حسین قاهری، رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین در گفتگو با خبرفوری:

چین از جنگ ایران و آمریکا سود می‌برد؟

رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین در گفتگو با خبرفوری تاکید کرد: چین از جنگ ایران و آمریکا سودی نمی‌برد، شرایط فعلی باعث شده چین از ذخایر استراتژیک خود استفاده کند و برخی پالایشگاه‌های شمال این کشور فعالیت خود را متوقف کنند.

چین از جنگ ایران و آمریکا سود می‌برد؟

حسین قاهری گفت: ایران ششمین صادرکننده نفت به چین است و چین ترجیح می‌دهد نفت را در شرایط عادی و با قیمت مناسب‌تر خریداری کند، بنابراین چین برنده این ماجرا نیست.

او تاکید کرد: چین در کنترل قیمت نفت تعیین‌کننده است، استفاده چین و آمریکا و ژاپن از ذخایر استراتژیک نشان داد پیش‌بینی افزایش شدید قیمت نفت محقق نشد و این کشورها با این اقدام از نوسان بیشتر قیمت جلوگیری کردند.

قاهری گفت: اشتباه اصلی ایران در پنج دهه اخیر عدم تعریف روایت مشخص از مناسبات با چین بوده است، در حالی که کشورهای حوزه خلیج‌فارس امروز روابط قوی‌تری با چین دارند.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید