مروری بر نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰

پاستور در انتظار مستأجر جدید/ جانشین روحانی چه کسی می‌شود؟

در فاصله کمتر از سه ماه تا روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هنوز نامزدهای اصلی این انتخابات مشخص نشده ولی به تدریج جبهه بندی ها در حال شکل گیری است.

پاستور در انتظار مستأجر جدید/ جانشین روحانی چه کسی می‌شود؟

تاکنون از افراد مختلفی برای حضور در این انتخابات نام برده شده است که البته به جز چند نفر معدود، بیشتر افراد در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حضور خود در انتخابات سکوت کرده اند. جریان اصلاح طلب و اصولگرا نیز فعلا به صورت رسمی نامی را مطرح نکرده اند، هرچند ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، محمدرضا عارف، اسحاق جهانگیری، علی لاریجانی، محمدجواد ظریف، محمود احمدی نژاد و محسن هاشمی از محتمل ترین گزینه ها هستند. سردار حسین دهقان و سردار سعید محمد هم رسما اعلام کرده اند که در انتخابات شرکت می کنند.

علی مطهری هم که صلاحیتش در انتخابات مجلس یازدهم تایید نشد، به صورت مستقل اعلام کرده است که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کند.

فرش قرمز اصولگرایان برای رئیسی

اصولگرایان با دو نهاد «شورای وحدت» و «ائتلاف نیروهای انقلاب» در حال تلاش برای دستیابی به اجماع و معرفی گزینه واحدی به مردم هستند. جامعه روحانیت نیز برای این انتخابات فعال شده است. اصولگرایان مشتاق به حضور ابراهیم رئیسی در انتخابات هستند و اعلام کرده اند که در صورت حضور او در انتخابات، همه گزینه های آنها کنار می روند. گفته می شود قالیباف نیز منتظر تصمیم رئیسی است، هرچند هیچ اظهارنظر رسمی از سوی رئیس قوه قضاییه درباره حضوردر انتخابات مطرح نشده، اما اصولگرایان می گویند تا این لحظه رئیسی حاضر به رها کردن قوه قضاییه و سکونت در پاستور نشده است. قالیباف هم فعلا اظهارنظر انتخاباتی نداشته است.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی، علی نیکزاد، رستم قاسمی نیز از سایر گزینه های اصولگرایان هستند. هیچ نشانه ای از تمایل جریان اصولگرا به علی لاریجانی دیده نشده است هرچند لاریجانی هم فعلا اظهارنظری درباره حضورش در انتخابات نداشته است.

اصلاح طلبان، برجام و ظریف؟

اصلاح طلبان هم که بهزاد نبوی را به ریاست نهاد اجماع ساز انتخاب کرده اند، فعلا اظهارنظر رسمی درباره گزینه های اصلی خود اعلام نکرده اند، اما از سیدحسن خمینی، محمدجواد ظریف، محسن هاشمی و اسحاق جهانگیری به عنوان گزینه های اصلی این نهاد نام برده شده است.سید حسن خمینی و اسحاق جهانگیری تاکنون هیچ اظهارنظر رسمی درباره مطرح شدن نام شان در انتخابات نداشته اند. ظریف اعلام کرده است که قصدی برای حضور در انتخابات ندارد، ولی باید دید که تا پایان در برابر اصرار اصلاح طبان بر مواضع قبلی خود خواهند ماند یا نظر خود را تغییر می دهد، البته که سرنوشت برجام هم در آینده سیاسی ظریف کاملا تاثیرگذار خواهد بود. به نظر می رسد جهانگیری به دلیل نارضایتی عمومی از عملکرد دولت جزء گزینه رده اول اصلاح طلبان نباشد. نقطه ضعف سیدحسین خمینی نداشتن کارنامه در حوزه اجرایی است. محسن هاشمی برای حضور در انتخابات اظهار بی میلی کرده است هرچند منتظر چگونگی شکل گیری حمایت از خود است.

گفته می شود محمدرضا عارف از گزینه های نهاد اجماع ساز نبوده و او قصد حضور مستقل در انتخابات دارد، البته نزدیکان عارف می گویند او در حال بررسی شرایط است و هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات نگرفته است و اعلام حضور مستقل فعلا موضوعیتی ندارد.

برخی احزاب اصلاح طلب هم نامزدهای مدنظر خود را معرفی کرده ند. حزب مردمسالاری مصطفی کواکبیان را معرفی کرده و ندای ایرانیان گزینه اول خود را ظریف و گزینه دوم خود را صادق خرازی اعلام کرده است. کارگزاران از ظریف، محسن هاشمی و جهانگیری و اعتمادملی از الیاس حضرتی، محمدعلی افشانی و محمدجواد حق شناس نام برده اند. البته کارگزاران نیم نگاهی هم به علی لاریجانی دارد که در صورت تایید صلاحیت نشدن گزینه های اصلاح طلبان از او حمایت کند. بیشتر اصلاح طلبان مخالف این رویکرد بوده و معتقدند اگر نامزد آنها تایید نشد، از فرد غیر اصلاح طلب حمایت نخواهند کرد. محسن رهامی نیز رسما اعلام کاندیداتوری کرده است.

انتظار چکمه پوشان برای ورود به پاستور

سردار سعید محمد رئیس سابق قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و سردار حسین دهقان مشاور فرماندهی کل قوا و وزیر دفاع دولت اول حسن روحانی از جمله افرادی هستند که رسما اعلام کرده اند در انتخابات شرکت می کنند. دهقان اعلام کرده است که فردی فراجناحی است، اما محمد هنوز درباره نسبت خود با جریان های سیاسی کشور اظهارنظری نکرده است. با این حال احتمال حمایت جریان اصولگرا از این دو سردار سپاه وجود دارد. در مقابل اصلاح طلبان منتقد جدی حضور نظامیان در انتخابات هستند. احتمال حضور محسن رضایی به عنوان یک نظامی دیگر هم در این انتخابات وجود دارد.

لشکر یک نفره

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق کشور هم فرد دیگری است که به نظر می رسد به صورت مستقل از جریان های سیاسی کشور وارد انتخابات خواهد شد. مصاحبه های فراوان او با رسانه های داخلی و خارجی، انتقاد از شرایط کشور، دیدار روزانه با مردم شهرهای مختلف و فعالیت زیاد در فضای مجازی همگی شواهدی بر قصد حضور او در انتخابات است. صلاحیت او در سال ۹۶ توسط شورای نگهبان تایید نشد. بگومگوهای اخیر احمدی نژاد با حدادعادل و اظهارات باهنر علیه رییس جمهور سابق نشانه ای از فاصله زیاد او با اصولگرایان است. تحلیلگرن معتقدند که احمدی نژاد همچنان برای طبقات پایین جامعه جذابیت دارد و اگر در انتخابات باشد، می تواند آرای زیادی به سمت خود جذب کند. فاصله گیری از جریان های سیاسی شاید برای مردمی که از جناح بازی خسته شده اند، امتیاز بزرگی محسوب شود.

به اسامی مطرح شده می توان عزت الله ضرغامی، حمیدرضا حاجی بابایی، سعید جلیلی، مسعود پزشکیان، عباس آخوندی، محمدجواد آذری جهرمی، سورنا ستاری، رضا اردکانیان را نیز افزود.

روز ۲۸ خرداد انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود. ثبت نام از نامزدهای این انتخابات هم در فاصله روزهای ۲۱ تا ۲۵ اردیبهشت انجام خواهد گرفت. فعلا فضای انتخابات غبارآلود است اما پس از پایان ثبت نام ها می توان تصویر دقیق تری از آرایش نیروهای سیاسی برای انتخابات بدست آورد.

منبع: ایسنا

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 34
  • محمد
    0

    هر کیو میخواید منصوب کنید مردم اهمیتی براشون نداره

    نظرات شما -
    • فرمان حسین
      0

      برای البانی نشینها نباید هم اهمیت داشته باشه

  • ؟
    0

    ۵۰ نفر کاندید ! چه خبره ؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      گذاشتن تو سایت دیوار

  • بازنشسته
    0

    رئیس جمهور این دوره هرکی باشد با حداقل رای بدون پشتوانه مردمی به پاستور خواهد رفت .مردم از بازیچه بودن خسته اند...

  • مورچه
    0

    خودتان رابخواب زده اید رای بی رای فقط رفراندوم

  • محمد گلکارخوزانی
    0

    باسلام اجاره بدهید به معاون رییس جمهور چین. آنها یک جمعیت یک و نیم ملیاردی را خوب اداره و اقتصاد شکوفایی در کل دنیا دارند لذا 85 ملیون نفر مثل سه استان در چین است عالی اداره میکنند.

  • شادی
    0

    رییس جمهوردرایران فقط مترسک است وهیچ اختیاری ندارد رای بی رای به مترسگ

    نظرات شما -
    • حسین
      0

      چرا انقدر رنگ عوض میکنید مگر شما نبودید که میگفتید احمدینژاد نمیتونه الان برای توجیه روحانی میگویید مترسکه

  • ناشناس
    0

    حالا نمیشه یکی مستاجرنباشه وخودش صاحب خونه باشه وکاررا یکسره کنه. پاستورکاروانسرای موقت که نیست که یکی بیات بارخودش ویارانشو ببنده‌ وبره وبه بقیه کاری نداشته باشه.

  • وطن
    0

    چه فرقی میکنه چون فقط به فکر جیبشان هستن

  • ایرانی
    0

    دیگی که برا ملت نجوشه همون بهتر سر سگ توش بجوشه. پاستوری که به داد مردم نرسه پر و خالی بودنش هم فرقی نداره. از کاندیداها یی که قبل از تایید صلاحیت و انتخابشون توسط مردم، خودشون رو اصلح میدونن چه توقعی باید داشته باشیم؟

  • دلسوز
    0

    آقای دکتر مردمی نجات مسکن آلام محرومین وضد اشراف کراها ومرفهین بی درد وخودشیفته راه نجات کشور ومردم است

  • ...
    0

    چه فرقی داره کی باشه

  • جمعه
    0

    درود، باور بفرمائید من مدت چند سال تدارکات جهاد سازندگی یک شهر را بخوبی انجام دادم.حال اگر صندوق رای را تحریم نکردید و منم از قیف آقایان جنتی و کدخدایی گذر کردم .لطفا در روز رای گیری" جمعه جان "را فراموش نکنید.بعدا روزمه کاری و...چاپ خواهد شد.با سپاس

    نظرات شما -
    • جمعه
      0

      عزیزان رای دهنده؛ نسبت رای با رئیس جمهور مثل این می ماند که شما و چند تا از دوستانتان در خیابان در حال حرکت هستید و یک ماشین و راننده ای توی خیابان مانده اند و از شما تقاضا می کند که ماشینم خاموش شده لطفا ماشین را هُل دهید تا روشن شود.شما با هم ماشین را هل میدهید و بمحض روشن شدن ماشین راننده شما را ترک میکند و به پشت سرش هم نگاه نمیکند. یک موقع ناراحت نشویدمن فقط تا پای صندوق شما را دوست دارم

  • رامین
    0

    فقط رفراندوم و تمام...

    نظرات شما -
    • حسین
      0

      رفراندم در ایران یک بار شده ابتدا در دویست کشور دیگر رفراندم شود تا همه کشور ها مساوی شوند بعد برای بار دوم ایران اولین کشور باشد.مثلا در امریکا،انگلیس،فرانسه،عریستان ودیگر کشورها رفراندوم برگزار شود تا مردم در باره نظام سیاسی خود نظرشان را اعلام کنند.یعنی همان کشورهایی که برای رفراندم در ایران تبلیغ میکنند

    • جوان ناکام
      0

      رای دادن یعنی آری به جمهوری اسلامی ،، و رای ندادن یعنی نه به جمهوری اسلامی ،، رفراندوم از این واضح تر؟؟ وقتی مردم تا ۸۵ درصد مشارکت دارند و خودشون انتخاب میکنند جور دیگه ای زندگی کنند چرا رفراندوم؟؟

    • پارسی
      0

      در جواب حسین : اولا مسائل هر کشوری به مردم آن کشور ارتباط دارد و خود باید سرنوشت خود را رقم بزنند ؛ دوم : در هیچ کشوری قدرت مادام العمر مثل ایران نداریم .

  • ناشناس
    0

    ما به مترسک بی اختیار رأی نمیدیم. رأی بی رأی.

  • ص _ ن
    0

    با توجه به کارهای خوب انجام شده در دولت روحانی .فردی لایق جانشین او خواهد شد .

  • مطلع
    0

    افراد بی لیاقت تایید صلاحیت بشن رای دادن اشتباهه

  • ایرانی
    0

    یکی نیست به ما بگه، چرا از بعد انقلاب هر کسی روی کار میاد دیگه دل نمیکنه! !یعنی نمیفهمین که تجمع بیش از حد و اظهار نظر های غیر مسوولانه باعث این وضع شده

  • مرزبان
    0

    رئیس جمهوری که صبح بیدار میشود و از تغییر قیمت بنزین اظهار بی اطلاعی میکند همان بهتر از سیستم سیاسی حذف شود .

  • بی نام
    0

    مردم در رنج وسختی هستند شما از انتخابات می گویید خحالت بکشید حیا کنید وضع مردم را ببینید ان از مرغ گوشت مسکن ووووووووووودلار لعنتی که کشور را بحران کرده وارزش پولی ملی ما را ازبین برده فقط به فکر جیب خود هستند ودروغ های همیشه به مردم

  • حسین
    0

    چهار تا نظر دادم هیچ کدام منتشر نشده.حالا اگر به احمدینژاد توهین کرده بودم یا از جمهوری اسلامی انتقاد کرده بودم همش منتشر میشد

  • ل
    0

    ما معاون اجرایی نمی خواهیم.قانون اساسی بایستی به نفع مردم و انتخابات ازاد بازنگری شود.در حال حاضر هیچ سیاستی عوض نمی شود فقط مهره ها عوض می شوند.عمر می رود و زید می اید ولی سیاست ها همان سیاست های قبلی هستند.باید دادگاه قانون اساسی در خود قانون پیش بینی شود که هر حکومتی خلاف قانون اساسی که عقدی بین مردم و حکومت است رفتار کرد ان مسوول در هر مقامی که باشد را به دادگاه کشاند و محاکمه کرد.قضات این دادگاه هم بایستی مستقل و مادام العمر باشند و توسط رییس جمهور واقعی مردم انتخاب شوند یا توسط خود مردم بصورت مستقیم تا تحت تاثیر حکومت قرار نگیرند.

  • ناشناس
    0

    ثبت نام لازم نیست بگین هرکی میخواد بره تو سایت دیوار ثبت نام کنه زودتر جواب میگیره

  • احمد
    0

    چکمه پوش واژه توهین آمیزی در این متن پر از عقده بود . خواهشا انصاف رو رعایت کنید

  • انقلابی
    0

    مردم شهید پرور لطفن سعید محمد را انتخاب کنید بیاد با همان پوتینش بزنه دهن ضد انقلابها و آلبانیایی رجوی دوست را بترکاند

  • محض خنده
    0

    اقا مگه پاستور حروم نبود ههههه

  • پارسی
    0

    جان کلام در این بیان مهم توماس جفرسون رئیس جمهور فقید آمریکاست : قانون اساسی هر کشوری باید هر ۱۹ سال یکبار عوض و باز نویسی شود ، چون هیچ نسلی حق ندارد و نباید برای نسل های بعدی تعیین تکلیف کند.

  • عبدالوهاب
    0

    لطفا فقط به سردار سعید محمد رای بدید تمام

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها