معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

۳۰ درصد دریافت کنندگان خدمات درمانی و بهداشتی مشهد غیر بومی هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس بررسی های انجام شده، حدود ۳۰ درصد از مراجعان به مراکز درمانی و همچنین ۲۷ درصد نسخه های صادر شده در مشهد مربوط به شهروندان با کدملی های شهرهای دیگر است.

۳۰ درصد دریافت کنندگان خدمات درمانی و بهداشتی مشهد غیر بومی هستند

دکتر محمد دهقانی فیروز آبادی، در نشست با خبرنگاران افزود: خدمت رسانی به زائران و اتباع و ارائه خدمت به بیماران از استان های مازنداران، گلستان، کرمان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی به خصوص در ایام اوج زائر، موجب شلوغی و ازدحام در بیمارستان های مشهد می‌شود و شاید یکی از دلایل کمبود برخی از داروها در ایام خاص همین موضوع باشد.

وی با بیان اینکه رتبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پیوند عضو قابل توجه است ادامه داد: در این حوزه از ابتدای سال ۱۱۱ مورد پیوند کلیه، ۸۶ مورد پیوند کبد، هشت مورد پیوند پانکراس ، ۱۶ مورد پیوند قلب ، ۲۵۹ مورد پیوند قرنیه و ۱۸۱ مورد پیوند پوست انجام شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای سال بیش از ۶۰ میلیارد ریال از سوی گردشگری سلامت منابع جذب شده است که یک سوم آن مربوط به مراکز درمانی دولتی و دو سوم مربوط به بخش خصوصی است.

دهقانی افزود: از ابتدای سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تماس با اورژانس پیش بیمارستانی گرفته شده است که ۳۵۰ هزار مورد منجر به ماموریت شده است و ۱۴۵ هزار بیمار به بیمارستان اعزام شده اند.

کمبود سه هزار تخت بیمارستانی در مشهد

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: توسعه شهری مشهد به خصوص در مناطق حاشیه ای، این کلانشهر را نیازمند حداقل سه بیمارستان هزار تختخوابی کرده است.

دکتر محمود شبستری افزود: هرچند خدمات درمانی در این شهر به تناسب توسعه جمعیتی آن بوده است اما افزایش مهاجرت ها موجب شده این کلانشهر نیازمند مراکز درمانی بیشتری باشد.

وی ادامه داد: هم اکنون شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود سه هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی کمبود دارد که این بخش نیازمند توجه ویژه به خصوص خیران حوزه سلامت است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توجه به مراکز درمانی پیشگیری انواع سرطان ها، ساخت خوابگاه های دانشجویی و نگاه ویژه به شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت از مهمترین موارد نیاز حوزه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

شبستری افزود: وزارت بهداشت در جنوب شهر مشهد در حال ساخت بیمارستانی ۵۴۰ تختخوابی است و این فقط یکی از نمونه‌هاست اما استاندارد شدن خدمات پزشکی و مراکز درمانی به کار بیشتری نیاز دارد.

وی در ادامه همکاری و تعامل داروسازان با حوزه سلامت را در خدمات رسانی مطلوب موثر دانست و اضافه کرد: با توجه این موضوع، نظارت بر زیر ساخت عملکردی داروخانه های دولتی و خصوصی نسبت به خدمات رسانی مطلوب به مردم افزایش یافته است و در راستای تحقق آن، کارگروه تحقیق و توسعه به همت کارشناسان متخصص دانشگاه در این حوزه تشکیل شده است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، نیشابور و دانشکده‌ علوم پزشکی تربت‌جام است.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    1

    در آمد زایی غیر بومی ها را هم بگو

  • ناشناس
    0

    غیر بومی؟
    امریکایی یا اسکاندیناوی یا پرتوریکن؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      منظورش شهرستانی ها هستن و البته درصد زیادی افاغنه و عرب....

  • ناشناس
    0

    افقانی بومی حساب میشه؟

  • محمد
    0

    این هنر شما نیست بلکه هنر دولت است که پول ایران را بی ارزشترین پول دنیا کرده که عربها وقتی سرما هم می خورند سوار هواپیما شده می ایند ایران دکتر چون ارزانتر در می اید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها