چگونه فرزندان شاد داشته باشیم؟

راز داشتن فرزندان شاد چیست؟ می‌توان گفت زندگی شاد برای کودکان از اصلی‌ترین آرزوهای هر پدر و مادری است.

چگونه فرزندان شاد داشته باشیم؟

والدین می‌خواهند فرزندشان از زندگی لذت ببرد و هیچ مشکل و دغدغه‌ای نداشته باشند؛ علاوه بر این در مواجه با مشکلات زندگی قوی باشند و به سرعت به حال خوب قبلی خود بازگردند. می‌دانیم که شادی کارکرد مفید مغز انسان را افزایش می‌دهد. افراد شاد در شغل و زندگی مشترک خود موفق‌ترند و بازخوردهای بهتری نیز از دیگران دریافت می‌کنند. نکته مهم اینجاست که تا زمانی که خودتان شاد نباشید نمی‌توانید فرزندان شاد‌ی را نیز تربیت کنید. در ادامه راه‌هایی را برای افزایش شادی در کودکان مطرح کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند محیطی امن، شاد و مثبت برای فرزندان‌تان ایجاد کنید.

فرزندان شاد الگو می‌خواهند

چگونگی رفتار با کودکان مهارت و آگاهی است که می توان کسب کرد. اولین نکته‌ای که برای داشتن فرزندان شاد باید رعایت کنید این است که به خود اهمیت دهید. میزان شاد بودن شما بر شادی کودکتان تاثیر بسیار زیادی دارد. واضح است که اولین الگوی فرزندان پدر مادرشان هستند. افسردگی مادران ارتباط تنگاتنگی با مشکلات رفتاری و عملکرد منفی کودکان دارد. این بدان معنی نیست که انتقال شادی از والدین به کودکان ارثی است بلکه شما با رفتارهای خود می‌توانید شاد بودن را به کودک‌تان بیاموزید. سعی کنید هر هفته زمانی را به گردش با دوستان خود اختصاص دهید و با افراد خوش خنده معاشرت کنید. اگر فرد افسرده‌ای هستید بهتر است ابتدا با مراجعه به مشاور روانشناس مسئله خود را حل نمایید.

فرزندان شاد با خشونت بوجود نمی‌آیند

والدینی که احساسات منفی نسبت به کودک خود بروز می‌دهند و یا برای مدیریت رفتارهای آنان از خشونت و پرخاش استفاده می‌کنند، باعث پرورش خشونت و ناراحتی در او می‌شوند. این رفتارها با رفتارهای خشونت آمیز در سال های بعدی و در رابطه با همسر و فرزند در آینده رابطه دارد. پس اگر در برخورد با اشتباهات فرزندتان پرخاشگری می‌کنید، رفتار خود را اصلاح نمایید. به مرور زمان مشاهده می‌کنید که کودک شادتری خواهید داشت. استفاده از راه‌های کنترل خشم می‌تواند در این زمینه کمک زیادی به شما بکند.

فرزندان شاد والدین شوخ طبعی دارند

شوخی کردن با کودکان علاوه بر افزایش شادی، آن‌ها را در کسب موقعیت‌های اجتماعی در آینده نیز آماده می‌کند چراکه روابط اجتماعی در آن‌ها رشد می‌یابد. زمانی که والدین با فرزندان خود شوخی کرده و آن‌ها را می‌خندانند، در جهت افزایش تفکر خلاقانه، پیداکردن دوستان و مدیریت استرس به فرزندان خود کمک می‌کنند. پس روابط نزدیکتر و صمیمانه‌تری با فرزندان خود برقرار کنید و آن‌ها را با چیزهای متفاوت بخندانید.

محیط شادی را برای فرزند خود به وجود آورید

تمام انسان‌ها و به ویژه کودکان ناخودآگاه تحت تاثیر محیط خود قرار می‌گیرند. ممکن است همه تلاش‌های شما در جهت شاد نگه داشتن کودکان، به زمان و توانایی‌هایتان محدود باشد. اما محیط زندگی همواره جریان دارد و بر رفتارهای شما تاثیرگذار می‌گذارد. پس بهتر این است که محیط شاد و به دور از تنش و اضطراب را درخانواده ایجاد نمایید تا فرزندان شاد‌ی را تربیت نمایید.

بیشتر بخوانید: آموزش شادی به کودکان

عادت های نامطلوب را کنار بگذارید

ممکن است تلاش‌های شما در جهت تربیت فرزندان شاد با عادت‌های ناپسند از بین بروند. یکی از این عادت‌ها تلویزیون دیدن بیش از حد در خانواده است. کودکانی که به طور مداوم کارتون نگاه می‌کنند مغز خود را خسته کرده و نمی‌توانند به میزان کافی شاد باشند. علاوه بر این از بازی کردن که ضامن سلامت روانی آن‌هاست باز می‌مانند. از دیگر عادت‌هایی که سبب کاهش شادی و افزایش بی حوصلگی و خستگی می‌شود دیر خوابیدن کودکان است. خواب ناکافی باعث می‌شود کودک انرژی کافی برای بازی کردن و فعالیت در طول روز را نداشته باشد و اگر این روند ادامه یابد باعث بروز علائم افسردگی می‌شود.

بازی کردن از همه مهمتر است

اهمیت بازی کودکان قابل مقایسه با چیز دیگری نیست. بازی کردن به خوبی مدیتیشن و تمرینات ذهن آگاهی عمل کرده و شادی را در کودک افزایش می‌دهد. وقت گذاشتن برای کودک قدرتمندترین ابزار افزایش شادی در آن‌هاست. در واقع کودکان در هنگام بازی کردن به نوعی ذهن آگاهی می‌کنند. به این گونه که از لحظه حال خود به صورت تمام و کمال لذت برده و به چیز دیگری فکر نمی‌کنند.

بازی کردن همچنین برای رشد و یادگیری کودکان لازم و ضروری است. کودکان خود را به بازی‌های بدون ساختار تشویق کنید. بازی‌های بدون ساختار یعنی بازی‌هایی که توسط خود کودک هدایت می‌شوند و دستور العمل و قانونی برای آن وجود ندارد. با وجود مشغله‌های زیاد، هر روز زمانی را به بازی با کودک خود اختصاص دهید. بازی کردن باعث افزایش شادی در والدین نیز می‌شود. علاوه بر این‌ها بازی کردن برای بهبود رفتارها و رشد احساسات در کودکان هم مفید است.

منبع: هنر زندگی

46

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها