آخرین تصمیم دولت برای قیمت بنزین

بنزین ۳ نرخی می‌شود؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ذخایر بنزینی دولت منفی شده است، گفت: وزارت نفت قصد دارد که واردات بنزین توسط بخش خصوصی را آزاد کرده و تقاضای مازاد بر نیاز سهمیه را از این محل پاسخ بدهد.

بنزین ۳ نرخی می‌شود؟

بازار گمانه زنی ها درمورد گرانی بنزین این روزها حسابی داغ شده است. دولت سهمیه بنزین افراد را از ۲۵۰ لیتر در ماه به ۱۵۰ لیتر کاهش داده و مقدار سوخت گیری در هر نوبت را ۳۰ لیتر کاهش داده است. اما به نظر می رسد که اینها تنها اخبار غافل گیر کننده این روزهای وزارت نفت نیست. فریدون عباسی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با بازار حالا به صورت تلویحی احتمال ۳ نرخی شدن بنزین را تایید می کند. او با بیان اینکه ذخایر بنزینی دولت منفی شده است، می گوید: به نظر می رسد که دولت می خواهد واردات بنزین توسط بخش خصوصی را آزاد کند تا از این محل تقاضای مازاد بر سهمیه موجود را پاسخ دهد.

او می گوید که هم اکنون قیمت بنزین در کشورهایی همچون عراق و پاکستان حدود ۱۵ هزار تومان است اما ما در ایران آن را حداکثر لیتری ۳ هزار تومان می فروشیم. اما مشکل اینجاست که ممکن است با توجه به افزایش تقاضا در کشور دولت ناچار به تامین بخشی از نیاز از محل واردات شود. در شرایطی که دولت با کسری شدید منابع مالی مواجه است، آیا درست است که بنزین ۱۵ هزار تومانی وارد کرده و آن را لیتری ۳ هزار تومان بفروشد. متن کامل گفتگوی بازار با فریدون عباسی رییس سابق و عضو فعلی کمیسیون انرژی مجلس را در ادامه می خوانید:

*کاهش سهمیه بنزین آزاد از نظر بسیاری از کارشناسان مقدمه ای برای گرانی بنزین است. احتمال اینکه قیمت بنزین در امسال افزایش پیدا کند، وجود دارد؟

افزایش قیمت بنزین موجب تغییر درآمدهای دولت می شود. از آنجاییکه هر گونه تغییر در ردیف درآمدهای دولت باید در لایحه بودجه دیده شود، چنین امکانی برای دولت در سال جاری وجود ندارد و حداقل تا سال آینده و ارائه لایحه جدید بودجه ای قیمت بنزینی که دولت عرضه می کند، گران نمی شود.

*با این اوصاف اگر قرار باشد کسی بیشتر از سقف مجاز بنزین مصرف کند، تکلیفش چیست؟ از کجا باید بنزین تهیه کند؟

افزایش مصرف این نگرانی را ایجاد کرده که ایران وارد کننده بنزین شود و ناچار باشد بخشی از نیاز خود را از از محل واردات تامین کند. حالا سوال من این است در شرایطی که دولت با کسری شدید منابع مالی مواجه است، منطقی است که بخواهد بنزین به قیمت ۱۵ هزار تومان وارد کرده و به قیمت ۳ هزار تومان در بازار عرضه کند؟ به همین دلیل به نظر می رسد که دولت قصد دارد واردات بنزین توسط بخش خصوصی را آزاد کرده و تقاضای مازاد بر سهمیه مجاز از محل بنزین وارداتی را توسط بخش خصوصی پاسخ داده شود.

دولت قصد دارد واردات بنزین توسط بخش خصوصی را آزاد کند تا تقاضای مازاد بر سهمیه مجاز از محل بنزین وارداتی را توسط بخش خصوصی پاسخ داده شود

*یعنی یک قیمت جدید در راه است؟

به هر حال وقتی محصولی توسط بخش خصوصی وارد می شود امکان فروش آن به قیمت یارانه ای وجود دارد.

*آزاد شدن واردات بنزین توسط بخش خصوصی بدون تاییده و مصوبه مجلس شدنی است؟

در حال حاضر دولت خود مجاز به واردات بنزین و سایر فرآورده های نفتی است. اما برای ورود بخش خصوصی به این حوزه باید تاییدیه مجلس اخذ شود. مگر اینکه مجامع قانون گذار دیگر این اجازه را به دولت بدهند.

*منظور شما کدام مرجع قانون گذار است؟

معمولا در شرایط بحرانی سران قوا چنین مجوز هایی را می توانند صادر کنند.

*آیا به نظر شما شرایط بنزین به قدری بحرانی است که سران قوا بخواهند به آن ورود پیدا کنند؟

مصرف بنزین در کشور بالا رفته اما همچنان نمی توان وضعیت پیش آمده را بحرانی دانست. به هر حال وزیر نفت باید خودشان به صورت صریح درباره برنامه های دولت در حوزه بنزین و سایر فرآورده های انرژی به مردم توضیح بدهند.

هرگونه افزایش قیمت بنزین روی بهای سایر کالاها تاثیر مستقیمی خواهد داشت. به همین دلیل حاکمیت ابتدا باید فکری به حال حقوق و دستمزد بکند و بعد به دنبال افزایش و گرانی بنزین باشد

*به نظر شما آیا اقتصاد ایران آماده چنین تغییر بزرگی هست؟ شما خود موافق گرانی بنزین در این روزها هستید؟

حفظ ارزش پول ملی مقدم بر هرگونه افزایش قیمتی است. این فقط مختص بنزین نیست. بلکه باید قبل از هر گونه تغییر قیمتی این نکته که آیا توان مالی مردم کشش این رشد هزینه ها را دارند، مورد بررسی قرار گیرد. بدون شک هرگونه افزایش قیمت بنزین روی بهای سایر کالاها تاثیر مستقیمی خواهد داشت. به همین دلیل حاکمیت ابتدا باید فکری به حال حقوق و دستمزد بکند و بعد به دنبال افزایش و گرانی بنزین باشد.

مادامی که قدرت خرید مردم بالا نرفته امکان گران کردن بنزین در کشور وجود ندارد. به هر حال اقتصاد ما یک اقتصاد نفتی است. به همین خاطر وزیر نفت نباید فقط دغدغه حقوق کارکنان وزارت نفت را داشته باشد. او باید به عنوان متولی مهم ترین ردیف درآمدی اقتصاد ایران به دنبال افزایش سطح حقوق و دستمزد ها باشد.

*اما اعتراضات اخیر کارمندان وزارت نفت نشان می دهد که آقای اوجی حتی در پیگیری مطالبات کارکنان این وزارتخانه هم خیلی موفق نبوده است.!

بخش زیادی از مشکلات مربوط به تعیین سقف حقوق است که ارتباطی به عملکرد او ندارد.

*با کاهش سهمیه بنزین آزاد چطور، با آن موافق هستید؟ آیا دولت تصمیم درستی گرفته است؟

به هر حال باید توجه داشته باشیم که ذخایر بنزینی دولت در حال منفی شدن است. دولت دیگر بنزین مازادی برای عرضه در بازار ندارد و ناچار است که به نوعی مصرف سوخت در کشور را مدیریت کند. بخش زیادی از بنزینی که ما در ایران به قیمت یارانه ای عرضه می کنیم سر از بازار کشورهای همسایه درمی آورد. هم اکنون هر لیتر بنزین در کشورهایی همچون عراق و پاکستان به حدود ۱۵ هزار تومان در هر لیتر رسیده است. در ترکیه شرایط بدتر بوده و هر لیتر بنزین حدود ۴۰ هزار تومان فروخته می شود. در چنین شرایطی ما بنزین را در ایران به قیمت ۳ هزار تومان عرضه می کنیم. در گازوییل هم وضعیت همینطور است. گازوییلی که ما هر لیتر آن را ۳۰۰ تومان می فروشیم در آن طرف مرزها ۱۱ هزار تومان قیمت دارد. این همان یارانه ای است که سودش به جیب مردم نمی رود و باید مانع آن شد. اما این انتظار که مردم در یک فضای غیر شفاف حاضر به همکاری باشند، شدنی نیست. وزیر نفت باید به صورت شفاف درمورد میزان تولید و هزینه های تولید و قیمت تمام شده به مردم توضیح بدهد تا بتواند آنها را با خود همراه کند.

منبع: سایت بازار
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 22
  • ناشناس
    1

    خخخخخخ امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند خخخخخ کله سیاه ها

  • ناشناس
    1

    حداقل حقوق تو همین کشور همسایه چقدر است ؟

  • ناشناس
    1

    جامعه ما کشش و پتانسیل افزایش قیمت سوخت و حاملهای انرژی را ندارد چونکه در ایران درآمد ریالی سرانه مردم از تولید ناخالص ملی بسیار پایین است و جوابگوی هزینه های سرسام آور دلاری آنها نیست! ضمن اینکه این موضوع یکبار در سال ۱۳۹۸ در ناآرامی ها و شورش های سراسری در کشور به دولتمردان اثبات شده است!

  • shahram
    0

    یعنی اگر به کشور ما یکعده چپاولگر حمله میکردند الان اوضاع و احوال مردم خیلی خیلی بهتر بود

  • ناشناس
    1

    نود درصد مشکلات اقتصادی صرف نظر از نحوه مدیریت مربوط به خود رو و سوخت است که هر دو انها باعث اتلاف ثروت بالقوه کشور می شوند.....

  • ناشناس
    2

    گران کنید
    مظلومان یمن و فلسطین و لبنان موشک و پهباد میخواهن
    بالاخره جنگ هزینه داره

  • ناشناس
    1

    واقعیت اینکه مسولین کلا این کاره نیستند که کشور به این عظمت و پر از نعمت را اداره کنند از زمان آقای احمدی نژاد انواع جراحی در اقتصاد را شروع کرد ه اند ولی جراحان خوبی نیستند جراح متخصص مربوطه را میخاد که اینها نیستند.

  • صفا
    0

    داشتن شرف برای انسان واجب است

  • 🐜
    3

    یک بطری آب نیم لیتری ۵۰۰۰هزارتومان نیم لیتر بنزین ۱۵۰۰تومان عجب اقتصادمریضی داریم ههههههههه

  • رزمنده دفاع مقدس
    0

    توایران بیشترین حقوق را شرکت نفت واداره برق وگاز وبانکیها میگیرند داریم میبینیم ازطرفی حقوق ووضعیت معیشتی مردم را مثل خارجیها اعمال کنید بنزین هم گران کنید .چرا مزخرف میگویید .شما که ادعا میکنید نباید به درامد نفتی وابسته باشیم حالا چیز دیگری میگویید پاشید جمع کنید خودتونو شما اینکاره نیستید یک مشت بی سواد دزد نادان 43ساله به ماملت حکومت میکنه روزبروز زندگی مردم بدتر شده لعنت به اجدادتون باشه

  • ناشناس
    3

    بی وجدان ها،خدا ناباوران،حداقل حقوق را هم ۲ هزار یورو تعیین کنید آن وقت به قیمت جهانی هم بنزین ملت را به ملت بفروشید،لطفا بیش از این روی اعصاب مردم راه نروید و بنزین بر این آتش نریزید که خون جلوی چشم مردم را گرفته است و دیگه هیچ چیزی برای باختن ندارند و سری نترس دارند.

  • arad
    2

    چه مسئولان بی عرضه ای داریم دوستی با کشورهای غقب مانده نتیجه اش این است چرا نمیتوانید با اروپا و کشورهای پیشرفته هم پیمان شوید چون دزدی در ذات شماست و از سفره مردم برای آقازاده ها و خودشان از مردم دزدی میکنند و هیچکسی هم خبردار نمیشود خدا لعنتتان کند با این کشئر داری

  • ناشناس
    3

    چرا باید مردم اینقدر بی ملاحظه باشن با دور زدن بیخود این سرمایه را دود کنن به هوا دولت حق دارد بنزین برسونه به هر لیتر بیست هزار تومان تا اینقدر بعضیها غرور کمتر به خرج بدن آدم دیدم که از اول صبح تا شب تو خیابا نها همش دور میزنه بیخود بی جهت از این افراد زیاد هست باعث بدبختی که گرانی بوجود میا همین افراد هستن

  • ساداتی
    1

    بنزین سه نرخی می شود ، نفس کشیدن شرطی می شود ، زندگی کردن محال می شود ، برنامه ریزی برای اینده بی مفهوم می شود ، نرخ ها در یک سال گذشته ۱۰ برابر شده ودولت خودشیفته معتقد است تورم را مهار واز ۶۰ درصد به ۴۰ درصد رسانده !؟ دست به قیمت بنزین بزنید قیمت ها چنان نجومی خواهد شد که ریشه این دولت بی برنامه را خواهد سوخت شک نکنید .

  • ناشناس
    0

    برجام که به فنا رفت ، بنزین هم گران بشه تیر خلاص بر پیکر نحیف مردم . دیگه تکلیف روشن میشه اون کسی که نداره میمیره قانون بقا

  • ناشناس
    0

    بله بنزین ۳ نرخی می شود.

  • مرتضی
    0

    این گرگ سالهاست که با گله اشناست از هرکجای مملکت که دلشون بخواد میبرن میبرن و هیچ کس هم عرضه ایستادگی در برابر این ظالمان رو نداره عراق که به ایران تجاوز کرد حالا شده داداشی والا اخر

  • محمد
    0

    همین الانم مردم قدرت خرید ندارند بنزین گرون بشه این چارتا مارخونه هم باید درشون تخته بشه ورشکستگی کامل

  • ناشناس
    0

    توروخدا دست از سر مردم بدبخت برداریداین حق
    مردم نیست بخدا میگن بنزین فلان کشور قیمت بالا
    بی شرفا کشوری که این همه نفت داره باید مردم به
    این بدبختی زندگی کنن چرااز حقوق کشورای دیگه
    چیزی نمیگید اگه بنزین قیمتش توکشورای دیگه بالا
    هست نفت نداره ما که داریم باید قیمت کمتر از اینا
    باشه ماگفتیم این دولت مجلس وهمه از یک جناه هستن مملکت گل وبلبل میشه همه چیز برعکس شد
    فاتحه همه چیز را خاندین کمتر بدزدین

  • تورج
    0

    حقوق رو کن ماهی ۵۰میلیون یارانه ماهی هر نفر یک میلیون بفرما داداش در خدمتیم وگرنه میخواهی جنگ داخلی درست کنی کارشناس بزرگوار

  • صغری
    0

    نه اشتباه می کنید تو بعضی از کشورهای عربی از ۱۵ هزار تومن هم بیشتره اما حقوق یک کارگر سادشونم پنج هزار درهم به بالاست معادل پنجاه میلیون نمی دونم چرا تو دوران مدرسه به ریاضی اهمیت ندادین که الان بلد باشید یک تناسب ساده که مال پنجم ابتدایی هست رو انجام بدید بفهمید که حقوق ۵ میلیونی با ۵۰میلیونی برابر نیست که به درامد یک کارمند ایرانی که پنج میلیونه ، به تناسب قیمت بنزین آزاد در ایران باید لیتری یک و پانصد باشه نه سه تومن چه برسه به ۱۵ تومن

  • خر
    0

    مرتیکه خر خودتیو هفت جدو ابادت.اگه بنزینو مقایسه میکنی همه چیزو با کشور های دیگه مقایسه کن .اخرت حروم زادگیو حروم لقمه اید .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها