رکود بازار مسکن در موج چهارم کرونا/ قیمت

قرار گرفتن در ماه نیمه تعطیل فروردین، اپیدمی ویروس کرونا، تعطیلی دفاتر املاک و البته رشد سنگین قیمتها بازار مسکن شهر تهران را به رکود کشانده و دفاتر املاک از ارایه تخفیفهای ۱۰ تا ۱۵ درصد توسط برخی سازندگان خبر می دهند.

رکود بازار مسکن در موج چهارم کرونا/ قیمت

رکود مطلق، واژه ای است که می توان برای این روزهای بازار مسکن به کار برد. در اولین روزهای اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ مشاوران املاک در نقاط مختلف تهران از کسادی معاملات، ارایه تخفیف از سوی برخی سازندگان و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت نسبت به اسفندماه سخن می گویند.

همزمان با موج چهارم کرونا دفاتر املاک از ۲۱ فروردین ماه تعطیل شده اند. به همین دلیل عمده تعاملات بازار مسکن در فضای مجازی انجام می شود. با اینکه پس از تعطیلی دفاتر مشاور املاک، تعداد آگهی ها مقداری کاهش یافته، بازدید از آگهی ها افزایش پیدا کرده است. اما اغلب جست و جوها در اپلیکیشنها و سایتها برای اطلاع از وضعیت قیمتها و معاملات است.

اطلاعات به دست آمده از یک سامانه ملکی نشان می دهد که هفته اول فروردین ماه ۱۴۰۰ تعداد آگهی ها با رشد قابل توجهی مواجه شده اما با بسته شدن دفاتر املاک، تعداد آگهی ها نیز افت کرده است.

البته معمولا فروردین به دلیل تعطیلات ۱۵ روزه آن کسادترین ماه در بازار مسکن است اما سه عامل ویروس کرونا، تعطیلی دفاتر و جهش قیمتها نیز رکود فروردین امسال را تشدید کرده است؛ چرا که طی دو سه سال گذشته قیمت مسکن افزایش قابل توجهی پیدا کرد. سال ۱۳۹۹ نیز بعد از بورس که ۱۵۵ درصد رشد یافت، مسکن شهر تهران رتبه دوم بازدهی را با ۸۵ درصد رشد سالیانه بین بازارهای بورس، مسکن، طلا و ارز به خود اختصاص داد.

از طرف دیگر قیمت مصالح ساختمانی در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافته که بر قیمت تمام شده ساخت تاثیر می گذارد اما واقعیت این است که بازار مسکن ظرفیت رشد قیمت را ندارد.

رکود بازار مسکن در موج چهارم کرونا/ قیمت

خریداران فعلا منتظر انتخابات هستند

حتی اگر دفاتر نیز بازگشایی شود به نظر نمی رسد که رونق چندانی در بازار مسکن ایجاد شود. ارایه آمار از قیمت مسکن در فروردین ماه نیز احتمالا به دلیل تعداد پایین معاملات نمی تواند قابل اتکا باشد. واسطه های ملکی می گویند که اغلب خریداران، دست کم تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری صبر می کنند. بعد با توجه به شرایط تصمیم خواهند گرفت که آیا اقدام به خرید کنند یا نه.

از این طرف تا دلت بخواهد فروشنده زیاد است و اغلب واحدهای عرضه شده در شمال تهران قرار دارد. با توجه به زمزمه های اعمال مالیات بر خانه های خالی، جنب و جوش برای فروش یا اجاره این واحدها بیشتر شده است. در شهر تهران تقریبا هر یک ثانیه یک آگهی فروش ملک، اضافه یا تمدید می شود؛ در حالی که کل معاملات اسفندماه ۱۳۹۹ فقط ۵۳۰۰ فقره بود که عمیق ترین رکود دست کم در بین ماههای اسفند سالهای ۱۳۸۸ به بعد محسوب می شود.

در شهر جدید پردیس هم متاثر از تهران، بازار فروش آپارتمان راکد شده و قیمتها نیز نسبت به بهمن و اسفند تغییر نکرده است. در حال حاضر قیمت واحدهای تحویل آینده در فاز ۱۱ بین ۵۲۰ تا ۵۵۰ میلیون تومان و واحدهای آماده بین ۶۹۰ تا حدود ۹۰۰ میلیون تومان است. در فاز ۹ عمدتا قیمتها کمتر از ۶۰۰ میلیون تومان و در فاز ۵ واحدهای آماده در طبقه همکف ۶۷۰ تا ۶۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می شود.

با اینکه هنوز آمار تحولات بازار مسکن شهر تهران در فروردین ماه از سوی بانک مرکزی ارایه نشده، گزارشهای میدانی گویای آن است که احتمال تغییرات معنادار در معاملات و قیمت مسکن در اولین ماه از سال ۱۴۰۰ بعید به نظر می رسد.

تاثیر مالیات خانه های خالی بر بازار مسکن

دولت در نظر دارد واحدهای خالی از سکنه را به منظور ایجاد تعادل وارد بازار مسکن کند. از روز ۱۹ اردیبهشت ماه ثبت اطلاعات ملکی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir آغاز شده که تا دو ماه ادامه دارد.

سید محمد مرتضوی ـ عضو هیات مدیره کانون انبوه سازان ـ درباره می گوید: اخذ مالیات مالیات از خانه های خالی به اندازه ای که تبلیغات روی آن شده گشایشی در بازار مسکن نخواهد داشت و دردی را دوا نمی‌کند. دولت باید دو اقدام برای کاهش قیمت مسکن انجام دهد؛ اول اینکه برخی مصالح ساختمانی تعیین کننده مثل فولاد، سیمان، آجر و تاسیسات ساختمانی را با قیمت مناسب در اختیار سازندگان بگذارد. دوم اینکه مسکن را به تولید انبوه برساند؛ موفقیتی که هیچگاه در سالهای گذشته نداشته‌ایم؛ زیرا دولت دخالتی در بازار مسکن ندارد.

مسکن در تهران متری ۳۰ میلیون تومان

بنابراین گزارش، اسفند سال گذشته متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در تهران ۳۰ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۶ و ۹۳.۷ درصد افزایش دارد. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد همچنین تعداد معاملات انجام شده در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ معادل ۵۳۰۰ فقره بود که نسبت به ماه قبل ۳۴.۶ درصد افزایش و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۴۸.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • حسن
    0

    مساله گرانی مسکن بمثابه یک دمل چرکی اماده ترکیدن است!؟

  • ناشناس
    0

    قیمت مسکن به خاطر دلال بازی تا دویست .سیصیدبرابردر این دوسال شده والان که خریدار نیست میگن رکود یه لیوان آب وقتی پر آب کنی آخرش سرریزمیشه الان قیمت مسکن اینجوری است این قدر بدون حتی پرداخت یه ریال مالیات گران کردند که کسی توان خرید ندارد اگه اقتصاد از دلالی خارج و به سمت درست یعنی مالیات ستانی و شفافیت رود تا چند سال رشد قیمت در بخش مسکن نداریم

    نظرات شما -
    • احمدی
      0

      من خودم دفتر املاک دارم اقایان بساز بفروش تا 4 ماه پیش قیمت اپارتمانهایشان را بر اساس نرخ دلار تعیین میکردند قیمت های کنونی بر اساس نرخ دلار 32هزار تومانی در 4 ماه پیش است اما امروز دلار حدود 25 درصد نسبت به 4 ماه پیش کمتر شده پس همه ملت بدانید قیمت کنونی 25 درصد حباب دارد اگر توافقی بشود و ثبات در اقتصاد کشور حکمفرما شود یک خواب زمستانی بلند مدت در قیمت مسکن{ رکود ) خواهیم داشت

    • سید
      0

      خدا پدرتو بیامرزه یک حرف حساب و مستند شنیدیم

  • مجید
    0

    تو اون روح اجداد تون ۳۰۰ درصد تورم ۱۵ درصد تخفیف

  • کاربر ناشناس
    0

    فعلا مسکن فقرا شده سنگ قبر قبرستان

  • سهراب
    0

    الان وقت خرید مسکن است بعد از عید قیمتها جهش 100 درصدی خواهند داشت

  • م.
    0

    ساخت و سازی که از قبل به اسم مسکن مهر در حال اجرا بود اگر در دولت اقای روحانی هم با تغییراتی در ان ادامه پیدا می کرد امروز شاهد این نابسامانی در مسکن نبودیم این قیمتهای کمر شکن حتی در کشورهای سرمایه داری هم وجود ندارد کلمه سرمایه داری را در اینجا اساره کردیم که امروز تفکری شاید بدتر ار سرمایه داری غرب در بین دولتمردان ما وجود داذد وان اینکه ما سود و منافع را داشته باشیم و بقیه در فقیر و بیچارگی زندگی کنند در همین دیدگاه چون در دولت اقای روحانی دیدند مسکن مهر جلوی سود لاداورده انان را ساخت مسکن می گیرد بزور کامل جلوی ساخت مسکن را گرفتند تا قیمتها سر به فلک بکشد تا سود انرا به جیب خود بزنند در رابطه باز دیدند فشار مردم به دولت در خصوص مسکن افزایش می یابد و شاید دولت وشخص اقای روحانی انرا دنبال کند (بفرض محال ) سریعا سایتی را باسم سامان دهی املاک طراحی کردند اگر سرمایه گذاری در تولی است دست نگهدارد تا قیمتها پایین نیاید اقای روحانی یکبار در دولت از مسکن و گرانی ان صحبت نکرده است بدلیل دیدگاه سرمایه داری که دارد یکبار هم نگفته بروید ببیند بانکها چه مقدار خانه خالی دارند

  • علی
    0

    ان شا الله بخواب ابدی بره

  • بي خانه
    0

    من فقط مى گويم خدا لعنت كند ،نابود كند ،و،،،،،،،هر كه را باعث اين اوضاع شده است آخه اين قيمتها را فقط به زبان ي توان گفت جور كردن آن مكر كار آساني هست !!!!!!!

  • طط
    0

    این دولت یابو به عمد اهن و سیمان را گران میکند تا خانه قیمتش پایین نیاید وبا گران فروشی بودجه را تامین کند بعد عید میلگرد را کرده ۱۴هزار مگر قرار نبود میلگرد ۸هزار باشد در ضمن مجلس شورای اسلامی عن قلابی با هم همدستند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها