نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرات نساجی و پوشاک اعلام کرد:

صعودی شدن خرید لباس دسته دوم با افت قدرت خرید مردم/ این موضوع می‌تواند برای مصرف‌کنندگان عواقب بهداشتی به‌ همراه بیاورد

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرات نساجی و پوشاک خاطر نشان کرد: با افت قدرت خرید مردم و افزایش قیمت پوشاک نو، تمایل برای خرید لباس دسته دوم صعودی شد که این موضوع می‌تواند برای مصرف‌کنندگان عواقب بهداشتی به‌همراه بیاورد چرا که پوشاک با سلامت مردم عجین شده است.

صعودی شدن خرید لباس دسته دوم با افت قدرت خرید مردم/ این موضوع می‌تواند برای مصرف‌کنندگان عواقب بهداشتی به‌ همراه بیاورد

مجید نامی با اشاره به کاهش سهم پوشاک در سبد مصرفی خانوارها گفت: مطابق با گزارش‌های مرکز ملی آمار بعد از افت قدرت خرید مردم تمایل برای خرید پوشاک کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه در دهه 90 قاچاق پوشاک روند افزایشی به خود گرفت، تصریح کرد: دولت برای مدیریت بازار ارز بعد از اعمال تحریم‌ها علیه ایران و حمایت از محصولاتی که توانایی تولید آن در داخل کشور وجود داشت واردات بیش از 2 هزار قلم کالا از جمله پوشاک را ممنوع کرد.

نائب رئیس اتحادیه تولیدکندگان و صادرات نساجی و پوشاک ادامه داد: بعد از کاهش سهم قاچاق و واردات غیرقانونی، تولید در صنعت پوشاک افزایش پیدا کرد. باوجود تجربه تورم در کشور، از نظر قیمتی تورم در پوشاک مانند سایر اقلام بالا نرفت چراکه بازار رقابتی در صنعت پوشاک ایران ایجاد شده است.

به گفته این فعال اقتصادی؛ بعد از شیوع بیماری کرونا و کاهش مبادلات تجاری شاهد قاچاق و ورود بی‌رویه کالا به کشور بودیم؛ بنابراین یک رقابت بین برندهای داخلی و با کالای خارجی و قاچاق وجود دارد و برندهای ایرانی برای اینکه بتوانند کار کنند مجبورند که قیمت‌های رقابتی برای محصولات خود در نظر بگیرند این در حالیست که قیمت تمام شده مواد اولیه تولید روزانه بالا می‌رود. این افزایش نرخ روزانه بزرگترین خطری است که تولیدات داخلی را تهدید می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بالا رفتن قیمت تمام شده تولید تاثیری در بازار صادراتی می‌گذارد؟ گفت: حضور در بازارهای جهانی مستلزم فراهم بودن زیرساخت‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی است که در این شرایط می‌توان امیدوار به افزایش صادرات بود. البته قیمت تمام شده در تسریع صادرات فاکتور مهمی است چراکه تولیدکنندگان داخلی باید با کشورهای که در این زمینه تولید پوشاک قوی هستند رقابت کنند.

نامی با اشاره به پیشرفت کشورهای آسیایی در صنعت پوشاک، گفت: قیمت تمام‌ شده برخی تولیدکنندگان آسیایی نسبت به ایران پایین است همچنین آنها زیرساخت‌ها و تجربه صادراتی بهتری از ما دارند البته افزایش جهش‌گونه نرخ ارز در برخی مقاطع تولید ما را رقابتی کرد اما این موضوع در کمتر از یکسال می‌تواند نتیجه‌بخش باشد و تورم حاکم در کشور در نهایت رقابتی شدن قیمت‌ها را جبران خواهد کرد.

این فعال اقتصادی ادامه داد: با افت قدرت خرید مردم و افزایش نرخ پوشاک نو، تمایل برای خرید لباس دسته دوم صعودی شد که این موضوع می‌تواند برای مصرف‌کنندگان عواقب بهداشتی به‌همراه بیاورد چراکه پوشاک یکی مواردی است که با سلامت مردم عجین شده است.

تعطیلی ارزان‌فروشی‌ها پوشاک

همچنین در این رابطه حسین آقا کوچکی رئیس اتحادیه پیراهن دورزان و پیراهن فروشان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه افت قدرت خرید مردم، پوشاک را از اولویت خارج کرده است، گفت: نمی‌توان آمار دقیقی از کاهش خرید پوشاک از سوی مردم ارائه کرد چراکه در تهران 3 هزار و 600 واحد پروانه‌دار فعال است و از سوی دیگر 5 هزار واحد بدون پروانه نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند از این‌رو ارائه آمار در این شرایط دشوار و غیرممکن است.

وی با اشاره به تعطیلی واحدهای تولیدی ضعیف، تصریح کرد: تعداد تولیدی‌هایی که ارزان‌‌فروش بودند در سطح شهر کاهش پیدا کرده است؛ چراکه مردم به این نتیجه رسیدند که بهتر است پوشاک مرغوب بخرند تا بتواند حداقل در 3 تا 4 آینده از آن استفاده کنند.

به گفته این فعال صنفی؛ فروش کفش و پوتین در فروشندگان لباس تاناکورا بسیار رایج است.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ناشناس
    0

    چه برسر این ملت اوردید؟ غرور یک ملت خرد شده و قابل ترمیم نیست

  • ازاد
    1

    لحظه لحظه به چیزی که لیاقتشو داشتیم نزدیکتر میشویم،،اخه ما دلخوش به اون مقدار نبودیم

    نظرات شما -
    • 1

      آورین

    • ناشناس
      0

      چرا مردم را مقصر نشان میدهید ؟و حاکمان را زیر سایه امن آن حفظ میکنید؟

  • ناشناس
    1

    آفرین بر ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران!
    خلایق هرچه لایق!

  • ناشناس
    0

    هنوز جا داره.. ملت هنوز نان خالی دارند بخورند!

    نظرات شما -
    • 1

      گوشت انسان هم مقویه و هم فراوان بویژه اگر از بیت المال تغذیه کرده باشد که لذیذتر است .

  • ناشناس
    0

    کاشکی یک شلوار دست دوم من میتونستم بگیرم شلوارم چند تا وصله خورده دگه اینقدر وصله خورده وصله حتی بر نمیداره شلوارم شده رو مد مردم نگاه میکنن من میگم مد شده اونا می خندن اگر من با خانواده ام دو ماه گشنگی بخوریم من نمیتوانم یک شلوار نو بخرم

  • 0

    من حاضرم لباس مرده به من بدن بپوشم چون حیران شدم با گرانی لباس ندارم سرما چکار کنم پول ندارم یک نان پنیر نمیشه خورد چطور میشه لباس خرید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      بلند تر داد بزن

  • امیرحسین پاکذات
    0

    یک کاپشن چرم شده ۹میلیون تومان کت وشلوار برند ایرانی معروف زیر ۱۳میلیون نیست پیراهن همین برند ایرانی بالای ۲میلیون است برندهای دیگر هم همینطور است یک مقدار کمتر یک کفش چرم ۲میلیون هزینه دارد امروز یک کارگر داره حداکثر ۱۲میلیون حقوق میگیره با یک همسر و فرزند ۱۲میلیون میشه روزی ۴۰۰هزارتومان چقدر باید اجاره بده پول آب وبرق بده ما ملت از نسل خرتشریفیان هستیم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      من با 16 سال سابقه کار با مدرک لیسانس حقوقم 9 میلیون تومانه ،

  • ناشناس
    0

    از برکات است

  • علی
    0

    خاک بر سر دولت رییسی
    ان میر کاظمی را هزار بار باید اعدام کرد مردک عوامفریب ودروغگو
    این مفسد فی الارص است یا بچه ۱۶ ساله همین بی شرف باعث امدن این جوانها به خیابان میشوند

  • ناشناس
    1

    لباس دست سوم مخصوص هموطنانی که به مقام انسانیت رسیده اند .

  • 1

    سکوتمون نشان لیاقتمون نیست ؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها