سه پیشنهاد مهم برای کاهش تبعات انتخاب روش مستقیم در مدیریت سهام عدالت

اجرای کامل آزادسازی سهام عدالت با توجه به حجم بالای آن می‌تواند بازار فعلی بورس را با عرضه سنگین سهام در مقابله تقاضای کم، روبرو کند که تداوم آن می‌توان عامل سقوط بورس شود.

سه پیشنهاد مهم برای کاهش تبعات انتخاب روش مستقیم در مدیریت سهام عدالت

پس از درخواست رئیس جمهور از رهبر انقلاب مبنی‌بر آزادسازی سهام عدالت، ایشان نیز در ابلاغیه‌ای نکاتی را برای چارچوب فرایند آزادسازی این سهام بیان کردند. سازمان خصوصی‌سازی نیز در همان چارچوب، به عنوان متولی اصلی سهام عدالت دو روش مستقیم و غیرمستقیم را برای آزادسازی سهام عدالت مشخص کرد که طی آن سهامداران می‌توانند سهام خود را مدیریت نمایند.

این در حالی است که نحوه اجرای روش مستقیم با مشکلات و ابهاماتی روبرو بوده، به عنوان مثال اجرای کامل آزادسازی سهام عدالت با توجه به حجم بالای آن می‌تواند بازار فعلی بورس را با عرضه سنگین سهام در مقابله تقاضای کم، روبرو کند علاوه‌بر این هنوز روند اجرای این روش به صورت دقیق مشخص نشده و بسیاری از مردم نمی‌دانند برای فروش سهام خود چگونه باید اقدام کنند.

برای رفع ایرادات روش مستقیم پیشنهادات بسیاری مطرح شده است تا اثرات و تبعات آزادسازی سهام عدالت در این روش به حداقل برسد. اولین پیشنهاد صدور کدبورسی برای تمامی مالکان سهام در بورس است تا از این طریق شناسایی و خرید و فروش دارندگان سهام شفاف شود. دومین پیشنهاد ایجاد محدودیت برای فروش سهام عدالت است به عنوان مثال هر سهامدار بتواند پنج درصد از ارزش شرکت سرمایه‌پذیر خود را در بورس عرضه کند.

سومین پیشنهاد نیز توانایی انتخاب برای سهامداران سهام عدالت جهت فروش هر تعداد از سهام خود است. از سویی لازم است تا متقاضی خرید مجاز باشد پیشنهاد خرید را به صورت بلوکی ثبت کنند. یعنی بتواند پیشنهاد خرید برای بیش از یک سهم (به میزان قابل توجهی که مد نظرش است) ارائه کند، با این هدف که بتواند با کسب نصاب لازم، در تصمیم‌گیری های مدیریتی نقش ایفا کنند. به این ترتیب که در روز عرضه خریدار اعلام کند حاضر است مثلا هفتاد درصد سهام عرضه شده آن روز را به قیمت مشخص (طبیعتا به قیمتی بالاتر از قیمت پایه) بخرد. سپس فروشندگان مجاز باشند قیمت پیشنهادی را بپذیرند یا رد کنند. در صورتی که جمع سهام افرادی که قیمت پیشنهادی را می‌پذیرند، به تعداد سهام اعلام شده توسط خریدار رسید معامله انجام و وجه آن به حساب فروشندگان واریز شود.

گفتنی است که در روش غیر مستقیم آزادسازی سهام عدالت ابهامات بیشتری وجود دارد. سازوکار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی با وجود عملکرد ۱۰ ساله غیر شفاف باقی مانده و از عملکرد ۱۰ سال اخیر این شرکت‌ها نیز گزارش دقیقی منتشر نشده که این مسئله می‌تواند مفاسدی را به دنبال داشته باشد. علاوه‌بر این نحوه و میزان پرداخت سود نیز برای مردم نامشخص باقی مانده است.

منبع: آنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها