چرا بازار اجاره ترکید؟

با شروع تحریم‌ها و کم شدن درآمدهای نفتی، تغییرات قیمتی بازار اجاره مشابه سطح عمومی قیمت‎‌ها بوده، یعنی همانطور که در کالاهای مصرفی شاهد تورم بوده‌ایم، در بازار اجاره نیز با افزایش قیمت‌ روبه‌رو شدیم.

چرا بازار اجاره ترکید؟

همانطور که امین کاوه‌ای- پژوهشگر اقتصادی می‌گوید:«روند بازار اجاره خانه، بنا به آمار بانک مرکزی قابل ارزیابی است؛ این بازار همچون بازار مسکن، تاثیرات زیادی را از خود مردم می‌پذیرد و دولت، بانک مرکزی و سایر نهادها تاثیرات کمتری بر بازار اجاره دارند؛ اگر به شاخص قیمت اجاره در طول تاریخ بنگریم، مشاهده می‌کنیم که تغییرات تقریبا همگام با تورم بوده خصوصا در سال‌های اخیر، اما در یک دوره‌های خاصی این روند معکوس شده است.»

وی ادامه می دهد:« در شاخص اجاره، از سال 1369 به بعد تا ابتدای دهه 70 و سال 1372، شهرهای کوچک رشد قیمت و سریع‌تر از تورم، افزایش قیمت و در شهرهای بزرگ خصوصا شهر تهران، کاهش قیمت داشته‌اند؛ که این یعنی ارزش پول سریع‌تر کاهش پیدا کرده و یا بازار اجاره کمتر رشد کرده است و در مجموع نرخ حقیقی اجاره کاهش پیدا کرده است.»

به گفته این پژوهشگر اقتصادی در بازه ابتدایی دهه 80 و خصوصا اواخر آن تا سال 1390، در کل کشور یعنی چه شهرهای بزرگ و چه کوچک، به دلیل اینکه رابطه مبادله در کشور بهبود پیدا کرده است و ما با مدد دلارهای نفتی توانسته‌ایم خریدهایی از خارج انجام دهیم و کالاهای مبادله پذیری را از خارج از کشور تهیه کنیم، شاخص اجاره مسکن بسیار افزایش پیدا کرده است چراکه جزو کالاهایی است که قابل مبادله نیست».

چرا بازار اجاره ترکید؟

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    1

    کار اخوند هاست عمدی است

  • ناشناس
    0

    به تحریم ربطی ندارد سیمان و میلگرد در داخل توليد میشه و صد در صد مصالح ساختمانی در داخل توليد میشه. این به خواست دولت روحانی بود و الان هم میشه کاری کرد ولی سیستم اداری و شهرداری و غیره فاسد است و کارشکنی می کنند و وزير و وکیل و مدیران را خراب می کنند. به هر خانواده ایرانی سهمیه مصالح ساختمانی با نازلترین قیمت بدهید در عرض یک سال مشکل مسکن حل می شود. مردم مجبور می شوند برای خود خانه بسازند.

  • اسی
    0

    مگه بادکنک هستش که ترکیده؟!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها