خاطره بازی با پیرمرد کهنهکار فوتبال ایران
محمود یاوری: از بیرانوند تشکر میکنم اما کار او کافی نبود
سرمربی سابق ذوبآهن و سپاهان از دربی اصفهان میگوید.
به گزارش خبر فوری ؛ دستیار حشمت مهاجرانی در تیم ملی ایران، این روز ها به دور از هر نیمکتی در جهان به گشتوگذارهای شخصی می پردازد. محمود یاوری سرمربی سابق فجر سپاسی یکی از مهم ترین سرمربی های چند دهه اخیر فوتبال ایران بوده اما حالا در سایه قرار گرفته تا فرصت به جوان ها سپرده شود. با او درباره تیم ملی، جام جهانی، جام ملت های آسیا و لیگ هجدهم گفتوگو کردهایم.
*سال ۹۷ برای ورزش کشور چگونه بود؟
خب ما اتفاق های ریز و درشت، تلخ و شیرین امسال زیاد داشتیم. شاید تلخ ترین آن ها حذف از جام ملت های آسیا بود. تا نیمه نهایی این مسابقات صعود کردیم اما در مرحله ای که باید خودمان را نشان می دادیم، کم آوردیم و حذف شدیم. متاسفانه مدبرانه عمل نکردیم و از صعود به فینال جام ملت های آسیا بازماندیم. ما به خاطر تحریم ها و مشکلاتی که داریم از بازی با تیم های خوب جهان محروم بودیم اما باز هم نتایج خوبی در جام ملت ها و جام جهانی گرفتیم.
*میان همه این لحظات، جذاب ترین اتفاق سال 97 برای شما بود؟
نباید خیلی خلاصه و کوتاه از کنار اتفاق های مهم امسال فوتبال ایران عبور کنیم. امسال سالی پر از دستاورد ها و مسابقات متعدد برای ورزش و فوتبال ایران بود که هر کدام از لحظاتش سرشار از اتفاق های مهم بود. اما جام ملت های آسیا بدون شک مهم ترین اتفاق امسال فوتبال ایران بود. یک مسابقه بین المللی و معتبر که توانستیم به نیمه نهایی آن راه پیدا کنیم. می خواهم از علیرضا بیرانوند تشکر کنم، او پنالتی کریستیانو رونالدو را به خوبی دفع کرد. اما این یک دستاورد فردی است، نه یک دستاورد تیمی و گروهی. آیا با سیو پنالتی رونالدو، تیم ملی توانست به مرحله حذفی جام جهانی صعود کند؟ آن وقت ارزش حرکت بیرانوند هم بیشتر می شد. می خواهم بگویم ما برای جام جهانی و جام ملت های آسیا خیلی هزینه کردیم ولی متاسفانه آن چیزی که لیاقتش را داشتیم کسب نکردیم.
*. آیا خاطره جذابی از شهرآورد تهران دارید؟
برای من ارزش های فنی دربی اهمیتی ندارد. دربی یعنی یک اتفاق فوتبالی بیرون از مستطیل سبز. به ویژه شب قبل از مسابقه؛ نهار و جمع شدن بازیکنان قبل از آغاز مسابقه مهمی که در پیش دارند. نتیجه دربی را می توان پیش بینی کرد ولی اتفاق های پیش از آن را نمی توان پیش بینی کرد. با این حال دربی تهران هیچ گاه برای من جدی نبوده است. فکر نمی کنم آن ها هیچ وقت دو حریف قدرتمند و محکم بوده باشند. در عوض، دربی اصفهان برای من بیش از حد جذاب است. همیشه یکی از طرفین برنده بوده و برای من خیلی جدی تر است. پیش تر درباره دربی های اصفهان گفته ام که چه شرایطی دارد. دربی شهرستان ها چیزی از دربی تهران کم ندارد، چرا که به بازی بیشتر توجه می شود تا مسائل حاشیه ای. دربی تهران خیلی حاشیه دارد. اما دربی اصفهان همانقدر که بیرون از زمین هیجان دارد، در مستطیل سبز هم هیجان انگیز است. بار فنی دربی تهران چندان کیفیت ندارد.
*لیگ برتر هجدهم را چگونه پیش بینی می کنید؟ سپاهان شانس قهرمانی دارد.
بله سپاهان واقعا نتایج خوبی را این چند هفته کسب کرده است. در این چند هفته فولاد را هم مدعی قهرمانی دیده ام. پدیده هم نتوانست در نیمه فصل دوم به شگفتی هایش ادامه دهد. تراکتورسازی هم شرایط مطلوبی دارد و پدیده را شکست داد. استقلال هم خط حمله بسیار خوبی را تدارک دیده است. پرسپولیس و سپاهان هم رقابت نزدیکی در قهرمانی دارند. رقابت فقط برای قهرمانی نیست و شش تیم ابتدایی جدول برای رتبه بهتر در جدال هستند.
.
*سخن پایانی؟
من به فدراسیون فوتبال تبریک می گویم. برنامه نسبتا منسجمی برای لیگ امسال داشتند اما در جام جهانی و جام ملت های آسیا واقعا ناامید شدیم. به آینده فوتبال ایران اما خوش بین هستم. در هر تیمی که نگاه می کنیم بازیکنان خوب و جوانی را آماده بازی می بینیم. قطعا در آینده آن ها جانشین بازیکنان تیم ملی خواهند شد. سال نو را به مردم ایران و شما هم تبریک می گویم.
31