‌هایی که در صنعت خودرو وجود داشت، تصمیم گرفت تا پیشنهادی که در مجلس هشتم شکل گرفته بود، این بار بسیار ضعیف‌تر از تصمیم اولیه اجرایی کند و اجازه داد در راستای ارتقاء کیفیت خودرو در کشور، ۷۰ هزار خودرو امکان واردات داشته باشند که هدفش هم این بود یک فضای رقابتی به وجود بیاید! اما این بار شاهد مقاومت مجمع بودیم و معمولا چنین اقداماتی هم با یکسری اسامی و الفاظی همچون توسعه، خوداتکایی و دفاع از تولید صورت می‌گیرد.

نماینده مجلس دهم با بیان اینکه واقعیت قضیه نشان می‌دهد لابی خودروسازی یک لابی خطرناک در کشور است، اظهار داشت: اگر قانونی که در مجلس هشتم تصویب شد اجرا می‌‌کردند در حال حاضر مردم ایران مانند مردم سراسر دنیا بابت پولی که می‌دادند خودرو با کیفیت سوار می‌شدند. همان زمان ۱۰ سال به کارخانجات خودروسازی وقت داده شد تا در یک نظام تعرفه‌ای عملاً خودشان را با استانداردهای جهانی تطبیق دهند و سالیانه هم ۱۰ درصد حمایت‌های تعرفه‌ای از آن‌ها کاهش پیدا می‌کرد که آن روزها مشاهده کردیم که لابی‌گری‌های گسترده‌ای صورت گرفت و قانون مجلس را ملغی کردند، در صورتی که اگر آن زمان قانون اجرایی شده بود، امروز کشور خودروی استاندارد داشت.

وی با بیان این‌که در قالب هر قانونی بحث‌هایی صورت می‌گیرد از همین رو معتقدم ایران نیازمند یک نظام ۲ مجلسی است که در این نظام ۲ مجلسی تصمیم‌گیری‌ها انجام شود و امکان تخلف هم نیست، افزود: مثلا مشاهده می‌کنیم در مجمع برخی از قوانین چند برابر بیش از فرجه‌ زمانی، زمان برای تصمیم‌گیری دارد و در دستور نمی‌آید، در صورتی که مجمع باید جاده صاف‌کن توسعه کشور باشد ولی در مواردی خود تبدیل به محل دست اندازهای واپسگرایانه می‌شود.

فلاحت‌پیشه گفت: در شرایطی که دنیا سعی می‌کند با تسهیل قوانین خودش برای جهانی‌سازی استاندارهای زندگی، زمینه را برای ایجاد سبک زندگی‌ای مناسب فراهم کند ما مشاهده می‌کنیم امکان تصمیم گیری‌های مترقی در ایران با موانع بیشتری رو به رو می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر لابی‌گری همیشگی خودروسازان داخلی که بر خون و پول مردم استوار است و در همه نهادهای تصمیم‌گیر کشور نفوذ دارند عامل مهم در مورد مجلس، سیاست کوتوله‌سازی این نهاد قانون‌گذاری است. سیاست کوتوله‌سازی در حوزه‌های مختلف متاسفانه وجود دارد که در دوره‌های مختلف برخی از معدود نمایندگان مجلس در مقابل آن ایستادگی می‌کردند.  

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حضور نمایندگان ضعیف‌ در مجلس موجب حذف این نهاد در بین مراجع تصمیم‌گیری‌ خواهد شد. امروز ملت متوجه نشده است در بودجه چه کار کرده‌اند؟ نمایندگان بارها اعلام کردند مخالف حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰تومانی هستند اما در عمل این ارز در حال حذف شدن است. این نشان می‌دهد مجلسی که مدعی است نماینده توده مردم است، نتواسته تا امروز بار تصمیم‌گیری لابی‌گونه را از روی دوش مردم کاهش دهد. معتقدم این نهاد قانون‌گذاری متاسفانه روز به روز در حال تضعیف شدن است.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 21
  • ناشناس
    1

    فقط مواظب باشید که همه چیز یکدفعه زیر و رو نشود

  • ناشناس
    0

    همه موجودات زبان انسان ها را درک می کنند، می دانند و می فهمند ولی متاسفانه دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس ۱۳ سال است شکایت و اعتراض ما درک نمی کنند، نمی دانند و نمی فهمند.

  • ناشناس
    0

    انقلاب مال بازاری ها بود و هست و خواهد بود

  • ناشناس
    0

    از سال ۱۳۶۸ به بعد سطح مجلس از رأس امور به قعر امور تنزل پیدا کرد! مشکل از تک مجلسی بودن نیست مشکل از جایی است که همگان به آن وقوف دارند ولی جرأت بیان آنرا ندارند و همیشه به جای اینکه رفع مشکل را در متن قضیه جستجو کنند به دنبال جستجوی آن در حاشیه قضیه هستند! مجلس سنا هم احیاء شود باز آش همان است و کاسه همان! در ایران جمهوریت دربست و بطور تمام و کمال در خدمت حکمرانی است!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      3

      قربون ادم چیزفهم شمامجلس خودتونو برپاواداره کنید کاری به مجلس مردم نه نه مرده نداشته باشی بهترهست

  • شکارچی
    1

    خودروسازان همان حکومت هستند حکومت هم همان خودروسازان ! بطور کلی امکان تفکیک و جداسازی ندارند

  • ناشناس
    1

    جمهوریت نظام کشک تصمیم جای دیگه گرفته میشه مردم هم کلا بی خیال اتفاقات اطرف خود هستند مانند مهندسی انتخابات

  • ناشناس
    2

    آقای فلاحت پیشه،مجلس تعطیل و به توپ بسته شده است،چون از دست چین شدن آنها و نظارت استصوابی بیش از این نباید انتظاری داشت که این افراد کوتوله به ابزار دست،قدرتمندان تبدیل شده و جرات نفس کشیدن ندارند،چون دور بعد هم گذرشان به شورای نگهبان خواهد افتاد،پس اعتقاد دارم تا زمانی که تکلیف این شورا و نظارت ان روشن نشود،هر روز وضع بدتر خواهد شد و کشور به قهقرا خواهد رفت

  • ناشناس
    0

    وقتی سمند در یک روز ۴۰ میلیون تومان گران شد که ثابت می کند در کشور قانون وجود ندارد
    سمند در یک روز ۴۰ میلیون تومان گران شد شرم آور و تاسف بار است.

  • غریبه
    1

    مجلس که از انتخابات مشخص بود که میشه این -- اما رهبر هم در قضیه خودرو حق را به مردم دادند ولی مجمع تشخیص اهمیت نداده و نشنیده گرفت

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      تو چقدر ساده ای.همه اینها دکوری هست و فقط مقصر یک نفر هست.

  • غریبه
    0

    تا مجلس انتصابی هست و انتخاب ها قبل از انتخابات مشخص است ده تا مجلس هم حریف رانت نیست

  • الف
    0

    به شتر گفتند گردنت ناصافه گفت آخه من کجام صافه؟!!!

  • ناشناس
    0

    مثل کفتار به جون لاشه افتادن هرکدوم یه طرفی میکشه ایران لامصب هم که یه شبه تموم نمیشه هم خیال ملت راحت بشه هم خیال یاغیهای مملکت

    نظرات شما -
    • ...
      0

      درود بر تو ... کاش هر چی داشتیم یه شبه آزمون میگرفتن‌ و میرفتن .. اجازه میدادن از هیچ چی شروع کنیم نه اینکه هر روز زجر و استرس

  • م
    1

    شما برای جلوگیری از این نفوذ چه کردید که الان می گویید نمایندگان ضعیف هستند. شما برای بالا بردن کیفیت خودرو و خصوصی کردن خودروسازی چه کردید که امروز انتقاد می کنید؟؟؟از اینکه بگویید دیگران چه کاری نکردند آسان است اما چرا نمی گویید شما چه کاری را می توانستید بکنید و نکردید تا مردم به این وضع نیفتند. از این حرفها هم بزنید خوب است.

  • ناشناس
    1

    چرا حالا دهنت باز شده ؟ زمانی که نماینده بودی که هم کاسه با خودرو ساز بودی

  • ناشناس
    0

    نمایندگان مجلس درخانه ملت تاکنون به نفع کارمندان، کارگران، بازنشسته های، مردم و کشور کاری نکردند

  • 1

    و این در حالی است که متاسفانه هیات شعبه ۴ تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شعبه ۱۰۱ هیات حل احتلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی جنوب غرب تهران در مورد شکایت و اعتراض بنده کوتاهی کردند.

  • مظلوم
    1

    از سال ۱۳۵۷ تاکنون هر سال با فرا رسیدن ماه رمضان در کشورمان متاسفانه حق وحقوق کارگران و نگهبانان پایمال و ضایع می شود چرا؟

  • ناشناس
    0

    اقای فلاحت پیشه مسئول محترم نماینده گان مجلس مصلحت نظام همه باهم هستن ثروت کشورمان را خودشان می بلعند وبعدهم به کشور های دیگر روسیه چین انگلیس سوریه فلسطین لبنان عراق یمن هم میدهند و جیب مردم را خالی میکنند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها