پس از اشغال کاخ ریاست‌جمهوری و به آتش‌کشیدن دفتر نخست‌وزیری

رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر سریلانکا استعفا کردند

پس از اشغال کاخ ریاست‌جمهوری و به آتش‌کشیدن دفتر نخست‌وزیری، گوتابایا راجاپاسکا، رئیس‌جمهور و همچنین رانیل ویکرماسینگه، نخست‌وزیر سریلانکا اعلام کردند روز ۱۳ جولای (۲۲ تیر) از سمت‌های خود کناره‌گیری می‌کنند.

رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر سریلانکا استعفا کردند

وضعیت دشوار معیشتی در پی بحران‌ اقتصادی در سریلانکا ده‌ها هزار معترض خشمگین را به خیابان‌های کلمبو، بزرگترین شهر سریلانکا، کشاند. معترضان روز شنبه 19 تیر (9 جولای) به مقر و همچنین دفتر ریاست‌جمهوری هجوم برده و خواستار استعفای رئیس‌جمهور شدند.

گروهی دیگر نیز به اقامتگاه خصوصی نخست‌وزیر رفته و آنجا را به آتش کشیدند. بنا بر گزارش‌ها سربازان محافظ برای ممانعت از هجوم معترضان تیر هوایی شلیک کردند.

گوتابایا راجاپاسکا، رئیس‌جمهور و رانیل ویکرماسینگه، نخست‌وزیر سریلانکا به هنگام حمله مردم خشمگین در این مکان‌ها نبودند. آنها هر دو اعلام کردند روز چهارشنبه 22 تیر (13 جولای) از سمت‌های خود کناره‌گیری خواهند کرد. یک سخنگوی پارلمان به رسانه‌ها گفت رئیس‌جمهور برای اطمینان از انتقال منظم قدرت به زمان نیاز دارد.

به گزارش دویچه‌وله، نیروهای امنیتی اندکی پیش از حمله مردم به اقامتگاه ریاست‌جمهوری، گوتابایا راجاپاسکا را به مکانی امن منتقل کردند. گفته شده است او پس از فرار از محل اقامت خود به یک کشتی نیروی دریایی که به سمت آب‌های سرزمینی در جنوب سریلانکا در حرکت بوده، منتقل شده است.

سریلانکا از چندین ماه پیش شاهد تظاهرات و تجمع‌‌های اعتراضی بوده که بعضی از آنها نیز با خشونت همراه بوده‌اند. کاهش شدید ارزش پول ملی و گران ‌شدن مایحتاج روزمره موجب شده تا این کشور در حال حاضر در بحبوحه سخت‌ترین بحران اقتصادی خود بسر ‌برد که در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. مردم همچنین رئیس‌جمهور را به سوءمدیریت متهم می‌کنند. رکود گردشگری ناشی از همه‌‌گیری کرونا نیز ضربات اقتصادی سنگینی را به کشور وارد کرده است.

هرچند دولت سریلانکا به مردم وعده اصلاحات داده بود، اما با این حال این وعده‌ها نیز نتوانست موجب فروکش کردن شعله‌های خشم معترضان شود.

دولت سریلانکا به دلیل بحران اقتصادی قادر به تأمین و واردات کالاهای اساسی نظیر مواد غذایی، سوخت و دارو نبوده است. مقامات این کشور اخیرا از صندوق بین‌المللی پول و چند کشور نظیر روسیه، هند و چین درخواست کمک کردند. یک نهاد وابسته به سازمان ملل در ماه ژوئن هشدار داده بود وضعیت وخیم اقتصادی می‌تواند بحران گرسنگی حاکم بر سریلانکا را تشدید کند.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    0

    تفرین به شعورشون وقتی مردم نمیخوان میرن نه اینکه مردم را بکشن و به زور حکومت کنن و به زور مردم را مجبور به پذیرش اغتقادات مزخرفشون کنن

  • یاور
    0

    ظاهرا استعفا و کناره گیری از قدر ت در اسلام حرام است والا مسئولین ولایت اسلامی که مملکت را نه به لبه پرتگاه که داخل پرتگاه انداخته اند باید از ادامه کار خجالت بکشند و کنار بروند ولی وقتی آنها منصوب و نه منتخب هستند ،کناره گیری آنها هم فقط با دستور از بالا انجام می پذیرد

  • ناشناس
    0

    قدرت مردم بالاترین قدرتهاست

  • واقعیت بگویید
    0

    تفاوت مردم بی غیرت و با غیرت

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      بعضی از مردم ایران هم یا مچ بند سبز و بفش می بندد یا سرشون مثل کبک کردن تو فضای مجازی و موبایل لعنتی و لایک و هشتک بازی می کنند یا دنبال رابطه با جنس مخالف و هرزگی و زنبارگی و فحشا هستند.

  • ناشناس
    0

    دمشون گرم

  • ناشناس
    0

    هر که نامخت از گذشت روزگار--------هیچ ناموزد ز هیچ آموزگار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها