الماس کوه نور متعلق به کدام کشور است و چرا هندی‌ها می‌خواهند آن را پس بگیرند؟

پس از مرگ ملکه انگلیس، هندی‌ها با ایجاد یک هشتگ توییتری موج بزرگی برای بازگرداندن الماس کوه نور (Koh-i-Noor) از انگلیس به هند راه انداختند.

الماس کوه نور متعلق به کدام کشور است و چرا هندی‌ها می‌خواهند آن را پس بگیرند؟

کاربران توییتر در هند ساعاتی پس از آنکه کاخ باکینگهام خبر مرگ الیزابت دوم، ملکه فقید بریتانیا را تایید کرد با ترند کردن هشتگ کوه نور خواستار بازگردان این جواهر مشهور و گران‌قمیت به کشورشان شدند.

 

صدها کاربر با مشارکت در این کارزار توییتری مصرانه خواستار آن شدند که الماس کوه نور، از بزرگترین و بحث برانگیزترین الماس‌های جهان پس از مرگ ملکه الیزابت به هند بازگردد.

گفتنی است که نمونه جایگزین و بدل این قطعه الماس تاریخی، گرانقمیت و کمیاب که در تاج ملکه بریتانیا نصب شده برای علاقمندن در برج لندن به نمایش گذاشته شده است.

همه چیز در مورد الماس کوه نور ؛ الماس کوه نور کجاست و متعلق به چه کشوری است؟

الماس کوه نور چه ویژگی هایی دارد؟

همان طور که می دانید الماس کوه نور یکی از معروف‌ترین الماس‌ها در جهان است. این سنگ ۱۰۵ قیراطی در واقع زیباترین بخش تاج ملکه انگلیس که از مادرش به وی رسیده به شمار می‌رود. مردم هند نسبت به رسیدن این الماس به دست انگلیسی‌ها به شدت نگاه منفی دارند.

کوه نور، بزرگترین بزرگ‌ترین الماس جهان در گام نخست ۱۸۶ قیراط برابر ۳۷.۲۱ گرم وزن داشت. اما پس از تراشی که در سال ۱۸۵۴ به آن خورد، وزن آن به ۱۰۵ قیراط معادل ۲۱ گرم رسید.

همه چیز در مورد الماس کوه نور ؛ الماس کوه نور کجاست و متعلق به چه کشوری است؟

کشورهای مدعی الماس کوه نور

این الماس چندین بار بین حاکمان و پادشاهان هند، مغول، ایران، افغانستان و انگلیس دست به دست شده است. اگرچه در زمان نادرشاه این الماس از سوی هندی‌ها به ایران داده شد. اما چندین دور بین پادشاهان کشورهای مختلف چرخید و اکنون مردم هند ادعای بازپس‌گیری آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از انگلیسی‌ها دارند.

الماس کوه نور تا زمان زنده بودن نادرشاه در ایران بود. پس از مرگ این پادشاه ایرانی از روی تخت وی کنده و از ایران خارج شد.

همه چیز در مورد الماس کوه نور ؛ الماس کوه نور کجاست و متعلق به چه کشوری است؟

کوه نور دقیقا جفت الماس پرآوازه دریای نور است که هم اکنون در ایران نگهداری می‌شود و هر دو این جواهرات جزء کهن‌ترین الماس‌هایی هستند که در جهان وجود دارد.

الماس کوه نور امروز کجاست؟

الماس گران قیمت کوه نور امروزه به‌عنوان گنجینه خانواده سلطنتی انگلیس در برج لندن نگهداری می‌شود و چندین کشور از جمله ایران و هند مدعی مالکیت آن هستند.

این الماس قیمتی مانند بسیاری از سنگ‌های قیمتی بزرگ با رمز و راز و نفرین و بدشانسی گره خورده است و همین موضوع جذابیت آن را دوچندان می‌کند. الماس کوه نور، از جواهرهای مشهور بین‌المللی محسوب می‌شود که امروزه در دست صاحبان کنونی خود، خانواده سلطنتی انگلیس قرار دارد.

کور نور در کجا کشف شد؟

گفته می‌شود تاریخچه به دست آمدن این الماس به قرن هفدهم میلادی می رسد و به یک قلعه باستانی به نام گلکنده در نزدیکی حیدرآباد در ایالت آندرا پرادش هند بازمی‌گردد. البته تاریخچه دقیق الماس کوه نور مشخص نیست و برخی نیز می‌گویند این الماس از زیر بستر یک رودخانه بی‌آب در جنوب هند به دست آمده است.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

این الماس از سوی یک وزیر ایرانی دربار هند به محمد شاه جهان، پادشاه گورکانی هند اهدا شد و در این کشور ماند.

سفر کوه نور از هند به ایران، افغانستان و بریتانیا

در سال ۱۷۳۹، نادرشاه ایران به شمال هند حمله و دهلی را اشغال کرد. او به‌عنوان پرداختی برای بازگرداندن تاج هند به امپراتور مغول، کل خزانه افسانه‌ای مغولان از جمله الماس دریای نور و الماس کوه نور و تخت طاووس را در اختیار گرفت.

بر اساس روایات تاریخی،‌ نادر شاه، پایه‌گذار سلسله افشار و از جمله پادشاهان ایران پس از اسلام، در پی تسخیر هند این الماس را به همراه دو قطعه الماس گرانبهای دیگر از جمله «دریای نور» به عنوان غنائم جنگی از هند به تاراج برد.

همه چیز در مورد الماس کوه نور ؛ الماس کوه نور کجاست و متعلق به چه کشوری است؟

پس از مرگ نادرشاه در سال ۱۷۴۷، این الماس به نوه او شاهرخ میرزا به ارث رسید. از آنجا به دست لطف علی خان افتاد. پس از شکست لطفعلی خان به محمد خان قاجار رسید و در نهایت الماس دریای نور وارد خزانه قاجار شد. ناصرالدین‌شاه قاجار علاقه زیادی به الماس داشت. او اغلب آن را به‌عنوان بازوبند، سنجاق به باز‌ می‌بست و نگهداری از الماس افتخاری بود که به افراد درجات بالا اعطا می‌شد.

الماس کوه نور سپس در پی تصرف ایران توسط احمد شاه درانی به افغانستان منتقل شد و حدود هفتاد سال در آنجا نگهداری شد.

این سنگ گرانبها پس از آن توسط یک مستشار بریتانیایی از افغانستان خارج و به هند برده شد. از آنجا نیز بر اساس معاهده‌ای میان بریتانیا و هند تسلیم مقامات بریتانیایی شد.

همه چیز در مورد الماس کوه نور ؛ الماس کوه نور کجاست و متعلق به چه کشوری است؟

مناقشات سیاسی بر سر مالکیت الماس کوه نور

کوه نور در زمره جواهرات سلطنتی بریتانیا قرار گرفته و زینت‌بخش تاج حکمران این کشور است. این الماس یک سنگ قیمتی ۱۰۵ قیراطی به شمار می‌رود که پیش‌تر کانون بسیاری از مناقشات سیاسی و حقوقی در هند بوده است. علاوه بر این، اختلافات بر سر مالکیت آن نه تنها از سوی هند بلکه از جانب پاکستان نیز بوده است.

بسیاری از مردم هند ارتباط عاطفی عمیقی با این الماس قیمتی و تاریخی برقرار کرده‌اند. آنها معتقدند که الماس کشف شده در کشورشان در قرن چهاردهم در طول دوران استعماری از هند «دزدیده شده» است.

این الماس گرانبها به همراه صدها سنگ قیمتی دیگر پس از انتقال به بریتانیا به بخشی از جواهرات تاج ملکه ویکتوریا تبدیل شد. گفته می شود این الماس‌ها ارزش فرهنگی، تاریخی و نمادین غیرقابل محاسبه‌ای دارند.

تاج مزین به الماس کوه نور قرار است کامیلا، همسر چارلز سوم، پادشاه جدید بریتانیا و ملکه جدید این کشور طی مراسمی بر سر گذاشته شود.

منبع: روزیاتو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    2

    وجدانی برای هندوستان است. الان انگل لیس برای اینکه الماس پس نده این جریان اختلاف راه انداخته و به مزدوران خودش در ایران خط داده که بگید این الماس باید برسد به ایران تا اختلاف درست شود و انگل لیس بگه ما می خواستیم پس بدیم اما چون چند کشور مدعی بودند پس همین جا نگه می داریم. ما باید دنبال غرامت هلوکاست ایرانیان باشیم و هزاران مواردی که از ایران غارت شده.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      کاش الان این کشورهایی که زیر سلطه و مستعمره بریتانیای کثیف هستند بیدار شوند و انقلاب نمایند. باید همه اموال غارت شده ملت ها برگردد.

  • ناشناس
    0

    تخت طاووس و الماس نور متعلق به ایران است چون غنیمت جنگی مسلمانان از کفار

  • ناشناس
    0

    واقعیت اینکه متعلق به هندوستانه چون ما هندوستان رو غارت کردیم و اون رو آوردیم به معنای این نیست که متعلق به ماست البته فرقی نمیکنه متعلق به کیه چون انگلیس قطعا به هیچ کس پسش نمیده!

  • ایرانی
    0

    در ارسال نطرها فقط دوکاربر پیام ارسال میکنند هردو هم با نام ماشناس فکر کنم از خود بچه های خبر فوری باشند احسنت به این حسن سلیقه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها