تخلفات ادامه‌دار نانوایی‌ها؛ دوتا بخر، یکی ببر!

مشاهدات نشان می‌دهد برخی نانوایی‌ها با پاشیدن مقدار اندکی کنجد، همان نان ساده را تا سه برابر نرخ مصوب می‌فروشند.

تخلفات ادامه‌دار نانوایی‌ها؛ دوتا بخر، یکی ببر!

با وجود افزایش قیمت رسمی نان در ماه‌های اخیر، مشاهدات میدانی و گزارش‌های مردمی نشان می‌دهد تخلفات نانوایی‌ها نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه شکل‌های تازه‌ای به خود گرفته است.

 طبق گزارش‌های ثبت‌شده در گفت‌وگو با مشتریان چند نانوایی در مناطق مرکزی و جنوبی شهر، یکی از شگردهای رایج این روزها ثبت دو عدد نان در کارتخوان نانینو به‌جای یک عدد است و پول دو برابر مصوب از مشتری می‌گیرد، در ظاهر تراکنش عادی است، اما در واقع علاوه بر پول اضافه مشتری بخشی از یارانه دولتی هم به جیب نانوا می‌رود.تخلف دیگر مربوط به استفاده از کارتخوان‌های یدک است.

بسیاری از مشتریان می‌گویند هنگام خرید با این جمله روبه‌رو می‌شوند: «کارتتو بده از این دستگاه رد کنم، نانینو مشکل دارد.» در حالی که دستگاه اصلی روی پیشخوان قرار دارد، پرداخت‌ها با کارتخوان دوم انجام می‌شود؛ دستگاهی که به هیچ سامانه نظارتی متصل نیست و امکان ردیابی میزان فروش و یارانه دریافتی را ناممکن می‌کند.موضوع نان‌های کنجدی هم به معضل تازه‌ای تبدیل شده است.

مشاهدات نشان می‌دهد برخی نانوایی‌ها با پاشیدن مقدار اندکی کنجد، همان نان ساده را تا سه برابر نرخ مصوب می‌فروشند. یکی از مشتریان در صف نانوایی خیابان پیروزی می‌گوید: «اگر نان کنجدی بخری، زودتر نوبتت می‌رسد، اما اگر نان ساده بخواهی باید مدت‌ها در صف بمانی.» این شیوه، علاوه بر گران‌فروشی، نظم صفوف نانوایی‌ها را به‌هم زده و عملاً تبعیض میان مشتریان ایجاد کرده است.

کم‌فروشی نیز همچنان ادامه دارد. بررسی وزن چند نمونه نان خریداری‌شده از نانوایی‌های مختلف نشان می‌دهد وزن چانه نان اغلب کمتر از مقدار استاندارد است. در یکی از موارد، نانی که باید حدود ۳۰۰ گرم وزن داشته باشد، تنها ۲۲۰ گرم وزن داشت. مشتریان معتقدند با وجود افزایش قیمت رسمی، کیفیت و کمیت نان کاهش یافته و مجبورند برای تأمین نیاز روزانه خانواده، نان بیشتری خریداری کنند.

با این حال، آنچه بیش از همه نگرانی‌ها را افزایش داده، نبود نظارت مؤثر است. در گفت‌وگو با چند شهروند، تقریباً همه یک نکته مشترک را تکرار می‌کنند: «هیچ‌کس پاسخگو نیست.» مردم می‌گویند بارها تخلفات را به اتحادیه یا شماره‌های اعلام‌شده گزارش کرده‌اند اما برخورد جدی مشاهده نکرده‌اند.

کارشناسان حوزه بازار نان هشدار می‌دهند که تداوم این روند، هم نظام یارانه‌ای را ناکارآمد می‌کند و هم اعتماد عمومی را از بین می‌برد. نان که باید امن‌ترین و پایدارترین کالای سفره ایرانی باشد، امروز به موضوعی پرتنش و پرحاشیه تبدیل شده است.افزایش قیمت نان قرار بود به ساماندهی بازار و کاهش تخلفات منجر شود، اما در عمل نتیجه معکوس داده است.

حالا پرسش جدی این است: چه زمانی دستگاه‌های نظارتی از انفعال خارج می‌شوند و چه نهادی پاسخگوی حقوق پایمال‌شده مصرف‌کنندگان خواهد بود؟ تا زمانی که پاسخی روشن داده نشود، تخلفات ادامه خواهد داشت و گرانی نان تنها بار مضاعفی بر دوش مردم خواهد بود.کم‌فروشی نیز همچنان ادامه دارد.

بررسی وزن چند نمونه نان خریداری‌شده از نانوایی‌های مختلف نشان می‌دهد وزن چانه نان اغلب کمتر از مقدار استاندارد است. در یکی از موارد، نانی که باید حدود ۳۰۰ گرم وزن داشته باشد، تنها ۲۲۰ گرم وزن داشت. مشتریان معتقدند با وجود افزایش قیمت رسمی، کیفیت و کمیت نان کاهش یافته و مجبورند برای تأمین نیاز روزانه خانواده، نان بیشتری خریداری کنند.

 

منبع: فارس
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • ناشناس

    لعنت برحسن کفتارکه نمبادنظربده

    نظرات شما -
    • برو برو برو

      حضرات معظم
      میخان برای کشورهای جهان و سازمان ملل و آژانس هسته ای و اتحادیه اروپا و شورای امینیت و .... مدام دستور صادر کنن و بگن ما بر حقیم
      و باید به نظرات ما گوش کنین و و........
      اما
      توی قیمت گذاری نون موندن
      خخخ
      توی قیمت گذاری تخم مرغ موندن
      برو برو برو اول نون تخم مرغ کشورت رو تامین کن برای برای دیگر کشورها اولدروم بولدروم بازی در بیار

  • ناشناس

    یکی از شغل‌های که بشدت حلال حرم داره

  • یو

    نخواستیم با امریکا بجنگید شما زورتان به نانواها نمی رسد بیشتر ین تخلف نانواها در ایران مربوط به تهران است

  • ناشناس

    بهترین راه کوپنی کردنه نپنه

  • ناشناس

    باید با متخلفان برخورد شدیدصورت بگیرد
    و بازرسان نظارت بیشتری به نانوایی ها داشته باشن
    باتشکر،

  • ن

    در آذربایجان شرقی در تبریز دوتا بخر یکی ببر رواج بیشتری دارد اگر اعتراض هم کنی میگن صرف نمی کنه همان قانون جنگل

  • ناشناس

    همه رو دزد کردید قیمت مناسب بدهید تا برای نانوا هم صرف کنه مجبور به دزدی نشه

    نظرات شما -
    • ناشناس

      هم وطن یعنی اگر کسی ضرر می کنه و یا سودش کمه باید دزدی کند؟؟؟؟اگه یه کسب و کاری ،سود نداره باید صاحبش انرا تعطیل کنه نه اینکه از مردم دزدی کنه و از گرسنگی مردم سو استفاده کنه، آیا آن پول خوردن داره که به خون ملت فقیر ،آغشته شده؟؟؟؟؟

  • یعقوب

    حکومتی که نانوایی ها را نمیتونه کنترل کنه ولی داعیه ابرقدرت بودن داره.

  • ناشناس

    رضاخان میرپنج نانوای متخلف را به درون تنور می انداخت در ج. ا. ایران به نانوایان متخلف چراغ سبز برای افزایش بی ضابطه و بی رویه قیمت نان و کم فروشی چانه نان نشان داده می شود!

  • قمصری

    مملکت بی صاحب که میگن همینه هر جا رو دست بزنی فساد دزدی و... هست

  • موج

    کاری از دست هیچ نهادی بر نمیاد. تعزیرات فشل

  • حائری

    به بهانه پاشیدن مقداری کنجد که تعداد آن را می توان شمرد مورد سواستفاده برخی نانوائی ها برای گران کردن نان به مشتری است در حال حاضر بیشتر نانوائی ها برای کم کردن هزینه و استفاده نکردن از کارگر از دستکاه ها استفاده می کنند وهیچ بهانه ای بابت پرداخت به کارگر را ندارند ودر برخی مواقع متاسفانه سهمیه آرد دولتی را به جای مصرف کننده به قنادی ها باسود بیشتر می فروشند .