کیهان: تحریم‌ها در دوره روحانی و ظریف 2 برابر شد نه در دوره جلیلی یا رئیسی

«دولت روحانی مدعی بود بدون برجام و FATF، امکان واردات واکسن وجود ندارد اما رایزنی و پیگیری دولت رئیسی، این توهم مرگبار را شکست و نقطه پایان بر بسیاری از توهمات خسارت‌بار مشابه گذاشت.»

کیهان: تحریم‌ها در دوره روحانی و ظریف 2 برابر شد نه در دوره جلیلی یا رئیسی

روزنامه کیهان نوشت: سایت حامی دولت سابق می‌گوید: دولت رئیسی هر چقدر در ماجرای مقابله با کرونا، واقع‌گرا و موفق بود، تاکنون در موضوع احیای برجام، از واقع گرایی به دور و ناکام بوده است.

«عصر ایران» در سالگرد پیروزی سیدابراهیم رئیسی، انتخابات سال گذشته را غیررقابتی خوانده ونوشت: «در آن زمان، 2 اولویت در مقابل رئیسی قرار داشت: کرونا و تحریم. دولت رئیسی بعد از آغاز به کار در زمینه کنترل کرونا و مقابله با آن، با واقع‌نگری به شیوه مناسب عمل کرد. یعنی با نگاه واقعی به مشکل (مرگ صدها نفر در روز به دلیل این بیماری)، راه‌حل شامل واردات سریع و حجم بالای واکسن و تزریق گسترده آن در کشور را به خوبی اجرا کرد. این برنامه نتیجه داد. فوتی‌های کرونا از 700 مورد در روز به صفر رسید و زندگی عادی برگشت.

برخی از تحلیلگران و حتی منتقدان فکر می‌کردند دولت رئیسی در برابر برجام و تحریم‌ها و هسته‌ای هم روند مشابه واکسن کرونا را در پیش خواهد گرفت، اما این‌گونه نشد. یعنی برخلاف کرونا و واکسن که تغییر موضع 180درجه‌ای صورت گرفت، چنین تغییری درباره هسته‌ای و برجام و تحریم‌ها انجام نشد یا اینکه بهتر بگوییم کامل انجام شده است.

البته در ابتدای دولت رئیسی، دولتمردان جدید و مخالفان دیروز، دست از انتقاد از برجام برداشتند. اگر تا دیروز علیه برجام سخن می‌گفتند امروز برای احیا و بازگشت آن فعالیت می‌کنند، البته چراغ خاموش و بدون حتی اشاره به نام برجام.

پس با شروع دولت جدید توپخانه علیه برجام و مذاکرات متوقف شد و همزمان در سکوت بزرگ، دولتمردان رئیسی، مذاکرات برجامی را به «مذاکرات رفع تحریم» تغییر نام دادند. اما حالا پس از بازگشت باقری‌کنی به مذاکرات و تلاش برای احیای برجام، نشانه‌ای از توافق نیست. چند ماهی است مذاکرات با بن بست مواجه شده و ایران و آمریکا هر یک دیگری را متهم به کارشکنی می‌کنند.

دولت رئیسی تاکنون نه‌تنها در مذاکرات برجامی نتوانست نتیجه بگیرد بلکه جبهه جدیدی علیه آژانس هم باز کرد و روابط در این بخش هم پرتنش و تیره شده است. دولت رئیسی در حال بازگشت به مذاکرات هسته‌ای سعید جلیلی (86 تا 92) است.

از توافق خبری نیست. اعلام شکست مذاکرات هم به سود هیچ کس نیست. همزمان، طرف مقابل، خط موازی با مذاکرات، یعنی تصویب قطعنامه‌های محکومیت ایران در آژانس و در گام بعدی احتمالا تحریم‌های جدید را آغاز کرده است.

هر چقدر دولت رئیسی در ماجرای مقابله با بیماری کرونا، واقع‌گرا بود و در سال نخست توانست موفق باشد اما تاکنون در موضوع مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها به دور از واقع‌گرایی و موفقیت بوده و آینده‌ای مشخص را نمی‌توان برای این داستان متصور بود».

درباره این تحلیل، شایان ذکر است که دولت روحانی مدعی بود بدون برجام و FATF، امکان واردات واکسن وجود ندارد اما رایزنی و پیگیری دولت رئیسی، این توهم مرگبار را شکست و نقطه پایان بر بسیاری از توهمات خسارت‌بار مشابه گذاشت که افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی با وجود تحریم‌ها از نتایج آن است.

اما برجام درست نقطه مقابل این رویکرد دیپلماسی فعال است. در واقع گروگان‌گیری اقتصاد ایران با کمک آمریکا به مدت شش (بلکه هشت سال) و هر چه نحیف‌تر و شرطی‌تر و وابسته‌تر کردن آن. از سوی دیگر بر اساس عبرت‌های برجام، آنچه مهم است بازگرداندن آمریکا و دسترسی دادن به مکانیسم ماشه تحریم‌ها نیست، بلکه برجام صرفا زمانی از نگاه ایران احیاشدنی است که تحریم‌ها نه تعلیق بلکه لغو شود و تضمین معتبر در میان باشد تا آمریکا مجددا نتواند کلاهبرداری کند.

با این نگرش، مهم مهار تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ایران است و نه صرف تظاهر به زنده بودن برجام و همزمان، رسیدن شمار تحریم‌ها از 800 مورد در دوره آقای جلیلی، به رکورد بی‌سابقه 1700 مورد در دوره روحانی و ظریف!!

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • فواد
    0

    چرا ؟ پس قبول دارید که دولت جنایتکار امریکا بیشترین دشمنی را با دولت روحانی داشت ولی با دولت ها ی دیگر به دلیل این که خود هرکدام " غصنفری " برای امریکا بودند زیاد دشمنی نمی کرد ! کیهانیان تا کی نسنحیده و خام افاضه می فرمایید ، از طرفی دولت روحانی را امریکایی خطاب می کنید واز طرف دیگر می گویید بیشترین تحریم ها برای دولت روحانی بوده ؟ اگر روحانی امریکایی بود که طبیعتا امریکا باید به موفقیت او کمک می کرد ؟

  • ناشناس
    0

    جنس خوب همچون کیهانم آرزوست.

  • عملکرد حسن روحانی در این مدت 8 سال صفر!
    12


    عملکرد حسن روحانی در این مدت 8 سال صفر!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      بدو بابا

  • ناشناس
    0

    شریعت نداری!

  • مهدی
    0

    خداوند ذلعنتت کنه کیهان یک پنیر کوچک دوران روحانی پانزده تومان بود. الان شده شصت هزار تومان .ملت که کور نیستند .هر روز با بازار سر وکار دارن . تحریم‌ها که برای شما کاغذ پاره بود.شما نزاشتید روحانی مذاکره کنه گفتید ضریف خاعن هست در صورتی شما خاعن هستید.

  • ناشناس
    0


    رئیسی هم متاسفانه تاکنون ثابت کرد که مانند حسن روحانی ناتوان و عاجز بوده است تاکنون هیچ کاری برای مردم و کشور نکرده است فقط مانند حسن روحانی به فکر برجام و افغانستان بوده است.

    نظرات شما -
    • فواد
      0

      در جواب ناشناس ۱۲.۷ : چون دولتها و مجلس در ولایت اسلامی دکوری و حداکثر پادو هستند و تصمیمها در مورد سیاست خارجی و چگونگی هزینه کرد در آمد مملکت را گروهی بعنوان دولت در سایه می گیرند .

  • بهرلم
    0

    اینکه تحریم ها کی چند برابر شد مهم نیست .مهم تورم و گرانی حتی تا پانصد در صد است که در دولت رییسی بوجود امده و بطوریکه مردم حتی برای خرید نان هم مشکل داشته و مجبور به جستجو در سطلهای ذباله شده اند .

  • ناشناس
    0

    مثل بچه ها مدام دعوا کنی

  • ناشناس
    0

    نه روحانی مقصراست نه ریسی امثال آقای شریعتنداری مقصرندمن نمی دانم اینها چه کاره این مملکتن شمارا خدادست از سراین مردم بردارید.

  • سوته دلان
    0

    همتون از ی قماشین دیگه دستتون رو شده روحانی رئیسی نداره همشون انتصابی بودن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها