بوسۀ جنجالی؛ فمینیسم و خشم زنانه

اینکه کسی بابت یک بوسۀ غیرتوافقی دو سال و نیم زندانی شود، مجازاتی است که حتی در افغانستان طالبان هم اجرا نمی‌شود. البته ممکن است منتقدان بگویند در افغانستان و کلا در کشورهای اسلامی، مردسالاری حاکم است و قوانین به سود مردان است، ولی در این کشورها اگر یک زن هم در ملأ عام مردی را بدون رضایت آن مرد ببوسد، دست کم دو سال حبس در انتظارش نیست!

بوسۀ جنجالی؛ فمینیسم و خشم زنانه

در خبرها آمده بود که دادستانی اسپانیا برای لوئیس روبیالس، رییس سابق فدراسیون فوتبال اسپانیا، بابت بوسیدن جنی هرموسو، ستارۀ تیم ملی فوتبال زنان اسپانیا، در جشن قهرمانی فینال جام جهانی، درخواست دو سال و نیم حبس کرده است.

  فارغ از اینکه روبیالس بابت آن بوسۀ نابه‌جا زندانی هم می‌شود یا نه، به نظر می‌رسد درخواست دو سال و نیم حبس بابت یک بوسه، زیاده‌روی و افراط در تنبیه یک فرد خطاکار باشد. چون روبیالس بابت کاری که کرد، مقام و اعتبارش را از دست داد و به معنای دقیق کلمه بی‌آبرو و تحقیر شد. آیا همین مقدار برای تنبیه او کافی نیست؟

1802483_365

لوییس روبیالس

  اینکه کسی بابت یک بوسۀ غیرتوافقی دو سال و نیم زندانی شود، مجازاتی است که حتی در افغانستان طالبان هم اجرا نمی‌شود. البته ممکن است منتقدان بگویند در افغانستان و کلا در کشورهای اسلامی، مردسالاری حاکم است و قوانین به سود مردان است، ولی در این کشورها اگر یک زن هم در ملأ عام مردی را بدون رضایت آن مرد ببوسد، دست کم دو سال حبس در انتظارش نیست!

  در واقع فرهنگ فمینیستی مروج نوعی زهد یا سخت‌گیری است و البته این سخت‌گیری عمدتا شامل حال مردان می‌شود. اگر رییس فدراسیون فوتبال اسپانیا یک زن بود و جنی هرموسو را بی‌اجازه می‌بوسید، بعید بود دادستان آستین‌هایش را بالا بزند برای اینکه او را راهی زندان کند.

  و یا مثلا در مواردی که یک مادر رفتار خشونت‌آمیزی با کودکانش داشته، فمینیست‌های محترم با سکوت از کنار این موضوع می‌گذرند. تا به حال دیده‌اید زنان فمینیست صدای اعتراض‌شان درآید بابت کودک‌آزاری زنان؟

  خشونت زنان علیه زنان هم موضوعی است که فمینیست‌ها چندان خوش ندارند آن را برجسته کنند. شاید هم منطقی باشد. به هر حال فمینیسم در پی دفاع از حقوق زنان است و به همین دلیل خوش ندارد زنان کودک‌آزار یا زنان خشن با سایر زنان را در تنگنا قرار دهد. فمینیست‌ها رسیدگی به این قبیل مشکلات را به قانون واگذار می‌کنند.

  اما نکتۀ مهم این است که فمینیسم اساسا خوش ندارد دربارۀ مسالۀ "خشونت زنانه" تأمل کند. گویا از نظر فمینیست‌ها، خشونت ذاتا مردانه است و خشونت زنان امری عرضی است که اگر نیک بنگریم، جنبۀ واکنشی داشته و ریشه‌هایش در مردسالاری یا ظلم رایج مردان در حق زنان است.

  در واقع این طور به نظر می‌رسد که از نظر فمینیست‌ها، اگر مسئلۀ خشونت یک مادر کودک‌آزار دقیقا ریشه‌یابی شود، نهایتا با نقش یک مرد یا چندین مرد در شکل‌گیری این پدیده مواجه می‌شویم. مثلا پدری که با دخترش بدرفتار بوده و یا برادری که به خواهرش زور گفته و یا شوهری که خیانت و خشونت در کارش بوده، در شکل‌گیری پدیدۀ "مادرِ کودک‌آزار" نقش داشته‌اند.

  به دیگر سخن، از نظر فمینیست‌های محترم، همیشه پای یک مرد در میان است؛ حتی در مواقعی که زنی با کودکانش یا با یک زن دیگر رفتار خشن و آزارگرانه‌ای دارد. البته فمینیست‌های محترم چنین ادعاهایی را صریحا مطرح نمی‌کنند ولی تلویحا و نهایتا حرفشان همین است.

   در واقع اگر بین سطور نوشته‌های آن‌ها را بخوانیم، کم و بیش چنین چیزی می‌گویند. در بهترین حالت ممکن است بگویند خشونت یک زن، حتی اگر علتی مردانه نداشته باشد، معلول بیماری‌ روانی یا اختلال شخصیتی آن زن خاص است و نمی‌توان از چنین مواردی به مفهوم "خشونت زنانه" رسید.

 اما تجربۀ روزمرۀ زندگی انسان‌ها، به ویژه اگر اعتباری هم برای نظر مردان قائل باشیم، مؤید این واقعیت است که زنان حتی اگر خشونت فیزیکی چندانی بروز ندهند، خشونت کلامی‌شان قابل توجه است و اساسا خشم زیادی نسبت به مردان زندگی‌شان دارند.

  فارغ از اینکه این خشم در چه مواردی رواست و کجاها نارواست، واقعیتی که در ادبیات فمینیستی کمتر مطرح می‌شود، پتانسیل بالای زنان برای خشمگین شدن است. خشم زنانه، در مواجهه با کودکان می‌تواند به کودک‌آزاری منتهی شود و در مواجهه با مردان غالبا به خشونت کلامی و بعضا به خشونت فیزیکی.

  این واقعیت البته نافی استعداد آشکار مرد برای درافتادن به ورطۀ خشم و خشونت نیست؛ ولی این استعداد آشکار، نباید استعداد پنهان زن برای خشم‌گرفتن و خشونت‌ورزیدن را ناچیز و نامهم جلوه دهد.

   شاملو هم دهه‌ها قبل خطاب به زنان سروده است:

    شما که عشق‌تان زندگی‌ست

    شما که خشم‌تان مرگ است

   باری، به نظر می‌رسد که "خشم" یکی از موتورهای اصلی جنبش فمینیسم و فرهنگ فمینیستی است. خشم علیه مردان البته. و دقیقا به علت وجود چنین خمشی است که روبیالس بابت یک بوسۀ نابجا، علاوه بر اینکه به حق تحت فشار قرار گرفت و استعفا داد و مقامش را از دست داد، حالا قرار است راهی زندان هم بشود.

   زندانی شدن او مصداق زیاده‌روی و یادآور سخت‌گیری‌های کلیسای کاتولیک در قبال مسائل جنسی در عصر قرون وسطی است. مجازات "یک بوسۀ ناروا" در یک کشور لیبرال نباید بیشتر از افغانستان طالبان باشد!

   جالب اینکه چند روز قبل یکی از فمینیست‌های ایرانی، همین مجازات درخواستیِ دادستانی اسپانیا، یعنی دو سال و نیم حبس را هم ناکافی دانست و خواستار زندان مدیدتری برای روبیالس نگون‌بخت بود.

   به هر حال دربارۀ این  موضوع، نهایتا حرف حقوقدانان حجیت دارد اما به نظر می‌رسد که عقل سلیم و شهود اخلاقی، درخواست دو سال و نیم حبس بابت یک بوسه را مصداق زیاده‌روی و نامتناسب بودن مجازات و جرم بداند.

   البته عقل سلیم و چه بسا حتی شهود اخلاقی، تا حد زیادی تحت تاثیر فرهنگ زمانه‌اند و فمینیسم امروزه نقش موثری در شکل‌گیری فرهنگ زمانه دارد. باید دید شهود اخلاقی خود جنی هرموسو چه می‌گوید. آیا او واقعا روبیالس را بابت آن بوسه مستحق چنین مجازاتی می‌داند؟

   قاعدتا هرموسو هم تحت فشار فرهنگ فمینیستی است و اگر بخواهد خطای روبیالس را مستحق مجازات حبس نداند، ممکن است متهم شود به تساهلی که به سهم خودش زمینه‌ساز تداوم تعرض جنسی مردان به زنان است.

   هرموسو تهدید کرده بود از روبیالس شکایت خواهد کرد. معلوم نیست درخواست دادستانی اسپانیا برای زندانی شدن روبیالس، ناشی از شکایت روبیالس است یا اینکه دادستان از حیث جنبۀ عمومی جرم، به عنوان مدعی‌العموم خواستار زندانی شدن روبیالس به مدت دو سال و نیم شده است.

    هر چه هست، رییس سابق فدراسیون فوتبال اسپانیا در تنگنای عجیبی قرار گرفته است. نگارنده شخصا احتمال می‌دهد روبیالس زندانی نشود ولی اگر زندانی شود هم چندان عجیب نیست. بالاخره این روزها فمینیسم غلبۀ گفتمانی دارد و فمینیست‌ها حتی اگر در مناصب اصلی قدرت نباشند، توان چشم‌گیری برای تحقق مطالبات‌شان دارند.    

منبع: عصر ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 24
  • ناشناس
    8

    بوسه به ما دادی و رنجیده ای!
    بازستان گر نپسندیده ای!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      7

      بوسه نداده بامزه___
      به زور بوسه گرفتن
      این شعرم برو واسه عزیزت بخون نه واسه ناموس مردم!

    • ناشناس
      7

      سال‌ها پیش وقتی دختر نوجوانی بودم از مسیر شلوغی می‌رفتم پسر جوانی دستم رو گرفت و فشار داد بعد خندید و فرار کرد به خدا قسم به قدری عصبانی بودم که اگه یک چاقو دستم بود مستقیم توی شکمش فرو می‌کردم الان سال‌ها گذشته ولی من هنوز فراموش نکردم و دوست دارم روزی این پسر رو گیر بیارم و تلافی کنم

  • ناشناس
    4

    باشه...
    تویی که این مقاله رو نوشتی اگه ناموس شما رو در ملا عام بوسیدن شما رضایت بده و فمنیسم نباش..

  • لطفاً نظرم رو بگذارید
    4

    شما هایی که بر علیه زنان مطلب می‌نویسید آیا از احساس زنانه خبر دارید؟؟؟
    لب های دختر جوان رو بدون اجازه بوسیده مرد پیر و بی‌ادب و این دختر آزار روانی دیده
    برای یک زن بسیار زجر آوره که مردی بدون اجازه به او دست بزنه چه رسد لبهای او رو در حضور مردم ببوسه
    زن با مرد فرق داره چه بسا مردی ذوق زده هم بشه اما زن احساس تجاوز بهش دست میده ما در دنیای زنان یک نوع غیرت داریم به نام غیرت زنانه ...گاهی زن خودش دوست داره آن زمان مشکل خاصی وجود نداره اما گاهی زن دوست نداره کسی چنین رفتاری رو با او انجام بده و این غیرت زنانه است نه خشم زنانه....
    زن احساس میکنه چون ضعیف هست و چون قدرتی نداره مرد از جنبه قدرت با او رفتار می‌کنه
    و او رو تحقیر کرده ....
    لطفاً زنان رو بیش از این با حرف‌های نادرست آزار ندهید

    نظرات شما -
    • مرتضی
      5

      یه خورده بیایید پایینتر زیادی غرور و تکبر وجودتون را پر کرده.هر انسانی ممکنه خطایی بکنه و حکم با اون خطا باید هماهنگی داشته باشه.یه خورده گذشت و بخشش هم در وجودتون باشه بد نیست.یک بوسه و اینهمه تنبیه !!!! فراموش نکنید که شما هم یک انسان هستید و نه بالاتر

    • ناشناس
      4

      بحث غرور نیست
      بحث اینه که مرد باید بفهمه احساس یک زن رو
      این همه توضیح داده شد باز هم نفهمیدید
      این نفهمیدن به درک و فهم شما بستگی داره

    • ناشناس
      4

      موضوع اینه که شما درکی از احساسات زنان ندارید

  • ناشناس
    4

    اتفاقا بسیار کار درستی انجام دادند که این آقا رو ترسوندن و به نظرم دارن یک نوع خط و نشان برای آقایون دیگری می‌کشند که چنین افکاری در ذهن می‌پرورانند اگر شل بگیرند فردا این اتفاقات تکرار خواهد شد

  • ناشناس
    4

    هر گونه اذیت و آزار جنسی (غیر زنای به عنف) جنس مخالف بدون رضایت او باید کیفر توأمان شلاق و حبس به دنبال داشته باشد وگرنه سنگ روی سنگ بند نمی شود!

  • ناشناس
    1

    بلغور و شلغم پخته

  • ناشناس
    6

    یک عمر دنیا دست شما مردان بود و زنان چون برده ای در ملک شما ،،، آیا از مردسالاری ناجوانمردانه مطلبی نوشتید؟؟؟
    و ذوق و قریحه شما بارور شد؟؟؟؟
    جامعه مردسالار سالیان سال زنان را آزار داد و هیچکس دم برنیاورد
    من می‌گویم این زن لااقل اختیار صورت خودش را باید داشته باشد
    آیا درک این موضوع خیلی سخت است؟؟؟

  • ناشناس
    1

    بقول زن دایی من که درآلمان زندگی میکردمیگفت دراروپافقط قانون .... دین مذهب زندگی فقط قانون است آزادی معنانداردمثلاازیک خیابان نبایدردبشی اگرشدی ببین چکارت بکنند

  • ناشناس
    0

    بایدریشه یابی کردشماازمردم اروپاچه توقعی داریدوقتی پای تلوزیون غرب ....تربیت میشوندحالایک جا....وقتی همجنسبازی شده افتخار ....دیگه اینها چیزمهمی نیست

  • ناشناس
    2

    در بسیاری از کشورها نگاه هوس آلود و لمس اتفاقی و متلک پرانی و ... آزار و اذیت جنسی محسوب میشه و آمار سالیانه بر اساس شکایات مطروحه اعلام میشه اونوقت صدا و سیما به این آمار استناد میکنه و به مردم ایران میگه تجاوز در اروپا و آمریکا بیداد میکنه اینجا تا طرف نتونه تجاوز گروهی به خودش را ثابت کنه و دو تا مرد بالغ شهادت ندن که دیدن با چشم خودشون و ... تجاوز حساب نمیشه

  • ناشناس
    3

    شما یه خبرنگاری راکه خبرحق راداد،(سیسمونی) زندان کردید از حق حرفمیزنید. ماشیعیان فقط حرافیم. عمل صفر

  • ناشناس
    2

    در دنیای مردسالاری زن جایگاهی ندارد
    به زن مانند کالای جنسی یا خدماتی نگریسته می‌شود
    مرد می‌گوید هر آنچه من میخواهم هر آنچه باب دل من است
    دنیا سالهاست دست شما مردان بوده
    و در جنگ‌ها بی‌رحمی شما نسبت به زنان به اوج می‌رسد از اسارت زن تا بردگی جنسی..
    آیا فمینیسم کلمه درستی است ؟؟؟
    من نام آن را دفاع زنان از حقوق خود می‌دانم
    ولی شما از روی تکبر و غرور نام فمنیسم گذاشتید
    شما مردسالاران جایگاهی در قلب زنان ندارید
    هر چه می‌خواهید مطلب بنویسید اما حقیقت چیزی نیست که براحتی بشود با بازی با کلمات آن را تغییر جهت داد....

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      خب بایدم همین باشه مثلا کانادا رفتی مکانهایی هست که زنها به مردان سرویس میدن ؟تو خیلی از جاها بغیر ایران به همین صورته میتونی زن رو برای سرویس انتخاب کنی ،بعد میدونستی هیچ جایی بغیر ایران مهریه برای زن قرار نمیده؟وهر مردی هم نده زن میتونه شکایت کنه وچقدر مرد برای مهریه زندانن؟اما تو خارج اینطوری نیس چون زن برده ی مرده وفقط به عنوان یه کالا میبینن اینو از تابلوهای تبلیغاتی ومکانهای جنسی و.. میتونی ببینی حالا این دو موردش بود خیلی موارد دیگه هست

    • ناشناس
      1

      چی میگی واسه خودت
      درسته اونجا زنان مهریه ندارن اما همه ثروتی که مرد که بعد از ازدواج بدست آورده، موقع طلاق نصف میشه.
      زنان اونجا حق طلاق دارن و همه حقوقی که ما اینحا نداریم

  • زنان ایران
    1

    با زنان اسپانیا که مورد بی حرمتی قرار گرفتند اعلام همبستگی می‌کنیم⁦✌️⁩⁦✌️⁩⁦✌️⁩

  • ناشناس
    1

    الان شما از فمینیسم ناراحتی بعد با طالبان مقایسه میکنی یعنی دو قطب مخالف را روبروی هم قرار میدهید خودتان متوجه شدید چی نوشتید

  • قاسم
    1

    نویسنده مقاله ، فکر نمی‌کنم که در حدی باشی که بتوانی قوانین کشور دیگری را زیر سوال ببری!!!!
    در ضمن همین داور اگر زن و خواهر یا حتی مادر خودت را بوس می‌کرد همین نظر را داشتی!!؟؟ یا اینکه رگ غیرت نداشته‌ات ورم می‌کرد.
    و در آخر اینکه می‌گویی حتی طالبان هم چنین قانونی ندارد و این‌جوری برخورد نمی‌کرد. این نشان از جهالت و نادانی توست ، برو بیشتر تحقیق کن نادان

  • ناشناس
    0

    ان خانم جوانی را که چندی پیش شهاب حسینی را بغل کرد مبادا بفرستید در اسپانیامحاکمه بشود ها!

  • هالو
    0

    شما خانم ها نمی‌دونید چی بر سر این مردان بیچاره آوردید که در طول تاریخ بخاطر شما شکنجه کردند و شکنجه شدند کشتند و کشته شدند زندان کردند و زندانی شدند آخر هم بدبخت ها نزد شما همیشه مقصر هستند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها