سران بریکس حمله تجاوزکارانه اسرائیل به ایران را محکوم کردند / ارتش صهیونیستی از نوار غزه بیرون رود
سران بریکس در بیانیه هفدهین اجلاس این گروه، ضمن بیان خواسته خود برای خروج رژیم صهیونیستی از غزه، حمله تجاوزکارانه این رژیم به ایران را محکوم کردند.

هفدهمین اجلاس سران بریکس عصر یکشنبه به ریاست «لولا دو سیلوا» رئیس جمهور برزیل آغاز شد. سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ریاست هیات ایران در این اجلاس را بر عهده دارد.
طبق گزارش رسانه آمریکایی «بلومبرگ»، سران بریکس در بیانیه این نشست ضمن بیان خواسته خود برای خروج رژیم صهیونیستی، حمله تجاوزکارانه این رژیم به ایران را یکصدا محکوم کردند.
طبق گزارش رسانه آمریکایی، «سران کشورهای عضو بریکس حملات آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم کردند و از دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل خواستند که نیروهای خود را از نوار غزه خارج کند و خواستار راهحلهای "عادلانه و پایدار" برای درگیریها در سراسر خاورمیانه شدند.»
بلومبرگ با اشاره به انتقاد تند سران بریکس از رژیم صهیونیستی و حملات تجاوزکارانه این رژیم و آمریکا به ایران، نوشت: «در بیانیه سران بریکس این حملات نقض قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد معرفی شده است. این بلوک ۱۰ عضوی از کشورهای نوظهور اقتصادی همچنین با اشاره به حملات اسرائیل و ممانعت از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه "نگرانی شدید خود را از وضعیت سرزمینهای اشغالی فلسطین" ابراز کردند و خواستار آتشبس دائمی و بدون قید و شرط، همراه با آزادی همه اسرا شدند.»
رسانه آمریکایی افزود: «این لحن بخشی از یک درخواست گستردهتر از نهادهای چندجانبه جهانی، از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای ترویج راهحلهای مسالمتآمیز برای درگیریهای نظامی جاری در خاورمیانه، آفریقا و اروپا است. اگرچه این بیانیه به طور خاص به آمریکا اشاره نمیکند، اما احتمالاً به عنوان یک مداخله ناخواسته در امور اسرائیل تلقی میشود، زیرا نتانیاهو آماده میشود تا روز دوشنبه با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در کاخ سفید دیدار کند.»
«سیریل رامافوسا»، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، در سخنرانی افتتاحیه خود در روز یکشنبه در ریودوژانیرو به دیگر سران بریکس گفت: «آفریقای جنوبی همچنان نگران وخامت اوضاع صلح و امنیت در خاورمیانه است. حملات اخیر اسرائیل و ایالات متحده به جمهوری اسلامی ایران نگرانیهای جدی در مورد قوانین بینالمللی، از جمله اصول حاکمیت، تمامیت ارضی و حفاظت از غیرنظامیان را ایجاد میکند.»
رهبران بریکس علاوه بر این، نسبت به روند فعلی «افزایش شدید هزینههای نظامی جهانی» «ابراز نگرانی» میکنند.
به اذعان بلومبرگ «این یکی دیگر از تضادها با درخواست ترامپ مبنی بر افزایش هزینههای دفاعی کشورهای ناتو به ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است.»
طبق گزارش رسانه آمریکایی، سران بریکس همچنین «بدون اشاره مستقیم به آمریکا، نگرانیهای جدی» خود را در مورد افزایش اقدامات تعرفهای و غیرتعرفهای یکجانبه «که تجارت را مختل میکند و با قوانین سازمان تجارت جهانی مغایرت دارد» ابراز کردند.
«لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا»، رئیس جمهور برزیل، که میزبان این اجلاس ۲ روزه است، جلسه یکشنبه را با تکرار درخواستهای دیرینه این گروه برای اصلاح شورای امنیت به منظور نمایندگی بیشتر آن از کشورهای جنوب جهان آغاز کرد.
بریکس که نام آن از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گرفته شده، اخیراً با افزودن اندونزی، اتیوپی، امارات متحده عربی، ایران و مصر به عنوان عضو، تلاشی برای افزایش نفوذ خود در امور جهانی که مدتها تحت سلطه واشنگتن و غرب بود، گسترش یافته است.
رامافوسا در سخنان خود گفت: «بریکس به طور فزایندهای در حال شکلدهی به مباحث جهانی در مورد توسعه، حکومت چندقطبی و مسائل امنیتی است. ما باید به حمایت از تشدید فوری تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها و تضمین صلح پایدار و بادوام ادامه دهیم.»
تمام شد تاثیر گذار بود