حذف دلار نیمایی از واردات گوشت قرمز/ تکذیب شد

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در واکنش به اخباری که در فضای مجازی پیرامون حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گوشت قرمز منتشر شده است، به طور کامل این اخبار را تکذیب کرد..

حذف دلار نیمایی از واردات گوشت قرمز/ تکذیب شد

نرگس باقری زمردی، مدیرکل دفتر صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، طی نامه‌ای به دفتر فناوری این سازمان اعلام کرده که پیرو نامه معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر محل ارز واردات انواع گوشت قرمز با کدهای تعرفه ۰۲۰۴۳۰۰۰، ۰۲۰۴۴۱۰۰، ۰۲۰۴۴۲۰۰ و ۰۲۰۴۴۳۰۰ از گروه کالایی ۲۱ (ارز از محل تالار اول) به گروه کالایی ۲۲ (ارز از محل تالار دوم)، اقدامات لازم انجام شود.

گفتنی است از دوم اسفند ماه مرکز مبادله ارز و طلای ایران بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار فعالیت رسمی خود را در حوزه معاملات ارزی (اسکناس و حواله) آغاز کرد. با راه‌اندازی این مرکز اعلام شد که منابع لازم ارزی از محل صادرات شرکت‌های صنایع پتروشیمی، مس، معادن، فولاد، پالایش نفت، قیر و سایر صادرکنندگان در تالار حواله ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین و جهت فروش به واردکنندگان عرضه می‌شود.

اما تامین ارز بابت واردات دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی همچنان با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بر بستر سامانه نیما کماکان ادامه خواهد یافت. البته بر اساس این نامه جدید، گوشت قرمز از لیست دریافت کنندگان ارز نیمایی حذف شده است.

حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گوشت قرمز تکذیب شد

​پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در واکنش به اخباری که در فضای مجازی پیرامون حذف ارز 28500 تومانی گوشت قرمز منتشر شده است گفت: این اخبار به جد تکذیب می شود و هیچ گونه تغییر گروه کالایی برای گوشت قرمز گوسفندی و گوساله وادراتی اتفاق نیفتاده است.

وی افزود: برعکس، دولت منابع بسیار خوبی از ارز 28500 تومانی را برای واردات گسترده گوشت، جهت تنظیم بازار اختصاص داده است و به طور هفتگی برنامه ی واردات گوشت گرم گوسفندی و گوشت گرم گوساله برای تنظیم بازار در حال انجام است.

وی ادامه داد: ظرفیت مبادی واردات گسترش پیدا کرده است، همچنین محموله هایی که به کشور می رسند، بانک مرکزی تخصیص هایش را به موقع و منظم انجام می دهد، هم منظم شده و هم افزایش پیدا کرده است. بنابراین هیچ نگرانی برای واردات گوشت گوساله و گوسفندی وجود ندارد و پشتیبانی امور دام با همکاری میادین میوه و تره بار و قطعه بندها و فروشگاه های زنجیره ای این گوشت ها را در سطح گسترده توزیع می کند که در هفته های آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.

قائم مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: این تغییر گروه کالایی که در مکاتبات وزارت صمت صورت گرفته، مربوط به گوشت منجمدی است که در حوزه صنعت و غیر از مصارف خانوار مصرف می شود. این گروه کالایی از طی چند ماه گذشته، ارزی به آن ها تخصیص داده نشده چرا که در تنظیم بازار نقش مستقیمی نداشت. اما کمبود گوشت منجمد گوساله و صنعتی باعث شده بود که رستوران ها و صنایع به این سمت حرکت کنند که از گوشت گرم استفاده کنند.

پیمان پاک گفت: با برنامه ریزی که با بانک مرکزی صورت گرفت، این گروه کالاهایی به تالار دوم و ارز مبادله ای منتقل شد و طی یک ماه گذشته ارز خوبی هم به این گروه تخصیص داده شد، که به طور تقریبی 8 هزار تن گوشت منجمد به سمت ایران آمد و بخش قابل توجهی از آن ها ترخیص شد و در اختیار اصناف مصرف کننده قرار گرفت و همین مسئله باعث شد گوشت منجمد گوساله از کیلویی 350 هزار تومان در طی یک ماه گذشته به 290 هزار تومان هم اکنون کاهش پیدا کند.

وی افزود: دلیل این موضوع هم این است که ارز از محل تالار دوم تخصیص داده شد و عرضه بسیار گسترش پیدا کرد و همین عرضه باعث کاهش قیمت گوشت منجمد شد. لازم به ذکر است با توجه به برنامه ریزی که بانک مرکزی با وزارت جهادکشاورزی دارد، ارز خوبی برای گوشت منجمد تامین خواهد شد و حجم ورود آن به کشور افزایش پیدا خواهد کرد و پیش بینی وزارت جهاد و اتحادیه وارد کنندگان گوشت هم این است که قیمت گوشت منجمد در هفته های آتی کاهش پیدا کند و به کیلویی 250 هزرا تومان برسد.

قائم مقام وزیر کشاورزی با اشاره به ادامه ی روند تخصیص ارز 28500 تومانی برای واردات گوشت تنظیم بازاری گفت: بنابراین هیچ گونه تغییر گروه کالایی ارزی در واردات گوشت تنظیم بازاری نخواهیم داشت و کل ارز مربوط به گوشت گوسفند و گوساله ی وارداتی با همان ارز 28500 تومان تامین می شود و واردات تا زمانی که قیمت ها به قیمت متعادلی برسد افزایش خواهد داشت و وزارت جهاد برای نیمه ی دوم سال برنامه ی تولید قراردادی را فعال خواهد کرد تا بتواند همان کاری که در خصوص قیمت مرغ انجام داد را در خصوص قیمت گوشت انجام دهد.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    از امروز 20 درصد قیمت گوشت افزایش پیدا میکند

  • ناشناس
    0

    مگر قرار نشد واردات کمبود کالاهای اساسی با ارز نیمایی ۲۸۵۰۰ تومانی انجام شود؟ مگر دولت جراح اقتصادی نرخ ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی را با ۷ برابر افزایش به ۲۸۵۰۰ تومان نرساند؟!

  • ناشناس
    0

    کلاغ پر، گنجشک پر،گوشت پر....آخرش آدما باید برن اشکنه بخورن،اونم اگه آقایون بزارن،یعنی می زارن؟!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها