دخالت آشکار آمریکا در انتخاب نخست وزیر عراق

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: آمریکا دولت و ملت عراق را تهدید کرده بود که اگر المالکی نخست وزیر شود، عراق را تحریم می‌کند و این مبین این است که عراق هنوز تحت اشغال آمریکا است.

دخالت آشکار آمریکا در انتخاب نخست وزیر عراق

سید هادی سید افقهی، در گفتگو با خبرفوری افزود: کاندید نشدن نوری المالکی به عنوان نخست وزیر، دخالت آشکار آمریکا در امور داخلی عراق است.

وی بیان کرد: آمریکا دولت و ملت عراق را تهدید کرده بود که اگر المالکی نخست وزیر شود، عراق را تحریم می‌کند و این مبین این است که عراق هنوز تحت اشغال آمریکا است.

افقهی ادامه داد: اجماع کاملی بین پیشنهادهای السودانی و المالکی نبود، لذا فردی را انتخاب کردند بتواند با آمریکا تعامل کند.

کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: الزیدی بیشتر شبیه به ترامپ و بیزینس من است و سابقه سیاسی چندانی ندارد و علت انتخاب این است که موضوع جنگ و تنگه هرمز حل شود و در اقتصاد آمریکا تعدیل ایجاد شود.

وی بیان کرد: اقتصاد و نفت عراق طبق قانون سال ۱۹۹۱ دست آمریکا است، لذا نخست وزیر جدید عراق با آمریکا حتما تعامل خواهد داشت.

افقهی افزود: نخست وزیر عراق، طبق قانون اساسی فرمانده کل قوا است ولی نمی‌تواند حشد الشعبی را منحل کند، چون نیاز به رای گیری در پارلمان است و اکثریت پارلمان هم طرفداران گروه مقاومت است و دولت آن را ایجاد نکرده که بخواهد آن را منحل کند.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید