آمریکا از تحریم‌های اعمال‌شده بر کشورهای اروپای غربی درباره سانسور دیجیتال دفاع کرد

سارا راجرز، معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده، از تصمیم واشنگتن برای تحریم چندین اروپایی دفاع کرده و گفته است که «سانسور فراسرزمینی آمریکایی‌ها» آزادی بیان و نوآوری را تضعیف می‌کند.

آمریکا از تحریم‌های اعمال‌شده بر کشورهای اروپای غربی درباره سانسور دیجیتال دفاع کرد

 هفته گذشته، وزارت امور خارجه آمریکا تحریم‌هایی را علیه پنج نفر از جمله اتباع بریتانیایی، ایمران احمد و کلر ملفورد، شهروندان آلمانی، آنا-لنا فون هودنبرگ و ژوزفین بالون، و تیری برتون، کمیسر سابق بازار داخلی اتحادیه اروپا اعمال کرد. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت هدف‌گیری این افراد به دلیل «رهبری تلاش‌های سازمان‌یافته برای وادار کردن پلتفرم‌های آمریکایی به مجازات دیدگاه‌های آمریکایی که با آن مخالف هستند» بوده است.

ریچل راجرز، معاون دستیار وزیر امور خارجه در امور سیاست دیجیتال، در مصاحبه‌ای با تایمز گفت این اقدامات با هدف حمایت از آزادی بیان و رقابت‌پذیری بخش فناوری آمریکا انجام شده است.

«اینها افرادی هستند که در بسیاری موارد، پول دولت را برای نابودکردن کسب‌وکارهای آمریکایی به منظور سرکوب بیان آمریکایی گرفته‌اند.»

او افزود: نهایتاً این‌ها تصمیماتی جدی‌ هستند که بر عهده وزیر امور خارجه است و تمام اولویت‌های سیاست خارجی ما را در نظر می‌گیرد. اما آزادی بیان یکی از آن اولویت‌هاست و همچنین توانایی مستمر بخش فناوری آمریکا برای رهبری و نوآوری.

این تحریم‌ها در میانه اختلاف فزاینده آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر مقررات گفتار آنلاین، حکمرانی پلتفرم‌های دیجیتال و گستره قوانین ملی فراتر از مرزهایشان اعمال شده است. ایلان ماسک، که پلتفرم ایکس او به دلیل آنچه مقامات اتحادیه اروپا نقض قوانین شفافیت مندرج در قانون خدمات دیجیتال این بلوک توصیف کردند، حدود ۱۲۰ میلیون یورو (۱۴۰ میلیون دلار) جریمه شده است، از این اقدام آمریکا استقبال کرد و آن را «عالی» خواند.

پیش از این، ماسک جریمه اتحادیه اروپا را محکوم کرده و این اتحادیه را یک «هیولای بوروکراتیک» خوانده بود که باید منحل شود. او بروکسل را متهم کرد که سعی دارد ایکس را تحت فشار قرار دهد تا آزادی بیان را سانسور کند.

این شکاف در آخرین استراتژی امنیت ملی واشنگتن نیز منعکس شده است که هشدار داده اتحادیه اروپا به دلیل محدودیت‌های آزادی بیان، سرکوب مخالفت سیاسی و فشارهای نظارتی بر نوآوری، با خطر بالقوه «نابودی تمدنی» مواجه است.

کمیسیون اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا تحریم‌های آمریکا علیه پنج شخصیت اروپایی دخیل در تنظیم مقررات شرکت‌های فناوری، از جمله کمیسر پیشین تیری برتون، را «به شدت محکوم می‌کند».

بیانیه کمیسیون اروپا گفت: ما از مقامات آمریکایی درخواست روشن‌گری کرده‌ایم و همچنان در تعامل هستیم. در صورت لزوم، برای دفاع از استقلال نظارتی خود در برابر اقدامات ناعادلانه، سریع و قاطعانه پاسخ خواهیم داد.

«مقررات دیجیتال ما، محیطی امن، منصفانه و عادلانه برای همه شرکت‌ها فراهم می‌کند که به صورت منصفانه و بدون تبعیض اعمال می‌شود.»

این بیانیه همچنین می‌گوید: آزادی بیان یک حق اساسی در اروپا و یک ارزش محوری مشترک با ایالات متحده آمریکا در سراسر جهان دموکراتیک است.

کمیسیون اروپا تأکید کرد که «اتحادیه اروپا یک بازار واحد باز و مبتنی بر قوانین است که حق حاکمیتی برای تنظیم فعالیت اقتصادی در چارچوب ارزش‌های دموکراتیک و تعهدات بین‌المللی خود دارد».

منبع: شفقنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید