کمبود شیرخشک در ایالات متحده/ مادران آمریکایی اهمیت دارند یا کمک تسلیحاتی به اوکراین؟

به دلیل عوامل متعددی از جمله جمع‌آوری شیر خشک تولید شرکت «ابوت» به دلیل آلودگی، شکست زنجیره تامین و سطح بالای تورم، ایالات متحده اکنون با کمبود شدید شیرخشک نوزادان مواجه است به گونه‌ای که نرخ کمبود این نوع محصول در آمریکا به 43 درصد رسیده است.

کمبود شیرخشک در ایالات متحده/ مادران آمریکایی اهمیت دارند یا کمک تسلیحاتی به اوکراین؟

این در حالیست که کنگره آمریکا برای این معضل مهم اهمیتی قائل نبوده و در عوض تلاش‌های بیشتری را برای تصویب لایحه ارائه کمک 40 میلیارد دلاری به اوکراین در دستور کار قرار داده است.

گزارش رسانه‌های آمریکایی حاکی از آن است که این کشور اکنون با کمبود شدید شیر خشک مواجه است به طوری که در هفته منتهی به هشتم مه (18  اردیبهشت)، نرخ کمبود این محصول به 43 درصد رسیده بود، در حالی که نرخ عادی کمبود یا نایاب بودن آن باید زیر 10 درصد باشد.

شرکت ابوت بزرگترین تامین کننده شیر خشک ایالات متحده، در ماه فوریه چندین سری شیرخشک تولید شده خود از کارخانه خود در میشیگان را پس از اینکه چند نوزاد به دلیل خوردن آنها به باکتری آلوده شدند، فراخوانده و کارخانه نیز موقتا تعطیل شد.

پیشتر از آن نیز به دلیل شیوع کووید-19، زنجیره تامین شیر خشک در آمریکا دچار اختلال شده بود چون مشکلات تولیدکنندگان در به دست آوردن مواد اولیه اصلی، تاخیر در بسته بندی محصولات و کمبود نیروی کار تاثیرات زیادی بر تولید و توزیع گذاشته بود.

همزمان، تورم نیز باعث شد برخی تولیدکنندگان مواد اولیه میزان تولید را کاهش دهند.

عوامل چندگانه فوق باعث کمبود شیر خشک در آمریکا شده است. نیویورک تایمز گزارش داد که در سراسر ایالات متحده، والدین به دنبال شیر خشک هستند و برخی از آنها حتی پس از ساعت‌ها رانندگی و مراجعه به فروشگاه‌های شهرهای دیگر، متوجه می‌شوند که قفسه‌های شیرخشک آنجا هم خالی است. در فروشگاه‌های آنلاین نیز قیمت شیر خشک دو تا سه برابر شده است.

نمی‌توانیم تصور کنیم که این صحنه در کشوری پیشرفته مانند آمریکا رخ داده است. اما این مانع تلاش‌های کنگره آمریکا برای تصویب لایحه 40 میلیارد دلاری برای کمک به اوکراین نمی‌شود.

این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده است. هرچند آن موقتا به دلیل ممانعت یک سناتور هنوز در سنا تصویب نشده اما روش دیگر تصویب این لایحه یعنی «قانونگذاری سریع» نشان می‌دهد نمایندگان و سناتورهای هر دو حزب برای تصویب این لایحه همکاری دارند.

البته برخی نمایندگان نیز از این لایحه حمایت نکرده‌اند؛ از جمله «مارجوری تیلور گرین» از کنگره انتقاد کرد که «می‌خواهد نزدیک به 40 میلیارد دلار به اوکراین بدهد اما اهمیتی به مادران آمریکایی قائل نیست.»

منبع: رادیو بین المللی چین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • رضا
    0

    نان و معيشت مردم ايران مهمتراست يا غزه و يمن و سوريه؟ اول مشكلات مردم خودمونو حل كنين بعد مشكلات مردم امريكا رو تو چشممون كنين

  • ناشناس
    0

    از شهرهای چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد چه خبر؟ از شهرکرد و ار گلپایگان؟
    می ترسید در کنار مردم باشید؟
    دستور داده شده اخبار اعتراضات مردم خودمان را نشر ندهید؟

  • مهدی
    0

    نظر من اینه که ما اگه سرمون تو کار خودمون باشه بهتره الان من دوروزه تو بندرعباس دنبال شربت آموکسی کلاو واسه بچم میگردم نیست بهتره شما اول مشکلات داخلیو بزارین تا خارجی

  • کشاورز‌بی‌اب
    0

    چرا‌هیچ‌وقت‌اخبار‌گرسنگان‌وفقرای‌سیستان‌و
    کرمان‌وبقیه‌نقاط‌ایران‌منعکس‌نمیکنید.
    چرا‌نمینویسید‌دختر‌گرسنه‌کرمانی‌شیر‌سگ‌را
    دوشید‌وخوردن.چرا‌ازفلاکت‌ایرانی‌نمیگید
    چه‌لزومی‌داره‌‌وقتی‌اینهمه‌فقیر‌داریم‌اینهمه‌
    مشکلات‌داریم‌میلیاردها‌دلار‌ثروت‌مملکت‌خرج
    یمن‌وسوریه‌وعراق‌وغزه‌ولبنان‌وافریقا‌بشه
    فقط‌امریکا‌مشکل‌داره..شرف‌وغیرت‌نداره
    کسی‌که‌این‌متن‌خبری‌تواین‌سایت‌نوشته
    درحالی‌که‌مشکلات‌ایران‌هزار‌برابر‌بیشتر‌از
    امریکا‌ویا‌نقاط‌دیگر‌دنیاست

  • ناشناس
    0

    چرا اخبار و نشریات ما این جوری شدن که اگه تو امریکا یا اروپا کوچکترین اتفاقی بیفته با اب و تاب تو بوق و کرنا میکنن اماا مشکلات کشور خودمون رو ندیده میگیرن.ایا این بخاطر بی اهمیت بودن مردم برای مسئولین نیست؟درختی تو امریکا اتش بگیره تمام بخشهای خبری منعکسش میکنن تو امریکایی ک خرید و فروش اسلحه مرسومه قتلی اتفاق بیفته تیتر خبرهای ما میشه و صدا و سیما بارها و بارها گزارش براش پخش میکنه .اماا درختان ولی عصر قطع شدند کسی اهمیت نداد هر سال چندین قتل ناموسی و غیر ناموسی اتفاق میفته خبرش تو تلویزیون منتشر نمیشه .بشار اسد یهویی و سر زده اومد و رفت.هدیه چی برد الله اعلم اما فرداش عجولانه طرح گران کردن کالاهای اساسی عملی شد .سالهاست پول نفتمون و گازمون و صادراتمون معلوم نیست کجا میره ...یعنی همه میدونیم اما خبری از اختصاص بودجه هاش پخش نمیشه.امریکا اگر به اکراین کمکی بکنه شفاف میگن ما فلان کار رو میکنیم کشور ما چرا هزینه هایی که برای بقیه کشورها میکنه مشخص نیست ؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها