تیر خلاص به سهمیه سوخت ۱۴ میلیون وسیله نقلیه؛ بنزین به وسایل نقلیه فرسوده فروخته نمی‌شود

اجرای طرح جدید بنزینی دولت مبنی بر غیرفعال‌سازی کارت سوخت موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال و خودروهای بالای ۲۵ سال و همچنین مسدودسازی دسترسی آن‌ها به کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها در ۱۳ استان، موجی از نگرانی را در میان اقشار کم‌درآمد ایجاد کرده است؛ گامی که در صورت تعمیم سراسری، امکان سوخت‌گیری حدود ۱۴ میلیون وسیله نقلیه فرسوده در کشور را به‌طور کامل سلب خواهد کرد.

تیر خلاص به سهمیه سوخت ۱۴ میلیون وسیله نقلیه؛ بنزین به وسایل نقلیه فرسوده فروخته نمی‌شود

گزارش‌های رسمی از رسانه‌های داخلی در روز چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵ حاکی از آغاز مرحله‌ای جدید و سخت‌گیرانه در مدیریت مصرف سوخت کشور است. بر اساس این تصمیم، کارت سوخت شخصی موتورسیکلت‌های با عمر بیش از ۱۰ سال و خودروهای سواری با عمر بیش از ۲۵ سال به‌طور کامل غیرفعال شده است.

بیشتر بخوانید: تصمیم‌ جدید دولت درباره قیمت بنزین و گازوئیل

در همین راستا، مشاور کانون جایگاه‌های سوخت اعلام کرد با اجرای محدودیت‌های جدید در ۱۳ استان کشور، حتی امکان استفاده از کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها نیز برای مالکان این وسایل نقلیه مسدود شده است. پیش از این نیز کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، از اجرای طرح حذف کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها در ۱۱ استان و تخصیص ۵۰ لیتر بنزین آزاد با نرخ ۱۰ هزار تومان خبر داده بود.

خطر قفل شدن ناوگان معیشتی اقشار آسیب‌پذیر

برآوردهای کارشناسی نشان می‌دهد که در صورت تسری این ابلاغیه به سراسر کشور، حدود ۱۴ میلیون خودرو و موتورسیکلت در بلاتکلیفی مطلق قرار خواهند گرفت؛ وسایلی که مالکان آن‌ها نه کارت سوخت شخصی خواهند داشت و نه مجاز به استفاده از کارت آزاد جایگاه‌ها خواهند بود.

این تصمیم در حالی اتخاذ و اجرا شده است که بخش عمده‌ای از مالکان وسایل نقلیه فرسوده را اقشار آسیب‌پذیر و معیشت‌محور جامعه تشکیل می‌دهند؛ افرادی که خودرو یا موتورسیکلت قدیمی تنها ابزار کسب درآمد روزانه آن‌هاست و با توجه به تورم موجود، توان مالی لازم برای نوسازی وسیله نقلیه خود را ندارند.

تداوم ابهامات و لزوم شفاف‌سازی مسئولان

با وجود سلب دسترسی به سوخت در ۱۳ استان، هنوز دامنه دقیق و نهایی این طرح در سایر نقاط کشور شفاف‌سازی نشده است. ناظران اقتصادی هشدار می‌دهند عدم پیش‌بینی راهکارهای جایگزین یا تسهیلات نوسازی پیش از اجرای این‌گونه محدودیت‌ها، می‌تواند تبعات معیشتی جدی و جبران‌ناپذیری برای دهک‌های پایین درآمدی به همراه داشته باشد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید