ترامپ درباره تنگه هرمز به عمان هشدار داد/ تنگه برای همه باز خواهد بود، این آبراهی بین‌المللی است

رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه ادعا کرد که تنگه هرمز «به روی همه باز خواهد بود» و آمریکا این آبراه استراتژیک را «تحت نظر خواهد داشت» و افزود که این شرایط بخشی از مذاکرات با ایران است.

ترامپ درباره تنگه هرمز به عمان هشدار داد/ تنگه برای همه باز خواهد بود، این آبراهی بین‌المللی است

دونالد  ترامپ همچنین به مسقط هشدار داد که در این موضوع دخالت نکند و گفت: عمان نیز دقیقاً مانند بقیه رفتار خواهد کرد یا مجبوریم آن‌ها را نابود کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا توافق کوتاه‌مدتی را که به ایران و عمان اجازه کنترل این آبراه حیاتی را بدهد، می‌پذیرد، گفت: خیر، تنگه برای همه باز خواهد بود.

« ما بر آن نظارت خواهیم کرد، اما قرار نیست کسی آن را کنترل کند. این بخشی از مذاکراتی است که داریم. آن‌ها دوست دارند آن را کنترل کنند، اما هیچ‌کس قرار نیست کنترلش کند. این آبراهی بین‌المللی است.»

جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران در اواخر ماه فوریه و حملات تهران به سرزمین‌های اشغالی و پایگاه‌های واشنگتن در منطقه، کشتیرانی در این تنگه را تقریباً متوقف کرده است و منجر به بحرانی شده است که آژانس بین‌المللی انرژی آن را بزرگترین اختلال در تامین انرژی جهانی در تاریخ نامیده است. حدود ۲۰ درصد از نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این باریکه استراتژیک عبور می‌کند.

قیمت جهانی نفت از زمان شروع جنگ بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است که باعث جهش قیمت سوخت و تشدید نگرانی‌ها در مورد رکود اقتصاد جهانی شده است. قیمت سوخت نیز در سراسر جهان پس از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران افزایش یافته است، به طوری که حدود صد کشور از زمان شروع درگیری‌ها در اواخر ماه فوریه، افزایش قیمت بنزین را گزارش کرده‌اند.

تلاش‌ها برای آرام‌کردن بازارها تاکنون بی‌نتیجه مانده است. ناظران بازار می‌گویند اگر تنگه هرمز همچنان بسته بماند، قیمت‌ها احتمالاً به طور قابل توجهی افزایش خواهند یافت و حتی به ۱۵۰ یا حتی ۲۰۰ دلار نیز خواهد رسید.

ترامپ روز شنبه با اعلام اینکه واشنگتن و تهران «تا حد زیادی» بر سر یادداشت تفاهمی در مورد توافق صلح که تنگه هرمز را بازگشایی خواهد کرد، مذاکره کرده‌اند، انتظارات از یک توافق قریب‌الوقوع را افزایش داد.

در حالی که گزارش‌ها حاکی از نزدیک‌شدن تهران و واشنگتن به تفاهم برای خاتمه‌دادن به جنگ بود، ترامپ روز یک‌شنبه تاکید کرد که محاصره بنادر ایران توسط نیروی دریایی آمریکا تا زمان دستیابی، تصویب و امضا توافق بین طرفین، با قدرت کامل ادامه خواهد یافت.

وی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: مذاکرات به شیوه‌ای منظم و سازنده در حال انجام است و من به نمایندگانم اطلاع داده‌ام که در این مدت برای رسیدن به توافق عجله نکنند.

با این حال، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اسماعیل بقایی روز دوشنبه گفت که تهران در حال مذاکره برای پایان‌دادن به جنگ است و در حال حاضر در مورد مسائل هسته‌ای بحث نمی‌کند.

وی افزود که چارچوبی حاصل شده است، اما هیچ کس نمی‌تواند بگوید که توافق بین ایالات متحده آمریکا و ایران قریب‌الوقوع است. او تاکید کرد که این یادداشت تفاهم احتمالی هیچ جزئیات خاصی در مورد مدیریت تنگه هرمز ارائه نمی‌دهد و مدیریت این آبراه استراتژیک هیچ ارتباطی به واشنگتن ندارد.

پیش از آغاز درگیری‌ها در ماه فوریه، روزانه حداقل ۱۳۰ کشتی از تنگه هرمز عبور می‌کردند. اما بر اساس داده‌های ردیابی دریایی، تعداد وسایلی که در این آبراه استراتژیک تردد می‌کنند، در مقایسه با سطح قبل از جنگ به شدت کاهش یافته است.

شبکه خبری فاکس نیوز اخیراً از قول یک مقام اطلاعاتی آمریکایی گزارش داده که تنگه هرمز کاملاً تحت کنترل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

طی روزهای اخیر، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده که ده‌ها کشتی، اعم از نفت‌کش، کانتینربر و سایر کشتی‌های تجاری پس از کسب مجوز با هماهنگی و تامین امنیت توسط تهران از تنگهٔ هرمز عبور کرده‌اند.

منبع: شفقنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید