سکه‌های جعلی، تهدید امنیت اجتماعی

ناصر عتباتی- کارشناس قضایی و رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی

سکه‌های جعلی، تهدید امنیت اجتماعی

متلاشی شدن شبکه سازمان‌یافته ضرب و توزیع سکه‌های طلا در استان آذربایجان غربی اخیراً اتفاق افتاد؛ پرونده‌هایی که عواقب اجتماعی آن کمتر از زیان اقتصادی به مردم نیست.

در پی اقدامات پیچیده اطلاعاتی و عملیات مشترک میان سربازان گمنام امام زمان و دادگستری آذربایجان غربی، یکی از بزرگترین شبکه‌های ضرب و توزیع سکه‌های تقلبی که گستره فعالیت آن استان‌های شمال غرب و چندین استان مرکزی کشور را در بر می‌گرفت، شناسایی و متلاشی شد.

در این عملیات موفق، ۵ نفر از اعضای اصلی این باند شناسایی و دستگیر شدند که با تفهیم اتهامِ اخلال در نظام اقتصادی کشور، برای تمامی‌ آنان قرار بازداشت موقت صادر شده و در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برند.

از این باند، علاوه بر توقیف بالغ بر ۱۰ هزار قطعه سکه تمام، نیم، ربع، گرمی ‌و سکه‌های طرح الیزابتِ تقلبی، تمامی ‌تجهیزات تخصصی این شبکه شامل دستگاه‌های ضرب سکه، قالب‌های آلیاژ فلزی، دستگاه‌های وکیوم، لیبل‌زن و پلمب‌های جعلی نیز کشف و ضبط گردید.

دستگاه قضایی در کنار نیروهای امنیتی و انتظامی، با هرگونه اقدامی ‌که امنیت اقتصادی مردم را هدف قرار دهد، بدون هیچ‌گونه اغماضی برخورد خواهد کرد. به شهروندان عزیز نیز توصیه می‌شود ضمن هوشیاری کامل، سکه و طلا را صرفاً از واحدهای صنفی معتبر و دارای مجوز قانونی خریداری نمایند تا در دام این‌گونه باندهای کلاهبردار گرفتار نشوند.

از سویی انتظار می‌رود مردم در کنترل بازار و شناسایی عوامل سودجو یاریگر دستگاه قضا باشند.انتظار می‌رود اتحادیه طلا و جواهر، واحدهای تحت نظارت خود را رصد کرده و با گروهی که فاقد مجور است برخورد کند.

دستگاه قضایی نیز با واحدهای طلافروشی که با این قبیل افراد همکاری می‌کنند شدیدتر برخورد می‌کند.  

لازم به ذکر است به دلیل اینکه چنین جرایمی ‌به شکل باندی و شبکه‌ای است و  اخلال در نظام اقتصادی ایجاد می‌کند، می‌تواند مجازات سلب حیات یا ۲۰سال حبس به نسبت اثر گذاری در امنیت اقتصادی و روانی جامعه داشته باشد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید