سوال مهم از دولت رئیسی پس از گذشت یک سال:

ساخت ۴ میلیون مسکن به کجا رسید؟

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: امیدواریم با تامین مالی و مساعدت سیستم بانکی در ۶ ماهه دوم سال شاهد رونق بیشتری در زمینه ساخت ۴ میلیون مسکن باشیم.

 ساخت ۴ میلیون مسکن به کجا رسید؟

ساخت ۴ میلیون مسکن تا پایان دولت سیزدهم یکی از اصلی ترین شعارهای سیدابراهیم رییسی در دوران انتخابات بود. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که ساخت این تعداد مسکن به شرایط اقتصادی کلان کشور بستگی دارد، اگر قرار باشد افزایش قیمت ها در همه موارد از مصالح گرفته تا دستمزدها و قیمت زمین و… در سیر صعودی باشد مسکن و اجاره هم صعودی خواهد بود. ولی اگر دولت بتواند تورم را مهار کند و از افزایش قیمت ارز جلوگیری کند تعادل و آرامشی در قیمت گذاری بر بازار مسکن ایجاد خواهد شد.

پیرامون آخرین وضعیت ساخت ۴ میلیون مسکن در کشور گفتگویی با محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ترتیب داده شده که در ادامه مطالعه خواهید کرد.

شاه کلید حل مشکلات بازار مسکن

محمودزاده در این گفتگو به شرایط کنونی بازار مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: بزرگترین مسئله ای که در شرایط فعلی بازار مسکن با آن روبرو است فاصله میان قیمت تمام شده مسکن و توان خانوار است. بنابراین موضوع تامین مالی که در این بین بتواند افزایش توان متقاضیان واجد شرایط خرید مسکن را فراهم کند اهمیت بالایی پیدا می کند. از این رو تامین مالی را می توان شاه کلید حل مشکل یازار در شرایط کنونی عنوان کرد. فعال کردن بازار سرمایه نیز از دیگر ابزارهایی است که از طریق آن می توان آشفتگی بازار مسکن را کنترل کرد. در همین راستا سرمایه های مازاد و سیار را باید مدیریت کنیم. این سرمایه ها نباید به صورت مدیریت نشده وارد بازار مسکن شوند چراکه این اقدام موجب ایجاد افزایش قیمت های کاذب در بازار می شود.

وی افزود: خوشبختانه دولت روی این دو موضوع تمرکز خوبی دارد و با حل شدن آنها اتفاقات خوبی در خصوص بهبود وضعیت بازار مسکن رخ خواهد داد.

ایجاد تعادل عرضه و تقاضا در بازار مسکن

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در ادامه به وجود دلال ها در بازار مسکن اشاره کرد و گفت: در جریان آزاد اقتصادی نمی توان دخل و تصرف خاصی داشت. با بالابردن تولید و عرضه مسکن در استطاعت خانوارها یکی از راهکارهای کنترل فعالیت دلال ها در بازار به شمار می رود. بازار غیررسمی مسکن زمانی بهم میریزد که تعادل میان عرضه و تقاضا برقرار نباشد. در طرح اخیر دولت مبنی بر ساخت ۴ میلیون مسکن تا پایان دولت سیزدهم تلاش بر این است که تعادل عرضه و تقاضا متعادل شود.

آخرین وضعیت طرح ساخت ۴ میلیون مسکن در دولت سیزدهم

محمودزاده در بخش دیگری از صحبت های خود به آخرین وضعیت طرح ساخت ۴ میلیون مسکن در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: پروژه های این طرح در شاخه های مختلف در حال انجام است. قریب به بیش از ۵۷۶ هزار واحد در حوزه مسکن شهری در حال ساخت است و در مراحل مختلف پیشرفت قرار دارد. بیش از ۱۸۰ هزار واحد در حوزه روستایی و بیش از ۳۴۰ هزار واحد در حوزه خودمالکی نیز در حال ساخت است. مجموع این پروژه ها وارد فاز اجرا شدند. تعدادی از پروژه های دیگر که بالغ بر ۴۰۰ هزار واحد هستند نیز با تامین زمین وارد مراحل اجرا شده است. امیدواریم با تامین مالی و مساعدت سیستم بانکی در ۶ ماهه دوم سال شاهد رونق بیشتری در این زمینه باشیم.

وی در ادامه گفت: برای ساخت هر واحد مسکونی ۱۱۰ متری حدود ۲.۲ نفر اشتغال ایجاد می ‌شود. بنابراین در ساخت ۴ میلیون مسکن ۸.۵ میلیون فرصت شغلی ایجاد و یا مشاغل موجود پایدار می شوند. بنابراین به جرات می توان گفت نهضت ملی مسکن تنها ساخت مسکن نیست و آثار اقتصادی از جمله ایجاد اشتغال هم در آن نقش دارد.

تحولی بزرگ در بازار مسکن

محمودزاده در ادامه با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن ۳.۵ میلیون نفر متقاضی هستند گفت: در این زمینه تا کنون ۲۵ تفاهم‌ نامه با دستگاه‌ های مختلف به امضا رسیده است. برای اولین بار در تاریخ پروژه‌ های نهضت ملی مسکن از خدمات بیمه کیفیت ساختمان به مدت ۳ تا ۱۰ سال برخوردار خواهند شد. اجزای اصلی ساختمان تحت پوشش این بیمه قرار خواهند گرفت.

منبع: گسترش نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    0

    تو کارگاه قاسمی دارند می سازند .صبر داشته باشید

  • ناشناس
    1

    اون که برنامه چهار سال دوم بود چرا جو سازی و فنته میکنید

  • ناشناس
    0

    ساخت سالی یک میلیون مسکن در کنار کنترل بازار خودرو و معیشت مردم و رونق بورس و رواج کسب و کار و کنترل تورم و افزایش مادیات و معنویات همگی رفته در کوزه تا ملت از در کوزه اب بخورند.

  • ناشناس
    0

    فقط حرفت مفت !!!!!

  • ناشناس
    0

    به کجا رسید ؟ به در خونه آقا شجاع....

  • ناشناس
    0

    کرونایاب مستعان چی شد ؟ صادرات برکت به کشورهای اروپایی چطور ؟ یک میلیارد دلاری که به مخبر معاون فعلی رئیسی برای تولید واکسن دادند چی شد ؟!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها