ذخایر طلا، سپر دفاعی ایران مقابل مکانیزم ماشه

مدیرعامل پیشین بانک صنعت و معدن با بیان اینکه مکانیزم ماشه چالش جدی ایجاد نخواهد کرد، گفت:‌ وضعیت ذخایر ارز و طلای کشور مناسب است.

ذخایر طلا، سپر دفاعی ایران مقابل مکانیزم ماشه

حسین مهری با اشاره به تحولات اقتصادی اخیر در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: در شرایطی که بسیاری انتظار داشتند نرخ دلار از مرز ۱۵۰ هزار تومان عبور کند، سیاست‌ها و اقدامات به‌موقع دولت و بانک مرکزی، همراه با همیاری مردم و رسانه‌ها، مانع از بروز چنین جهشی شد.

مهری افزود: در همان روزهای سخت، تخصیص گسترده منابع ارزی به کالاهای اساسی، دارو و سایر نیازهای ضروری کشور، نقش مهمی در حفظ ثبات نسبی بازار داشت. همچنین تدابیر دولت و بانک مرکزی به‌همراه واکنش سریع و قاطع نیروهای مسلح در آن مقطع حساس، کارنامه‌ای موفق و قابل دفاع بر جای گذاشت.

وی به روند کم‌سابقه افزایش ذخایر طلای کشور در سال ۱۴۰۳ نیز اشاره کرد و گفت: حجم طلایی که در سال گذشته وارد کشور شد، در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. واردات ۱۰۰ تن طلا، عددی بسیار قابل‌توجهی است و نشان می‌دهد که ذخایر ما در وضعیت مطلوب و کم‌نظیری قرار دارد.

مهری افزود: نکته مهم آن است که حتی در دوره تجاوز ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به کشورمان، هیچ نیازی به برداشت از ذخایر طلا احساس نشد و این نشان‌دهنده عمق استراتژیکی منابع کشور است.

وی با رد برخی شایعات درباره توقف ورود طلا به کشور، تأکید کرد که روند تقویت ذخایر ادامه‌دار بوده و همچنان در جریان است.

مهری درباره تحولات سیاسی بین‌المللی نیز اظهار داشت: با تدابیر اخیر و مذاکراتی که در حال انجام است، احتمالا کشور به سمت فعال‌شدن مکانیزم ماشه نخواهد رفت. حتی اگر این مکانیزم فعال شود، به معنای فروپاشی اقتصاد کشور نیست. ما ۴۶ سال است که زیر فشارها و هجمه‌های غرب ایستادگی کرده‌ایم و کشور در برابر این فشارها به‌نوعی واکسینه شده است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی، وضعیت ما در حوزه ذخایر ارزی، طلا، کالاهای اساسی و سایر بخش‌ها نسبتاً مناسب است و حتی فعال‌شدن مکانیسم ماشه نیز نمی‌تواند منجر به یک بحران جدی شود.

مدیرعامل پیشین بانک صنعت و معدن همچنین خاطرنشان کرد: در جریان جنگ اخیر، بانک مرکزی هیچ‌گونه محدودیتی در زمینه تخصیص و تأمین ارز برای کالاهای اساسی اعمال نکرد؛ موضوعی که نقش بسزایی در ایجاد آرامش روانی در جامعه داشت.

به گفته مهری، اعلام رسمی و به‌موقع بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ۲ میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی و همچنین فعالیت دائمی شبکه بانکی در ایام جنگ، خود به‌تنهایی عاملی برای افزایش اعتماد عمومی و آرامش مضاعف در فضای کشور بود.

وی در پایان به نقش مهم مردم نیز تاکید کرد و افزود: همراهی مردم و حتی رسانه‌ها در این دوران واقعاً بی‌نظیر بود. صحنه‌هایی از همدلی و مهمان‌نوازی را شاهد بودیم که افراد هر آنچه داشتند با دیگران تقسیم می‌کردند، از نان و غذا گرفته تا خدمات و امکاناتی که در اختیار داشتند؛ این انسجام ملی مایه افتخار است و باید آن را حفظ و تقویت کرد.

منبع: فارس
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • محمدحسن

    ایران مقتدر با پشتوانه های مردان و زنان انقلابی و پیرو خط ولایت همیشه پا بر جاست و افراد معلوم الحال مثل فلاحت پیشه آنقدر در کف آن نعمت انقلاب پیش رفته آند که به مثال شمر شده آند و حاظرند در برابر میل و علاقه به غرب مملکت را دو دسته به آمریکا تحویل دهند

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده

    ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده؟؟؟