آیا ورود فناوری برنج هیبریدی از چین «انقلاب تولید برنج» را در ایران به همراه دارد؟

«سهراب سهرابی» مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی ایران اعلام کرد به منظور افزایش تولید برنج و رسیدن به خودکفایی در عرضه برنج در کشور، ورود فناوری بذر برنج هیبریدی به کشور از چین در دستور کار قراردارد.

آیا ورود فناوری برنج هیبریدی از چین «انقلاب تولید برنج» را در ایران به همراه دارد؟

اما این سوال در ذهن مطرح می‌شود که برنج هیبریدی چیست؟

 

برنج هیبرید یکی از شاهکارهای آکادمیک مرحوم «یوان لونگ پینگ» است. او در سال 1964 شروع به تحقیق درباره برنج هیبریدی کرد و با موفقیت اولین رقم عملی برنج هیبریدی پرمحصول جهان «نان یو-2» را پرورش داد. نتایج پژوهشی و پرورشی برنج هیبریدی «یوان» و همکارانش از سال 1976 در سراسر کشور چین برای کشت، ترویج و تعمیم یافته و برداشت واحد و کل برنج در آن کشور را به مراتب افزایش داده است.

در عین حال، او تحقیقات را متوقف نکرده و بر روی برنج فوق هیبریدی تمرکز کرد. در نتیجه، او به ترتیب در سال‌های 2000، 2004، 2011 و 2014، در مزارع آزمایشی، به اهداف برداشت 10.5 تن، 12 تن، 13.5 تن و 15 تن در هکتار رسیده است.

چینی‌ها به مساله غلات نگاه خاصی دارند. آنها به طور تزلزل‌ناپذیری معتقدند که غذا اولویت نخست همه چیزهاست. همین طور، «شی جین پینگ» رهبر کنونی چین نیز تاکید کرده «ما نمی‌توانیم درباره امنیت غذایی بی توجه باشیم. نمی‌توانیم فکر کنیم که وقتی وارد جامعه‌ای صنعتی شده‌ایم، مساله غذا مساله‌ای اختیاری خواهد بود. ما نباید به بازار بین‌المللی تکیه کنیم و انتظار داشته باشیم که بازار بین‌المللی بیاید مشکلات ما را حل کند.»

همانطور که در بالا ذکر شد، چینی‌ها اهمیت تغذیه مردم خود را درک می‌کنند. بدین ترتیب، پس از دستیابی به خودکفایی در عرضه غلات با تکیه به فناوری برنج هیبریدی، چین بلافاصله تلاش‌ها را برای ترویج و تعمیم این فناوری در جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه آغاز کرد تا به حل مشکل کمبود غذا در جهان کمک کند.

چین از سال 1979، تنها سه سال پس از آغاز استفاده از برنج هیبریدی در سرزمین خود، فناوری برنج هیبریدی را در نزدیک به 70 کشور در آسیا، آفریقا، آمریکا و اقیانوس آرام جنوبی مورد تحقیق قرار داده و ترویج کرده است. در حال حاضر بیش از 60 کشور و منطقه در سراسر جهان کاشت و ترویج برنج هیبریدی را آغاز کرده‌اند. کشورهایی مانند ویتنام، هند، فیلیپین، بنگلادش، پاکستان، ایالات متحده، برزیل و ماداگاسکار حتی تولید تجاری برنج هیبریدی را شروع کرده‌اند. مساحت کاشت سالانه برنج هیبریدی در این کشورها نیز به حدود 7 میلیون هکتار رسیده و این نوع برنج به طور متوسط 20 درصد بیشتر از گونه‌های محلی برداشت داشته است.

در سال های اخیر، با ادامه اجرای ابتکار «کمربند و جاده»، چین بیش از 14000 متخصص کشاورزی از جمله در زمینه فناوری برنج هیبریدی را در بیش از 80 کشور در حال توسعه آموزش داده است.

چین معتقد است که حق امرار معاش اساسی‌ترین حق بشر است و خلاصی از گرسنگی یکی از مهمترین حقوق آنها است. این درک مشترک اکثر کشورهای در حال توسعه از مساله غلات محسوب می‌شود و به طور اساسی با برخی شعارهای توخالی درباره حقوق بشر متفاوت است.

انتظار می‌رود ایران با همکاری‌های کشاورزی با چین، به زودی با موفقیت «انقلاب تولید برنج» خود را محقق کند.

منبع: رادیو بین المللی چین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ناشناس
    0

    همه الان به خاطر آشغال دادن وشیمیای به خورد مردم مریض هستند از بس که کشاورزی را طبیعی را دست کاری کرده اند

  • سیدمصطفی هاشمی
    1

    راستش من نفهمیدم برنج هیبریدی چبه اگه چگونگی کاشت وداشت روتوضیح می دادین من حاضر بودم انجام بدم چون کشت برنج طارم با اون هزینه واین قیمت نمی صرفه

    نظرات شما -
    • محدثه
      1

      برنج هیبریدی برنجی که از طریق پیوند دو نوع بذر برنج مرغوب بدست میاد ( مثلا بذر برنج هاشمی و طارم رو از طریق ژنتیکی ادغام میکنن تا یه برنجی بدست بیاد که از لحاظ کیفیت خصوصیات هر دو برنج رو داره ) البته وقتی این برنج رشد کرد نمی تونن از بذر اون دوباره برا رشد برنج استفاده کنن در واقع بذر برنج هیبریدی عقیم / البته فقط برنج نیست که ازش بذر هیبریدی درست کردن برا خیلی از گیاهان و درختای میوه دار هم اینکارو کردن و بذر هیبریدی در واقع گیاه یا درختی رو تولید میکنه که در برابر آفت‌ها و بیماری‌ها مقاومت بیشتری داشته باشن و میوه‌ درشت‌تر و مرغوب‌تری ازشون درست بشه

  • حجت الله
    1

    متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در خواب عمیق است و اقدام موثری جهت افزایش بهره‌وری نمیکند ،فقط به دنبال روزمرگی هستند ،در همین گزارش 40سال است که برنج هیبریدی وجود دارد که ما از آن بی بهره هستیم ،در صورت واردات این تکنولوژی تا کنون از واردات برنج بی نیاز می‌شدیم

  • ناشناس
    0

    بعد چند سال که بذر برنج بومی به فنا رفت ، باید کاسه گدایی بردارند بروند دنبال خرید بذر برنج هیبریدی چینی ، اسمش البته تراریخته است ، بااین اسم میخوان ، غسلش بدهند .

  • چین غیر واحد
    4

    مردم ایران همیشه از تایوان مستقل حمایت میکنن و مخالف ورود گردشگران تروریست چینی به کشور هستند

  • ناشناس
    0

    والا اینا همش تراریخته هست با مشکلات حساسیت و هزار کوفت و زهر مار آن یک
    تولید بذر هم توسط کشور مبدا هست یعنی شما نمیتونی از محصول خودت بذر برداری2
    سوم اینکه بذر بومی که به فنا رفت مثل بوقلمون محلی و سبزی و هندونه وجالیز الان باید کیلویی دوازده ملیون بذر هندونه بخری .و کاملا وابسته میشی

  • ناشناس
    0

    ژن های برنج را هم مانند همه میوه هذ و سبزیهای بومی نابود کنید!!!

  • حمید
    0

    امیدوارم عوارض نداشته باشه این محصولات تراریخته.

  • سورنا
    0

    دو نوبت که خوردی شکمت مثل خرس باد میکنه این خط این نشون

  • امیر
    0

    من تخم کدو اجیلی هیبریدی کاشتم تناژ عالی بود

  • قاسم
    0

    شما همون گندمت رو به متوسط تولید جهان در هکتار برسون ،برنج پیشکش

  • مهدی صاحبی
    0

    خواهشمند از چین نجس اشغال کثیف پیروی نکنید چون نکته نجس هستند و برکت را از بین میبرند. چونکه معامله و رابطه مسلمان با غیر مسلمان باطل و حرام است. علت بی برکتی و بی بارشی و بدبختی ایران همینه علمای محترم باید فتوا بدهند تا تاجران ایرانی از چین وسایل نیارند

  • ناشناس
    0

    برنج پلاستیکی

  • حسین
    0

    برنج هیبریدی واقعا کشت خوبی است اگر پی قضیه را دنبال کنند مسوولین

  • پسر
    0

    چین کمونیست چقدر خوب به مردمش میرسه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها