طبق مطلعات انجام شده؛

مصرف الکل؛ هفتمین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان/ هرگز مشروبات الکلی ننوشید

یک مطالعه جدید در دانشگاه ساسکس انگلستان نشان داده است که افرادی که بیش از حد مشروبات الکلی مصرف می‌کنند دچار اختلال بیشتری در عملکرد مغز خود می‌شوند و برای ابراز همدلی و همدردی با سایر افراد نیاز به تلاش بیشتری دارند.

مصرف الکل؛ هفتمین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان/ هرگز مشروبات الکلی ننوشید

نوشیدن الکل اثرات منفی بر روی مغز انسان دارد و علاوه بر آن مشکلات دیگری نیز برای او دارد از جمله: مشکل در راه رفتن، تاری دید، کاهش سرعت واکنش و به خطر افتادن حافظه و نوشیدن زیاد آن باعث آسیب دائمی بر مغز و سیستم عصبی می‌شود.

یک مطالعه جدید در دانشگاه ساسکس انگلستان نشان داده است که افرادی که بیش از حد شراب می‌نوشند اختلال بیشتری در عملکرد مغز خود دارند. این تحقیق نشان می‌دهد که مغز افرادی که مشروبات الکلی مصرف می‌کنند برای ابراز همدلی و همدردی با سایر افراد تلاش بیشتری تلاش داشته باشند.

در این مطالعه که در اکتبر 2020 در مجله Neuroimage: Clinical منتشر شده است، بین 71 شرکت کننده از کشورهای فرانسه و انگلیس حضور داشتند نیمی از این افراد مشروبات الکی مصرف کردند و نیمی دیگر مصرف نکردند تا بتوانند فعالیت مغز این دو گروه را مورد بررسی قرار دهند.

تصویری دردناک از آسیب دیدگی اندام یک فرد به این دو گروه نشان داده شد، و از آنها خواسته شد احساسات خود را درباره این تصویر تجزیه و تحلیل کنند. افرادی که مشروبات الکی مصرف کرده بودند نسبت به افرادی که مشروبات الکی مصرف نکرده بودند زمان بیشتری طول کشید تا احساس خود را بیان کنند.اسکن‌ مغزی نشان داد که مغز آنها باید بیشتر تلاش کند برای درک اینکه آن شخص نشان داده در تصویر چقدر احساس درد می‌کند.

این مطالعه همچنین نشان داد که بخشی از بینایی که در شناسایی اعضای بدن نقش دارد در ارتباط با مغز، بصورت غیر معمولی غیر فعال می‌شود و این مسئله در افرادی که الکل مصرف نکرده بودند فعال بود و آنها را در تشخیص درد کمک می‌کرد.

تاثیرات مشروبات الکی بر اعضای بدن انسان

نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی می‌تواند آسیب جدی به سلامتی بدن وارد کند. در ادامه چگونگی تأثیر الکل بر بدن شما آمده است:

مغز:

الکل در مسیرهای ارتباطی مغز تداخل می‌کند و می‌تواند بر نحوه عملکرد مغز تأثیر بگذارد. این اختلالات می‌تواند خلق و خو و رفتار را تغییر دهد یا تفکر درست و حرکت او را دشوار کند.

قلب:

نوشیدن زیاد در مدت زمان طولانی می‌تواند به قلب آسیب برساند، و باعث مشکلاتی از جمله: کاردیومیوپاتی، کشش و افتادگی عضله قلب، آریتمی، ضربان قلب نامنظم، سکته، فشار خون بالا شود.

کبد:

نوشیدن زیاد مشروبات الکلی به کبد آسیب می‌رساند و می‌تواند منجر به مشکلات مختلف و التهابات کبدی شود از جمله: استئاتوز، یا کبد چرب، هپاتیت الکلی، فیبروز، سیروز.

پانکراس:

الکل باعث می‌شود لوزالمعده مواد سمی تولید کند که در نهایت می‌تواند منجر به پانکراتیت، التهاب و تورم خطرناک رگ‌های خونی در لوزالمعده شود که از هضم مناسب جلوگیری می‌کند.

سرطان:

بر اساس مطالعات تحقیقاتی گسترده، پی بردیم که ارتباطی بین نوشیدن الکل و چندین نوع سرطان وجود دارد و مصرف نوشیدنی‌های الکلی به عنوان یک ماده سرطان‌زا برای انسان شناخته شده است. شواهد تحقیقاتی نشان می‌دهد که هرچه فرد الکل بیشتری بنوشد خطر ابتلا به سرطان مرتبط با الکل بیشتر است. بر اساس بررسی‌های انجام شده در سال 2009 ، حدود 3.5 درصد از کل مرگ‌های سرطانی در ایالات متحده (حدود 19 هزار و 500 مرگ) مربوط به الکل بوده است.

ابتلا به انواع سرطان در اثر نوشیدن مشروبات الکلی

سرطان سر و گردن: مصرف الکل یک عامل خطر عمده برای برخی سرطان‌های سر و گردن است، به ویژه سرطان‌های حفره دهان (به استثنای لب‌ها)، حلق (گلو) و حنجره. افرادی که روزانه 50 گرم یا بیشتر الکل مصرف می‌کنند (تقریباً 5/3 یا بیشتر در روز) حداقل دو تا سه برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان‌ها هستند در مقایسه با افرادی که مشروبات الکلی مصرف نمی‌کنند. علاوه بر این، خطرات این سرطان‌ها در میان افرادی که این مقدار الکل مصرف می‌کنند و همزمان دخانیات نسز استفاده می‌کنند، به طور قابل توجهی بیشتر است.

سرطان مری: مصرف الکل یک عامل خطرساز برای بدن انسان است به ویژه نوع خاصی از سرطان مری به نام «کارسینوم سلول سنگفرشی مری» است.

سرطان کبد: مصرف الکل یک عامل خطر، و علت اصلی سرطان کبد(کارسینوم سلول‌های کبدی) است. عفونت مزمن با ویروس هپاتیت B و ویروس هپاتیت C از دیگر دلایل عمده سرطان کبد است.

سرطان سینه: بیش از 100 مطالعه اپیدمیولوژیک ارتباط بین مصرف الکل و خطر سرطان سینه در زنان را بررسی کرده است. این مطالعات به طور مداوم افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه را در ارتباط با افزایش مصرف الکل نشان می‌دهد.

سرطان روده بزرگ: مصرف الکل با افزایش خطر سرطان‌های روده بزرگ و روده راست ارتباط دارد. متاآنالیز 57 مطالعه کوهورت و مورد موردی که ارتباط بین مصرف الکل و خطر سرطان روده بزرگ را بررسی کرد، نشان داد که افرادی که به طور منظم 50 گرم یا بیشتر الکل در روز می‌نوشند، 1.5 برابر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند.

مصرف الکل؛ هفتمین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان/ هرگز مشروبات الکلی ننوشید آیا نوشیدن الکل به مقدار کم توصیه می‌شود یا اینکه هرگز ننوشیم؟

در ژوئن سال 2018، یک مطالعه در مجله PLOS Medicine منتشر شد که نشان داد در میان افراد مسنی که به میزان کمی (یک تا چهار نوشیدنی در هفته) مشروبات الکی مصرف می‌کردند نسبت به افرادی که اصلا مشروبات الکی از سلامتی کمتری برخوردار بودند.

در آگوست همان سال(سال 2018) ، دو مطالعه گسترده‌تر درباره تاثیر الکل بر سلامتی بررسی شد که نشان می ‎ داد توصیه ‎ نوشیدن میزان کم الکل هم می‌تواند سلامتی انسان را به مخاطره اندازد. و به این نتیجه رسیدند که بهترین گزینه برای سلامتی کامل، عدم نوشیدنی‌های الکلی است.

مصرف الکل در سراسر جهان

در سال 2018، جهان حدود 237 میلیارد لیتر نوشیدنی الکلی مصرف کردند. از نظر مصرف کل نوشیدنی‌های الکلی در لیتر، چین، ایالات متحده و برزیل پیشتاز هستند. مردان در مقایسه با زنان در هر منطقه از جهان، میزان الکل بیشتری مصرف می‌کنند. در سراسر جهان حدود 38.8 مرگ نسبت به الکل از هر 1000000 نفر جمعیت نسبت به سال 2016 وجود دارد که بیشترین میزان مرگ ناشی از الکل در آفریقا و اروپا است. می‌توان الکل را به یک چهارم کل مرگ‌های ناشی از بیماری‌های گوارشی و همچنین 18 درصد مرگ ناشی از آسیب ناخواسته نسبت داد.

مصرف الکل؛ هفتمین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان/ هرگز مشروبات الکلی ننوشید

کشورهایی که بالاترین سرانه مصرف الکل را دارند

کشورهایی که بیشترین سرانه مصرف الکل را دارند شامل سیشل، اوگاندا، چک و لیتوانی هستند.

منتشر شده توسط جان الفلین، 12 اکتبر سال 2020

نتیجه گیری

برای هیچ کس تعجب آور نیست که نوشیدن بیش از حد الکل می‌تواند مضر باشد زیرا با کوچکترین مطالعه می‌توان پی به پیامدهای منفی مصرف الکل بر سلامتی پی برد.

مصرف الکل هفتمین علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان در سال 2016 شناخته شد و حدود 2٪ مرگ زنان و 7٪ مرگ مردان مربوط به مصرف نوشیدنی‌های الکلی عنوان شد وبرای سنین 15 تا 49 سال، الکل عامل اصلی خطر مرگ و معلولیت در سراسر جهان بود. برای افراد مسن، سرطان‌های مربوط به مصرف الکل مهمترین دلایل مرگ و میر بودند. به طور کلی، با افزایش مقدار مصرف الکل، خطرات سلامتی نیز افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید