EQXX؛ مرسدس بنز جدیدترین خودروی خود را معرفی کرد/ وقتی همه چیز شایسته نام و شهرت یک برند باشد!/ عکس

در خودروی جدید مرسدس بنز خبری از دو یا تعداد بیشتری موتور الکتریکی مانند آنچه در ابرخودروهای الکتریکی این روزها مد شده، نیست و مرسدس اتومبیلی کاربردی و متعارف را با برترین استانداردهای خود به میدان آورده است.

EQXX؛ مرسدس بنز جدیدترین خودروی خود را معرفی کرد/ وقتی همه چیز شایسته نام و شهرت یک برند باشد!/ عکس

مرسدس بنز از خودروی مفهومی جدید خود با نام ویژن EQXX رونمایی کرده که عضویی متفاوت برای این خانواده آلمانی به نظر می رسد زیرا از منظر طراحی با استانداردهایی که در ذهن مخاطب نسبت به برند مرسدس بنز وجود دارد کاملا متفاوت است.

از آلمان تا فرانسه با یکبار شارژ!

EQXX وسیله ای پاک برای سفر بدون توقف از برلین(آلمان) به پاریس در فرانسه(حدود 1055 کیلومتر) است زیرا پیشرانه الکتریکی آن از باتری قدرتمندی استفاده می کند که برد حرکتی 1000 کیلومتر را در اختیار مجموعه قرار خواهد داد.

با توجه به این آمار، مرسدس ادعا کرده که یک راننده با استفاده عادی از خودرو تنها 2 بار در ماه نیاز به شارژ باتری آن دارد!

همه این موارد بدون اشاره دقیق به ظرفیت دقیق باتری مطرح شده و فعلا نمی توان اظهار نظری درباره آن داشت  اما مقامات مرسدس گفته اند: اما مرسدس بنز گفته که از باتری با ظرفیت کمتر از 100 کیلووات ساعت استفاده شده است. نکته جالب توجه اینکه این بسته باتری در مقایسه با نمونه به کار رفته در EQS به میزان 30 درصد سبک‌تر بوده و 50 درصد فضای کمتری را اشغال می‌کند.

باتری به همراه فریم محافظ آن حدود 495 کیلوگرم وزن دارد. بیشینه ولتاژ نیز برابر با 900 ولت است.

 
 

موتور بهینه؛ فقط یکی کافی است!

البته دستیابی به برد حرکتی چشمگیر فقط به قابلیت های باتری مرتبط نمی شود زیرا موتور الکتریکی نیز فناوری بسیار بالایی دارد تا بتواند کمترین میزان مصرف انرژی را ثبت کند. این مرسدس در هر 100 کیلومتر کمتر از 10 کیلووات ساعت مصرف دارد!

اینجا خبری از دو یا تعداد بیشتری موتور الکتریکی مانند آنچه در ابرخودروهای الکتریکی این روزها مد شده، نیست و مرسدس اتومبیلی کاربردی و متعارف را با برترین استانداردهای خود به میدان آورده است.

میزان خروجی تک موتور الکتریکی برابر با 201 اسب بخار یا 150 کیلووات است. بازدهی این پیشرانه و سایر قسمت های درگیر با قوای محرکه برابر با 95 درصد کل انرژی مصرفی است که از این منظر نیز همه چیز در بهترین سطح ممکن قرار دارد.

وزن کلی خودرو با این مشخصات برابر با 1750 کیلوگرم است که برای یک وسیله نقلیه الکتریکی در این کلاس بسیار مناسب و بهینه ارزیابی می شود. علاوه بر مهندسی وزن در بخش باتری، قسمت های دیگر مانند رینگ ها، سیستم ترمز، درب ها و ... از مواد سبک و مقاوم تولید شده اند.

سقف خورشیدی؛ از تولید به مصرف!

سطح سقف میزبان 117 سلول خورشیدی است که انرژی لازم برای بسیاری از سیستم های خودرو مانند سیستم تهویه، چراغ ها و سیستم سرگرمی را از همین پنل خورشیدی تامین می کند. یک باتری لیتیوم آهن فسفات جداگانه برای ذخیره انرژی تولید شده در سقف در نظر گرفته شده است.

مهمترین ویژگی این سقف کمک به ذخیره انرژی لازم برای پیمایش 25 کیلومتر بیشتر در باتری اصلی خودرو است.

این آلمانی جمع و جور!

برخلاف آنچه که ممکن است از تصاویر احساس کنید، این خودرو کاملا در کلاس کامپکت قرار می گیرد. از منظر ابعاد برابر با 4630 میلیمتر در طول توسعه یافته و فاصله بین محورهای آن برابر با 2800 میلیمتر است.

برای مقایسه می توانید آنرا با آخرین سری از مرسدس های سی-کلاس مقایسه کنید که 4750 میلیمتر طول و فاصله بین محورهای برابر با 2865 میلیمتر دارند.

در طراحی EQXX بطور ویژه ای قوانین ائروداینامیک مدنظر قرار گرفته است. برای مثال در قسمت دماغه با ضریب درگ باورنکردنی 0/18، یک شاهکار مهندسی محسوب می‌شود.

قسمت عقب خودرو نیز شباهت زیادی به خودروهای کلاسیک دهه 70 میلادی دارد، یعنی چیزی میان کوپه و فست بک که آن دوران بسیار پرطرفدار بود و ظاهرا ویژگی های برتر ائروداینامیک این طراحی باردیگر مورد توجه طراحان مرسدس بنز قرار گرفته است.

 
طراحی ائروداینامیک
طراحی ائروداینامیک
 

به آنچه گفته شد باید طراحی دیفیوزر فعال عقب را نیز اضافه کنیم که در سرعت بالا در حالت کشویی رو به بیرون حرکت کرده و در وضعیت عادی نیز بطور خودکار جمع شده و به حالت اول باز می گردد.

 
دیفیوزر در حالت بسته
دیفیوزر در حالت بسته
دیفیوزر در حالت فعال
دیفیوزر در حالت فعال
 

تایرهای ویژه این خودرو را نیز کمپانی مطرح بریجستون طراحی کرده است.

عاشق حیوانات و محیط زیست!

در فضای داخل کابین از 47.5 اینچ نمایشگر مقابل دید راننده و سرنشین جلو با کیفیت 8K استفاده شده است. پنل دیجیتال 3 بخشی معروف مرسدس، اینجا هم حضور دارد.

این خودروساز در ساخت کابین مرسدس بنز EQXX   توجه ویژه ای نیز به استانداردهای زیست محیطی داشته است.

مواد با پایه طبیعی و گیاهی بخش مهمی از جزئیات کابین را به خود اختصاص داده است. چرم گیاهی، کفپوش با پایه بامبو و بافت مقاوم بایواستیل (که به آن تار عنکبوت مصنوعی نیز می گویند و 20 برابر در مقایسه با فولاد استحکام بیشتری دارد) بخشی از این رویکرد هستند.

 
 
منبع: عصر ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • کوروش
    0

    چقدر شیبه پراید خودرو ملی یه

  • عادل از قطب شمال
    0

    هر چیم این بنز تکنولوژی بالایی داشته باشه بازم به پراید ما نمیرسه. بنز میتونه سالانه سی هزار نفرو مثله پراید به کشتن بده. عمرأ اگه بتونه. اینا باید بیان از ما یاد بگیرن چطوری پراید ده میلیونی و دویست میلیون میفروشند

  • تقی معمولی
    0

    خبر فوری راست میگن که مرغ همسایه غازه
    همه این امکانات رو پراید هم داره که هیچ بیشتر هم داره الان من یک پراید دارم که درسمت راننده رو مبندی در سمت شاگرد باز میشه

  • افتضاح
    0

    خاك بر سر كارخانه هاي خودرو سازي ما

  • ناشناس
    0

    نان پدر و شیر مادر حلالتان باد ای کفار غربی

  • عادل از قطب شمال
    0

    هر چقدر هم پیشرفته باشه به پای پراید ما نمیرسه بنز عمرأ بتونه سالانه سی هزار نفرو به کشتن بده

  • علی
    1

    بنازم به مسلمانی ما!!

  • حسن بلوچ اکبری
    0

    بله پرایدمارودیدن یادگرفتن تازه چه خاکی بسرشون کنن

  • ناشناس
    0

    خدایش اگر از لحاظ تکنولوژی برتر باشند تو قیمت اگر بتوانند به پای ماشین های ایرانی برسند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها