بر اساس تحلیل فایننشیال تایمز؛

پنج تفاوت سیاست ترامپ و بایدن در خاورمیانه/ اردوغان و سیسی در خطر/ ایران باید منتظر چه بازی جدیدی باشد؟

سیاست بایدن با ترامپ در برابر خاورمیانه متفاوت است؟ شواهد می گوید آمریکای بایدن در مقابل ماجراجویی‌های اردوغان سرسختانه‌تر می‌ایستد. همچنین، فشار آمریکا بر دیکتاتوری السیسی و مصر بیشتر می‌شود.

پنج تفاوت سیاست ترامپ و بایدن در خاورمیانه/ اردوغان و سیسی در خطر/ ایران باید منتظر چه بازی جدیدی باشد؟

به گزارش خبر فوری ، جو بایدن در گفتگوی اخیر خود با امانوئل مکرون اعلام کرد که آمریکا آماده است اداره جهان را دوباره دست بگیرد. این بازگشت به مسائل جهانی چیزی است که بسیاری از قبل هم انتظار آن را داشتند. دولت ترامپ بیش از حد از متحدان اروپایی خود دور شد و بایدن دموکرات می‌خواهد این نقص را جبران کند.

با این مقدمه، باید به یک سوال مهم در رابطه با خودمان بپردازیم. سیاست خارجی بایدن در خاورمیانه چه جایگاهی داشته و تفاوتش با سیاست دونالد ترامپ چیست؟ فایننشیال تایمز در گزارشی به این موضوع پرداخته و سعی کرده سیاست خاورمیانه‌ بایدن و ترامپ را با هم مقایسه کند.

نکات زیر مهم‌ترین تفاوت‌های سیاست خارجی بایدن و ترامپ در مناطق مختلف خاورمیانه از نظر فایننشیال تایمز است:

الف. ایران و عربستان:

در نگاه ترامپ، خاورمیانه زمین معامله بود. محور سیاست خاورمیانه ای ترامپ (که تحت تاثیر دامادش کوشنر بود) معامله حداکثری با عربستان و فشار حداکثری بر ایران بود. این دیدگاه در بایدن تا حد زیادی متفاوت است. جو بایدن سالها معاون اوباما بوده است. او بدون شک هم طرح معامله حداکثری با عربستان را تعدیل می‌کند و هم با بازگشت به برجام فشار حداکثری را از روی ایران را برمی‌دارد. هر چند بایدن نیز مخالفت خود را با ایران ادامه می‌دهد اما سعی می‌کند به تعادلی در این رابطه برسد.

ب. رژیم صهیونیستی:

ترامپ یکی از روسای جمهوری بود که بیشترین خدمت را به رژیم صهیونیستی کرد. طرح معامله قرن و الحاق اراضی غربی به این رژیم و همچنین عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل مهم‌ترین خدمات ترامپ به نتانیاهو بود. این رویکرد بدون شک در جو بایدن تعدیل می‌شود. بایدن اگرچه یکی از آن دموکرات‌هایی است که روابط خوبی با اسرائیل دارد و همّ خود را تقویت متحد منطقه‌ای آمریکا قرار می‌دهد اما از آن طرف، محدودیت‌هایی را هم برای رژیم صهیونیستی به وجود می‌آورد.

مشخص است که بایدن طرح عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را تقویت کرده و از آن حمایت می‌کند اما با الحاق اراضی غربی به اسرائیل مخالفت می‌کند؛ چراکه این اقدام باعث قانونی جلوه کردن الحاق هنگ کنگ و تبت به چین، کریمه و شرق اوکراین به روسیه، کشمیر به هند و شمال سوریه به ترکیه می‎شود.

ج. محمد بن سلمان:

دیدگاه بایدن در مورد شخص محمد بن سلمان نیز متفاوت از ترامپ است. در اوج بحران قتل جمال خاشقچی، ترامپ بیشترین حمایت را از محمد بن سلمان کرد. در همان زمان کنگره قانونی تصویب کرد که آمریکا نباید از محمد بن سلمان حمایت کند و به خصوص کمک‌های نظامی و تسلیحاتی خود را از عربستان بردارد و مانع جنگ افروزی آنها در یمن شود. در آن زمان ترامپ پول عربستان را به قانون کنگره ترجیح داد و تقریبا تمام قوانین ضدعربستانی کنگره را رد کرد. به نظر می‌رسد بایدن از این نظر، بیشتر به کنگره نزدیک باشد و لذا احتمالا حمایت حداکثری آمریکا را از بن سلمان برمی‌دارد { ناگفته نماند که برنی سندرز، سناتور چپ گرا و ضدعربستانی نیز اخیرا در توییتی گفت با تشکیل دولت جدید آمریکا، جنگ یمن نیز حتما باید به اتمام برسد و آمریکا حمایت خود را از عربستان بردارد}.

د. ترکیه اردوغان و مصر السیسی:

رابطه ترامپ با اردوغان بسیار خوب بود؛ تا جایی که چشم خود را به روی ماجراجویی‌هایش در سوریه و لیبی بست. همچنین ترامپ رابطه دوستانه ای با السیسی رئیس جمهور نظامی مصر داشت و او را "دیکتاتور محبوب من" نامید. سیاست بایدن در مورد این دو شخص تغییر می‌کند. بدون شک آمریکای بایدن در مقابل ماجراجویی‌های اردوغان سرسختانه‌تر می‌ایستد. همچنین، علیرغم حمایت مالی احتمالی آمریکا از ارتش مصر برای حفظ امنیت منطقه استراتژیک کانال سوئز، فشار آمریکا بر دیکتاتوری السیسی و جباریت نظام سیاسی مصر بیشتر شود.

ه. سوریه:

یکی از انتقادات جدی بایدن به ترامپ خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه بود. بایدن علاقه‌مند است حضور نظامی آمریکا در این منطقه بیشتر شود. از نظر او، این کار هم به معنی حمایت از متحدین کرد آمریکاست. همچنین باعث می‌شود تعادلی بین نیروهای سلفی - تکفیری و ارتش سوریه و متحدان روسی - ایرانی‌ آنها به وجود بیاید.

منبع: خبر فوری

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • باران
    0

    تفاوت از زمين تا آسمان است : ولي ما نبايد بخت و اقبال بسوزانيم و فرصت سوزي مكنيم . چرا كه امريكا خود درگير كروناست ووو . و هرگز پا جلو نمي زاره و پيش قدم نخواهد شد براي برگشت به برجام . و مطمئن باشيم تا سال 2022 هيچ صحبتي نخواهد كرد چون در داخل هم قرار شده دولت بعد از روحاني كه صددرصد اصولگراست برگشت امريكا به برجام را پيروزي اصولگرها بداند لذا هيچ همتي در داخل نيست و روحاني به تنهايي نمي تواند كاري كند حسن آقا را سركار ميزارند و مطمئن اجازه توافق و برگشت بايدن به برجام در داخل نخواهد داد . همچنين خود بايدن با نيم قرن تجربه تا مشكلات كرونا حل نشود و به معاهده آب و هواي پاريس و ناتو و بهداشتي جهاني برنگردد و همراهي اروپا نداشته باشه و ديد تحريم چه بلايي سر ايران آورد و مزه كرد پيش امريكايي ها به تلافي تصرف سفارت امريكا سال 59 كه باعث شد حزب دموكرات فقط يك مرحله رئيس جمهور بشن هرگز به برجام نخواهد آمد و احتمالاً روي برجام پلاس تمركز مي كند . فقط همت و واقعاً خواستند مسئولين و كمك به روحاني و پشتباني عمان پاكستان و ژاپن... مي تواند تا عيد حداقل مجوز فروش 2ميليون بشكه نفت بايدن با حكم حكومتي آزاد كنه تا ما موقتاً نفت بفروشيم و مشتريهاي نفتي كه نزديك يك قرن از ما نفت مي خرن حاضر شن نفت بخرن چرا كه مشتري با كشوري كه سفت كن و شل كن درمياره و مشخص نيست 4 سال بعد دوباره ايران نفت بفروشه نفروشه اعتماد ندارن و ممكن خريد نفت را به عطايش ببخشند و ادامه خريد كنوني را ادامه دهند . ما چوب دو سر سوخت شديم چه مي كنه اين

  • دانشجو
    0

    خاک برسرآن مردم جهانی بکنندکه منتظروراضی اند،شبیه به ادمهایی که درامریکا رئیس جمهورمیشوندانان رااداره بکنند.

  • بابک خرمدین
    0

    سیاست امریکا در قبال ایران معلوم هست سیاست یکی به نعل بزن ویکی به میخ هست و بایدن هم جدا از اینها نیست احتمال دارد که کمی به ایران نزدیک شود واز سیاست بوزک نمیر بهار میاد استفاده میکند و ما را در بین زمین و هوا نگه میدارد تا در منطقه درست جا باز کند چون کاندید بعد از بایدن دوباره ترامپ یا یکی بدتر ا ان خواهد بود....فکر نان باشید که خربوزه اب هست

  • عباسی
    0

    ترامپ شاید در خیلی موارد اشتباه کرد ولی در مورد ایران موفق بود و تقریبا اقتصاد ایران فلج شده و حضور نظامی ایران در منطقه خیلی کم شده ، پس دلیلی ندارد که بایدن تحریم ها را بردارد و دنبال راه جدیدی برای کنترل ایران باشه . ترامپ راه را به بایدن نشان داد .

  • عباسی
    0

    بایدن یک تکه از پازل حکومت پنهان آمریکاست همانطوریکه ترامپ بود.حکومت پنهان که دردست کارتلهای نفتی ولابی صهیونیستهاست ترامپ تاجرصفت و بدون سابقه سیاسی وبه ظاهر کله شق را نصب کرد تا زیر تمام معاهدات بین المللی تعهد آور بزند ویا آنهارا به نفع آمریکا اصلاح کند.کاری که ازدست هیچ شخصیت سیاسی جنت المن مثلا اوباما یا بایدن در کوتاه مدت ساخته نبود .اواز معاهده آبوهوایی وبرجام خارج شد تا فارغالبال سه میلیون بشکه نفت بیشتر تولید وبازار ایران وونزولا راباتحریم بدزدد.ازمعاهده بهداشت جهانی خارج تا وجهی پرداخت نکند.از پیمان منع گسترش بمبهای هسته ای خارج تا دوباره این شغل را درداخل ترویج دهدوزمینه را برای یک جنگ تسلیحاتی پر درآمد ترویج دهد.اودست مزد حراست از ژاپن کره جنوبی ودول عربی رابا زور چند برابر کرد.اوتعهدات تجاری با چین واروپا وکانادا را به زور به نفع خود تغییر داد.او به زور قدس وبخشی از کرانه باختری را به اسراییل ودول عربی را با ارعاب یا دول فقیر را با باج سر میز سازش با اسراییل کشاندواو با جسارت تمام ورسما سردار سلیمانی را ترور کرد.همه این مراحل به جز آخری با حداقل جنگ وخرج اضافه حاصل از آن صورت گرفت .حال زمان سرنگونی آنست چون وجه آمریکا نزد دوست ودشمن روشنتر شده وافراط در این سیاست موجب خروج متحدان واتحاد یکپارچه دنیا درمقابل آمریکا خواهد شد .لذا بایدن نامی باید روی کار بیاید با یک عذر خواهی وبدون جبران حتی یک دلار پول همه گناهان را روی ترامپ بندازد ونقش آدم خوبه را بازی کند تا متحدان نگریزند.پس حتی اگر ترامپ پیروز واقعی باشد با زور وتقلب بایستی کنار رود،چون ازطرف دیگر آمریکا به طور جدی به خطر می افتد.به هر حال طمع زیادی یک وجهه منفی وخطرناک هم دارد.

  • وکیلی
    0

    سگ زرد برادر شغاله با این تفاوت که سگ پارس میکند شغال زوزه میکشد

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      انشالله که اوضاع بهتربشه

    • امیدوار
      0

      انشالله که اوضاع بهتربشه

    • قلندر
      0

      تو هم خفاش شب

  • قلندر
    0

    بایدن نشان داد نو کیسه نیست با وقار و متانت طرفدارانش را به صبر و تحمل تشویش کرد و زمان پیروزی اول با خانواده اش به کلیسا رفت و شکرگزار خداوند شد سپس با خانواده اش سر قبر زن و بچه اش که چهل سال پیش در تصادف کشته شدن رفت این از خدا پرستی و خانواده دوستی بایدن است چنین شخصیتی نمیتواند مثل ترامپ دیوانه احمق باشد اگر دلواپسان نق نزنند آینده مشخص خواهد کرد و اصول اساسی ما این است منافع کشور و ملت را در نظر گرفته و از حرفای بیهوده فاصله بگیرم البته آمریکا هم به منافع کشورش اهمیت میدهد پس صبر سحر نزدیک است انشاالله به امید بریده شدن دست اختلاسگران و تمامیت خواهان

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها