سرانجام کشف شد؛‌ رابطه سرما و سرماخوردگی!

مطالعه‌ای جدید ممکن است علت زیستی این مسئله را پیدا کرده باشد که چرا در زمستان بیشتر به بیماری‌های تنفسی دچار می‌شویم.

سرانجام کشف شد؛‌ رابطه سرما و سرماخوردگی!

طبق نتایج این مطالعه، به‌نظر می‌رسد که هوای سرد به پاسخ ایمنی که در بینی رخ می‌دهد، آسیب می‌زند. دکتر زارا پاتل، استاد بیماری‌های گوش و گلو و بینی و جراحی سروگردن در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه استنفورد گفت: اولین‌باری است که توضیح زیستی و مولکولی درباره‌ی یکی از عوامل پاسخ ایمنی ذاتی خود داریم که به‌نظر می‌رسد در هوای سردتر محدود می‌شود.

درواقع، طبق مطالعه‌ای که روز سه‌شنبه در مجله‌ی The Journal of Allergy and Clinical Immunology منتشر شد، کاهش دمای درون بینی تا ۵ درجه‌ی سانتی‌گراد، حدود ۵۰ درصد از سلول‌های مبارزه‌کننده با ویروس‌ها و باکتری‌ها را در سوراخ‌های بینی نابود می‌کند.

فراموش نکنید که این مطالعات آزمایشگاهی هستند؛ یعنی اگرچه از بافت انسانی در آزمایشگاه برای مطالعه‌ی این پاسخ ایمنی استفاده می‌کند، مطالعه‌ای نیست که روی بینی واقعی انسان انجام شده باشد. در بیشتر مواقع اما نه همیشه، یافته‌های مطالعات درون آزمایشگاهی در مطالعات درون‌تنی تأیید می‌شود.

لانه‌ی زنبور

بلیر و تیمش با همکاری منصور امیجی، رئیس گروه علوم دارویی در دانشگاه نورت‌ایسترن در بوستون، برای درک این موضوع مطالعه‌ای انجام دادند. پژوهشگران کشف کردند که بخش جلوِ بینی خیلی زودتر از اینکه ته بینی از وجود میکروب باخبر شود، مهاجم را تشخیص می‌دهد. در آن نقطه، سلول‌های پوشاننده بینی فوراً شروع به ایجاد نسخه‌های ساده از خودشان می‌کنند که «وزیکول‌های خارج سلولی» نامیده می‌شوند.

وزیکول‌های خارج سلولی نمی‌توانند مانند سلول‌ها تقسیم شوند؛ اما مانند نسخه‌های کوچکی از سلول‌ها هستند که به‌طورخاص برای جست‌وجو و کشتن این ویروس‌ها طراحی شده‌اند. وزیکول‌های خارج سلولی مانند طعمه عمل می‌کنند؛ بنابراین، اکنون زمانی‌که ویروسی را تنفس کنید، ویروس به‌جای چسبیدن به خودِ سلول‌ها، به این طعمه‌ها متصل می‌شود.

سپس، وزیکول‌های مذکور را سلول‌ها به مخاط بینی منتشر می‌کنند و در آن‌جا میکروب‌های مهاجم را پیش از رسیدن به مقصد و تکثیرشدن، متوقف می‌کنند.

این یکی از بخش‌های سیستم ایمنی است که به بدن اجازه می‌دهد تا پیش از نفوذ ویروس‌ها و باکتری‌ها به بدن‌، با آن‌ها مبارزه کند. پس از اینکه این وزیکول‌ها تولید و در ترشحات بینی منتشر شدند، میلیاردها وزیکول در اطراف میکروب‌های مهاجم جمع می‌شوند. مثل اتفاقی است که وقتی به لانه‌ی زنبور ضربه می‌زنید، پیش می‌آید. ممکن است چند زنبور را ببینید که در اطراف پرواز می‌کنند؛ اما وقتی به لانه‌ی آن‌ها ضربه بزنید، همه‌ی زنبورها از لانه بیرون می‌آیند تا قبل از اینکه مهاجم وارد لانه‌ی آن‌ها شود، به آن حمله کنند. بدن نیز به همین طریق این ویروس‌های استنشاق‌شده را پاک‌سازی می‌کند تا نتوانند وارد سلول‌ها شوند.

افزایش چشمگیر قدرت ایمنی بدن

مطالعه‌ی جدید نشان داد که وقتی بینی با حمله مواجه می‌شود، تولید وزیکول‌های خارج سلولی را تا ۱۶۰ درصد افزایش می‌دهد. تفاوت‌های دیگری نیز وجود داشت: وزیکول‌های خارج سلولی نسبت‌به سلول‌های اصلی، گیرنده‌های بسیار بیشتری روی سطح خود داشتند. این امر موجب افزایش توانایی مهار ویروس توسط میلیاردها وزیکول خارج سلولی در بینی می‌شود.

سلول‌های بدن از نوعی عامل کُشنده‌ی ویروسی به نام ریزآران‌ای (MicroRNA) نیز برخوردار هستند که به میکروب‌های مهاجم حمله می‌کنند. مطالعه نشان داد که وزیکول‌های خارج سلولی در بینی درمقایسه‌با سلول‌های عادی ۱۳ برابر توالی ریزآران‌ای بیشتری دارند. بنابراین، بینی با چند اَبَرقدرت اضافی وارد نبرد با میکروب‌ها می‌شود.

حال وقتی‌که هوا سرد باشد، چه اتفاقی برای این مزیت‌ها می‌افتد؟ برای پی‌بردن به این موضوع چهار شرکت‌کننده مطالعه را به‌مدت ۱۵ دقیقه درمعرض دمای ۴/۴ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار دادند و سپس شرایط درون حفره بینی آن‌ها را ارزیابی کردند.

وقتی درمعرض هوای سرد قرار می‌گیرید، دمای درون بینی شما می‌تواند تا ۹ درجه‌ی فارنهایت (منفی ۱۳ درجه‌ی سانتی‌گراد) کاهش یابد. همین امر برای اینکه عملاً هر سه مزیت ایمنی بینی از بین بروند، کافی است. درواقع همین مقدار سرما در نوک بینی کافی بود تا حدود ۴۲ درصد از وزیکول‌های خارج سلولی از مبارزه کنار بروند. به‌طورمشابه، تقریباً نیمی از ریزآران‌ای‌ها کشنده را درون هر وزیکول دارید و می‌تواند تعداد گیرنده‌ها روی هر وزیکول تا ۷۰ درصد کاهش یابد و چسبندگی آن‌ها را بسیار کمتر کند.

این امر با توانایی شما برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوانزا و کووید ۱۹ چه می‌کند؟ این مسئله توانایی سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت‌های تنفسی را به نصف کاهش می‌دهد. هرچه بتوانید محیط درون بینی خود را گرم‌تر نگه دارید، مکانیسم دفاعی ایمنی ذاتی بهتر می‌تواند کار کند. این شاید دلیل دیگری برای زدن ماسک باشد.

منبع: زومیت
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • متفاوت
    0

    این99درصد حرف صحیحی است.چون درشرایط سرمایی بیشترین گرمای بدن از منفذ تنفسی خارج می‌شود پس بهتر است در وحله اول این منفذ دهان وبینی حتی الامکان پوشیده شود تا گرمای بدن بتواند دربرابرسرما مقاومت بیشتری داشته باشد و سیستم ایمنی کمتر به فعالیت تهاجمی بپردازد ونیروهای خود را کمتر ازدست بدهد.ضمنا ترس هم مشابه همین شرایط را برای سیستم ایمنی بوجود می اورد زیرا در شرایط ترس نیز سیستم ایمنی حداکثر تلاش خود را برای مقابله باترس بکار می‌برد وسریعا بیشتر نیروها دراین راه ازبین می‌روند که درنتیجه آنچه که نباید اتفاق بیافتد می افتد.دراصل انچه هم که عامل پیشرفت کوید19شد همین ترس بود که آین ترس هم ناشی از ناآگاهی ذهنی وطبیعی هم بود.چون انسانها بیشترازانچه آگاهی ذهنی داشته باشند دچار یک نا آگاهی ذهنی ریشه ای بزرگ هستند. نتیجه اینکه درهمه امور ذهن باید اصلاح واگاه شود وگرنه علم هرچه هم پیشرفت بکند وقتی ذهن دچارخطا باشد راه بجایی نخواهدبرد مگرذهن در تجزیه وتحلیلها وانتخابها وتصمیم گیری ها بیدار و اصلاح شود. انسان ازلطف خدا وذهن پابرجا است نه غذا واکسیژن وغیره.

  • ناشناس
    0

    سرما باعث می شود بینی نتواند کار خود را کامل انجام دهد لذا ویروس ها توای ورود و رشد را پیدا می کنند بازم لذا می بایست در فصل سرد بینی و دهان خود را بپوشانیم در ضمن صورت دست و پا محل تبادل بیشتر سرما هستند استفاد از جوراب نه این جوراب هاییی که مچ پا نمی گیرد دو تا جوراب ساق متوسط و بلند استفاده کنیم دستکش و کرم دست و صورت بسیار مفید منظور از کرم همین ارزان ها حتی روغن وازلین بی بو عالیه زمان دست شویی و توالت خودم خشک کنیم تا لباس زیر خیس نشه بهتر خانم ها بعد از دستشویی و قبل از خارج شدن از منزل لباس زیر عوض کنند لباس زیر گرم وخشک استفاده کنند تا بیماری زنانه کمتر بگیرند رفتن حمام حداقل دوبار در هفته می بایست موها کوتا باشند تا خوب خشک شوند یا شب زمان استراحت حمام کنند / ازدواج و حس دوست داشتن و عاشقی جلوی خیلی از بیماری ها را می گیرد البته دولت رئیسی در خواب حتی نمی تواند انتی بیوتیک 100 سال قبل را تولید کند ونزویلا آشتی کرد روسیه ایران دور زد عراق بالای 5میلیون بشکه نفت صادر می کند اروپا و چین قرار داد ربع قرن گازی با قطر بستن عراق و خیلی از کشورها دارند روی نفت و گاز سرمایه گذاری درست حسابی می کنند ایران دلخوش اتم ممنوعه است تا شاید باج بگیرد گردنه نیست دنیا به روس های وحشی باج ندادن و روس ها را زمین گیر کردن ایران با برجام می توانست به صادرات نفت قبل از انقلاب با قیمت 4 برابری زمان شاه خائن برسد ولی باقری از تندروها ترسید و مرگ برجام با اعتراضات رقم زد دولت بسته رئیسی علت این عقب ماندگی قرنی شد. بجای باز گشت امید با گشت غیر کارشناسی و زورکی ارشاد که تخصصی عمل نکرد این دلار 40تومانی و بی ارزشترین پول و افت ریال در شش ماه گذشته رکورد جهانی زد رئیسی خواب بس است ایران دومین کشور غمگین جهان است

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها