سخنگوی کاخ سفید:

در دیپلماسی بایدن، بن سلمان جایی ندارد

سخنگوی کاخ سفید سه شنبه اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در نظر دارد روابط ایالات متحده با عربستان را ارزیابی و ادامه روابط با ریاض را از طریق پادشاه عربستان، نه ولیعهد این کشور پیگیری کند.

در دیپلماسی بایدن، بن سلمان جایی ندارد

جن ساکی در کنفرانسی مطبوعاتی در جمع خبرنگاران گفت که جو بایدن ، رئیس جمهور ایالات متحده قصد دارد روابط ایالات متحده با عربستان را دوباره ارزیابی کند. وی گفت:"ما از ابتدا به صراحت و روشنی اعلام کردیم که قصد داریم روابط با عربستان را مورد ارزیابی مجدد قرار دهیم."

ساکی افزود که دولت آمریکا روابط دوجانبه با ریاض را از طریق ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان و نه محمد پسر و ولیعهد وی دنبال خواهد کرد.

کاخ سفید تأیید کرد که ایالات متحده در تأمین نیازهای دفاعی به عربستان کمک خواهد کرد.

اظهارات ساکی نشان از یک تغییر ناگهانی در سیاست ایالات متحده دارد و مغایر با سیاست‌های پیشین کاخ سفید است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق در روابط با عربستان، یکی از بزرگترین متحدان خود در منطقه خاورمیانه در پیش گرفته بود. دولت قبلی آمریکا ارتباط نزدیکی با محمد بن سلمان داشت و جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ سیاست‌های کاخ سفید در منطقه را به صورت ویژه با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی هماهنگ می‌کرد.

روز جمعه ، کاخ سفید اعلام کرد که فعلا هیچ برنامه ای برای تماس با عربستان سعودی وجود ندارد.

جو بایدن پیش‌تر اعلام کرده بود که مسائل حقوق بشری نقش مهمی در روابط کشورش با جهان خواهد داشت. او بدین ترتیب با توجه به مسائل مطرح در پرونده قتل جمال خاشقجی،‌ روزنامه‌نگار منتقد سعودی که توسط عواملی نزدیک به بن سلمان در دربار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید از بازنگری در سیاست‌های کاخ سفید و تغییر نوع روابط با عربستان خبر داده بود.

کاخ سفید پیش‌تر نیز اعلام کرده بود که دولت جو بایدن آماده است تا گزارش محرمانه مربوط به قتل جمال خاشقچی را در اختیار کنگره قرار دهد.

از سوی دیگر دولت جدید آمریکا در تلاش است تا عربستان را در خصوص دیگر مسائل حقوق بشری از جمله آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر از مدافعان حقوق زنان تحت فشار بیشتری قرار دهد.

جن ساکی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره احتمال گفتگوی بایدن و بن سلمان نیز گفته است که رئیس جمهوری آمریکا قائل به ارتباط «همتا با همتا» است و همتای وی ملک سلمان است که در فرصت مناسب گفتگویی با وی خواهد داشت.

وی در ادامه تاکید کرد که عربستان نیازهای دفاعی مهمی دارد و ایالات متحده در این زمینه با این کشور همکاری خواهد کرد اگر چه تردیدی در مطرح کردن برخی نارضایتی‌ها و موضوعات نگران کننده ندارد.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • علی
    0

    ای عربای شیرده

  • مورچه
    0

    پنج کشوردرجهان خودرامالک همه کشورهای جهان فرض میکنند ودارایی کشورهای دیگرراغارت کرده اند وهمیشه درحال جنگ زرگری باخودشان هستن برای فریب افکار جهان . امریکا چین روسیه انگلیس فرانسه شریک وهم پیمان هستن وپول وثروت مردم کشورهای جهان راغارت میکنند .و کلیه سردمداران کشورهای دیگر دراستخدام این پنج کشورهستند .وکل مردم جهان رانیازمند ووابسته بخودشان کردن .این یعنی برده داری نوین البته با همکاری سردمداران ونظام های د کشورهای دیگر وهر چندسال کشورها منافع خودراازکشور بین یکدیگر ردوبدل می کنند بعنوان مثال کشور خودمان ۴۳پیش برده امریکا بودیم وبعدازشاه برده چین وروسیه هستیم یاهمی عربستان برده وگاو شیرده ترامپ بود چندروز پیش با چین ورسیه قرارداد برده گی امضا کردند .

    نظرات شما -
    • جواد 95
      0

      ای مورچه خوش سخن آفرین

  • ککک
    0

    خدا رو شکر این بشر فکر می کرد اگر تمام مظاهر اسلامی در کشورش از بین ببرد عزیز دردانه غرب میشود ولی دیدکسی که پشتوانه مردمی نداشته باشد چه عواقبی در انتظارش است

  • شهرام
    0

    آقای بایدن هم فهمید دولتمردان عربستان به هیچ درد نمیخورند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها