رمزگشایی از سن بیولوژیکی و تقویمی انسان/ تاثیر علم روانشناسی در کندی روند پیری را دست کم نگیرید!

سن، یک موضوع ذهنی است که در طول سال‌ها به یک الگوی رفتاری الهام بخش در اینترنت تبدیل شده است.

رمزگشایی از سن بیولوژیکی و تقویمی انسان/ تاثیر علم روانشناسی در کندی روند پیری را دست کم نگیرید!

تا به حال شده که به این موضوع فکر کنید که چند ساله هستید و برای چه مدتی است که زندگی می کنید و تفاوت سن فیزیکی و روانی شما چیست و به چه صورت می توانید سن روانیخود را کاهش دهید؟

سن یک موضوع ذهنی است که در طول سال‌های اخیر, در خصوص آن مطالب زیادی منتشر شده و این که سن فقط یک عدد است و می توان در هر سنی, به سلامتی روح و جسم خود اهمیت داد به یک الگوی رفتاری الهام بخش در اینترنت تبدیل شده است.

به طوری که یکی از افراد می گفت: " به عنوان یک فرد ۵۱ ساله احساس می‌کنم که باید برای مقابله با مسائل غیر قابل اجتناب، یک حرکت خوبی داشته باشم و همین موضوع باعث می‌شود که نگران بالارفتن سن خود نباشم و احساس بهتری به این موضوع احساس بهتری داشته باشم. "

فکر کردن به این موضوع که چند ساله هستید و در تمامی سال های عمر خود چه کاری انجام داده اید, بسیار مهم است چراکه بر سلامتی و طول عمر شما تاثیر بسزایی می گذارد. زیرا همان طور که می دانید, برخی از افراد هستند با وجود این که سن بالایی دارند و مدت زمان باقیمانده زندگیشان طولانی نیست با تغییر تفکرات و نگرش ها, هم به سال هایی که از عمرشان گذشته و هم به سال های پیش روی خود احساس خوبی دارند.

یکی از سوالاتی که همیشه ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده این است که چه چیزی سن ذهنی آن ها را کنترل می کند و آیا می توان این سن را تغییر داد؟ که باید گفت اگرچه از نظر علمی, پاسخ به این سوال مشکل است, امّا برخی از تحقیقات جدید پاسخ های جالب و شگفت انگیزی را در این خصوص ارائه می کنند که از آن جمله می توان به این پاسخ اشاره کرد عوامل بسیاری وجود دارند که به شما کمک می کنند که می توانید آن ها را کنترل کنید و از این طریق, سال ها به عمر و زندگی خود اضافه کنید.

مدتی است که می‌دانیم محاسبه کردن تعداد سال‌های زنده ماندن شخص لزوما دقیق‌ترین روش برای اندازه گیری طول عمر نیستند و اگرچه ساعت‌های پیری "بیولوژیکی"، نشانگر‌های مختلفی را در بدن اندازه می‌گیرند تا ببینند ما تا چه اندازه در روند پیری جسمی قرار داریم امّا می‌دانیم که پیری فیزیکی همه چیز نیست.

همه ما در زندگی با انسان‌هایی روبرو شده ایم که بسیار جوان‌تر و یا پیرتر از سنشان به نظر می‌رسند و این موضوع باعث تعجب ما شده است و یا افرادی را دیده ایم که با وجود این که سنشان بالاست براحتی می‌دوند، به ظاهر خود می‌رسند و سبک زندگی سالمی دارند و در مقابل، جوان‌هایی هستند که وقتی تا چند قدم راه می‌روند احساس خستگی می‌کنند که این موارد نشان می‌دهند دو نوع سن مختلف وجود دارد که یکی " سن بیولوژیک " که معیار کارکردِ بدن و دیگری " سن تقویمی " است که بر اساس تعداد سال‌های زندگی محاسبه می‌شود و دانشمندان معتقدند که احتمالا می‌توان، این دو سن مختلف را به روش‌هایی از هم تفکیک کرد.

موضوع " شتاب پیری " یا " تسریع فرایند " که تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است به تاثیر عواملی مثل بیماری یا محیط زندگی بر تند شدن ساعت‌های بدن و ارتباط این موضوع با مرگ افراد می‌پردازد و تلاش می‌کند اختلاف‌هایی که میان سن تقویمی و بیولوژیک وجود دارند را محاسبه کند تا معلوم شود آیا این اختلاف به بیماری‌های خاصی مرتبط است یا خیر؟! و این موضوع به دانشمندان امکان می‌دهد تا روی مواردی مثل تغییرات رشد، آثار محیطی و پیری سلولی تمرکز کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

4167

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها