همه چیز درباره نفخ پریودی

یکی از مشکلاتی که برخی از زنان قبل یا همزمان با پریود تجربه می کنند نفخ قاعدگی است که بسیار آزار دهنده است اما خوشبختانه راه حل های ساده ای برای بهبود آن وجود دارد.

همه چیز درباره نفخ پریودی

از جمله مواردی که ممکن است پیش از قاعدگی یا همزمان با پریود به وجود آید نفخ شکم است که فرد حس می کند شکمش سنگین و متورم شده است. ممکن است نفخ قاعدگی باعث شکم درد یا کمر درد نیز بشود. نفخ شکم یکی از نشانه های سندرم پیش از قاعدگی است که معمولا یک الی دو هفته قبل از پریود اتفاق می افتد و همراه مشکلاتی از جمله اختلالات خلقی، احساس خستگی، گرفتگی و درد شکم، آکنه، هوس های غذایی، تورم سینه ها، سردرد و کمر درد ظاهر می شود.

بررسی ها نشان می دهد که بیش از هشتاد درصد زنان علائم این سندرم را تجربه کرده و هفتاد درصد از آنها نیز با نفخ قاعدگی مواجه می شوند. علت این مشکل نوسانات سطح استروژن و کاهش شدید پروژسترون قبل از دوران پریودی است و در صورتی که تخمدان ها سطح مطمئنی از هورمون ها را تولید کنند نفخ شکم دو تا سه روز قبل از قاعدگی فروکش می کند.

عوامل ایجاد نفخ قاعدگی چیست؟

همانطور که اشاره شد تغییر سطح هورمونی اصلی ترین دلیل این اتفاق می باشد؛ کاهش سطح پروژسترون باعث ریزش پوشش داخلی رحم و در نتیجه خون ریزی می شود اما همین نوسانات هورمون ها باعث می شود که بدن آب و نمک بیشتری را در خود نگه دارد. در نتیجه سلول ها با آب متورم شده و احساس نفخ ایجاد می شود. بدین ترتیب برای درمان باید تلاش هایی برای برقراری تعادل بدن خود داشته باشید.

نفخ شکم پیش از پریود چگونه درمان می شود؟

مطالعه ای در سال ۲۰۱۱ نشان داد افرادی که در اولین روزهای قاعدگی بیشترین میزان آب را در بدن خود حفظ کردن شدید ترین نفخ پریودی را تجربه کردند؛ در نتیجه با تغییرات سبک زندگی و جلوگیری از احتباس آب در بدن می توان علائم نفخ پریود را تا حد زیادی کاهش داد یا درمان کرد. از جمله مواردی که باید رعایت کنید عبارتند از:

• کاهش مصرف نمک

با عدم مصرف نمک می توانید می توانید نفخ پریودی را کاهش دهید

نمک از جمله مواردی است که با افزایش سدیم بدن از دفع آب جلوگیری می کند. بسیاری از غذاهای فراوری شده حاوی مقدار زیادی نمک هستند؛ به همین دلیل بهتر است از غذاهای خانگی با مواد اولیه تازه استفاده کنید تا احتباس آب در بدن کاهش یافته و نفخ پریودی نیز بهتر شود.

• عدم مصرف کربوهیدرات تصفیه شده

افزایش شدید قند خون از جمله موارد دیگری است که در نتیجه باعث ماندن آب در بدن می شود. افرادی که از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آرد سفید یا قند فراوری شده و... استفاده می کنند باعث بالا رفتن سطح قند خون و انسولین می شوند. این مورد نیز در نتیجه به نگهداری سدیم بیشتر در کلیه ها ختم شده و باعث دفع آب کمتری از بدن می شود.

• پرهیز از مصرف کافئین و الکل

مصرف کافئین و الکل نفخ قاعدگی را شدید تر می کند

مصرف الکل به طور کلی توصیه نمی شود اما تاثیرات آن در دوران قاعدگی یا قبل از آن بسیار شدید تر است. این نوشیدنی علائم سندرم پیش از قاعدگی یا دوران پریودی مانند حساسیت لمس پستان ها، نوسانات خلقی یا نفخ شکم را افزایش می دهد.

مصرف قهوه نیز سیستم گوارش و روده را بیش از اندازه تحریک می کند. علاوه بر این با مصرف این موارد نیاز بیشتری به خوردن آب دارید و ممکن است به افزایش آب بدن ختم شود.

• رعایت رژیم غذایی مناسب

تغذیه یکی از مهم ترین مواردی است که برای حفظ سلامتی باید به آن توجه کنید؛ در دوران قاعدگی نیز رژیم غذایی تاثیر زیادی در کنترل علائم و نفخ پریودی دارد. بدین منظور باید از خوردن غذاهایی که باعث نفخ می شود خودداری کنید و به جای آن از موادی که سرشار از پتاسیم هستند استفاده کنید. برای مثال می توانید مصرف موز، طالبی، گوجه فرنگی، مارچوبه، سیب زمینی شیرین و آووکادو را افزایش دهید.

تحقیقات نشان می دهد افزایش سطح پتاسیم، در تولید ادرار و کاهش سدیم موثر است و از احتباس آب در بدن جلوگیری می کند.

منبع: بیتوته

4167

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها