وزیر اقتصاد: کرونا ۱۵ درصد به تولید ناخالص داخلی کشور آسیب زد/لایحه جذب منابع سرمایه ایرانیان خارج از کشور تدوین می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بیماری کرونا ۱۵درصد به جی. دی. پی کشور (تولید ناخالص داخلی) آسیب زد، گفت: برای بهبود شرایط اقتصادی باید به سیاست‌های تحریک تقاضا روی آورد.

وزیر اقتصاد: کرونا ۱۵ درصد به تولید ناخالص داخلی کشور آسیب زد/لایحه جذب منابع سرمایه ایرانیان خارج از کشور تدوین می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بیماری کرونا ۱۵درصد به جی. دی. پی کشور (تولید ناخالص داخلی) آسیب زد، گفت: برای بهبود شرایط اقتصادی باید به سیاست‌های تحریک تقاضا روی آورد.

«فرهاد دژپسند» روز یکشنبه در صحن علنی مجلس با تشریح شرایط اقتصادی کشور، با اشاره به تحریم صادرات نفت، افزود: حتی اگر صادرات نفت بدون تحریم و مشکل انجام شود، باز هم به همه منابع، دسترسی نخواهیم داشت، بنابراین امسال باید بودجه غیرنفتی را تجربه کنیم که ویژگی آن تکیه بر درآمدهای مالیاتی است.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: در سال گذشته، برخلاف سال‌های پیشین، بیشتر از مبلغ مورد انتظار، درآمد مالیاتی داشتیم در حالی که به علت کرونا، برخی امهال‌ها در نظر گرفته شد.

دژپسند با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساماندهی درآمدهای مالیاتی گفت: از جمله تدابیر این بود که جریمه‌های تاخیر در پرداخت مالیات را بخشیدیم و ترغیب کردیم که افراد مالیات را بدهند که از طریق آن ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی دریافت شد.

وی با بیان اینکه به دنبال فشار به مودیان خوش حساب نیستیم، ادامه داد: نمی‌خواهیم مودیان مالیاتی گرفتار مشکلات شوند، بر این اساس، در شرایط شیوع کرونا برای مودیان درخواست امهال کردیم.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای تحقق درآمدهای تمیز و سالم مالیاتی، قصد نداریم که تولیدکنندگان و مودیان خوش حساب، تحت فشار قرار گیرند.

دژپسند اظهار داشت: درباره معافیت‌های مالیاتی نیز گفت: به دنبال کاهش و ساماندهی هوشمند معافیت های مالیاتی وی هستیم.

وی با تاکید بر پرهیز از استقراض از بانک مرکزی گفت: یک نگرانی وجود دارد که آیا دولت برای تامین مالی به استقراض از بانک مرکزی روی می آورد یا نه؟

وزیر اقتصاد تاکید کرد: برنامه جامعی داریم که متوسل به این امر نشویم. پس از موضوع مالیات و واگذاری‌ها، یک اجازه ای را نیز برای تامین مالی داریم که آن، استقراض از مردم و بخش خصوصی است.

دژپسند افزود: آثار استقراض از بانک مرکزی زیانبار است و لذا تمایل نداریم که به آن تن دهیم. بازار سرمایه امروز به بلوغ رسیده است که می توان از آن بهره گرفت.

وی یادآور شد: تجربه موفقی را به تازگی در واگذاری‌ها داشتیم که می‌توانیم تا پایان امسال از این تجربه استفاده کنیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به خسارت های کرونا به اقتصاد کشور گفت: بیماری کرونا ۱۵ درصد به جی. دی. پی کشور (تولید ناخالص داخلی) خسارت زد.

دژپسند یادآور شد: رشد اقتصادی کشور در سال گذشته با احتساب نفت، منفی بوده که برای بهبود شرایط اقتصادی باید به سیاست‌های تحریک تقاضا روی آورد.

وزیر اقتصاد با برشماری راه های جایگزین درآمدهای نفتی، گفت: خزانه داری کشور به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده که ۱۰۰ درصد بودجه عمرانی پرداخت شود.

دژپسند اضافه کرد: همچنین باید تلاش کنیم که هزینه‌ها نیز مدیریت شود که البته راحت نیست زیرا برخی هزینه ها، ساختاری است.

همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: باید تمامی تلاش‌ها را برای تأمین منابع مالی به کار گیریم که در همین زمینه در حال تدوین لایحه‌ای جهت جذب منابع سرمایه ایرانیان خارج از کشور هستیم.

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 18 خرداد99) پارلمان با تأکید بر اینکه باید به تولید و جهش تولید در شرایط فعلی توجه شود، گفت: اگر بخواهیم در بین اهداف اقتصادی یک هدف را به عنوان محور برگزینیم و سیاست‌ها و برنامه‌های دیگر را بر مبنای آن سازمان دهیم، لزوما به رونق، جهش و رشد اقتصادی خواهیم رسید، زیرا انتخاب این هدف به دنبال خود حرکت‌هایی را دارد که می‌تواند زمینه‌ساز رفع مشکل بیکاری، مدیریت تورم و حتی تحقق خیلی از اهداف میانی همچون تحقق درآمدهای دولت باشد چون این اهداف در قبل توجه به این امر و سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای آن اتفاق می‌افتد.

وی افزود: دشمن از هیچ کوششی برای مسدود کردن ورود منابع به کشور دریغ نکرده است، ما در این شرایط باید تمامی تلاش‌ها را برای تأمین منابع مالی به کار گیریم که در همین زمینه در حال تدوین لایحه‌ای جهت جذب منابع سرمایه ایرانیان خارج از کشور هستیم.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: امسال، سالِ جهش تولید نام‌گذاری شده است، شاید از یک سو این الزام برای ما به وجود بیاورد، زیرا توسط عالی‌ترین مقام کشور این شعار برای سال برگزیده شده همه با التزام به آن در این جهت گام برداریم، در کنار این الزام یک الزام درونی شرایط اقتصادی ما است که در انتخاب درست این شعار سال مؤثر بوده است.

دژپسند با بیان اینکه شناخت درست و آسیب‌شناسی عمیق شرایط موجود می‌تواند کمک قابل توجهی در طراحی راهکارهای مناسب و کارساز برای جهش تولید داشته باشد، گفت:

وی ادامه داد: باید به سمت استفاده کامل و احسنت از سرمایه‌گذاری‌ها و ظرفیت‌های ایجاد شده برویم، طبیعتا از قبل این امر افزایش عرضه شکل می‌گیرد و در این فرآیند افزایش عرضه هم می‌توانیم در داخل با پوشش تقاضاها مانع از افزایش شکاف عرضه و تقاضا شویم و هم اینکه در حوزه‌ها، کالاها و رشته فعالیت‌هایی که در خارج دارای بازار هستیم به افزایش صادرات غیرنفتی مبادرت ورزیده شود و از قبل آن تأمین منابع ارزی صورت گیرد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای اینکه به رشد اقتصادی پایدار و اشتغال دست یابیم، در همین شرایطی که با انواع و اقسام تنگناها و مشکلات و تهدیدات مواجه هستیم، باید به دو مسئله "سرمایه‌گذاری در جهت افزایش ظرفیت‌های تولیدی جدید" و "سیاست‌گذاری در جهت ارتقاء نرخ بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود"، توجه کنیم.

منبع: انتخاب

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها