قطر خواستار پایان جنگ از طریق ابزارهای دیپلماتیک شد

سخنگوی وزارت خارجه قطر که خاک کشورش در جنگ علیه ایران در اختیار آمریکا بوده است، در اظهاراتی بر لزوم پایان جنگ در منطقه از طریق ابزارهای دیپلماتیک تاکید کرد.

قطر خواستار پایان جنگ از طریق ابزارهای دیپلماتیک شد

«ماجد الانصاری»، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر، اعلام کرد که باید این جنگ از طریق ابزارهای دیپلماتیک پایان یابد.

وی در ادامه تأکید کرد که قطر حق پاسخ‌گویی به هرگونه حمله احتمالی علیه زیرساخت‌های حیاتی این کشور را برای خود محفوظ می‌داند.

سخنگوی وزارت خارجه قطر همچنین تصریح کرد که هیچ‌گونه بحثی درباره پیشنهاد احتمالی قطر برای بستن پایگاه هوایی آمریکا در العدید مطرح نشده است.

ماجد الانصاری همچنین اعلام کرد که جنگ در خاورمیانه مفهوم یک سیستم امنیتی منطقه‌ای در منطقه خلیج فارس را از بین برده است.

الانصاری روز سه‌شنبه (۲۴ مارس ۲۰۲۶) در یک کنفرانس مطبوعاتی در دوحه افزود: «مهم‌ترین نتیجه این جنگ، فروپاشی مفهوم یک سیستم امنیتی منطقه‌ای در منطقه خلیج فارس است.»

وی خاطرنشان کرد: «کشورهای خلیج فارس که از نزدیک و به طور موازی برای تضمین امنیت خود همکاری می‌کنند، باید پس از این جنگ، معنای یک سیستم امنیتی منطقه‌ای مشترک را دوباره ارزیابی کنند.»

الانصاری گفت: «ما از تمام تلاش‌های دیپلماتیک در این زمینه، چه از طریق کانال‌های رسمی و چه غیررسمی، حمایت می‌کنیم.»

وی ادامه داد: «من در اینجا تأکید می‌کنم که در حال حاضر هیچ تلاش مستقیمی از سوی قطر در مورد میانجیگری بین دو طرف وجود ندارد. ما در مذاکرات بین ایران و آمریکا شرکت نداریم و صرفاً بر حفاظت از کشورمان متمرکز هستیم.»

الانصاری بر موضع روشن دوحه در مورد «ضرورت پایان دادن به جنگ از طریق دیپلماتیک» تأکید کرد و گفت: «هرچه زودتر طرفین به میز مذاکره بیایند، بهتر است.»

الانصاری گفت: «کسانی هستند که از صحبت در مورد اختلافات بی‌اساس بین طرفین سود می‌برند تا تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس را خراب کنند.»

او خاطرنشان کرد که «تأسیسات انرژی برای خدمت به غیرنظامیان حیاتی هستند و باید از هرگونه تهدیدی محافظت شوند.»

این سخنگو تأیید کرد که «ایران یک کشور همسایه است، از نظر جغرافیایی در منطقه حضور دارد و باید راه‌هایی برای حل مشکلات پیدا شود»، اما در عین حال گفت: «روابط برادری و همسایگی با تجاوز علیه ما و تهدید علیه ما سازگار نیست.»

شایان ذکر است، دولت قطر در ۲۴ مارس ۲۰۲۶ نیز اعلام کرد که جنگ فعلی در خاورمیانه منجر به «شکست» مفهوم سیستم امنیتی منطقه‌ای در منطقه خلیج فارس شده است.

به گزارش ایسنا، درخواست برای حل و فصل دیپلماتیک تنش میان ایران و دشمن آمریکایی - صهیونیستی در حالی از سوی کشورهای منطقه مطرح می‌شود که با در اختیار قرار دادن سرزمین خود به آمریکا از طریق پایگاه‌های نظامی این کشور حملات متعددی علیه ایران انجام گرفته است و عملا کشورهای منطقه در این جنگ علیه ایران مشارکت دارند.

مقامات ایرانی تاکید دارند مذاکره و توافق که تضمینی برای عدم حمله دوباره آمریکا و اسرائیل به ایران در بر نداشته باشد را نمی‌پذیرند.

 

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید